bazen yengeme kızıyorum, haksız mıyım?

Buda işin farklı bir boyutu işte olaylar , durumlar farklı açılardan bakıldığı zaman ne kadar değişik senaryolar çıkıyor :)
İşin aslı tek taraflı değil hiç bir şey .

Garip değil mi ama, abisi babasının kafasının çalışmadığını söylüyormuş kardeşine. Kim bilir eşine neler söylüyor, belki konu sahibinin lafı geçince karısının en ufak huzursuzluğunda, yanlış anlamasında konuyu yatıştıracağına nasıl davranıyordur Allah bilir. Ama konu sahibi bunu göremiyor da, yenge bunca olayın arasından fırlayıp kötü oluyor. Abi yesin yiyebildiği kadar, desin diyebildiği kadar helal hoş olsun. Ama iyi abi kötü eş seçmiş. Ne talihsizlik ama.:49:

Son düzenleme:
burada gelinin yemek yapmayı bilip bilmemesi çok önemli değil.herkes yemek yapmayı bilerek evlenmiyor.bak şşimdi öğrenmiş yapıyormuş:34:

rahatsız olduğunuz davranışları da varsa mesafe koyun aranıza,fazla muhatap olmayın.patavatsız biraz yengen.kaynanasını başkalrının yanında eleştirmesi de yanlış :50:

asıl sorun burada abinizde nankör ve densiz bir abiniz var.yengenin size davranışları da eşinden kaynaklı.

ayrıca aldığınız çeyize karışmalarına mani olun.siz onlara ev,araba ve her türlü imkanı sağlamışsınız.aileniz elbette size de çeyiz alacak.size de maddi imkan sağlayacak:34:

ben yengeme yani abimin eşine abla dedim. pişmanım. onlar evleneli 6 yıl oldu aramızda 2 yaş var. benim babam hep yurtdışındaydı. yıllarca eşinden ve çocuklarından ayrı yaşadı. milyarlar biriktirdi. biz o dönemde abimin eşiyle tanıştık. çok sevdim, zaten onu abime ben önermiştim, benim fikrimdi. babam yurtdışından geldi ve yıllarca çalışıp kazandığı parayı 1 haftada harcadık. 6 yıl önce takribi 30.000 liraya çok güzl bir düğün yaptık. feda olsun, hayrını görsünler mutlu olsunlar. düğünden birkaç ay sonra yeni evli bir çiftin evine gittik ev çok zevkli döşenmişti. evden çıkınca ablama ''ev çok güzeldi di mi'' dedim. ''para olunca böyle döşemeyi ben de bilirim dedi. başımdan kaynar sular döküldü. bunu anneme babama abime hiç kimseye söyleyemedim. hala yardım eder ailem onlara. hiiiiiç gözüm yok. abim ev aldı yarısını babam ödedi. babam evin yarısı senin dedi. istemiyorum baba o benim abim ben inşallah çalışan bi bayan olucam helal olsun dedim. olmaz olmaz dediler geçiştirdik. abim araba aldı yarısını yine babam ödedi. babam kendini bana karşı sorumlu hissediyor ama Allah cc şahidim ya hiçbirinde gözüm yok aksine abim bir şeylere sahip olunca dünyalar benim oluyor. babamın 2 katlı müstakil evi var. şu an aldıkları evi kiraya verdiler. alt katta onlar 2. katta biz oturuyoruz.

abimin eşini hala seviyorum ama ona abla dediğime pişmanım çünkü o bana bir kere bile kardeşim demedi. ben konuşmayı çok severim benden her duyduğunu başkasına anlatmış. taraf tutmam Allahtan cc korkarım annemle artıştıklarında bana sarılıp ağladığı, onun tarafını tuttuğum çok oldu. yüzü hep beş karış ne yaptıysak güldüremedik.

