Baz istasyonları ölüm saçıyor...

ben bu konuyu hem il sağlık müdürlüğü, hem telekominikasyon hem de diğer tüm ilgili yerlerle görüşmüş biriyim.
gsm şirketlerinde falan da çalışmıyorum. evet cahilsiniz çünkü elinizden düşürmediğiniz telefonlarla ilgili bir şeyden haberiniz bile yokken, medyanın ve sizin gibi diğer insanların dolduruşuyla gazıyla kulaktandolma bilgilerinizle böyle ortalığı iyice velveleye veriyorsunuz.
siz değil miydiniz o operatör çekmiyor, bu şirketin interneti çok yavaş, aman efendim lcd ekran ya da plazmalar çok güzel görüntü veriyor ve çok havalı, gidip hemen alalım diyen, internete hayran olan ve tüm zamanını pc başında geçirmek zorunda kalacağı iş dünyasının ortasında duranlar??? şimdi sizin bu isteklerinize cevap vermek adına artırılan, adım başına konan baz istasyonları neden rahatsız ediyor?? sanki daha yeni koyuldu sanki daha yeni başladı zarar vermeye!! çocuğunuzu tvden cep telefonundan uzak tutmaya bile uğraşmayın, birisi çıkıp baz istasyonu ölüm saçıyormuş amman aman! deyince koyun gibi eyvah eyvah diye koşuşturun.evinde pitbull besleyip, komşunun finosuna carlamaktan farksız bu!

sık sık ve düzenli bir şekilde bakımının ve ölçümlerinin yapılması gerekiyor o baz istasyonlarının, ve ölçümleri bir birim bile yüksek çıksa düzeltilmesi, düzeltilmezse kaldırılması gerekiyor, anlaşmaları ve kuralları böyle. anlatıyoruz doğrusunu işte, onu bile kabullenmiyosunuz, neymiş efendim yargı karar vermiş! sizin gibi halka sizin gibi yargı sizinki gibi karar verir zaten.
tüm dünya tüm avrupa salak, sağlıklarını falan hiiiç düşünmüyolar, bizdekinin 120 katı baz istasyonları var, ama bi tek biz türkler akıllıyız sağlığımızı düşünüyoruz da itiraz ediyoruz.
evinde pitbull besleyip, komşunun finosuna carlamaktan farksız bu!

Tamam kabul ben iflah olmaz bi cahilim. Cehaletimi bağışlayın bi sorum olucak. Peki bu istasyonlar zararsızmı??? Ama kıyaslama yapmadan cevap verirseniz sevinirim

Biz evimizdeki aletleri istediğimiz zaman açıp istediğimiz zaman kapatma lüksüne sahibiz. Ama baz ist. öyle değil 7/24 aktif. Evet evimizin içindede bi ton zararlı şey var. Ama dediğim gibi bunları kapadığım an ki bu benim kontrolümde zararı ortadan kalkıyo. Cep tlf. evde asla açmıyorum. Ev tlf la idare ediyorum. vs. Bilinçli bi kullanıcı olduğumu düşünüyorum. Mahkeme kararı hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum??

arkadas o aletlerin %90ini o baz istasyonlari olmazsa kullanamazsin zaten niye inatlasiyosun gercekleri kabullenmemek icin tam anlamiyla at gozluguyle bakiyosun korukorune burnunun dikine gidiyosun tam klasik turk halki zihniyeti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tamam kabul ben iflah olmaz bi cahilim. Cehaletimi bağışlayın bi sorum olucak. Peki bu istasyonlar zararsızmı??? Ama kıyaslama yapmadan cevap verirseniz sevinirim

evet zararsiz
bulundugu binaya hicbir zarai yok
cevresindekilere ise mesafesi uzaklastikca artan ama asla ve asla hayati bir tehlike verecek kadar fazla olmayan bir zarari var
yani daha 100 yil rahatca yasayabileceginiz kadar zarari var

haa cep telefonunuzla devam edin bakalim kac sene azaliyor o baz istasyonunun azaltmadigi omrunuz

arkadas o aletlerin %90ini o baz istasyonlari olmazsa kullanamazsin zaten niye inatlasiyosun gercekleri kabullenmemek icin tam anlamiyla at gozluguyle bakiyosun korukorune burnunun dikine gidiyosun tam klasik turk halki zihniyeti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yaa güzel kardeşim bu fırın buzdolabı vs. kırk yıldır kullanıyoruz.Allah aşkına baz ist. bu kadar çokmuydu. Artık nefes alamıyıcak hale geldik. Adım başı karşımızda.. Başımı çeviriyorum tepemizde, çatıda, Panonun kenarında, Reklam afişinin yanında, bacanın içinde ne bu yaa.. Siz yine benim bu cehaletimi bağışlayın.. Bakın sizin haklı olmanızı öyle çok istiyorumki .. Varsın adım cahil kalsın.... İnanın psikolojim bozuldu....

