Bazen en iyisi susmak..

Kayın baba ve aılesı damadı cok seviyormus cok duskunmus ama. Damat onlara soguk ve uzak oldugu halde. Ustune bir de konunun ne oldugu muhım degıl herkes sordu konu sahıbı bagırma sebebini yazmadı. Ustune bır de kanser hastası ve karısının babasına bagırmıs,sonra eve gelmıs kadına kaynanası yanında ailesiyle ılgılı kotu seyler soylemıs.
Kadının aılesı tamam gel kafanı dinle biraz onunda gozu korksun diyecegıne sakın evinden ayrılma demıs. Evinden her ayrılan bosanacakmıs gıbı.
Damat neden bagırmasın ki, herseye ragmen el ustunde tutuluyor. Kendısı de yapı olarak saygısızsa kimseyi tanımamış iste.
Olan biten yorumlardan sonra bana normal geldi. Boyle de gider bu. Adama bagır, eve gel ananın yanında karına bagır ailesıne kotu sozler soyle ama o insanlar sana cok duskun olsun.
Ne olacaktı ki baska.
Maalesef fazla iyilik, nankörlükle karsilik buluyor. Belli ki konu sahibinin ailesi fazla saf ve iyi niyetli. Benim ailem de öyledir aman sen sus,alttan al kimseyi kirma saygisizlik yapma derler ama herkes her seyi rahatca bize soyler o yuzden hep uyaririm "insanlar sizin bildiginiz eski zamanlardaki gibi değiller " diye.
Başta saygısızlığa zemin hazirlanmis zaten

Ne onun ailesi ne benim ailem şahit olsun istemezdim en sevmediğim şeydir bugüne kadar illaki kavgamız oldu ama insanların yanında güldük eğlendik belli etmedik. Bu olayda patladikbu arada eşim kötü bı insan değil ve evliliğimiz de iyi gidiyordu ama tek problem dengesiz bugün senle çok iyidir kafası atar bı anda kötü olur. Gülüp eğlenirken morali bozulsun kim olursa olsun suratını aşar oturur. Son zamanlarda aileme bunu sık yapmaya başlamıştı dünde patlak verdi
Bu yaptığı ilk saygısızlık değil öyleyse.
Sen de sabrettim sustum, en iyisi susmak diyorsun ama sustukça da bak böyle oluyor.
En iyisi susmak falan değil, en iyisi hak edene hakkını, hadsize haddini bildirmek.

Sütünü de öne sürme lütfen, sütüm gitmesin diye mi ailene bunu reva görüyorsun? Aynısını sen onun anasına babasına yapsan şuan ne durumda olcağınızı tahmin ediyorum, sen de ediyorsun. Hem belki kocana haddini bildirip evden uzaklaşsan sana da sütüne de daha iyi gelecek olamaz mı.

Bu yaptığı ilk saygısızlık değil öyleyse.
Sen de sabrettim sustum, en iyisi susmak diyorsun ama sustukça da bak böyle oluyor.
En iyisi susmak falan değil, en iyisi hak edene hakkını, hadsize haddini bildirmek.

Sütünü de öne sürme lütfen, sütüm gitmesin diye mi ailene bunu reva görüyorsun? Aynısını sen onun anasına babasına yapsan şuan ne durumda olcağınızı tahmin ediyorum, sen de ediyorsun. Hem belki kocana haddini bildirip evden uzaklaşsan sütüne daha iyi gelecek olamaz mı.

Sütüm gitmesin diye derken dünden beri ne haldeyim sütüm uzuntuden kesildi haddini bildirdim güzelce ama eğer gidersem babam buna sebep olduğunu düşünüp daha çok üzülucek saçma gelebilir ama ailem için burdayım. Kocam için ailemi ezmiyorum yani

Sütüm gitmesin diye derken dünden beri ne haldeyim sütüm uzuntuden kesildi haddini bildirdim güzelce ama eğer gidersem babam buna sebep olduğunu düşünüp daha çok üzülucek saçma gelebilir ama ailem için burdayım. Kocam için ailemi ezmiyorum yani
Kocanın babana yaptığını ögrendikten sonra kalkıp kaynana gezmesi yapacak morali ve iletisimi buluyorsun ama, sonra kocan hic akıllandirilmamiş ki bu defa kaynana yanında devam ediyor terbiyesizligine ve sen de sustum diyorsun. Kusura bakma ezik davranmissin ve kocan da bunu boyle algıladi.

Babana biraz sizinle vakit gecirmek istedim diyebilirsin, aileme boyle davranmasina izin veremem ama cok doldum baska sebepler de var biraz uzak kalmak istedim diyebilirsin, bana bahane geldi babam icin susuyorum demen.