23 yaşımdayım. ailem bana ufak tefek şeyler alıyor. ellerine para geçtikçe kendilerini zorlayarak çeyizlik eşyalar alıyorlar. bana ne alınırsa alınsın o gün yengemizin suratını çekiyoruz çok suratsızdır zaten. neden ona da alınmıyormuş. acaba ona çeyiz alınırken bütün kardeşlerine birer birer aynılarından alınıyor mu çok merak ediyorum. abim de anneme benim karıma da alsana diyormuş. bi de ev konusunda abim babamın kendilerine aslında iyilik yapmadığını, babam olmasa daha iyi bi ev alacaklarını, babamın kafasının çalışmadığını söylüyor.

görümcesini sevmeyen arkadaşlar lütfen bana saldırmasın. objektif okuyup yorumlar mısınız? benim ya da ailemin suçu nedir?

eşeğe altın semer de vursan eşek eşektir.

ben yengeme yani abimin eşine abla dedim. pişmanım. onlar evleneli 6 yıl oldu aramızda 2 yaş var. benim babam hep yurtdışındaydı. yıllarca eşinden ve çocuklarından ayrı yaşadı. milyarlar biriktirdi. biz o dönemde abimin eşiyle tanıştık. çok sevdim, zaten onu abime ben önermiştim, benim fikrimdi. babam yurtdışından geldi ve yıllarca çalışıp kazandığı parayı 1 haftada harcadık. 6 yıl önce takribi 30.000 liraya çok güzl bir düğün yaptık. feda olsun, hayrını görsünler mutlu olsunlar. düğünden birkaç ay sonra yeni evli bir çiftin evine gittik ev çok zevkli döşenmişti. evden çıkınca ablama ''ev çok güzeldi di mi'' dedim. ''para olunca böyle döşemeyi ben de bilirim dedi. başımdan kaynar sular döküldü. bunu anneme babama abime hiç kimseye söyleyemedim. hala yardım eder ailem onlara. hiiiiiç gözüm yok. abim ev aldı yarısını babam ödedi. babam evin yarısı senin dedi. istemiyorum baba o benim abim ben inşallah çalışan bi bayan olucam helal olsun dedim. olmaz olmaz dediler geçiştirdik. abim araba aldı yarısını yine babam ödedi. babam kendini bana karşı sorumlu hissediyor ama Allah cc şahidim ya hiçbirinde gözüm yok aksine abim bir şeylere sahip olunca dünyalar benim oluyor. babamın 2 katlı müstakil evi var. şu an aldıkları evi kiraya verdiler. alt katta onlar 2. katta biz oturuyoruz.

abimin eşini hala seviyorum ama ona abla dediğime pişmanım çünkü o bana bir kere bile kardeşim demedi. ben konuşmayı çok severim benden her duyduğunu başkasına anlatmış. taraf tutmam Allahtan cc korkarım annemle artıştıklarında bana sarılıp ağladığı, onun tarafını tuttuğum çok oldu. yüzü hep beş karış ne yaptıysak güldüremedik.

23 yaşımdayım. ailem bana ufak tefek şeyler alıyor. ellerine para geçtikçe kendilerini zorlayarak çeyizlik eşyalar alıyorlar. bana ne alınırsa alınsın o gün yengemizin suratını çekiyoruz çok suratsızdır zaten. neden ona da alınmıyormuş. acaba ona çeyiz alınırken bütün kardeşlerine birer birer aynılarından alınıyor mu çok merak ediyorum. abim de anneme benim karıma da alsana diyormuş. bi de ev konusunda abim babamın kendilerine aslında iyilik yapmadığını, babam olmasa daha iyi bi ev alacaklarını, babamın kafasının çalışmadığını söylüyor.

görümcesini sevmeyen arkadaşlar lütfen bana saldırmasın. objektif okuyup yorumlar mısınız? benim ya da ailemin suçu nedir?

valla buraya yazdığıma yazacağıma pişman oldum. ben diyorum ki kızı çok seviyorum ama neden böyle yapıyo ne yapmalıyım aldıığım cevaba bak kimin neyine karışayım ben derdim kendimi haklı çıkarmak olsa emin olun her şeyi daha taraflı yazardım olduğu gibi yazdım

