Bazen boşanmak o kadar yakın geliyor ki bana....

mut_su_zum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
87
1
36
Diğer
Arkadaşlar merhaba,

O kadar çaresizim ki. Ne yapmalı nasıl davranmalı bilemiyorum artık.İşyerine elli tane erkeği yöneten ben, evde bir tane erkeği idare edemiyorum. Uzatmadan konuya gireyim, eşimle çok iyi bir evlilğim yok. Sürekli didişen birbiren laf sokan iki kişi olup çıktık. Eşim önceden özel sektörde çalışıyordu, maaşıda çok iyi değildi o nedenlede evlendiğimiz günden beri alışveriş, doğalgaz, elektrik, su, kredi kartları, kasko herşeyi ben ödedim hatta apartman aidatına kadar. Sorun etmiyordum şimdiye kadar. Eşim kpss ile devlet memuru oldu ve çok da güzel bir maaşa kavuştu. Sözde ilk zamanlar bütün masrafları ben karşılayacağım o nun aldığı parayıda biriktirip yatırıma dönüştürelim diye anlaşmıştık. Ama yedi sekiz aydır kenara beş kuruş para koyamadık. Ödemeler yine aynı şekilde herşey benim sırtımda, beyefendi bir tek kendi kredi kartlarını ödedi. Bir gün ben yanıma para almamışım evdeyken eşimden elli lira istedim. Param yok dedi. O an çok umursamadım ama yatarken şeytan dürttü ve hiç yapmadığım birşeyi yaptım cüzdanına baktım. 150 TL. parası vardı. O gün sesimi çıkartmadım. Ama aklıma başka şeyler takılmaya başladı acaba başka kadınmı var diye düşünmeye başladım. Bir gün tartışma esnasında bunu gündeme getirdim. Benden elli lirayı kıskandın vermedin diye söledim. Savunmaya geçti gerçekten yoktu falan diye cüzdanına baktığımı ve yalan söylediğini söyledim. Şaşırdı, biraz sıkıştırdım neden insan beş yıldır aynı yastığı baş koyduğu karısından elli lirayı kıskanır diye üzerine gittim. Bana,senin biraz sıkıntı çekmen lazım o yüzden vermedim dedi. Çok şaşırdım. Sustum içeri geçtim ağladım. Yanıma gelme gereği bile duymadı. Bir ay küs kaldık, özür diledi falan ama yine yaptı.Cumartesi günü fetih filmine gidelim mi çok güzel bir filme benziyor dedim. Evlendiğimizden beri hiç gitmedik sinemaya hiç değilse değişiklik olur dedim. Bana cevabı şimdi kalkıp sekizlira veremem dedi. Nasıl yani karından şimdide sekiz lirayı mı kıskanıyorsun bu kadar değerli mi sekiz lira dedim evet değerli dedi. Ertesi gün yani pazar günü akşam bilet alıp tek başıma gitmeyi düşündüm bu seferde annem razı olmadı o saatte ne isin var senin dışarda uzatma konuyu diye. Nasıl ders vermem gerekli ne yapmam gerekiyor anlamıyorum. Aslında cimri biri değil ama konu ben olunca herşey değişiyor.Kendimi çok değersiz hissediyorum. Neden böyle davrandığınada anlam veremiyorum. Bazen boşanmak o kadar yakın geliyor ki bana. Lütfen bana akıl verin ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum.

Bunun aksine hiç rastlamadım ; eğer kadın evin masraflarını üsteniyorsa o evlilik gerçekten bir süre sonra tahammulsuz hale geliyor.

Erkek asla sınırını bilmiyor bu durumun ve kolaya alışıyor.

Hiçbirşekilde evde birikim olmuyor.

Ne yaparsanız, nasıl yaparsınız bilemiyorum ama hemen kirayı, faturaları ve bazı diğer masrafları eşinize yükleyin.

Dolayısıyla sizin elinizde daha çok para kalacak ve idare edip birikim yapabilir, zaruri ihtiyaçlara, birlikte geçireceğiniz zamana harcayabileceksiniz.

Buradaki maksat erkekteki sorumluluk duygusunu yeniden uyandırmak.

Zorlanmıyorlarsa bu kaybolup gidiyor.

son iki aydır başladım buna restimi çektim ödemiyorum bunları bundansonra sen öde dedim zaten ondan sonra para kıskanmaya başladı

Esiniz size karsi gercekten ilgisiz ben sizin yerinizde olsam kendi calistigimi biriktirecegimi soylerdim onun ise artik sorumlulugu sirtina alma vaktinin geldigini. Erkeklere sorumluluk vermek lazim yoksa ceplerine uc kurus fazla para girdiginde kendinlerini sasirirlar. Yapmaniz gereken kendi paranizi bi banka hesabinda biriktirmeniz boylelikle kendinizide guvence altina almis olursunuz bu zamana kadar sirtinizdan gecindigi yeter bana sorarsaniz.

