Bazen boşanmak o kadar yakın geliyor ki bana....

en iyisi biz sırtımız dyayalım eşimize en rahatı bu.erkek erkek olsun kadında kadın.

kocanı faturalar konusunda otamatik ödeme talimatına ikna et bence. 1 ay yatırdım vazgeçtim durumu olmasın. uzun süre yatırsın ki alışsın biraz. evin sorumluluğunu almaya yavaş yavaş alıştır. gelirken şeker, un, pirinç vs alırmısın de mutfak masrafına da yavaş yavaş dahil olsun. yanında kart nakit bulundurmadan markete gidin kasada para almamışım de o ödesin. çok mu kurnaz düşündüm acaba

biliyorum hatalıyım çok fazla yüklendim herşeyi ama mecburdum. İlk önceleri maaşı çok düşüktü. Şimdide parayı bulunca değişti. Hani oğlum olmasa çözüm o kadar kolay ki hiç bakmayacağım kim ne der ne söyler diye ama oğlum var. Öle mutsuzum ki değersiz bi çare hissediyorum kendimi. Bi zamanlar sevdiğim adam bumu diyorum. Yazık ki anlayamadım. Oysa çok şey değil istediğim beni sahiplensin, sevsin eğer ki seviyosada belli etsin. Ben ondan pahalı lüks şeyler zaten istemedim ama bir sinema bileti istemeyede hakkım olsun. O kadar çok hayatımda keşkeler var ki...

inan okuyunca ne yazacağımı bilemedim.
ama yine de yazmadan geçemedim.
bu nasıl bi bencillik ya..
hele ki şu elli lira işi.
hadi onu da geçtim 8 lira..
acaba günlük kendi ihtiyaçları ne kadar ?
ne kadar düşüncesiz bi eşiniz var ya..
şu sinema işi özellikle hani dese ki ben sinemadan hoşlanmam.
en azından daha kibar bi cevap olurdu.
ama böyle bir adamdan kibarlık beklemek çok saçma olurdu tabiki..

başşta alıştırmasaydınız böyle olmazdı bencede.
çok fazla rahatlığa alışmışş..
bencede bütün sorumlulukları üstüne almanın bi vakti geldiğini söyle.
sende kendi paranı harcamasan bile harcıyomuş gibi yap sakla paranı.
ne biliyim sırf onun bu rüyadan uyanması için.
bende olsam boşanmak derdim ama bu en kolay çözüm ve senin bi oğlun var..
ağlama bu arada niye ağlıyosun ki.
kadınların en zayıf yanı da bu zaten.
sıkıştığımız zaman sadece ağlıyoruz.
ağla ama onun yanında ağlama güçlü dur.
ve bir kere olsun güzel güzel konuş.
olması gerekenleri anlat..
yok eğer olmuyosa boşanalım de bakalım tepkisi ne olacak.
yahu ben çalışmak istiyorum eşim izin vermiyo.
neye ihtiyacın var ne istiyosun da çalışmak istiyosun diyo
ne istersen söyle ben yaparım diyo.
inanmazsınız ama kıskançlığından tek başıma alışverişe gittiğimi hatırlamıyorum..
işiniz gerçekten çok zor..
ALLAH yardımcınız olsun.
umarım kısa zamanda eşiniz yaptığı hatalarını anlar.
yoksa yaptıklarının bedelini ödeyecek gibi görünüyor.

içten yorumunuz için çok tşk ederim. Ne kadar sanslısınız inşallah hiç bozulmaz bu mutlulğunuz

İnşallah canım bende teşekkür ederim..
İNşallah en kısa zamanda normal bi evlilik hayatı yaşar vu mutlu olursunuz.
geçmişi hatırlamak zorunda bile kalmazsınız..

son iki aydır başladım buna restimi çektim ödemiyorum bunları bundansonra sen öde dedim zaten ondan sonra para kıskanmaya başladı

Şimdi ilk önce sorumluluklarını öğrenmesi gerek bence.
Belki ödemelerde zorlanacağını düşünüp kıyamıyordur para harcamaya.
Kendisi için boş harcamalar yapıor mu iki aydır?

