Ben bu cocuklarin ailesinin sorgulanmasi ve ceza almasi taraftariyim.Bütün diğer yetenekler gibi vicdan duygusuda geç gelişebilir. Her çocukta aynı olmaz. Haöile kediyi, köpeğe öldürten çocuk için söylüyorum. Aklıma otuz yıl önce oturduğum evimiz geldi. Komşumun oğlu vardı, sadist ruhlu. Kedilere olmadık işkenceler yapıyordu. Burada yazamayacağım kadar korkunç şeyler. Psikolojim bozulmuştu kedileri ondan kurtaracağım diye. Bir imiyav duyunca balkona fırlıyordum. Şimdi o büyüdü adam oldu ve mahalledeki kedileri besliyor. Sokak kedi dolu. Onunda orada mobilya mağazası var. Önünde mama su kapları. Demek istediğim çocuğa cezadan çok rehabelite edici yönde davranılması gerektiği. Daha vicdanı yerine oturmamış bir çocuk sadece. Kediye de o kadar üzüldüm ki. Ama inanın böyle çocuklar çok var. En önemli model aile bu durumda. Aile içinde şiddet varsa çocuk bunu bir şekilde yansıtır. Kreşde arkadaşını döver, sokakta masum canlara eziyet eder. Bir şekilde içindeki hastalığı etrafa yayar. Bu çocuğunda ailesinin düzgün olmadığını düşünüyorum.
Hayır, nereden çıkardınızPeki bu komşunun oğlu sen misin?
oğlanın annesi aynı dediğiniz gibi ilgisizdi. İki oğlu vardı ve ikisinide sevmiyordu. Utanmadanda söylüyordu herkese. Onları sevememiş. Çocuğun anne bize kek yapsana diye yalvardığını hatırlıyorum. Diğer arkadaşlarının evi gibi kendi evleride kek, kurabiye koksun istemiş. Ben annesi ile konuşmuştum. Ama hiç oralı olmadı. Hem çocuğa, hem eziyet ettiği kedilere aynı derece acıyordum. Onunlada çok konuştum ama nasihat para etmedi. Bir güvercinin kanatlarını yapıştırmıştı mobilyacı tutkalıyla. Boynuna ip bağlamış sürüklüyordu. Onu elinden kurtarıp, zar zor tutkalı temzlemiştik kardeşlerimle. Tinerle. Gerçekten çok acımasızdı, evin balkonunda nöbet tutuyordum. Ama o çocuk hiç sevgi görmemiş, sevgi görse öylemi olacaktı. Şiimdi kendisi besliyor kedileriÇocukların cezalandırılmak yerine rehabilite edilmesi gerektiği konusuna katılıyorum, yani asıl ceza ailelere verilmeli.
Yalnız komşunuz olan çocuktan konuşursak eğer, mesela hayvanlara kötü davranırken ailesi neredeydi? Çocuklarını sokağa salıp hiç mi takip etmediler, nerede ne yapıyor diye? Sizin haberiniz olduğuna göre, başkalarının, belki ailesinin de haberi vardı bu berbat durumdan. Neden kimse aileye yaptırım uygulamadı? Ya da uyguladılar mı? Çocuk başınıza, hayvanları savunmak size düşmüş. Yetişkinler nerede? Konunuzda aslında bir sürü işe yaramayan yetişkin var. Yani çocuğun vicdanı zamanla gelişebilir tabi de, gelişene kadar takipçisi olmamız gerekiyor evlatlarımızın. Hiçbir can o sürece kurban gitmek zorunda değil. =(
Bütün diğer yetenekler gibi vicdan duygusuda geç gelişebilir. Her çocukta aynı olmaz. Haöile kediyi, köpeğe öldürten çocuk için söylüyorum. Aklıma otuz yıl önce oturduğum evimiz geldi. Komşumun oğlu vardı, sadist ruhlu. Kedilere olmadık işkenceler yapıyordu. Burada yazamayacağım kadar korkunç şeyler. Psikolojim bozulmuştu kedileri ondan kurtaracağım diye. Bir imiyav duyunca balkona fırlıyordum. Şimdi o büyüdü adam oldu ve mahalledeki kedileri besliyor. Sokak kedi dolu. Onunda orada mobilya mağazası var. Önünde mama su kapları. Demek istediğim çocuğa cezadan çok rehabelite edici yönde davranılması gerektiği. Daha vicdanı yerine oturmamış bir çocuk sadece. Kediye de o kadar üzüldüm ki. Ama inanın böyle çocuklar çok var. En önemli model aile bu durumda. Aile içinde şiddet varsa çocuk bunu bir şekilde yansıtır. Kreşde arkadaşını döver, sokakta masum canlara eziyet eder. Bir şekilde içindeki hastalığı etrafa yayar. Bu çocuğunda ailesinin düzgün olmadığını düşünüyorum.
