Baz istasyonları ölüm saçıyor...

ars23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
117
2
26
Elazığ
Yaklaşık bikaç aydır bu konuya çok kafa yormaya başladım. Heryerde deli gibi kurulan baz istasyonları sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ediyor. Evimize yaklaşık 300 m. ilerde 3 tane baz istasyonu var. Aslında o kadar çoklarki insanın ciddi şekilde psikolojisini bozuyorlar. Özellikle çocukları çok fazla etkiliyor. Evet hepimiz cep telefonu kullanıyoruz. Ben yaklaşık 13 yıldır cep telefonu kullanıyorum. Ama bu son bi iki yılda acaip artış gösterdi kurulan baz istasyonları. İnsanların yaşadığı yerlere bu kadar yakın mesafede olmaları insanın kanını donduruyo. Şehir dışına kurulmaları gerektiğini düşünüyorum. Parkların içine okulların çatılarına kurulan bu ölüm makinelerinden bi an önce kurtulmayı istiyorum. Edindiğim bilgilere göre etki alanı yaklaşık 300-400 m. ye kadar çok zararlıymış. İnsan sağlığı bu kadarmı ucuz bu ülkede. Üzücü bi durum gerçekten?? Sizler ne düşünürsünüz bu konuda Sizinde evlerinize yakın yerlerde varmı bu istasyonlardan ?? Bu konuda bildiklerimizi paylaşalım istiyorum..

Evet baz istasyonlari zararli... Ama daha zararlisi cep telefonuyla konusmak. Isitme kaybindan tutunda beyin kanserine yol aciyor. Sahsim adina söylüyorum yaklasik 2 -3 yildir cep telefonu kullanmiyorum. Benimde 14-15 sene önce ilk cep telefonum vardi. Aksamlari ek ders aldigimda otobüsü kacirirsam son otobüs bazen kaciriyordum ailemi ariyordum ve gelip aliyordu. Bundan 3 yil önce kulagimda bir ugultu ve kafa agrisi ile basladi. Doktora gittim cep telefonu bir süre kullanmayin dedi. O zamandan bu yana kullanmadim. Ev telefonum var, evde yoksam mesaj birakiyorlar...Birde sürekli kimse rahatsiz edemiyor simdi cok rahatim ...

Aslında mümkün olsada çıkarsak bu cep tlflarını hayatımızdan tamamen. teknoloji dediğimiz şey ilerledikçe hastalıklarda ciddi bi artış gösteriyor. Evde 2 tane cep tlfu olması bile fazlasıyla zararlı. Hele evde küçük çocuklar varsa.. Am şu var cep tlfunu istediğimiz an kapatabiliyoruz. Ama o lanet olası baz istasyonları 24 saat etkili. Radyasyonun zararlarını anlatmaya gerek yok zaten. Bunu herkes biliyo. Umarım en kısa zamanda bu yanlışa bi dur denir ve hepsi ş.dışına çıkarılır.

İzin verilen mesafe ne kadar bilemiyorum ama uygun görğlenden daha yakınsa evinize şikayet edebiliyorsunuz. Tek başınıza şikayetiniz işe yaramazsa mahalledekileri örgütlemeye, imza toplamaya, ortak dilekçe vermeye çalışın. Sesinizi yeterince duyurabilirseniz kaldırıyorlar o istasyonları

İzin verilen mesafe ne kadar bilemiyorum ama uygun görğlenden daha yakınsa evinize şikayet edebiliyorsunuz. Tek başınıza şikayetiniz işe yaramazsa mahalledekileri örgütlemeye, imza toplamaya, ortak dilekçe vermeye çalışın. Sesinizi yeterince duyurabilirseniz kaldırıyorlar o istasyonları

sanırım 20 m. kadar izin verilen mesafe. imza topladık ama kurulduktan sonra onun kaldırılması öyle meşakkatliki. İnsan sağlığı ne yazıkki çok ucuz bu ülkede.

Bu tam anlamıyla arz ve talep meselesi... Herkes elinde cep telefonu ile
her yerde, herkese ulaşabilmek istiyor. Bunun sonucu olarak da adım başı
baz istasyonu kuruluyor, gsm şirketleri de birbiri ile şu kadar alanı kapsıyoruz
diye yarışıyor. Bırakın arada çekmesin o telefonlar, arada ulaşılmaz olsun.
Ama her gün bir sürü şikayet geliyor, hatta televizyonlarda haber bile oluyor
bu erşilememezlik. Caminin minaresinde konuşan köy halkı haberi vardı geçenlerde
hatta... Türkiye'nin en çok tercih edilen gsm operatörü, her yerde çektiği için
tercih ediliyor özellikle. E çekim de haliyle bu baz istasyonları sayesinde oluyor...