ya benim durumuma çok benziyo seninkide. çözüm bulursan bana da söle ne olur:) kira kredi kartı tel faturası market tamamını ben ödüyorum ha ısınmada bende. yani maaşımın tamamı gidiyor hatta bazen yetmiyor cep harçlığı ondan istiyorum. omu su ve elektrik parası birde 900 tl kredi ödüyor. elinde sonuçta 1000 tl den fazla kalıyor.
kredi kartını ben ödediğim için anlaşmamız kişisel harcama yasak. ama beyimiz mesela 250 tl verip kendine ceket alır savunmasıda ben sana ay başı veririm bunun parasını veriri mi peki yooo konuşması bile geçmez. geçen ay bana hediye almış kredi kartından. bir de diyoki maaş alınca varacam parasını o hediye. peki verdimi yoooooo harçlığımı bile az verdi. ay gülsem mi ağlasam mı bana hediye alıyo adam ama parasını ben ödüyorum. sonra da hediye alan düşünceli koca oluyo:)))

sigarası dışında ekstra bir harcaması olmadı onunda

Öyleyse bırak canım harcamasın parasını.Şimdiye kadar sorumluluk sahibi olmadıysa kaygılanıyor olabilir.
Birden halletmeye çalışma bütün sorunları
Önce fatura, sonra market, sonra sinema

benim ailemde babam çalışır getirir parayı koyardı ortaya borçlar dağıtılır kalan bi kenara konulurdu herkez bilirdi kalanı gideni ama malesef bizde öle olmuyor niye peki. Para artık bazı şeylerin önünemi geçti. Yoksa kadınlar ayaklarının üstünde duracağım derken iyice erkek mi oldular. Blimiyorum ama çözümünü bulursam mutlaka iletirim canım

Eşimin erkekleri özetleyen cümlesini size aktarmalıyım ama önce
size kısa bir durum özeti yapmak istiyorum:

Eşim bana yardım etmek ister her zaman, o benden daha çok ve yoğun
çalıştığı için ona kıyamam ve gerek yok derim. Sonra ödemeleri kendi
üstlenir ama kendi özel harcamalarını yapabilsin diye ben ona ödemelerden
önce mutlaka para teklif ederim, kartımı cebine atarım. Dokunmaz asla.
Geçen gün yine bu durumlardan birini yaşadık ve dediği cümle beynime
işledi. '' Siz kadınlar, erkekleri umursamaz, vurdumduymaz hale getirmek,
sorumluluklardan uzak tutmak için özel çaba harcıyorsunuz ve sonra bu
durumdan şikayet ediyorsunuz. ''

Bir an durdum, düşündüm, kesinlikle haklı. Annem de böyle yapmış, Kayınvalidem de...
Kocasının sorumsuzluğundan yakınan tüm yakınlarımın bunu yapmış.
O günden beri hiçbir yardım isteğini geri çevirmedim. Gerektiğinde
ben para isterim senden, sen kazancını harca ve kalanını bizim için biriktir demişti
aynen öyle yapıyorum.

Bunu aslında hepimiz farkediyoruz ama annelerimizin zamanında yaptıkları
kazınmış beynimize, onlar gibi davranmak için çabalıyoruz. Sen eşin,kendin
ve bebeğin için gerekli harcamaları yap, artanı biriktir gerektiğinde kullanmak
için. Umarım sorununz en kısa zamanda tatlıya bağlanır.