çok haklısınız ama sorun parayla bitmiyor ki mutlaka dediklerinizi yapacağım ama bu yaptıklarım bana tekrar değer vermesini sağlayacak mı ?

Yerinde olsam sadece evin kirasini yada market alisverisini yuklenirdim.
Geri kalan parayla madem sinemaya gitmek icin paraya kiyamiyor, ben keyfime bakar, arkadaslarimla gezerdim tozardim, kendime birsuru ciciler alirdim.
Inanki boyle yapan kadinlar deger goruyor.

canım bende yakın zamana kadar senin gibiydim.Maddi olarak olmasada kafa olarak tüm sorumluluk benimdi.Baktım herşeye ben koşturmaya başlamışım,herşeyi ben düşünmeye başlamışım cok bunaldım sıkıldım.Çektim resti.O gün bugündür herşeyi bıraktım eşime.Kendi paramı kendi cebime koydum bişeyede karışmıyorum.

çok haklısınız ama sorun parayla bitmiyor ki mutlaka dediklerinizi yapacağım ama bu yaptıklarım bana tekrar değer vermesini sağlayacak mı ?

iki aydir paragi kestiginizi soyluyorsunuz bu zaman zarfinda mi deger vermedigini hissetiniz? Eger oyleyse evin ihtiyaclarini karsiladigi icin kendini bisey zannetmeye baslamis olabilir ve kazandigi parayi boyle seylere harcamak zorunada gidiyor olabilir ama zamanla asacaktir diye dusunuyorum siz gezmek istediginiz zaman kendi paranizla harcama yapin bir sure mesela bu aksam sinemaya iki kisilik bilet aldim gibi veya esinize hediye cok pahali olmak zorunda degil bi gomlek bi hirka alabilirsiniz bu onu biraz olsun kendine getirecektir yani para kazanmaya basladigindan herseyi ondan beklemediginizidee hissetirin ona. Tekrar soyluyorum sorumluluklar ona ait olmali zamanla alisacaktir eeee kolay degil yillarin verdigi rahatliktan bir anda sıkıya girmek

yanlis anlamayin ama
evli olmasaniz simdiki hayatinizdan ne gibi farklar olurdu sizce??

siz zaten evliligin butun sorumluluklarini üzerinize almissiniz
karsi tarafi rahatliga alistirmissiniz

benim anlamadim bu forumda cok rast geldim
kadin calistigi eve para getirdigi halde birsey begense alsa
yada birsekilde ufak capta para harcasa adamlara dert oluyor
para bu kadarmi degerli
ayrica insna karisi icin oarayi bu kadar ön planda tutar mi!!1 cok ilginc
kendinizi dgersiz hissetmeniz cok normal
50 lirayi bilerek vermedim diyor esiniz
Biraz sIkinti cekmeniz lazimmis !!!!!! bunun nedemek oldugunu anlayamadim.bunu size neden söylemis anlayamadim gercekten
SAKA GIBI !!

en son olarak söyleyecegim
bir yakinim hep derdiki bazi evlilikler var
öyle evlilik yapacagima kazandigim parayla kendime bakarim anneme babama bakarim
en azindan hem kafam rahat eder hem hayatim..

evimiz kira değil allahtan kira derdimiz yok ama artık hiç birşeye dokunmayacağım madem evlendi yapmak ödemek zorunda herşeyi ama asıl sorunum bu değil ki ne olacak bizim sonumuz böyle iki yanabcı gibi yada iki üniversiteli gibi

Bu zamana kadar "anne" muamelesi yaptigin icin boyle seyler oldu. Artik "kadin" olma vakti geldide geciyor bile
Sadece biraz daha sabret emi.
Hakkinda hayirlisi olsun.

evli olmasam inanın daha rahat olurdum. Çünkü parayı puluda geçtim ben artık eşimin beni sevdiğni düşünmüyorum. Zaten öncedende çok fazla üzmüştü beni. Ama bir tane oğlum var ve babasına çok düşkün. Yoksa evim arabam işim herşeyim var ama huzurum yok

