Bazen insanlara gerekli tepkiyi vermiyorum..

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Arkadaşlar bir süredir kafama takılan olay, bazen beni kızdıranlara ya da bana birinin söylediği ters bişeye yeterince tepki göstermiyorum. Sonra kafama takılıyor kendime kızıyorum. Her zaman oyle olmuyor, beklemediğim beni üzen bişey oluyor mesela sanırım o an üzüldüğümden yeterli tepkiyi göstermiyorum. Bazen de karşımdaki kişinin hareketi bana çocukça geliyor ondan o anda sallamıyorum sonra da kendime kızdığım oluyor.. Ne yapmak lazım ki, aslında başta sana uymayan canını sıkan bişey oldu mu hemen belli etmen lazım ki bi daha öyle bişey olmasın..

Valla bende kibarligimdan asla ödün vermezdim, taa ki hamile kalana kadar, hayvansal icgüdümüdür nedir, hamileyken sinirlerim bozulursa bebege bir zarar gelir diye, canimi sikan herkese hakettikleri cevaplari verir olmustum, hadlerini bildirmeniz lazim aksamlari cok daha rahat uyuyor insan.
Bebegimizi ne yazik ki kaybettik fakat bendeki bu degisiklik kalici oldu, cok memnunum tavsiye ederim, cemkirin rahatlayin.

Valla bende kibarligimdan asla ödün vermezdim, taa ki hamile kalana kadar, hayvansal icgüdümüdür nedir, hamileyken sinirlerim bozulursa bebege bir zarar gelir diye, canimi sikan herkese hakettikleri cevaplari verir olmustum, hadlerini bildirmeniz lazim aksamlari cok daha rahat uyuyor insan.
Bebegimizi ne yazik ki kaybettik fakat bendeki bu degisiklik kalici oldu, cok memnunum tavsiye ederim, cemkirin rahatlayin.

Başınız sağolsun..

Arkadaşlar bir süredir kafama takılan olay, bazen beni kızdıranlara ya da bana birinin söylediği ters bişeye yeterince tepki göstermiyorum. Sonra kafama takılıyor kendime kızıyorum. Her zaman oyle olmuyor, beklemediğim beni üzen bişey oluyor mesela sanırım o an üzüldüğümden yeterli tepkiyi göstermiyorum. Bazen de karşımdaki kişinin hareketi bana çocukça geliyor ondan o anda sallamıyorum sonra da kendime kızdığım oluyor.. Ne yapmak lazım ki, aslında başta sana uymayan canını sıkan bişey oldu mu hemen belli etmen lazım ki bi daha öyle bişey olmasın..
Aynen ben de öyleyim.
Benim de her lafa verilecek cevabim var ama gece yataga yatinca aklima geliyor hep :KK53:
En.iyisi ya hemen tepki vereceksin ya da seviyene inemem deyip tamamen silip atacaksin o insani.ki bir daha sinirlerini bozmasin.

Bende aynen, sonr uzun sure niye boyle demedim keske deseydim diyorum hatta daha bugun yasadim. Napabiliriz ki, hemen lafi vurmayi ogrenmek icin

Bende aynen, sonr uzun sure niye boyle demedim keske deseydim diyorum hatta daha bugun yasadim. Napabiliriz ki, hemen lafi vurmayi ogrenmek icin
Biraz muzur birazda kendimize daha korumaci davranmaliyiz sanirsam.

bende böyleyim malesef..
o an sıcagı sıcagına ciddiye almıyorum yada şoka girdiğimden es geçiyorum.
ama sonra bunu deseydim keşke nasıl sustum saçını başını yolmalıydım vs diye birsürü kuruyorum

• Beğen
Reactions: mb1
Bende öyle hiç hazır cevap değilimdir, ha kırk yılda bir aklıma gelipte lafı yapıştırınca da, ya tartışma çıkar :KK48: ya da gerisi gelmez dolayısıyla da başımın ağrıdığıyla kalırım:KK51:

• Beğen
Reactions: mb1
ben de insanları kırmamak için içime atıyorum üzülen ben oluyorum hatta içime ata ata hasta bile oluyorum. ben çok safımdır kimseyi üzmeyeyim kırmayayım diye düşünürüm ama karşımıza çıkan herkes iyi niyetli olmuyor hatta bazıları özellikle saldırganca konuşuyor. üniversitede bi çocuk sürekli bana laf vuruyordu ben de hazırlıklı olmaya başlamıştım çocuğun her lafının ardında bi art niyet arıyordum ve hemen cevap verebiliyordum onun art niyetli konuştuğunu bildiğimden, insanların kendimiz gibi iyiniyetli olmayabileceğini düşündüğümüz zaman hazırlıklı oluyoruz heralde, gerçi şimdi de etrafımdaki insanlara güvenimi kaybediyorum

daha önemli sorunlarınız var ise aklınızı ona taktığınız için kendinizi cevap verecek kadar enerjik hissetmiyorsunuzdur .

Bazen gerçekten ona cevap vermek istemiyorum.. Yani şunu söylemek istiyorum ama diyemiyorum durumu olmuyor. O anda onun o hareketi niye yaptığını biliyorum basit, komik, çocukça geliyor, sonra da canım sıkılıyor niye böyle yapıyorum, şunu deseymişim ya diyorum..

Ben insanları toplum içinde bozmaktan hoşlanmıyorum ama bazılarını gerçekten toplum içinde bozmak gerekiyor. Karşınızdakinin hareketi size çocukça geldiği için sözle cevap vermiyorsanız siz de onun bu hareketine dalga geçer gibi gülün mesela ya da takmadığınızı, ciddiye almadığınızı bir şekilde belli edin. İçinize dert olacağına böyle yapın. Beklenmeyen olaya yetersiz tepki göstermek bazen bana da oluyor ama diğeri için bence mutlaka bişey yapmalısınız. Yani, ya kafanıza takmayacaksınız ya da bir şekilde tepki vereceksiniz.

X