bazen maneviyat herseyden önce gelir..

KedicikMiyavv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
817
228
83
35
bende buraya dert yanacaktım
daha okumadan bölümümden soğuttular diyecektim
doktorlar dışında bu memlekette hiçbir sağlıkçıya değer vermiyorlar diyecektim

ta ki fizyoterapistlerin gerek mesleği bıraktıkları gerek herseyden bıktıkları bi yazının altıdaki yorumu okuyana dek,

"Uzman doktorum. cp sekeli bir kızım var. o olmadan önce fizyoterapistleri yardımcı personel olarak görüyordum. artık kendimi öyle görüyorum. İyi ki varsınız...."

adamın profiline girdim. cerrahpaşa mezunu. kbb uzmanı

ama kızı hasta. o hayatının her alanında belli ki çok başarılı olmuş bir uzman doktor. kızı için birşey yapamıyor.

ama su kısacık yorumdaki samimiyete bakar mısınız?

evet belki asla maddi olarak hakettiğimi alamayacağım.
belki aldığım eğitimimin değerini de görmeyeceğim

ama yürüttüğüm bir çocuk elimi sımsıkı tutup yüzüme gülümseyecek..
yıllardır yatalak olan bir kadını düşkünlükten kurtaracağım..
hayatının baharında gencecik insanlara yaşama sevinci vereceğim..

teşekkürler hiç tanımadığım doktor..
bana birşeyleri tekrar hatırlattığın için..

sırf prestijli diye sırf geliri iyi halk arasında değer görüyo diye istemediğim halde önerilen diş hekimliğini seçmediğim için kendimle gurur duyuyorum.
çünkü idealimde yoktu. çünkü istemiyordum. Bırakalım herkes sevdiği başarılı olacağı şeyi yapsın değil mi?

Aklıma gelmişken; sağlıkçılara kıymet verelim. Onlar bizim için, sizin için.
Doktorları darp edince daha iyi olmuyor aksine tedavi kalitesi düşüyor.
SağlıktaŞiddeteHayır :KK67:

bu ülkede okumak da mesele..
:KK14:

Canım fizyoterapi şu an sağlık alanında en revaçtaki bölümlerden biri şu anda bence,rehabilitasyon anlayışı Türkiyede gelişince çok daha değerlenicek bence insanların gözünde.:KK50:

biz ne yapalim ? aa ogretmenlik mi okuyosun... hmm.. niye ki ? neyse ya o da guzel :) hic okumamaktan iyidir....:KK53::KK53:
madem ingilizce ogretmenligi okuyosun puaninda cok yuksekti ingilizce tip okusaydin diyen bile var ne diyeyim... tip okuyanlari universiteye kadar doktorlar yetistiriyor zaten:KK12:

Annem psikolog doktor. Masterı var Çapa'da çok önemli pozisyonlarda görev aldı ama hep memur hayatı yaşadı. Meslekdaşları şarlatanlıkla, hastalara vaat satmakla aldı yürüdü ama annem hep önce insan dedi. Şu an mütevazi bir emeklilik hayatı yaşıyor. İnanın maneviyat her zaman önce gelir.

Sevgilerimle :KK19:

bu ülkede doktorlar dışında hakkettiği parayı alan bi meslek grubu yok. Onlar için de her zaman geçerli değil.

doktorlar da hakkettiği kadar para almıyor
değer, saygı da zaten yok
ayda 13 nöbet, nöbet sonrası mesaiye devam çalışıp 3500 lira almak hakettiğini almak olmuyor maalesef

ben fizik tedavi doktorlarını dokto0r olarak görmüyorum kimse kusura bakmasın..makina fıtıkları zedelenmeleri tespit ediyor doktor eline görüntüyü ve yazılı çıktıyı alıyor hmm evet fıtığın var fizik tedavi öreceksin diyor..geri kalan her şey fizyoterapist te..aşırı saygım var onlara...ama doktorlarına değil(operatör olanları tenzih ederim )

bende buraya dert yanacaktım
daha okumadan bölümümden soğuttular diyecektim
doktorlar dışında bu memlekette hiçbir sağlıkçıya değer vermiyorlar diyecektim

ta ki fizyoterapistlerin gerek mesleği bıraktıkları gerek herseyden bıktıkları bi yazının altıdaki yorumu okuyana dek,

"Uzman doktorum. cp sekeli bir kızım var. o olmadan önce fizyoterapistleri yardımcı personel olarak görüyordum. artık kendimi öyle görüyorum. İyi ki varsınız...."

adamın profiline girdim. cerrahpaşa mezunu. kbb uzmanı

ama kızı hasta. o hayatının her alanında belli ki çok başarılı olmuş bir uzman doktor. kızı için birşey yapamıyor.

ama su kısacık yorumdaki samimiyete bakar mısınız?