daha önceki mesajımda da belirtmiştim
burada paradan çok daha önemli bi mevzu var. o da eşinin sana değer vermemesi, senin isteklerini önemsememesi
çünkü eğer senin isteklerini önemseseydi, sen eşinden 50 tl istediğin zaman, eğer cebinde yoksa bile utanacak, yerin dibine girecek, özür dileyerek sana param yok diyecekti
çünkü evi geçindirmek, sana para vermek eşinin görevi
çok merak ediyorum, bir erkek olarak eşinin parasız olduğunu bilerek, kendi cebindeki 150tlyle nasıl rahat etmiş
sana o parayı vermediğine göre gayet rahat etmiş ve aslında ne kadar vicdansız olduğunu göstermiş
sen cebindeki tüm parayla ona bak, evini geçindir
beyfendi senin parasız olduğunu bile bile para vermesin
diğer konuda sinema mevzusu, ya nedemek 8 tlyi senden sakınmak
zaten sana değer veren bir eş olsaydı, ne yapar eder o 8 tlyi bulup, sırf sen istedin diye, sırf sana değer verdii için seni sinemaya götürürdü
tekrar söylüyorum burada önemli olan para veya parasızlık değil, eşinin sana değer vermeyişidir....

ve bu durumda olan tüm kadınlarında eşlerinin kendilerine değer vermediklerini düşünüyorum

az önceki mailimde belki çok ağır şeyler yazdım eşinle ilgili ama bu bazı gerçekleri değiştirmiyor
bu konuda bu kadar emin konuşmamın nedeni ise;

bende çalışan bir bayanım, ev kredisi, eşimin özel sağlık sigorta taksidi, tatil taksiti vs... gibi gerek kredi kartımda, gerekse maaş hesabımda olan, üzerime yapılmış borcum var
toplamda 2000 küsür tl borç ödüyorum
ama bunun yanında oturduğumuz evin kirası, faturalar, mutfak masrafı bunların hiçbirine karışmıyorum
eşim bütün faturaları, bütün masrafları ödüyor, çünkü bende zaten para kalmıyor

şimdi, ben bu kadar borç öderken, sırf borcumuz varken ne dışarıda gönlümce para harcıyorum, ne istediğim kıyafeti alıyorum, ne de evime temizlikçi alıyorum
sırf harcama olmasın diye neredeyse 3 kuruşla ay sonunu getiriyorum

bende bigün eşime sinemaya gidelim dediğinde, gerek yok deyip, elinde korsan bir cdyle gelip evde izleyelim demişti
cebinde parası olduğunu biliyorum ama adam bana değer vermiyorki
bana değer verse, tabiki canım deyip beni koluna takıp sinemaya götürürdü

birazcık kadir kıymet bilirdi
evlendiğimde salon ve yatakodası hariç tüm eşyalar eşimin bekarlık eşyalarıydı
çok ısrar ettim, çok heves ettim bir lcd bir tv alalım diye
adam ne yaptı, hesap kitap yapıp, benim kredi kartımdaki borçlar bittikten sonra yine benim kartımla tvyi aldık
yani benim eşim bunu istiyor, adam olup eşimin fikrine değer verelim diyen yok!!!
dün tüm ısrarlarım üzerine oturup karşılıklı hesap kitap yaptık
benim hesabım zaten ortada,ama eşimin hesaplarında maşallah evliliğimiz boyunca büyük bir birikim yaptığını bile öğrendim
ben evlendiğimden beri maddi manevi tüm zorluklara katlanırken, eşimin cebinde para olmasına rağmen ne benim için birşey yapmış, ne bu birikimi benimle paylaşmış
sırf kendi için para biriktirmiş ve bunu ben sorguya çekmesem öğrenmeyecektim

sonuç olarak adam bana değer vermiyor, beni adam yerine koyup sırf ben istiyorum diye kendini ne bir sıkıntıya sokuyor nede yoruluyor
işte böyle erkeklere yazıklar olsun diyorummm

be adam, eğer bir kadına değer vermeyeceksen, bir kadınla paranı paylaşmayacaksan yada bir kadına gerçekten kocalık yapamayacaksan ne diye evlenip, günahsız insanlarında başını yakıyorsun