Yaa güzel kardeşim bu fırın buzdolabı vs. kırk yıldır kullanıyoruz.Allah aşkına baz ist. bu kadar çokmuydu. Artık nefes alamıyıcak hale geldik. Adım başı karşımızda.. Başımı çeviriyorum tepemizde, çatıda, Panonun kenarında, Reklam afişinin yanında, bacanın içinde ne bu yaa.. Siz yine benim bu cehaletimi bağışlayın.. Bakın sizin haklı olmanızı öyle çok istiyorumki .. Varsın adım cahil kalsın.... İnanın psikolojim bozuldu....

çünkü cahil kalmakta ve boş yere paniklemekte ısrar ediyosunuz, o yüzden psikolojiniz bozuluyo!
madem bu kadar etkileniyosunuz hiç ama hiç etkilenmemeniz gereken bir şeyden, o zaman nasıl internetten bilgisayardan cep telefonundan etkilenmiyosunuz? kullanmayın ya kullanmayın! sokmayın evinize. sizin asıl korkmanız gereken şey bunlar iken, bunların çalışmasını sağlayan ve %1'i kadar bile kötü etkisi olmayan şeyden korkuyosunuz! ben bunu an la ya mı yo rum. bu yüzden bu kadar kızıyorum yahu. hala haklı olmanızı istiyorum diyosunuz. allah aşkınıza bunca bilgi verdim bunları baz istasyonu kurulacak olan işyerimiz için araştırdık 7 ay bekledik 7 ay!!! sizin gibi düşünen, elimizdeki sağlık ve gsm raporlarını umursamayıp, medyadan ve cahil halktan duyduğunu daha çok umursayan 2 tane salak memur yüzünden 7 ay çalışma ruhsatı alamadık biz. artık tahammül edemiyorum ben bunca gerçekliğe bunca belgeye bilgiye rağmen hala nasıl kulaktandolma bilgiye inanıyorsunuz da bunlara inanmıyorsunuz!!!

Bilmiyorum yabanci diliniz varmi ? Almanca ya da ingilizce biliyormusunuz? Arama motoruna yazsaniz bir cok arastirmalar cikiyor.

Asagidaki baz istasyonlariyla ilgili ingilizcesini bulamadim...

http://www.lfu.bayern.de/umweltwissen/doc/uw_btb_9_handy_mobilfunk.pdf

Cep telefonunun kulaga ve beyine zararlari buyrun okuyun

Use of mobile phones in Norway and risk of intracranial tumo... : European Journal of Cancer Prevention

http://www.aefu.ch/typo3/fileadmin/...ationale_Forschung/loehn_acoustic_neuroma.pdf

çünkü cahil kalmakta ve boş yere paniklemekte ısrar ediyosunuz, o yüzden psikolojiniz bozuluyo!
madem bu kadar etkileniyosunuz hiç ama hiç etkilenmemeniz gereken bir şeyden, o zaman nasıl internetten bilgisayardan cep telefonundan etkilenmiyosunuz? kullanmayın ya kullanmayın! sokmayın evinize. sizin asıl korkmanız gereken şey bunlar iken, bunların çalışmasını sağlayan ve %1'i kadar bile kötü etkisi olmayan şeyden korkuyosunuz! ben bunu an la ya mı yo rum. bu yüzden bu kadar kızıyorum yahu. hala haklı olmanızı istiyorum diyosunuz. allah aşkınıza bunca bilgi verdim bunları baz istasyonu kurulacak olan işyerimiz için araştırdık 7 ay bekledik 7 ay!!! sizin gibi düşünen, elimizdeki sağlık ve gsm raporlarını umursamayıp, medyadan ve cahil halktan duyduğunu daha çok umursayan 2 tane salak memur yüzünden 7 ay çalışma ruhsatı alamadık biz. artık tahammül edemiyorum ben bunca gerçekliğe bunca belgeye bilgiye rağmen hala nasıl kulaktandolma bilgiye inanıyorsunuz da bunlara inanmıyorsunuz!!!