Bu baz istasyonları bilinenin aksine yaydığı radyasyonla değil, yarattığı manyetik
alanla inanılmaz etkiliyor sağlığımızı. Arkadaşımızın dediği gibi cep telefonları ile
konuşmak beyne ve kulağa ciddi hasarlar veriyor. Manyetik alan bakımından
ütü ve fırınlar da çok tehlikeli. Mümkün olduğunca bu cihazları fazla çalıştırmayın,
işinizi çabuk bitirmeye bakın ve her elektrikli cihaz için geçerli bu, çalışırken
yakınında bulunmayın.

Eğer sizin gibi rahatsız olan birileri daha varsa , imza toplayıp o baz istasyonunun
taşınmasının isteyin.

bu konu ile ilgil geçenlerde ciddi bir program yapıldı. hepisini dinleyemedim ama kafamda kalan şu oldu. eğer baz istasyonları uzak mesafelere yerleştirilirse telefonunuz ile arama yaptığınız anda telefpnununus baz istasyonundan sinyal almak için iki kat fazla sinyal göndermek zorunda imiş. bu da yakında olan bir baz istasyonundan daha zararlı imiş. ayrıca tknolojiye karşı gelirken bir çok şeyi de düşünmek lazım. akşam bir belgesel isliyorum . kutup böglerinde yaşayan yerli halk ile ilgili. adamlar uzun yaşoyorlar. çünkü tamemn doğal besleniyorlar. ama özyle ço eziyet çekiyorlarki. kendi ailemin eski yaşam şartlarını dinlerim bazen. bir ekmek için ne kadar eziyet çekildiğini anlatılra. şimdi ise fazlasıyla kolay ama ekmek eski doğlallığından çıktı. ve aklıma şu soru takılılır. tamemen doğal yaşayıp eziyet içerisinde sürdürmek mi bu yaşamı, yoksa her nimete kolayca ulaşıp hızlı tüketip kısa yaşamakmı .

bu konu ile ilgil geçenlerde ciddi bir program yapıldı. hepisini dinleyemedim ama kafamda kalan şu oldu. eğer baz istasyonları uzak mesafelere yerleştirilirse telefonunuz ile arama yaptığınız anda telefpnununus baz istasyonundan sinyal almak için iki kat fazla sinyal göndermek zorunda imiş. bu da yakında olan bir baz istasyonundan daha zararlı imiş. ayrıca tknolojiye karşı gelirken bir çok şeyi de düşünmek lazım. akşam bir belgesel isliyorum . kutup böglerinde yaşayan yerli halk ile ilgili. adamlar uzun yaşoyorlar. çünkü tamemn doğal besleniyorlar. ama özyle ço eziyet çekiyorlarki. kendi ailemin eski yaşam şartlarını dinlerim bazen. bir ekmek için ne kadar eziyet çekildiğini anlatılra. şimdi ise fazlasıyla kolay ama ekmek eski doğlallığından çıktı. ve aklıma şu soru takılılır. tamemen doğal yaşayıp eziyet içerisinde sürdürmek mi bu yaşamı, yoksa her nimete kolayca ulaşıp hızlı tüketip kısa yaşamakmı .

Bu bahsettiğiniz iki kat sinyal göndermek zorunda kalıyo olayı inanın gsm şirketlerinin uydurması. Ben 10 küsür yıldır cep tlf kullanan biri olarak geçmiş yıllarda bu kadar baz istasyonu yoktu ama çekme konusunda sıkıntı yaşamıyoduk. ne zamanki bu 3G ler falan çıktı artış oldu istasyonlarda. İnsanlar hastalandığında bunun vebalini kim ödeyecek acaba. Çocukların saatlerce vakit geçirdiği parklara kreşlerin çatısına okulların olduğu alanlara kuruluyo bu baz istasyonları. Hangi akla hizmet hiç bilemiyorum... Çok yazık

Bu bahsettiğiniz iki kat sinyal göndermek zorunda kalıyo olayı inanın gsm şirketlerinin uydurması.

Uydurma falan değil. Ben bu konuyu merak edip araştırmıştım.
Evet baz istasyonu çok uzaktayken kafamıza dayadığımız cep telefonun ürettiği SAR değeri,
burnumuzun dibindeki baz istasyonun ürettiği SAR değerinden kat kat fazla.
Yani uzak bir baz istasyonu telefonla konuşan kişiye daha fazla zarar veriyor.

