Bayramlık meselesi...

depresyonnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
562
1
96
39
Diğer
Merhaba arkadaşlar, bilenleriniz vardır, şuan nişanlıyım.
Ama aileler arasında kalmak ve istediğinin olmaması ciddi sorun :((
Nişanlılık dönemini toz pembe hayal ederdim ama hiçte değimiş.
Ailedekiler herşeyi başkalarıyla kıyaslıyorlar ve herşeyin en iyisi olmasını istiyorlar, ama olmuyo ben ne yapayımki?
Kayınvalidemin yol parasını nişanlım karşıladı ve beni görmeye geldi, yanında da bana bilezik getirmiş buraya kadar herşey güzel, ama bizimkiler bayramda kıyafet alınması gerek diyorlar.
Bende isterim almasını geliniyle ilgilenmesini ama almıyo ne yapabilirimki, nişanlımda işe yeni girdi, şuan hem ev kredisi ödüyor ayrıca düğün için para biriktirmesi lazım...
Kayınvalidemde alacaktım ama beğenmezsin gibi laflar söyledi, iyice canım sıkıldı, madem alacaksın ve beğenmeyeceğimi biliyosun, bi mağazaya götür ve beğendiklerimi al neden böyle laf yaparsınki...
Yani kıyafet olmak zorundamıdır, şimdi nişanlıma bişey söylesem çok maddiyatçı olduğumu düşünecek, ayrıca her zaman "ben yapmak istemezmiyim, ama durumum yok" diyor bana :((
Çok üzülüyorum, şimdi bayram gelince herkes laf söyleyecek niye yapmadı, niye etmedi diye, ben maddi konulardan nefret ederim ama hep maruz kalıyorum ve iyice sıkıldım artık.
Nişanlımın iyi biri olduğuna inanmasam bu günlere kadar asla gelemezdik...
Önümüzde kurban var bide o zaman sorun çıkacak, Allah'ım sen yardım et bana....
Arkadaşlar maddiyat çokmu önemli evliliklerde, yani olmazsa olmuyormu, herşey eksiksizmi olmak zorunda?
Şimdi böyleyse düğüne yakın zamanda çıkacak sorunları tahmin bile edemiyorum...

Bir bez parçası için üzmeyin kendinizi.Durumları olsa zaten alırlar.Kadıncağız bilezik getirmiş,kim bilir ne zorlukla aldı o bileziği ?!..Etrafınızı düşünüyorsanız onların dedikodularını kulak arkası edin.Ama kendiniz dert ediyorsanız bu durumu yapacak bir şey yok.bilmiyorumkismile

Benim kardeşimin nişanlısının ailesi bırak bileziği bayramlarda br kutu çikolata ile gelmez babama..Bilmeyen insan bilmiyor işte:delphin:
Ama senin aileninde olgun olması gerek,bir bayramlık kıyafete mi tav oluyorlar Allah aşkına ya.
Sinir oluyorum ailelerin bu maddiyata karşı olan bakışaçılarına.
Çocuk daha ne yapsın almış bileziği getirmiş,kızının bayramlığınıda sen al..
Hiç aldırış etme,nişanlının arkasında dur.Borcumuz var diyerekten.
O yuvayı kurmak istiyorsan nişanlınada güveniyorsan emin adımlarla ilerle.
Kaynanayla sorun yaşayınca demeyi bilirler sen oğluyla evlisin,orda öyleyse buradada böyle.Sen neticede oğluyla evleniyorsun.

şöyle bişey adettendir,benim de kayınvalidem ben nişanlıyken bayramda yanlarına gittim bana bilezik takmıştı bi de eşime söylemişti git kıyafet al adettendir diye,o zaman eşimle birlikte gidip ben seçmiştim elbiseyi...alınması gerekir bence,bizlerin adetlerinde vardır genelde...Ama üzülmeyin olmazsa da bakın ne güzel ev kredisi ödüyorsunuz,düğün için para biriktiriyorsunuz..bence bunlar daha önemli....hayırlı uğurlu olsun evliliğiniz...