Kocanın babana yaptığını ögrendikten sonra kalkıp kaynana gezmesi yapacak morali ve iletisimi buluyorsun ama, sonra kocan hic akıllandirilmamiş ki bu defa kaynana yanında devam ediyor terbiyesizligine ve sen de sustum diyorsun. Kusura bakma ezik davranmissin ve kocan da bunu boyle algıladi.

Babana biraz sizinle vakit gecirmek istedim diyebilirsin, aileme boyle davranmasina izin veremem ama cok doldum baska sebepler de var biraz uzak kalmak istedim diyebilirsin, bana bahane geldi babam icin susuyorum demen.
Tabiki kaynana ziyareti yapmadım hepsi bendeydi zaten ayrıca bahane olarak gelebilir sana fikrin için teşekkür ederim ben ailem için eziklik yaptım ne mutlu bana

Tabiki kaynana ziyareti yapmadım hepsi bendeydi zaten ayrıca bahane olarak gelebilir sana fikrin için teşekkür ederim ben ailem için eziklik yaptım ne mutlu bana
Ailen ıcın eziklik yaptın tamam ama ise yaramadı, ailenı de ayrıca eziyor mevzu bu.
Sen kendını ezdır sıkıntı yok, ailenı ezdirme bari?

Babana bagirmis, kendi ailesinin yaninda aileni kotulemis, bir de ustune hakliymis gibi küsmüş.
Sen susuyorsun.
Ben ortaligi ayaga kaldirirdim

Ben susmadan önce tabiki ortalığı ayağa kaldırdım okadar korkak bı tıp değilim. Susmak onu yok saymak şuan tabiki susucam onu onemsemek şuan yapicagim en son şey

Benim babam agir bir hastaliktan sonra vefat etti. Sanirim biri babama böyle davransa üstüne ailesinin yaninda terbiyesizce konussa ne o adami özür dileyene kadar es diye yanimda tutarim, nede baskalarina ailem hakkinda atip tutmasina izin veririm. Adam belki hakli yerde sinirlendi, ama bu ona terbiyesizlik yapma hakkini vermez. Babasini kaybetmis biri olarak söylüyorum: Babanizi kimseye ezdirmeyin!

Benim babam agir bir hastaliktan sonra vefat etti. Sanirim biri babama böyle davransa üstüne ailesinin yaninda terbiyesizce konussa ne o adami özür dileyene kadar es diye yanimda tutarim, nede baskalarina ailem hakkinda atip tutmasina izin veririm. Adam belki hakli yerde sinirlendi, ama bu ona terbiyesizlik yapma hakkini vermez. Babasini kaybetmis biri olarak söylüyorum: Babanizi kimseye ezdirmeyin!

Başınız sagolsun. Ben konuyu anlatamadım ama babamı ezdirecegime herkesi silerim ve tek bir dk dusunmem. Okadar zor günler geçiriyorum ki onun hastalığından dolayı. Babam kızımı her sevdiğinde içim gidiyor gözlerim doluyor. Buyusun onunla gezicez dedikçe kaçıyorum yanından. Zaten lohusaligin vermiş olduğu bı bunalım var herşey üst üste geliyor bu arada özür diledi tabiki ailemin kalbinde fesatlık yok hemen kandilar ama benim için bı önemi yok yaptığı suratın mislini alır oturur asagi

Sindi dusundum oturdum kendimi sizin yerinize koydum. Is ile ilgili bir problem olsun. Diyelim ki babam bir hata yapti. Konusarak ya da uslubunca bunu soyleyebilirdi. Koskoca adama cocukca bagirmasi aileme ve de bana saygisi olmadigini gosterir. Hani bir laf var ya itin hatrı olmasa da sahibinin hatrı var derler, onun gibi. Babaniza ona saygisi yoksa bile sizin hatriniza uslubunca soylemeliydi hatasini. Sadece boyle olmamis. Esiniz eve gelmis, aile icinde halkedilecek problemi kendi ailesine de anlatmis. Dahasi sizin aileyi kotulemis.
Ucuncu hata da sizin ailenizin ne olursa olsun evinde dur, gelme demesi. Adama sizi sindirmesi icin izin vermek demek bence bu. Cunku esiniz su anda soyle dusunuyor: babasina bagirdim, yine de onlar kal dediler. Yani ilk olay ise bu bunun da devami gelir. Ben ne yapsam bu kadin gitmeyecek diyordur artik.

