bazen ne istediğimi ben bile bilmiyorum..

KedicikMiyavv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
817
228
83
35
açıkcası ailemin beni özel tıp fakultesine gönderme teklifleri çok cazip
lakin kafamda deli sorular

ilk olarak özel bile olsa istedikleri okul gayet yüksek puanlı

ayrıca o puanı alırsam da özel okumak istemem

aslında umudum pek olmadıgından ders çalışamıyorum

ama bir yanım diyor özel olacak tıp sonucta zor 7 yılın hop oturup hop kalkmakla geçecek
küçük bi ilde ailene cok yakın ve tum hayallerinden uzak yasayacaksın
üniversite benim için kendimi aşmama en büyük fırsat. içime kapanıklıgımı tüm hüzünlerimi tüm yaşatılarımı uzakta bırakmak istriyorum 1 saat öesafe ötede değil..

ama bir yandan tıp tıptır çalışırsın diyorum. ama sıkıntıya gelemiyorum ya bana göre değilse tıp kafam kaldırmazsa o kadar dersi
devlet olsa okul benim der kalır bir daha okurum yılımı ama bu babama 30bine patlayacak.

düşünsene diyorum itüyü kazanmıssın mimar sinanı odtü kazanmışsın okul senin hayat senin. (aklımdaki bölüm şehir ve bölge planlama, bilmey
enler için; mimarlık fakültesinde, benzerliği olmakla birlikte mimarlıkla farkı bi bölüm) hayallerinin şehirleri her türlü fikrine uygun aktiviteler var. bir dolu imkan

birde ben sosyalliği faaliyetleri seven bi insanım kitap okumalıyım filmleri takip etmeliyim tanıtımlara seminerlere gitmeliyim suan bunları yazarken tıp okurken birde bu şehirde okurken bunların olamayacagına aydım bir defa daha

babanın sana ayrı bi mesuliyeti olmayacak yükün olmayacak

evet tıpı cok istiyorum yılların hayali. ama özel olması basta kendi ilkelerim olmak üzere birçok şeye ters

ama bir yanım böyle bi fırsat verilmişken akıllı ol çalış oku diyor

off of bazen diyorum keske bu kapıyı açmasalarmış bana net olsaymış yada adam gibi geçseymiş ilk sınavım

Son düzenleme:

özelde tıp okurken ailen çok zorlanır mı zorlanmaz mı bunu sen daha iyi bilirsin.

ben senin yerinde olsam maddi durumunuz çok iyiyse zorlanmıcaklarsa özelde tıp okuyabilirdim. aksi takdirde ailemi zora sokmak istemezdim.

ayrıca odtü itü çok iyi üniversiteler. ama şehir bölge planlama düşünme bence. iş olanakları çok kısıtlı çünkü.

mimarlığa ilgin varsa mimarlık okuyabilirsin kadınlar için de çok hoş bir meslek.

ama tam ilgi alanlarını sen bilirsin canım gelecek senin.

gerçi mimarlığın da puanı yüksek ondan şehir bölge planlama dedin sanırım.

Son düzenleme:

aslında devlette tıp da gelebilir ama zor sıkı çalşmam gerek
evet mimarlık cok yüksek yani o puanı alırsam tıp da geliyor
aslında bilmiyorum zorlanmaz herhalde sonucta son cocugum benden baska masraf yok
bilmiyorum aslında herseyi düşünmeyi bırakıp ders calısırsam iyi olcak
okuyup okuyup ortada kalmak da var bi yerde
insallah tıp gelirde baska alternatifler düşünek zorunda kalmam

düşündümde bırakayım burayı artık

bence de burayı her şeyi bırak sadece sınava odaklan çok az kaldı zaten.

çalışırsan her şey olur.

cnm sen sınava gir iyi-kötü bir puan alda ondan sonra hesaba otur. şimdi bunları düşünerek ders çalışmıyorsun ve maalesef kaybediyorsun. ayrıca ailen senin özelde tıp okumanı istiyorlarsa masrafınıda biliyorlar ve kabul ediyorlardır. yani bunu dert etme.

Şimdi ben sınava gireli nerden baksan 12-13 yıl olacak o bakımdan değişmiş olabilir ama itü odtü diyorsun, bunları kazanacak puanın olursa özel olmayan ama büyük bir ilde de olmayan bi tıp tutturma ihtimalin vardır diye düşünüyorum. Hem tıp okuyan hem de sosyal olan vardır belki ama azınlıktadır. Sen de o azınlıktan olabilecek misin? Hani şu dersi derste şıp diye öğrenen ve her gün düzenli biraz biraz çalışıp bir şekil kendine de zaman ayırmayı becerebilen insanlardan olabilecek misin? Olamayacaksan tıp ve sosyalliği aynı cümlede kullanılamaz bence.

Bir de nacaizane bir şey söylemek istiyorum hiç bir şeye olduğundan büyük anlamlar yüklememek lazım. Üniversiteye bir girsem bu benim için zincirlerimi kırmam olacak, işte içine kapanık olmayacağım falan. Genellikle insan üniversiteden önce neyse üniversite de buna benzer bir şey oluyor. Burda da konular var. İşte üniversite yaşamından çok şey bekliyordum ama hiç beklediğim gibi çıkmadı, sevmedim alışamadım falan. Bir şeye çok bel bağlarsan, tüm sıkıntılarının çaresi olarak bakarsan, olurda beklentilerini karşılamazsa çok hayal kırıklığına uğrarsın. Üniversite seni birden içine kapanıklığından kurtarıp fantastik bir insan yapmaz. Bu üniversite ile ve ya üniversitesiz tamamen senin elinde olan bir şey.

Öncelikle derslerine asıl. Puanın bir gelsin. Ondan sonra o puanla nerelere girebiliyorsan ona göre burda düşünelim. Hangisi iyi olur hangisi kötü.

Sakın ailenin özel tıp fakültesi önerisini kabul etme. 1. si ailenle yaşamaya devam ediceksin ve hayatında inan hiçbir şey değişmeyecek. Sen onların gözünde hala liseye giden kedicikmiyav olarak kalıcaksın ki bu okul 7 yıl. 2.si de öyle bir okulda okumanın stresi. Yarı yarıya burs bile alsan bir dersten bile kaldığında ailene karşı sorumlu olucaksın. Tıp kolay bir bölüm değil. Üniversite kolay değil. İllaki dersten kalırsın yazokulu yaparsın. Özel üniversitelerde yazokulu yapmak bile dert.

Tıp hayalin olabilir ama bildiğim kadarıyla ailenin yanından ayrılmak öncelikli hayalin. Öncelikle ayakların yere basmalı sen ailenden bağımsızlaşmalısın. Okul parasını ödedikçe onlara daha çok bağımlı hale gelicen hem de aynı evin içinde.

İstanbul ankara gibi şehirlerde teknik üniversitede güzel bölümler okuyabilirsin. İtü de genetik okuyabilirsin. Mimarlık da düşünüyormuşsun ki mimarlığı tavsiye ederim itü mezunu bir ablan olarak. Her bölümden arkadaşım var mimar inşaat mühendisliği gibi bölümler türkiyede iş yapar. Bundan 4-5 yıl sonra çok güzel bir işin olabilir. Daha mezun olmadan bile işe girersin.

Sen şimdi derslerine odaklan ama bunları sonra bir oku..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…