Psikolojim bozuldu evet ama kendimle alakalı değil çocuğumla alakalı. Ben evde cep tlfu bilgisayar asla açmıyorum. Sadece dışarıdayken kullanıyorum. Oğlum daha 2.5 yaşında ve sürekli evde. O baz istasyonları o yüzden bu kadar sinirlerimi bozdu. Bu konuda saplantı oluştu bende elimde değil....

Psikolojim bozuldu evet ama kendimle alakalı değil çocuğumla alakalı. Ben evde cep tlfu bilgisayar asla açmıyorum. Sadece dışarıdayken kullanıyorum. Oğlum daha 2.5 yaşında ve sürekli evde. O baz istasyonları o yüzden bu kadar sinirlerimi bozdu. Bu konuda saplantı oluştu bende elimde değil....

Koruma içgüdünüzü anlayışla karşılamak gerek ama bilgisayarı açamayacak kadarda kendinizi kasıp teknolojik faydalardan uzak kalmayın.
Zaten çocuğunuz biraz daha büyüdüğünde bilgisayardan uzak tutmanız imkansız gibi bişi olacak. evde izin vermeseniz okulda yine kullanacak
Kaldı ki bilgisayarın bir zararı söz konusu değil ...

Sigara sağlığa kesinlikle zararlı bu bir gerçek ama Onca zararına rağmen her sigara içen kanser olmuyor ve erken yaşta ölmüyor... Burdan kıyasla telefon bilgisayar v.s bunların oluşturacağı zarar yok denecekten bile azdır. Kaldıki bilimsel olarakta sigara gibi ispatlanmış bir zarar yokken ...

Siz anne olarak ilerde çocuğunuzun 1 tane bile olsa sigara içmemesini alkol kullanmamasını sağlayın bence asıl buna odaklanın

Görüntüyü yüzünden hem caniniz SIKKILmis hemde korkmussunuz.O kadar sinirlenmissiniz ki sanki evinizin yakinlarinda radyasyon sacan bir direk gibi düsünüyorsunuz. Ama öyleki etrafimizda teknoloji ile birlikte yeni degisikler oluyor ve zararini daha sonra anliyoruz. yurt disinda kücük bir köyün ya da yerlesim merkezinin yanindan otoban geciyordu. Bu otoban yapildiktan 5 yil sonra o yerlesim merkezinde cocuklarda isitme bozukluklari tespit edildi. Hic bir sey yapmadilar halen o yer öyle :((

Benim cok kizdigim olay ise yeni nesil ebebeyinlerde. Bazen elinde cep telefonu olan ipad, iphone ,notebooke la dolasan 8-10 yasindaki cocuklari görünce cok üzülüyorum. Inanin aldiklari imisyon o kadar fazla ki... Cocuklarina iyilik yaptiklarini saniyorlar...

Bu kadar saplantı yapmayın... Kendinize zarar verirsiniz.
Bu haberler o istasyonlar için para alacak amcalar
tarafından kasıtlı da yapılıyor olabilir. Elbette zararlı ama
daha zararlı şeyler de var.

Bakın bize baz istasyonları ve elektronik cihazlarda zarar veren
yapılarındaki radyoaktif maddeler değil, yani radyasyon değil...
Radyasyon tamamen genetik problemler yaratır, Allah korusun.
Elektronik aletlerse manyetik alan oluşturarak zarar verirler. Yaydıkları
iyonlar ve oluşturdukları bu elektriksel alan, elektriksel bir işleyişi
olan vücudumuza zarar verir. Vücuttaki tüm olaylar sinirsel denetimle
işler ve sinirsel iletim elektrik yüklü iyonların taşınması ile olur. Aslında
bizler de elektrikle işliyor sayılırız :1:

YApmamız gereken oldukça nötral ortamlarda bulunmak. Diyorsunuz ya
uzun yıllardır fırın kullanıyoruz, ama işte o elektrikli fırınlar, ütüler,
saç kurutma makineleri, saç maşaları, düzleştiriciler çok fazla manyetik
alan oluştururlar ve oldukça tehlikelidirler.

Şimdilerde televizyonlarda sürekli mangal ve odun ateşinde pişen
yiyeceklerin kanserojen etkisinden bahsediliyor, yıllardır ninelerimiz
ekmeklerini böyle pişirmiş...