Sindi dusundum oturdum kendimi sizin yerinize koydum. Is ile ilgili bir problem olsun. Diyelim ki babam bir hata yapti. Konusarak ya da uslubunca bunu soyleyebilirdi. Koskoca adama cocukca bagirmasi aileme ve de bana saygisi olmadigini gosterir. Hani bir laf var ya itin hatrı olmasa da sahibinin hatrı var derler, onun gibi. Babaniza ona saygisi yoksa bile sizin hatriniza uslubunca soylemeliydi hatasini. Sadece boyle olmamis. Esiniz eve gelmis, aile icinde halkedilecek problemi kendi ailesine de anlatmis. Dahasi sizin aileyi kotulemis.
Ucuncu hata da sizin ailenizin ne olursa olsun evinde dur, gelme demesi. Adama sizi sindirmesi icin izin vermek demek bence bu. Cunku esiniz su anda soyle dusunuyor: babasina bagirdim, yine de onlar kal dediler. Yani ilk olay ise bu bunun da devami gelir. Ben ne yapsam bu kadin gitmeyecek diyordur artik.

Belki de öyle düşünüyordur ama ne için sustugumu iyi biliyor. Saf bi tip değil dün o kavga anında söylediklerim ona yeter onun için şuan tavırlı davranıyor geri adım atmam için ama daha bekler neyse hayırlısı istediğini dusunsun

Öncelikle allah babanıza şifa versin. Bırak baba evine dönmemenizin nedeni anlıyorum çoğu yoruma karşın da hakkı buldum sizi. Babanız haklı da olda haksız da ayrılmanıza sebep olduğunu düşündüğü için çok üzülecektir ve kanser hastalarının en çok ihtiyacı olan şey pozitiflik. O yüzden bence fevri davranıp bırakıp gitmemekte haklısınız ki zaten 1 aylık bebek lohusalık vs derken siz de suan zaten fazla duygusalsınız fevri davranmak için doğru bir zaman diil. Ama ötr yandan evde eşinize haddini bildirmeniz lazım kesinlikle ne gerekiyorsa yapın uzatmaksa uzatın eşiniz babanızla arasını kendi düzeltmek zorunda. Umarım aklı başına gelir de küçüklük edip özğr diler.

Öncelikle allah babanıza şifa versin. Bırak baba evine dönmemenizin nedeni anlıyorum çoğu yoruma karşın da hakkı buldum sizi. Babanız haklı da olda haksız da ayrılmanıza sebep olduğunu düşündüğü için çok üzülecektir ve kanser hastalarının en çok ihtiyacı olan şey pozitiflik. O yüzden bence fevri davranıp bırakıp gitmemekte haklısınız ki zaten 1 aylık bebek lohusalık vs derken siz de suan zaten fazla duygusalsınız fevri davranmak için doğru bir zaman diil. Ama ötr yandan evde eşinize haddini bildirmeniz lazım kesinlikle ne gerekiyorsa yapın uzatmaksa uzatın eşiniz babanızla arasını kendi düzeltmek zorunda. Umarım aklı başına gelir de küçüklük edip özğr diler.

Desteğiniz için teşekkür ederim özür diledi arayı düzeltti ama bizim aramiz kötü ve laflarını yiyip yumusamayi hiç düşünmüyorum

Başınız sagolsun. Ben konuyu anlatamadım ama babamı ezdirecegime herkesi silerim ve tek bir dk dusunmem. Okadar zor günler geçiriyorum ki onun hastalığından dolayı. Babam kızımı her sevdiğinde içim gidiyor gözlerim doluyor. Buyusun onunla gezicez dedikçe kaçıyorum yanından. Zaten lohusaligin vermiş olduğu bı bunalım var herşey üst üste geliyor bu arada özür diledi tabiki ailemin kalbinde fesatlık yok hemen kandilar ama benim için bı önemi yok yaptığı suratın mislini alır oturur asagi

Sagolun. Allah sizin babaniza uzun ömürler versin insallah. Hicbirimizin ailesi kusursuz degildir. Aile büyüklerimizin de hatalari oluyor. Kavga neden cikti bilmiyorum. Esiniz ailenizi sevmek zorunda degil, ama saygi göstermek zorunda. Yoksa evlilik cok büyük zarar görür hatta biter. Birbirinize küsüp durmanin bir faydasi yok. Oturup konusacaksiniz. Babaniz esinizin yaninda bundan sonra calismasin. Esiniz dengesiz anladigim kadariyla. Bu konuda yardim alsa hepinize faydasi olur . Saygi bittigi yerde sevgi de kalmaz

Desteğiniz için teşekkür ederim özür diledi arayı düzeltti ama bizim aramiz kötü ve laflarını yiyip yumusamayi hiç düşünmüyorum

Özür dilemesi çok iyi olmuş en azından babanız için stres oldu diye üzülmenize gerek yok şuan için. Nacizane tavsiyem madem onlar aralarını düzeltti sizinle de iyi olmak gibi bir gayreti varsa siz de sonuç olarak boşanmayacaksanız tripleşmeyi sakız gibi uzatmayın. Çünkü bir süre sonra geri dönüşü olmuyor arap saçına dönüyor. Telafi edilemeyen hatalar yeni hatalara zemin yaratıyor, telafi etmesine müsade edin.

Back
X