Bayrmlaşmayan

elvandogancan

Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2018
101
20
13
35
Merhaba kızlar

Bayramda eşimin ailesinin olduğu yere geldik. Bekar görümcemm var o da bizle geldi. Dün akşam arkadaşına gitti. Benle bayramlaşmadı sanırım eşimlede bayramlaşmadı ( eşimle konuşmuyorum bilmiyorum )

Oğlumu çok seviyor. Ama bayramda çıkarıp harçlık veremedi. Çalışıyor bu arada. Ekonomik krizdeymiş öyle dedi. ( ama kendine 5 bin TL’ye telefon aldı )
Kayınvalidemde gelenlere Ali’ye ( benim oğlum ) hala dedirtmeye çalışıyor. Anne babadan önce hahaha diye gülüyor bide. Bende valla Ali diyeceğine diyor dedim.
Kayınvalidemide görümcesi aramadı bayramda. Sizce görümcemin benimle bayramlaşmadoğını nasıl söylerim.

Not : altlı üstlüyz görümceyle ( arada kv kpederde geliyor )

siz onunla bayramlaştınız mı?

ayrıca daha konuşamayacan çocuğa ne harçlığı verecek ki.

Birakin su mevzulari harclik vermek zorundami. Yalmayin lutfen vermek isterse verir vermezse kendi bilir. Minumum beklenti maksimum huzur. Siz ona bayramlasmak icin yoneldiniz mi.
Birde merak ettim cocuga harclik bekliyorsunyz ya sizde bayram tatlinizi yada cikolatanizi alarakmi gittiniz misafirlige...

Bayramlaşmak karşılıklı yapilan bir eylem es kaza o unuttu diyelim siz neden bayramlaşmadınız?

Bir de harçlık çocuklarin sevinmesi içindir, ebeveynlerin bu konuda beklenti içine girmesi bana pek hoş gelmiyor. Kendine isterse 10000lik telefon alsın, bu onu harçlık verme mecburiyetine sokmaz ki.

Kayınvalidenizin görumcesinin konuyla bağını hiç çozemedim.

Gorumcenize takintilimisiniz açık aramayami calisiyorsunuz? ? Harçlık vermek zorundami oglunuza?? Ayrıca gorumcenizin kendine aldığı telefon yada herhangibirseyi bukadar irdelemeyin ve kimsenin maaşını kazancini aldığını sorgulamayın aile için huzurunuza bakın hayat kısa kuşlar uçuyor ömür dedigin bugün var yarın yok bu yüzden kimseyi kimseyle kiyaslamayin Gorumcenizin verdiği paraya ihtiyacımi var oglunuzun? ? DIPNOT: GORUMCENİZİN bayramlasmadigini söyleyince rahatlicakmisiniz bayrammı gelmiş olucak size?

Benden küçük ayrıca sadece harçlık değil ufak mi hediyede alabilirdi oyuncak vs

tamam elbette verebilir de, şimdi sizin aile ilişkileriniz biraz sorunlu anladığım.
O sizi kutlamadı diye (belki o an düşünemedi, cahilliğine geldi veya aklında başka bir şey vardı) siz de onu kutlamamışsınız, e eşinizle konuşmuyorsunuz falan. Şimdi çocuk çok küçük, ona harçlık da verse hediye de alsa eline verecek hali yok, size veya eşinize verecek doğal olarak, ama ilişkiler sorunlu olunca yapmak istememiş olabilir. Bu yeğenini sevmediğini göstermez.

Benden küçük ayrıca sadece harçlık değil ufak mi hediyede alabilirdi oyuncak vs
kimse kimseye harçlık vermek yada hediye almak zorunda değil. Çok fazla takmayin böyle şeyleri. Eğer herkesle bayramlaşip sizinle bayramlasmiyorsa sorun ne hayirdir diyebilirsiniz. Ama ben olsam demem mesafe koyarım. Öyle istiyor demekki.

Görümcenizin aldığı telefondan size ne ! Bayram harçlığı da göreceli bişey, vermek zorunda değil. Siz görümcenize takıksınız, herşeyini bahane ediyorsunuz.Bayramlaşmadı diyelim siz niye adım atmadınız ? Bayramda büyüklük küçüklük olmaz siz tebrik etseydiniz belki anlardı bi hatasını.

Sorun odaklı bi yapınız var anladığım kadarıyla. Benim görümcem de canı isterse verir istemezse vermez. Ama ben onun oğlunu hiç aksatmadım. Arada hediyeler de alırım. Ben ona 10 yaptıysam o yeğenine 2 yapmıştır. Öz kardeşim yani oğlumun dayısı daha tek kuruş harçlık vermedi 6 yıldır. Hiç problem olarak görmedim bunları. Zaten görseydim eşimin yeğenine bi şey yapmazdım heralde.

Bayramda eşinizle de küsmüşsünüz.. Canınız sıkkın heralde kafaya takıcak şey arıyosunuz.

Merhaba kızlar

Bayramda eşimin ailesinin olduğu yere geldik. Bekar görümcemm var o da bizle geldi. Dün akşam arkadaşına gitti. Benle bayramlaşmadı sanırım eşimlede bayramlaşmadı ( eşimle konuşmuyorum bilmiyorum )

Oğlumu çok seviyor. Ama bayramda çıkarıp harçlık veremedi. Çalışıyor bu arada. Ekonomik krizdeymiş öyle dedi. ( ama kendine 5 bin TL’ye telefon aldı )
Kayınvalidemde gelenlere Ali’ye ( benim oğlum ) hala dedirtmeye çalışıyor. Anne babadan önce hahaha diye gülüyor bide. Bende valla Ali diyeceğine diyor dedim.
Kayınvalidemide görümcesi aramadı bayramda. Sizce görümcemin benimle bayramlaşmadoğını nasıl söylerim.

Not : altlı üstlüyz görümceyle ( arada kv kpederde geliyor )
Bunlara takılmayın yoksa kendinizi mutsuz edersiniz. Enerjinizi başka şeylere verin

Ne kadar beklentilisiniz. Yok harçlık, yok bir şey... Kime neyi söyleyeceksiniz anlamadım. Görümceyi şikayet edecek adam arıyorsunuz galiba. Kendiniz onun bayramını kutladınız mı ki? Çocuğunuza harçlık bekliyorsunuz da, siz o kıza harçlık verdiniz mi? Ayrıca kendinizi insanların ta kendisiyle kıyaslamayın. Kendine aldığı telefonu kendi çalışıp almış. Bunun lafını yapmak size düşmez. İnsan kendini her türlü şımartabilir, bu başkasına da yağdırmak zorundalar anlamına gelmez. Çocuğunuza siz para verin artık.
Ben de ne kimsenin bayramını kutlarım, ne de kimsenin çocuğuna harçlık veririm. Hayatımda neyse ki sizin gibi beklentili insanlar yok, olsa da cevaplarını alırlar. İnsanları biraz rahat bırakın.

Bayramlaşma hep bir arada olmaz mı yani eşinizin ailesine gidersiniz ilk gün herkes toplanır bayramlaşma olur tek tek olmaz o saçma geldi kaldı ki harçlık vermek zorunda değil o mu battı gözünüze daha bebek. Kaynananız ile bayramlaşmayan insanları bile takmışsınız yahu oğlunuz bebek kaynana oğlum dese ne olacak onun oğlu mu olacak zaten başka şehirde. Ne kadar basit şeyleri.takıyorsunuz bunlara kafa yormak yerine eşinizle konuşmuyormuşsunuz o sorununuzu çözün

Back
X