evet belki asla maddi olarak hakettiğimi alamayacağım.
belki aldığım eğitimimin değerini de görmeyeceğim

ama yürüttüğüm bir çocuk elimi sımsıkı tutup yüzüme gülümseyecek..
yıllardır yatalak olan bir kadını düşkünlükten kurtaracağım..
hayatının baharında gencecik insanlara yaşama sevinci vereceğim..

teşekkürler hiç tanımadığım doktor..
bana birşeyleri tekrar hatırlattığın için..

sırf prestijli diye sırf geliri iyi halk arasında değer görüyo diye istemediğim halde önerilen diş hekimliğini seçmediğim için kendimle gurur duyuyorum.
çünkü idealimde yoktu. çünkü istemiyordum. Bırakalım herkes sevdiği başarılı olacağı şeyi yapsın değil mi?

Aklıma gelmişken; sağlıkçılara kıymet verelim. Onlar bizim için, sizin için.
Doktorları darp edince daha iyi olmuyor aksine tedavi kalitesi düşüyor.
SağlıktaŞiddeteHayır :KK67:

bu ülkede okumak da mesele..
:KK14:
stajımda çok zorlanmıştım bir hasta yakını sayesinde... amcanın yaşını şu an hatırlamıyorum ama durum kötüydü kadının etmediği hakaret kalmadı artık ben ağlıyorum
aradan bir iki hafta geçti amca bir adım attı...
ben bu defa mutluluktan ağlıyorum...
kıymet verilip verilmemesi önemli değil ki bu işi seviyosan konu kapanmıştır...

Annem psikolog doktor. Masterı var Çapa'da çok önemli pozisyonlarda görev aldı ama hep memur hayatı yaşadı. Meslekdaşları şarlatanlıkla, hastalara vaat satmakla aldı yürüdü ama annem hep önce insan dedi. Şu an mütevazi bir emeklilik hayatı yaşıyor. İnanın maneviyat her zaman önce gelir.

Sevgilerimle :KK19:
viveciğim annen annem olsun(idealis bir psikoloğa ihtiyacım var) nerde nerde :-)

ha birde çoğu fizyoterapist hastanenin -3/-4.katlarında hizmet veriyor yazık günah ben yerin altıona inmeye korkuyorum adamlar 24 saat orda..

doktorlar da hakkettiği kadar para almıyor
değer, saygı da zaten yok
ayda 13 nöbet, nöbet sonrası mesaiye devam çalışıp 3500 lira almak hakettiğini almak olmuyor maalesef

ek ücret filan almıyo musunuz siz
benim tanıdıklarım 6-7binden aşağı almıyoruz diyolardı sizin neden o kadar az ki
ücretleri farklı farklı mı alıyo doktorlar

ek ücret filan almıyo musunuz siz
benim tanıdıklarım 6-7binden aşağı almıyoruz diyolardı sizin neden o kadar az ki
ücretleri farklı farklı mı alıyo doktorlar
6-7 bin alınıyor ama bunun için 1sn bile ara vermeden hızlı hızlı hasta geçirmeniz gerekiyor ve nöbet tabiki de.Yani o ek ücreti burundan getiriyolar.

Doktorlar disinda saglikcilara deger verilmiyor demissiniz ya devlet hastanelerinde doktorlar disinda kimseyle saglikli duzgun iletisim kurulmuyor. Hemsireleri hicbirzaman anlayamadim oyle enaneyet, oyle hava kapris doktorlarda yok. Sordugun sorulara asla duzgun cevap alamazsin hatta bazilari isleribi yaparken emir de verir. Bazi hasta bakicilara
da bisey soruomuyor ya da istenmiyor.
Gorevini düzgün yapan tum saglikcilari tenzih ederim.

Doktorlar disinda saglikcilara deger verilmiyor demissiniz ya devlet hastanelerinde doktorlar disinda kimseyle saglikli duzgun iletisim kurulmuyor. Hemsireleri hicbirzaman anlayamadim oyle enaneyet, oyle hava kapris doktorlarda yok. Sordugun sorulara asla duzgun cevap alamazsin hatta bazilari isleribi yaparken emir de verir. Bazi hasta bakicilara
da bisey soruomuyor ya da istenmiyor.
Gorevini düzgün yapan tum saglikcilari tenzih ederim.
Onları da acildekiler deli ediyor canım...:KK76:Hele hasta bakıcılara resmen hademe gibi davranıyorlar.

Polikliniği .!.:
Onları da acildekiler deli ediyor canım...:KK76:Hele hasta bakıcılara resmen hademe gibi davranıyorlar.

Acili, poliklinigi, servisi olmaz gorevini insan gibi yapmanin. Acilde de bulundum, serviste de kaldim yukarda yazdiklarimi heryerde gozlemledim ne yazikki.

Back
X