Bayramın zehir olması...

valla ne kadar kolay söylemiş bazı arkadaşlar, poaça yapıver, bi kaç börek yapıver, 20 dk da pasta yapıver diye
herkes bu kadar hamarat mı yahu, yapabilen var yapamayan var, bilmek zorundamı bence değil

Son düzenleme:
söylenenlere kulak tıkayıp, adım hıdır elimden gelen budur diyip nasıl istiyorsan öyle ağırla. Sonra daha müsait olduğun bir zamanda da yemeğe alırsın.

Eşinizin veya ailesinin tutumunu bilemeyeceğim ama ben olsam kararımı değiştirmez çayın yanına pratik şeyler yapardım.. Yaş pasta, börek, poğaça, patates salatası olabilir mesela..

Önemli olan saygı-sevgi ve güler yüzdür.. İkramın türüne göre geliyorlarsa hiç gelmesinler..

NOT : Bende 10 aylık evliyim iftar hariç ne annemleri ne kayınvalidemleri yemeğe almadım.

Siz BEnim Önceki mesajlarımı okumadınız galiba.Ben misafir ağırlamaktan gayet hoşnutum ki misafirin bereket olduğunu da çok iyi bilirim .Çalışan olmama rağmen sık sık eşimin bekar arkadaşlarını çağırırız sevaptır,evinde sıcak aş pişmiyor diye..Şükür rabbime ailemden o terbiyeyi aldım.Mesajlarımı okusa idiniz neyden yakındığımı beni asıl kızdıran durumun ne olduğunu anlar boşuna o güzel parmacıklarınızı yormazdınız.. :34:

arkadaşım o kadar doğru söylüyorsun ki..bende bunu anlamayan sırf '' aman gelinimiz bize şunları şunları yaptı" deyip te kabaram kabaram dolanmak için bizleri böyle zan altına sokan insanları sevmiyorum..Ben tatlı dilimle doyururum onları zaten.ama gösteriş meraklısı olunca karşı taraf sırf eşine laf gelmesin diye yapma mecburiyetinde kalıyorsun.

Yalnız canım bende iki bistüvi ile göndermiyorum rica ediyorum dikkat edin yazdıklarınıza.karşı tarafın adeti odur benim ailemin adeti de budur. iki çay bisküvi diyerik 'hakaret' ettiğiniz menüyü sayayım ,
fellah köftesi
poğaça
3 çeşit börek
tatlı(2 çeşit biri hazır diğeri el yapımı)
yaprak sarma
kırmızı biber ve yeşil biber dolması
kömbe
sence ?iki çay bisküvi mi?

yazık günah ...Biliyorum ama dediğiniz gibi aile huzurumun da bozulmaması için yapmak zorundayım .
canım menün gayet güzel de bunları yapmak sanki daha çok zamanını alacak gibi.
tatlı el yapımı dediğin nedir?böreklerin neli olacak?poğaça zaten zahmetli
bu kadar şeyi yapmak yerine yemek sanki daha pratik olur.mercimek çorbası,pilav üstü et kavurursun birde ana yemek.
ortaya pratik mezeler.ayrıca yaprak sarmasıda zamanını alacak.biber dolduracakmışsın zaten.yemekli yapıp bunlarıda
ortaya koyarsın.
bende sana kendi fikrimi söyleyeyim canını sıkan şeyi anlıyorum.
eşin en başta yemeğe gerek yok derken annesinin lafıyla hareket etmesine kızıyorsun.
sonuçta yorulacak misafir ağırlayacak sensin.başkasının bana müdahale etmesine bende sinir olurum.
ama beni yemekli davet edene yemekli davet veririm kayınvalidemde sorarsa bilmiyorum daha karar vermedim deyip kestirip atardım
açıkçası burdaki karışma olayına kızıyorum.gerekirse eşinide uyar.sonuçta sen uygun görürsen yemekli çağırırsın.
bu konularda müdahale etmeye gerek yok bence

Cnm bende diyarbakırlıyım bizde bayramda yemek mutlaka yapılır çünkü bizler kalabalık aileleriz. gelen misafirede sorulur. Ama sen onların yaptığı gibi fazla çeşit yapmak zorunda değilsin. iyi yapa bildiğim yemekleri yaparsın. Ha memnun olmazlarsada onların sorunu memnuniyetleri yapılan yemekle belli olacaksa bi zahmet memnun olmasınlar. Sen güler5 yüzle karşıla uğurla kalanı onların sorunu. Bozma moralini.

Back
X