Bazen burnumu kesip atmak istiyorum!!!

Depresiff polianna

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
395
165
23
32
merhaba arkadaşlar

2 bucuk aylık hamileyim. Ama bende aşırı derecede koku hassasiyeti var. Parfüm kokusunu onu bunu geçtim evim bile kokuyo.
Nevresimler sanki 2 günde kokmaya başlıyo. Uyuyamıyorum kafama takıyorum. Sürekli temizlik yapmak istiyorum ama düşük tehlikesi olduğu için hiç bişey yapamıyorum. Evi bol bol havalandırmaya calısıyorum ama yinede kokuyo gibi geliyor. Eşim duş yapıp yatağa temiz temiz giriyo. Adama dönüp yatamıyorum bile. Kokusundan rahatsız oluyorum önceden bayılırdım
Evi havalandırmaktan başka ne yapabilirim?
Ne zaman geçer hiç bilmiyorum artık çok sıkıldım.

Benim dört aya kadar sürmüştü muhtemelen 16. haftadan itibaren biter diye düşünüyorum. Yani şeyleri yaşadım. Eşim banyoya girerdi şampuan kokusundan bile tiksinirdim.

Aynı durumları harfiyen yaşadım :) adamın beni yanagimdan öpmesini bile istemiyordum ama kırılır diye birşey söyleyemiyordum. 5.-6. Aya doğru bitmişti bendeki tazı gibi koku alma sorunu :)

O zamanlar kullandığım bir çift kişilik battaniyem vardı onu bile 2 kere yıkamaya göndermiştim gene kokuyodu gene kokuyodu . Oglum 18 aylik oldu hala o battaniyeyi gönül rahatlığıyla kullanamıyorum. Nasıl etki bıraktıysa bende

İnşallah biran önce geçer kızlar valla nefret ettim artık koku almaktan

Ev kirli falan değil merak etme sana öyle geliyor aldigin kokular yüzünden. Bende senin gibi dusunuyordum o zamanlar. Az daha sabret . Eee anne olmak bunları gerektiriyor. Daha bebeğin doğmadan anne karnına düşmesiyle başlıyor annelik serüvenin :)

Bugün çay içerken bir anda çay kokusu tiksindirdi ki cook severim :) kendi annem bile naz yapıp abartıyomusum gibi davrandı sinirlerim bozuldu... bizi biz anlıyoruz :)

Ben 30 yaşındayım. Annem bana hamileyken karpuz kokmuş ona. Halen daha karpuzun bi şey koktuğunu iddia ediyor.

Ben de kokulardan tiksiniyordum. Ve en onemlisi de kocam sarimsak kokuyordu ))) Kocam hic sarimsak yemez ama hamileyken sarimsak gibi kokuyordu
Aslinda kocam cok temiz, gun icinde 2-3 kez banyo yapan, mis gibi kokan bir erkek. Neden o zamanlar sarimsak koktugunu hala anlamis degilim)))
Hamileliyin 3-4uncu ayinda gecer, merak etmeyin

Geçecek canim merak etme. Ben ilk aylarda sabah yüzümü yikadigimda suyun kokusundan midem bulanirdi ve kusardim. 4. aydan sonra geçiyor.

Aynı şey bende 7 haftalık hamileyim mutfağa girmek bile istemiyorum herşey kokuyor zaten sürekli yemek yiyorum sonra çıkarıyorum aç geziyorm resmen bıktım herşeyden tiksindim

İlkinde 12 ikincisinde 16.haftaya kadar sürdü.Sadece ev kokusu değil camim kapım kapalıyken komşu eşinin gece balkona çıkıp içtiği sigaranın kokusunu bile alıyor ve hayattan soguyordumHersey,her yer ,her koku migdemde kasırga etkisi yaratıyordu.Ama geçti ve sonrasında hiç durmadan yiyen bir hamileye donustum

Seninle gebelik durumumuz aynı görünüyor . Aynı durumdayım . Her türlü tavuk , et , sulu yemek , parfüm herşey kokuyor ve mide bulandırıcı geliyor . Aklıma gelmesi midemin bulanmasına yetiyor açıkçası :/ ekmek ve peynir ile besleniyorum. Demem o ki galiba bazı hamileler böyle en azından geçeceğini biliyorum . Sayılı zaman ... ama gerçekten zor :/

Tam 9 ay geçmedi benim koku hassasiyetim.

Allah kolaylık versin, durumunuz zor.
Hamilelikte malesef böyle şeylere maruz kalabiliyor kadınlar.
Ben yaşamadım, ama çevremde yaşayan çok insan var.

Kimisi bir kokudan aşırı etkilenip, o koku ona haz verirken, kimisinin de tiksinti ile problemi oluyor.
Kayınvalidem naftalin kokusuna karşı aşeriyormuş mesela hamileliklerinde, yiyesi geliyormuş naftalini.
Bir arkadaşımda bir marka yumuşatıcıya karşı tiksinme gelmiş hamileliğinde ve hala tiksiniyorum diyor.

Kişiye göre değişiyor bu durumlar.
Benden size tavsiye nane şekeri, nane sakızı (keskin) kokuları bastırmada işe yarıyor.
Bende yarıyordu.
Sizin kadar yoğun birşey yaşamadım ama deneyebilirsiniz.

Oda kokuları deneyebilirsiniz. Ağır olmayan, sizin sevdiğiniz bir koku olabilir.
Bambu çubuklu kokular gerçekten odalarda güzel kokuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…