Merak edenler nette bu konuyla ilgili detaylı bilimsel araştırmalar bulabilir.

Bu arada baz istasyonlarının kansere yol açtığına dair net bir ispat henüz yapılabilmiş değil.

Bence cep telefonlarından vazgeçmemiz mümkün olmadığına göre
Baz istasyonlarını dert etmek yerine Telefonu kulaklıkla kullanmayı alışkanlık haline getirelim

Asıl tehlike içinde her türlü katkı maddelerinin bulunduğu market ürünleri. Asıl kanser nedeni bunlar...

Bilgi Teknolojileri İletişim kurumunun hazırladığı rapor

http://www.tk.gov.tr/tuketici/emd/Turkiye_EMF_Raporu.pdf

Bu raporun sonuç bölümünden bir alıntı

2007 yılındaki SCHENIR Raporunda;
“Baz istasyonlarındaki maruziyet seviyeleri, cep telefonu kullanımı esnasındaki maruziyete göre çok düşüktür. Buna rağmen kullanılan cep telefonundan daha düşük önemde maruziyete sahip baz istasyonlarının sağlık etkileri ile ilgili araştırma, daha çok halkın ilgisini çekmiştir. görüşü yer almaktadır.

Görüldüğü üzere, mobil haberleşme teknolojisinin canlılar üzerindeki olumsuz etkileri
konusunda bilimsel görüş birliği henüz oluşmamıştır
. Ancak bununla birlikte, Avrupa
Parlamentosu, A3-0238/94 sayılı kararı ile bilimsel boşlukların giderilmesine kadar söz konusu
teknolojinin olası bir olumsuz etki oluşturabileceği varsayımı ile ALARA (olabildiği kadar düşük
değer alınması- (As Low As Reasonably Achievable “ALARA”) ilkelerini kabul etmiştir.

Son düzenleme:
Bir arastirmaya göre cep telefonun verdigi Imisyon baz istasyonlarindan 25 kat daha fazla. Birde gülay arkadasimizin dedigi gibi baz istasyona yakin yerde cep telefonu kullanmak daha az zararli.

Zarari az seviyeyi indirmek icin, hattin en iyi oldugu yerde cep telefonu kullanmak gerekli . Bir digeride telefon acdigimizda ilk saniyelerde telefonu kulagimiza dayamak ta iyi degil. Ilk saniyelerde imisyon daha fazla.

Bu konuyla ilgili aylar önce tübitakın raporunu okumuştum. Etki alanı(mesafe) ve kuruluş şekli çok önemli diyodu raporda. Yani mesafe en az 300-400 m uzaklıkta olmalıymış ama türkiyede 20 m. civarı. Yurt dışında bu mesafe çok daha fazla. Ve tabiki kuruluş şekli yani çanakların duruş pozisyonuylada çok alakalıymış insan sağlığına olan etkisi.. Bi bilim adamı kadar bilgi sahibi olabilmem mümkün değil ama gözlemlerim ve radyasyonun insan sağlığına yaptığı zararları bildiğim için çok tedirginim. En son Yargıtayın vermiş olduğu kararda tüm baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılmasına karar verildi. TV ler günlerce haberini yaptı ama o soğuk direkler hala karşımda bana bakıyo...

Arkadaşlar haklı. Babam bu işin içinde, ben de ondan aynı şeyleri duydum, cep telefonlarının daha zararlı olduğunu. Ayrıca saç kurutma makinası ve ütünün de zararı varmış çok.

Deli oluyorum insanların üstelik bu çağda yaşayan insanların bu denli af edersiniz ama cahilce yorum ve telaşlarını gördükçe.
Her gün saatlerce kullandığınız bilgisayarlar, televizyon, elektrik direkleri,
her gün elinizden düşürmediğiniz, cebinizde taşıdığınız telefonlar,
yaa en basitinden o tasarruf ampulleri bile baz istasyonlarının tam 20 katı daha fazla radyasyon yayıyor,
üstelik baz istasyonlarının özellikle bulundukları binaya zararı ne kadar biliyor musunuz?neredeyse sıfır.
internet hattı, telefon hattı, televizyonlar vs hepsi bu baz istasyonlarından alıyorlar dalgalarını.
ve baz istasyonları o kadar uzağa kurulsa bunlarda ne çekim gücü kalır ne hız.
ya mesela cep telefonunun 50 birim zararı varken, baz istasyonun bulunduğu yerin karşısındaki binaya zararı 12 birim.
aynı şekilde tasarruf ampulünün 40 birim, bilgisayar ve lcd tv'lerin 100 birimlerde,
daha neler var zararını duyunca keşke her yerde baz istasyonu olsa da bunlar olmasa diyebileceğimiz.
yani baz istasyonu olmasa hiçbir şey çalışmaz, burada baz istasyonu eroin kullanmayan eroin satıcısına benziyor.
kendinde bir şey yok ama enerjisini yolladığı en ufak aletin bile kendinden en az 10 kat fazla zararı var.