Yeterince taraflı yazmışsınız,daha ne olacaktı ? :6::6::6:
Yengeyi de dinlemek lazım,bunlar sizin görüşleriniz.18 yaşında evlenmiş,yemek yapmayı bilmiyormuş,ne var bunda?
22 yaşına gireceğim,ben de bilmiyorum ve hayatta bundan daha önemli şeyler var.:24:
Kendimi kurtarmak,geleceğimi kurmak gibi.
Siz de abiniz ve eşini kafaya takmaktan vazgeçin bence.:ssz:

Yeterince taraflı yazmışsınız,daha ne olacaktı ? :6::6::6:
Yengeyi de dinlemek lazım,bunlar sizin görüşleriniz.18 yaşında evlenmiş,yemek yapmayı bilmiyormuş,ne var bunda?
22 yaşına gireceğim,ben de bilmiyorum ve hayatta bundan daha önemli şeyler var.:24:
Kendimi kurtarmak,geleceğimi kurmak gibi.
Siz de abiniz ve eşini kafaya takmaktan vazgeçin bence.:ssz:

tabi ki dinlemek lazım keşke karşısına oturunca konuşulacak ve kendisine ulaşılabilecek biri olsa. ben atanamamış ve evlenme yolunda bir öğretmenim evimde son günlerim çok uzaklara gideceğim. annemi ve babamı kendilerine saygı duymayan ke etinden sütünden faydalanan yenge ve abime bırakacak olmam da benim için önemli bir sorun. benim sorunum sizin açınızdan önemsiz olabilir tabi ki saygı duyuyorum.
taraflı yazmam çok doğal değil mi ben sadece kendi gördüklerimi yazıyorum. en fazla empati kurmaya çalışabilirim. bu sorun benim çözebileceğim bir sorun mu değil mi onu anlamaya çalışıyorum. buraya bunları yazmış olmam hayatımdaki en büyük sorunun bu olduğu anlamna gelmez arkadaşım.

Son düzenleme:
her neyse. hepinize teşekkür ediyorum. her biri farklı birer bakış açısı. hepsini değerlendireceğim. ancak bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. yemek yapmama bilmeme mevzuunu açma sebebim: yengemin alıngan olduğunu düşünüyorum. alıngan mı değil mi annem ağır mı konuşmuş onu anlamaya çalıştım. o sadece bir örnekti ve kimin evlenirken ne bilerek evlendiği umrumda değil. ben de yemek yapmayı bilmiyorum ama en azından bilmiyorsun dendiğinde ağlamam ağlasam da 6 yıl buna ağlamam ben hatalı olup olmadığımı ve bu durumu nasıl düzeltebileceğimi anlamak istedim. empati kuramadığım bir durumdu ve evli arkadaşların bana düşünmediklerimi düşündürmelerini istedim. ancak yengesinin açıklarını arayan gelin konumuna düştüm. hakkım yendi aldırmadım hala umrumda değil her şey feda olsun.

bu arada buraya bu konuyu açmış olmam bunu kendime en büyük dert edindiğim anlamına gelmez. atanamamış bir öğretmenim ve bu evde gidiciyim. aklım annem ve babamda kalacak ve bu durum benim için ne kadar da olsa bir sorun.

ciddiye alıp da yorum yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah cc razı olsun.

seni o kadar çok iyi anlıyorumki hepsi bizim basımızada geldi ama daha kötüsü bbam yıllardır çalıştığı emegini abi bile demeyi haketmeyen birisine yaptı ama o ne yaptı bize babamın onun borcunu odediği son günü evden çekip gitti sebep ne diye sorarsanız koca bi hiç...yengeme herşeyimi anlattım abla yerine koyup ama o benim bütün sırrımı herkese anlattı..sen sen ol hiç brşeyini anlatma yengene anlattgın gibiyse hiç anlatma.asıl hatamız o gıbilerini insan yerine koymak...

Back
X