Bir gazetede domatesin kanserojen özelliğini okurken, bir başka gazetede
İsviçreli bilim adamlarının kansere çare olarak domatesde bulunan bir maddeyi
araştırdıklarını okuyoruz... Çok normal bunlar. Biz bilgide de tüketen bir
toplumuz, bilgiyi üretip desteklemiyoruz. Siz bu kasıtlı haberleri paranoya
yapmayın. Herşeyin fazlası zarar. Fazladan uzak durun her konuda. Bir de
gerçek ametist kristalinin nötralize edici etkisi nedeniyle çocuğunuza
kolye olarak taşıtıp arada bunu topraklarsanız belki biraz içiniz rahat eder...

Biz evimizdeki aletleri istediğimiz zaman açıp istediğimiz zaman kapatma lüksüne sahibiz. Ama baz ist. öyle değil 7/24 aktif. Evet evimizin içindede bi ton zararlı şey var. Ama dediğim gibi bunları kapadığım an ki bu benim kontrolümde zararı ortadan kalkıyo. Cep tlf. evde asla açmıyorum. Ev tlf la idare ediyorum. vs. Bilinçli bi kullanıcı olduğumu düşünüyorum. Mahkeme kararı hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum??

evinizdeki eşyaları kapattınız peki alt komşudaki yada üst komşudakileri ne yapacaksınız? onlarada talimat veriyorsunuz galiba??

Daha öncede yazdığım gibi rahatsız olduysanız mahkemeye verirsiniz ve siz kazanırsanız zaten gsm operatörleri o baz istasyonunu kaldırmak zorunda. Mahkeme eğer baz istasyonları şehir dışına çıkacak diye bir karar verdiyse, baz istasyonlarını taşımak zorundadır gsm operatörleri. Bunda hemfikiriz. Ama şehir dışına taşımak bir çözüm değil. aradaki mesafe ne kadar uzak olursa çekim kuvvetini o kadar arttırmak zorunda kalacaklar o zaman daha fazla zarar gözükecek.

Yapılabilecek tek şey var hepsi ayrı ayrı değil ortak baz istasyonu kullanmalı bana göre. Ha şehir dışına da taşıyabilirler benim için problem yok.

Cep telefonları baz istasyonlarından daha zararlı,kimse cep telefonu kullanmayalım demiyor verilen hizmetten şikayet ediyor.Kaçımız hergece yatarken telefonunu kapatıyor ya da yattığı odanın dışında tutuyor?

Bilgi Teknolojileri İletişim kurumunun hazırladığı rapor

http://www.tk.gov.tr/tuketici/emd/Turkiye_EMF_Raporu.pdf

Bu raporun sonuç bölümünden bir alıntı

2007 yılındaki SCHENIR Raporunda;
“Baz istasyonlarındaki maruziyet seviyeleri, cep telefonu kullanımı esnasındaki maruziyete göre çok düşüktür. Buna rağmen kullanılan cep telefonundan daha düşük önemde maruziyete sahip baz istasyonlarının sağlık etkileri ile ilgili araştırma, daha çok halkın ilgisini çekmiştir. görüşü yer almaktadır.

Görüldüğü üzere, mobil haberleşme teknolojisinin canlılar üzerindeki olumsuz etkileri
konusunda bilimsel görüş birliği henüz oluşmamıştır
. Ancak bununla birlikte, Avrupa
Parlamentosu, A3-0238/94 sayılı kararı ile bilimsel boşlukların giderilmesine kadar söz konusu
teknolojinin olası bir olumsuz etki oluşturabileceği varsayımı ile ALARA (olabildiği kadar düşük
değer alınması- (As Low As Reasonably Achievable “ALARA”) ilkelerini kabul etmiştir.

Bu çok güzel bir nokta. Gerçekten telefonlar çok daha güçlüymüş ama esas konu gece salgılanan melatonin hormonunun baz istasyonu sinyalleri tarafından da bastırılma etkisiymiş. Melatonin ne iş yapar doktorlara sormalıyız sanırım ama sektorde çalışanlardan biri 3G telefonların her an aktif olduğunu söyledi. Bu yüzden yatak odasına sokulmaması tavsiye ediliyor. Koruma önlemi olarak cibinlik kullanılabilir dediler.

Baz istasyonlari evet tehlikeli ama baz istasyonlarindan daha tehlikeli elektronik esyalar var bunlarin hepside evimizin icinde.Cep telefonu,televizyon,utu,mikrodalga firin,lambalar ozellikle tasarruf lambasi dedikleri lamba hatta buzdolabi bile aslinda hergun bunlara maruz kaliyoruz.Suan bir cok insan uyurken cep telefonu ile birlikte uyuyor hemde yastiklarinin altinda.

Back
X