Bızım örf adetlerımızde var bunlar maalesef...
bayramda gelınıne bayramlık alınıyor... Aslında bızler bunun umrunda deılız ama aılelerımızın beklentılerı olıuyor maalesef... karsı tarafada bırsey dıyemedıgımız ıcın arada kalan bızler oluyoruz... benımde kayınvaldemler bız orf adet bılmeyız dedıler cekıldıler köselerıne,hıc sormadılar da...
bende eşime demıstım ben bayramlıgında deılım ama aılem beklıyor adetler böyle,ne yapalım dedım ve esımle cıktık aldık bayramlık pantalon bluz..vs
aılen ıcın sıkıntıya gırıyorsan nısanlına böyle dıyebılırsın...

Mutlu olmaya bakın bi bez parçası yada bi kutu çikolata için binbir türlü şey düşünmeyin bırakın oda eksik olsun ya keşke bende sizin durumunuzda olsam keşke sevdiğim beni affetsede benim yanımda olsada bana kıyafet değil hiç bi şey almasa razıyım kaybedince anlaşılıo değer bence sizde ailenizi biraz alttan almaya ikna edin herşey maddi şeyler değil 3 kuruşluk şeyler için kalp kırmaya değmez varsın oda olmayıversin sevdiğiniz yanınızda ya ona şükür edin mutluluğunuza şükür edin :(

nişanlıyken aynı şeyi bende yaşadım. ailem neden bayramlık almadılar vs. söylenip durmuşlardı. bende ses çıkarmadım. eşimin ailesinin durumu iyiydi üstelik. ben sabrettim. nişanlımada güzel bi bayramlık aldık. sonra bayramda da eşim açık mağaza bulup bayramlık almıştı. herkezin dediği ile haraket etme kendi ailen bile olsa. nasılsa evlendikten sonra unutacaklar hepsini.

Evililiğin ticari anlaşmaya dökülmesine sinir oluyorum. Yok onlar bunu almak zorunda yok bunlar bunu takmak zorunda.. Yapmayın Allahaşkına ya.. Yine de düşünmüşler bilezik getirmişler size.. Bu topiklerde birçöp bile görmeyen var karşı taraftan.. Kadının belli ki durumu yok yol parasını oğlu vermiş, kıyafet alacaktım ama beğenmezsin vs diye durumu kurtarmaya çalışmış.. Bence ailenizle konuşun ve Saruboceq in dediği gibi güveniyoru ve seviyorsanız nişanlınızın arkasında durun..

böyle adetleri bilmem..ama durumları yoksada üstelemenin anlamı yok..ailende bunu anlamalı diye düşünüyorum

bir bilezik getirmiş daha ne olsun:hulya:

biz nişanlıykende bana almadılar. ama ne ben gocundum ne ailem. durumları olsa zaten

alırlardı.:hulya:

'bunu almak zorundaydı , almadı. şunu yapmak zorundaydı yapmadı,yapmadı.' bu laflar

bana çok itici geliyo.nişanlıymışsınız, bence şimdiden gerilmesin ortalık.

Bu adetler, karsı tarafı somurmekten baska bır sey degıl bence.
Nedır, bayramda sunu alacak, yuz gorumlugu takacak,
dugunde su ıkramlarda bulunacak faslı.
Herkes ımkanları dogrultusunda veya ıcınden geldıgı sekılde davranmalı.
Kımı nısanlılık surecını 'fırsat' olarak degerlendırıyor.
Etraftakıler, 'sımdı ne ıstersen kârdır' dıye akıl verıyor.

Bende gectım o surecten. Aılem ne su kadar bılezık takacaksınız dedı,
ne de su vakıt sunları alacaksınız.
Kendı ımkanları el verdıgınce yapsınlar ıstedıler.
Boyle olmasına karsı, hıc bır seyım eksık kalmadı.
Esım bayramda, yılbasında her zaman hedıyemı alırdı.

Bıraz toplumun dedıklerını duymamak gerekıyor su asamada.
Bır kat elbıse ıcın kendımı ezdırmem dogrusu.
Almıyorlarsa, 'belkı durumları yoktur' derım,
etraf halâ laf mı yapıyor, 'ben elbıse ıle mutlu olmayacagım' derım.

Hem bılezık getırmıs kayınvalıdenız,
bu yetmez mı?