Rabbim sabir versin.
Annemin 26 yillik evlilik hayatinin daha basindaymissiniz gb geldi.
Annem cok calisti, hep calisti halada calisiyor ama kim biliyor.
Babam ise hala evde yatiyor, yatiyor ve yatiyor.
Calistigi zamanlar parasi onundu.
Simdide emekli maasi onun.
Hersey hala sdc anneme bakiyor.
Babam yerdi icerdi gezerdi vs vs annem ise bizleri okuttu.
Sende daha cocuk yok anladigim kadariyla.
Yol yakinken don derim.
26 yil sonra kizini yeni evlendirmis, oglu askerde ve bu halde bosanmayi dusunuyor.
Ne durumda oldugunu hayal etmeye calis.
Duzelmiyorsa zorlama, kendini yorma.
Yazik edersin. Cok karsiyimdir aslinda bosanma lafina ama geleceginiz onlarinkine benzerse yazik etmis olursun kendine.
Birde neden kazancinizi ortaya koymuyorsunuz?
Ayrisi gayrisi, seni beni mi var ya?

canım bence sen eşine fazla verici ve hoşgörülü davranmışsın ve rahata alıştırmışsın bırak evliliğin yükünü o tek başına üstlensin herşeye sen yetişeceksen yalnız kalacaksan eşine ne ihtiyaç var eve bakmak erkeğin görevi değilmidir!!! ayrıca çok haklısın evlilikte beraber zaman geçirmek beraber bişiler yapmak sosyal olmak çok önemlidir! eşinle konuş bazı ortak kararlar alın evliliğinizi kurtarmak adına değişiklik yapın kendinizde ve hayatınızda ..haftalık bir program yapın kendinize.. biz 10 yıllık evliyiz bir tanede 9 yaşında oğlumuz var.. şöyle yapıyoruz mesela.. her hafta cumartesi akşamları sinema günümüzdür sinemaya gideriz.. pazar günleri dışarda yemek yeriz.. salı günü eşimin ailesine gidiyoruz.. perşembe günü benim aileme gideriz..15 günde bir Cuma akşamı bir arkadaşımıza gideriz yada bize davet ederiz bazende arkadaşlarımızla dışarı çıkarız.. haftanın üç günü evde oluyoruz.. bazen eşim arkadaşlarıyla dışarı çıkar yani böylece hem beraber zaman geçiriyoruz hem oğlumuza zaman ayırıyoruz hemde kendimize ayıracak zamanımızda oluyor hatta çevremizdeki yakınlarımıza da ayıracak zamanımız oluyor sizde böyle yapmayı deneyin..bi öneri size.. bu arada Fetih 1453 filmine gitmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum

Son düzenleme:
hepinize ayrı ayrı çok tşk ederim dert ortağı oldunuz bana. Vaktiniz ayırıp birşeyler yazdınız hepiniz saolun. Peki akıl verin kızlar bana ne yapayım boşanamam oğlum var boşanmak enson çare olmalı. Şu anda küsüz konuşmuyoruz. Zaten özür dileme yada geri adım atma huyu yoktur pek eşimin. Sanki ben hatalıymışım gibi bana surat yapıyor. Ne olur akıl verin bana yol gösterin

Yok be güzelim konuşuyorum tartıyorum bağırıyorum güzellikle anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor. Ya ben anlatamıyorum ya o anlamıyor

Peki size harcamiyor..kendi masrafi yok...sorumluluk almiyor...kenardada birikim yok diyorsunuz...ne oluyor bu para...bosann demiyorum...ama ciddi tepki koyun..bende yasadim buna benzer seyler..uc kurusun hesabini yapiyordu..ustelik ailesine gidene harcadigina karismadigim halde...hep destek oldugum halde...biraz psikolojik etkilerde vardi...babasida boyle ayrica surekli para olarak somurulmus biri ailesi tarafindan ...akli sira bana gardini aldi...ben cabaladikca o sanki yok nedir bilmeyen bir kadinmisim gibi iyice kisiyordu...sonra saldim..bana bictigi rolu oynadim:))) madem oyle kendimi hic sikamam dedim..har vurup harman savurdum..yada ona oyle gozuktum...erkek degilmisin evine bak dedim...benden bu kadar...bundan sonra yardim bekliyorsan seffaf olursun bende sana yardimci olurum...birikiminede harcamada...yoksa sen bilirsin umurumda degil dedim...hic bir konuda yardim etmedim...sen beni dusunmuyrsan bencillik oyle degil boyle olur dedim acikcasi...simdi her sey degisti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…