Günümüzdeki çalışan kadınların büyük çoğunluğun yaşadığı sıkıntıyı yaşıyorsunuz siz de
eşinizin maddi olarak bi evin sorumluluğunu alamamasından ziyade bir koca olarak eşinin beklentilerini karşılamak istememesi beni üzdü açıkçası
ben günümüz erkelerini anlamıyorum
evlenmek gibi büyük bir sorumluluk altına girmişken hala 15 yaşındaki erkek çocukları gibi davranıyorlar
karşındaki insan senin için, evliliği için maddi manevi tüm yükü taşırken sen karının ufacık bir isteğini yapmıyorsun
bunun bence maddi güçle ilgisi yok
evlilik yürek ister, evlilik fedakarlık ister ...
ama şimdinin yeni yetme erkekçikleri; karım çalışsın, karımın eli ekmek tutsun,karım bana baksın,
ama ben sadece ve sadece yan gelip yatayım derdindeler
çalıştığım para sadece bana kalsın, karım için en ufak bir şey yapmayayım

of of of bi kadın ne için evlenir?
bir erkeğin sevgisini hissetmek, kendini güvende hissetmek, kendisine değer verilmesini ister
maddi bi sıkıntısı olduğunda bunu paylaaşabileceği adam olsun ister

benim duygularımı ne güzelde dile getirmissiniz tşk ederim. Peki yokmu bu erkekleri yola getirmenin bi yöntemi. Ben bu şeklide evli kalmak istemiyorum artık. Dün gece konuşacaktım eşimle ya düzel davranışlarına bir çeki düzen ver yada git boşanma dilekcesini ver diyecekitim ama odaya girdğimde uyumuş yada numara yapıyordu bilmiyorum sırtımı dönüp yattım sessizce ağladım tek yapabildğim ağlamak son günlerede

keşke cüzdanından o 150 tl i alsaydın da bomboş cüzdanla gitseydi, böyle yapanlar daha değerli oluyor inanın, kocanızı kendinize borçlu yapmayın herkes borçlusundan kaçar ama alacaklısının peşindedir böyle düşünün...

en merhametli erkek bile, en bencil kadından daha bencil. Biraz sert mi oldu ne ? ama bazen böyle geliyor bana. Erkeklerin kadınların onlara yaptığı iyilikleri bi süre sonra onun görevi gibi görüyorlar. Yapmamaya başladıklarında da garip tepkileri oluşuyor. Kendinizi geri çekmiş bu tutumunuza devam edin ve bir süre daha sabredin hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu fatura ödeme alışkanlığına karşıyım hayatta umursamam bir gün ödenmedi karanlıkta oturduk eşime adam olup ödeseydin dedim yaktım mumları bana uyar ne güzel daha romantik dedim bu ertesi gün gitmiş ödemiş annem kötü örnekti fatura sorumluluğu üstüne almıştı ,ben umursamam tv siz yaşayabilirim fatura sorumluluğu eşimdedir sanırım alıştırmaya bağlı

Öncelikle evinizin giderlerini eşinizin maaşından harcayıp sizin maaşınızı da yatırım ve gezme, eğlenceye ayırmalısınız. Şimdiye kadar kurduğunuz düzene göre eşinizin maaşından birikim yapamadıysanız böyle bir değişim şart.

Size değer verme meselesine gelince siz harcamaları yapıyorsunuz diye değer veriyorsa hiç vermesin zaten. Aranızda sorun çıkacak olursa da güzel bir dille konuşarak bir de bu şekilde birikim yapıp yapamayacağınıza bakmanızda fayda olduğunu, ayrıca zaten çalıştığınız için ikinizin de bunaldığını arada bir sinemaya verilecek paranın da gereksiz bir harcama olmayacağını da anlatabilirsiniz...

üzerine ne kadar sorumluluk alırsan o kadar derdin olur.keşke hiçbir şeye karışmasaydın.ben para işleriyle hiç uğraşmam eşimdedir ama para istediğimde yoksa bile mutlaka bulur bana verir.

senin konun=benim konum
sonuç=şiddet+eşimin boşanma isteği+BOŞANMA
CANIM BU ERKEK TİPLERİNİ RAHATA ALIŞTIRMAMAK GEREKİYO.YOKSA SANA SIRTINI ÖLE Bİ DAYIYO Kİ .......
2 AY OLDU BOŞANALI BEN.HİÇ OLMASSA ALDIĞIMI SATTIĞIMI BORCUMU DERDİMİ BİLİYORUM.DİĞER TÜRLÜ AY SONUNU GETİREMİYODUM BENDE ADAM İSTERSE ÇALIŞIYODU İSTEMESSE ÇALIŞMIYODU.ÇALIŞTIĞINI DA KENDİSİ YİYODU...
HAKKINDA HAYIRLISI CANIM..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…