Deli oluyorum insanların üstelik bu çağda yaşayan insanların bu denli af edersiniz ama cahilce yorum ve telaşlarını gördükçe.
Her gün saatlerce kullandığınız bilgisayarlar, televizyon, elektrik direkleri,
her gün elinizden düşürmediğiniz, cebinizde taşıdığınız telefonlar,
yaa en basitinden o tasarruf ampulleri bile baz istasyonlarının tam 20 katı daha fazla radyasyon yayıyor,
üstelik baz istasyonlarının özellikle bulundukları binaya zararı ne kadar biliyor musunuz?neredeyse sıfır.
internet hattı, telefon hattı, televizyonlar vs hepsi bu baz istasyonlarından alıyorlar dalgalarını.
ve baz istasyonları o kadar uzağa kurulsa bunlarda ne çekim gücü kalır ne hız.
ya mesela cep telefonunun 50 birim zararı varken, baz istasyonun bulunduğu yerin karşısındaki binaya zararı 12 birim.
aynı şekilde tasarruf ampulünün 40 birim, bilgisayar ve lcd tv'lerin 100 birimlerde,
daha neler var zararını duyunca keşke her yerde baz istasyonu olsa da bunlar olmasa diyebileceğimiz.
yani baz istasyonu olmasa hiçbir şey çalışmaz, burada baz istasyonu eroin kullanmayan eroin satıcısına benziyor.
kendinde bir şey yok ama enerjisini yolladığı en ufak aletin bile kendinden en az 10 kat fazla zararı var.

Siz gsm şirketlerinden birinde falanmı çalışıyosunuz acaba?? Daha önceki yıllarda bu kadar dibimizdemiydi bu istasyonlar çoğu yerleşim alanlarının dışındaydı. Gözümüzün içine kadar sokulmuyodu en azından her 50 m. de bi baz istasyonu..Çatılarda saatlerin reklam panolarının içine gizlenmiş şekilde ve buna benzer bi ton örnek. Allah aşkına yaa Bi de tepkisini gösteren insanlara ne cesaretle cahil tanımlaması yapabiliyosunuz?? Yargı durduk yeremi karar verdi sizce peki.. Sırf canları sıkıldı diyemi hadi hepsi şehir dışına dedi??? Önce yazdıklarınıza kendiniz inanın sonra başkalarını inandırmaya çalışın

Bir gsm şirketi çalışanı olarak şunu söyleyebilirim ki baz istasyonları insanların isteklerine göre kuruluyor. Diyelim ki sizin mahalleden bir kaç ev imza toplayıp baz istasyonu kurulmasını talep etti gsm şirketi mahallenize geliyor kurulacak yer için keşif yapıyor ve en uygun arsa/ev artık ne bulursa üzerine dikiyor. bu da sizin evinize yakın olabilir siz istemiyor olabilirsiniz, arsa yada ev sahibi kabul ettiyse yıllık ücretinide alıp cebine koyduysa o an da yapacak birşeyiniz olmaz ama sonrasında yapacağınız tek şey siz de istemeyen kişilerden imza toplayıp kaldırılması için başvuruda bulunabilirsiniz.

Yalnız insanlar gerçekten bir garip. baz istasyonu istemiyoruz kaldırılsın deyip kaldırıldıktan sonra telefonum çekmiyor diye şikayette bulunabiliyorlar.

Ayrıca baz istasyonlarından önce evimizdeki aletlere bir bakalım.... mesela mikrodalga fırın, televizyon, bilgisayarlar yada wireless modem bunlarda da azımsanmayacak kadar çok radyasyon mevcut.