Sukretmeyı unutuyoruz sanırım...

herşey ailelerde bitiyor..onların en ufak bi sözü tuz biber oluyor herşeye..bizim hiç bişeyimiz adetlere göre olmadı valla..kimsede ama bu adetti demedi..ağzımızın tadıyla yaptık herşeyi..

tek taraflı bır durum deıl kı bu...
erkek tarafı kadar kız tarafıda bazı seylerın altına gırıyor evlatları hatırına...
ne kadar mantıksız ve sömurmek gıbı gelsede turk örf ve adetlerımız böyle...

Bazı aileler nemrutluğua yapmaz :dilcikar:
Bazı aileler de gerçekten bilmez bizimde ne var ne yok bilmiyorum istemiyorum da :çok üzgünüm:
utanırım ohaoldumsmile hemde sevmiyorum ben ya zaten sürekli bişeyler alıyorlar bana
konusu olmadı henüz bizim içinde neyse kendimi boşveriyorum.
Madem etraf laf eder diyorsun sende ailene laf söyle istemiyorum de ve evde yeni kıyafetlerinden giy çok merak eden olursa evet onlar aldı dersin canım sen yeterki nişanlınla iyi ol aileleri fazla düşünme bırak almasınlar 100 TL içn üzmeyin birbirinizi :3::nazar:

Ailedekiler herşeyi başkalarıyla kıyaslıyorlar ve herşeyin en iyisi olmasını istiyorlar, ama olmuyo ben ne yapayımki?
Kayınvalidemin yol parasını nişanlım karşıladı ve beni görmeye geldi, yanında da bana bilezik getirmiş buraya kadar herşey güzel, ama bizimkiler bayramda kıyafet alınması gerek diyorlar.
Bende isterim almasını geliniyle ilgilenmesini ama almıyo ne yapabilirimki, nişanlımda işe yeni girdi, şuan hem ev kredisi ödüyor ayrıca düğün için para biriktirmesi lazım...
Kayınvalidemde alacaktım ama beğenmezsin gibi laflar söyledi, iyice canım sıkıldı, madem alacaksın ve beğenmeyeceğimi biliyosun, bi mağazaya götür ve beğendiklerimi al neden böyle laf yaparsınki...
Yani kıyafet olmak zorundamıdır, şimdi nişanlıma bişey söylesem çok maddiyatçı olduğumu düşünecek, ayrıca her zaman "ben yapmak istemezmiyim, ama durumum yok" diyor bana :((
Çok üzülüyorum, şimdi bayram gelince herkes laf söyleyecek niye yapmadı, niye etmedi diye, ben maddi konulardan nefret ederim ama hep maruz kalıyorum ve iyice sıkıldım artık.
Arkadaşlar maddiyat çokmu önemli evliliklerde, yani olmazsa olmuyormu, herşey eksiksizmi olmak zorunda?

"istemiyorum" demek bu kadar mı zor ?mirmirmirmir

bunlar saçma bana göre. hiçbir zorunluluğu da yok. devir eski devirlerdeki gibi değil. 2 top kumaşa tamam demiyorlar.:1ninca:

ayrıca kayınvaliden alsaydı bile "bunu mu almış" derdi el. elalemin işi gücü konuşmak.:1ninca:

nişanlının durumunu en iyi sen biliyorsun. böyle abuk sabuk meseleler yüzünden gerilmenin alemi yok. görmeye gelmiş ve yanına da bilezik getirmiş. beğenmeyenlerin Allah gözünü doyursun ne diyeyim.kafamçokkarıştı

şurada ne kayınvalideler okuyoruz. sizinki ayağınıza kadar geliyor ama hala onu yapmadı bunu yapmadı derdindesinizakannehir

gelirken bilezik getirmis ne mecburiyeti vardiki
bence bayramlik falan istemek görgüsüzlük olur
o ne öyle cocukmusunuz siz bayramlik alicaklar size

bende nişanlıyken bana ne bişe alındı neda takıldı
yapsalarda kendi şanıdır.
yapmadılar diede ailem hayatta bişe demez. bende gocunmam sempatiksalakcinni
senin ailenede biraz iş düşüyor. kimse yapmak zorunda değil ,içindne gelir yapar o bşka ki blezlik almış sana yani.

Bilezik getirmişler daha ne olsun. Senin alileninde maşallahı varmış yanikafamçokkarıştı

Back
X