Bir gsm şirketi çalışanı olarak şunu söyleyebilirim ki baz istasyonları insanların isteklerine göre kuruluyor. Diyelim ki sizin mahalleden bir kaç ev imza toplayıp baz istasyonu kurulmasını talep etti gsm şirketi mahallenize geliyor kurulacak yer için keşif yapıyor ve en uygun arsa/ev artık ne bulursa üzerine dikiyor. bu da sizin evinize yakın olabilir siz istemiyor olabilirsiniz, arsa yada ev sahibi kabul ettiyse yıllık ücretinide alıp cebine koyduysa o an da yapacak birşeyiniz olmaz ama sonrasında yapacağınız tek şey siz de istemeyen kişilerden imza toplayıp kaldırılması için başvuruda bulunabilirsiniz.

Yalnız insanlar gerçekten bir garip. baz istasyonu istemiyoruz kaldırılsın deyip kaldırıldıktan sonra telefonum çekmiyor diye şikayette bulunabiliyorlar.

Ayrıca baz istasyonlarından önce evimizdeki aletlere bir bakalım.... mesela mikrodalga fırın, televizyon, bilgisayarlar yada wireless modem bunlarda da azımsanmayacak kadar çok radyasyon mevcut.

Biz evimizdeki aletleri istediğimiz zaman açıp istediğimiz zaman kapatma lüksüne sahibiz. Ama baz ist. öyle değil 7/24 aktif. Evet evimizin içindede bi ton zararlı şey var. Ama dediğim gibi bunları kapadığım an ki bu benim kontrolümde zararı ortadan kalkıyo. Cep tlf. evde asla açmıyorum. Ev tlf la idare ediyorum. vs. Bilinçli bi kullanıcı olduğumu düşünüyorum. Mahkeme kararı hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum??

Siz gsm şirketlerinden birinde falanmı çalışıyosunuz acaba?? Daha önceki yıllarda bu kadar dibimizdemiydi bu istasyonlar çoğu yerleşim alanlarının dışındaydı. Gözümüzün içine kadar sokulmuyodu en azından her 50 m. de bi baz istasyonu..Çatılarda saatlerin reklam panolarının içine gizlenmiş şekilde ve buna benzer bi ton örnek. Allah aşkına yaa Bi de tepkisini gösteren insanlara ne cesaretle cahil tanımlaması yapabiliyosunuz?? Yargı durduk yeremi karar verdi sizce peki.. Sırf canları sıkıldı diyemi hadi hepsi şehir dışına dedi??? Önce yazdıklarınıza kendiniz inanın sonra başkalarını inandırmaya çalışın

ben bu konuyu hem il sağlık müdürlüğü, hem telekominikasyon hem de diğer tüm ilgili yerlerle görüşmüş biriyim.
gsm şirketlerinde falan da çalışmıyorum. evet cahilsiniz çünkü elinizden düşürmediğiniz telefonlarla ilgili bir şeyden haberiniz bile yokken, medyanın ve sizin gibi diğer insanların dolduruşuyla gazıyla kulaktandolma bilgilerinizle böyle ortalığı iyice velveleye veriyorsunuz.
siz değil miydiniz o operatör çekmiyor, bu şirketin interneti çok yavaş, aman efendim lcd ekran ya da plazmalar çok güzel görüntü veriyor ve çok havalı, gidip hemen alalım diyen, internete hayran olan ve tüm zamanını pc başında geçirmek zorunda kalacağı iş dünyasının ortasında duranlar??? şimdi sizin bu isteklerinize cevap vermek adına artırılan, adım başına konan baz istasyonları neden rahatsız ediyor?? sanki daha yeni koyuldu sanki daha yeni başladı zarar vermeye!! çocuğunuzu tvden cep telefonundan uzak tutmaya bile uğraşmayın, birisi çıkıp baz istasyonu ölüm saçıyormuş amman aman! deyince koyun gibi eyvah eyvah diye koşuşturun.evinde pitbull besleyip, komşunun finosuna carlamaktan farksız bu!

sık sık ve düzenli bir şekilde bakımının ve ölçümlerinin yapılması gerekiyor o baz istasyonlarının, ve ölçümleri bir birim bile yüksek çıksa düzeltilmesi, düzeltilmezse kaldırılması gerekiyor, anlaşmaları ve kuralları böyle. anlatıyoruz doğrusunu işte, onu bile kabullenmiyosunuz, neymiş efendim yargı karar vermiş! sizin gibi halka sizin gibi yargı sizinki gibi karar verir zaten.
tüm dünya tüm avrupa salak, sağlıklarını falan hiiiç düşünmüyolar, bizdekinin 120 katı baz istasyonları var, ama bi tek biz türkler akıllıyız sağlığımızı düşünüyoruz da itiraz ediyoruz.
evinde pitbull besleyip, komşunun finosuna carlamaktan farksız bu!

Back
X