Onlar canavar vahşiBütün diğer yetenekler gibi vicdan duygusuda geç gelişebilir. Her çocukta aynı olmaz. Haöile kediyi, köpeğe öldürten çocuk için söylüyorum. Aklıma otuz yıl önce oturduğum evimiz geldi. Komşumun oğlu vardı, sadist ruhlu. Kedilere olmadık işkenceler yapıyordu. Burada yazamayacağım kadar korkunç şeyler. Psikolojim bozulmuştu kedileri ondan kurtaracağım diye. Bir imiyav duyunca balkona fırlıyordum. Şimdi o büyüdü adam oldu ve mahalledeki kedileri besliyor. Sokak kedi dolu. Onunda orada mobilya mağazası var. Önünde mama su kapları. Demek istediğim çocuğa cezadan çok rehabelite edici yönde davranılması gerektiği. Daha vicdanı yerine oturmamış bir çocuk sadece. Kediye de o kadar üzüldüm ki. Ama inanın böyle çocuklar çok var. En önemli model aile bu durumda. Aile içinde şiddet varsa çocuk bunu bir şekilde yansıtır. Kreşde arkadaşını döver, sokakta masum canlara eziyet eder. Bir şekilde içindeki hastalığı etrafa yayar. Bu çocuğunda ailesinin düzgün olmadığını düşünüyorum.
Kesinlikle katılıyorum size.ben ilk okula giderken denk geldim öyle birisine.benden birkaç yaş büyük bir çocuk eline yavru kedi almış kız çocuklarının üzerine atıyor,onları korkutuyordu.benim yanıma geldi aynı şeyi yapmak için,napıyorsun yazık değil mi ona daha yavru hayvan dedim.çocuk kendinden küçük birinin sözünü yani benim:) dinlemiş oldu ve bıraktı orda o hayvancağızı.belki bazılarının içinde vardır merhamet duygusu ama kendini ifade etme şekli farklıdır.bu da aileden kaynaklanan bir sorun.kesinlikle tekrardan topluma kazandırılabilirBütün diğer yetenekler gibi vicdan duygusuda geç gelişebilir. Her çocukta aynı olmaz. Haöile kediyi, köpeğe öldürten çocuk için söylüyorum. Aklıma otuz yıl önce oturduğum evimiz geldi. Komşumun oğlu vardı, sadist ruhlu. Kedilere olmadık işkenceler yapıyordu. Burada yazamayacağım kadar korkunç şeyler. Psikolojim bozulmuştu kedileri ondan kurtaracağım diye. Bir imiyav duyunca balkona fırlıyordum. Şimdi o büyüdü adam oldu ve mahalledeki kedileri besliyor. Sokak kedi dolu. Onunda orada mobilya mağazası var. Önünde mama su kapları. Demek istediğim çocuğa cezadan çok rehabelite edici yönde davranılması gerektiği. Daha vicdanı yerine oturmamış bir çocuk sadece. Kediye de o kadar üzüldüm ki. Ama inanın böyle çocuklar çok var. En önemli model aile bu durumda. Aile içinde şiddet varsa çocuk bunu bir şekilde yansıtır. Kreşde arkadaşını döver, sokakta masum canlara eziyet eder. Bir şekilde içindeki hastalığı etrafa yayar. Bu çocuğunda ailesinin düzgün olmadığını düşünüyorum.
Katılıyorum, her çocuk sonradan vicdan ve merhamet duygularına sahip olamıyor, ilk deneyimini hayvanlar üzerinde yaşayan çocuklara örnek olarak Bryan ve David Freeman kardeşleri örnek verebiliriz, Freeman kardeşler çevredeki kedilere işkence yapıp kafalarını kesmekle tanınıyor, daha sonra anne babalarını ve küçük kardeşlerini öldürüyorlar, yakalanmasalar belki daha kaç kişiyi öldüreceklerdi.Yazdığınız örnekteki kişi nadir görülen bir şey yaşamış gerçekten ve ne güzel ki kendini rehabilite edebilmis.Ama ne yazık ki seri katillerin hikayelerine baktiginizda özellikle ilk deneyimlerini hayvanlar üzerinde yaşadıkları tespit edilmiş.Sonra kendinden güçsüz cocuklar sonra kadinlar diye ilerliyor hikayeleri.Yani bu bir içgüdü öldürme içgüdüsü .Bu sekilde tatmin oluyorlar .onun için bu tip şiddet içgüdüsü olan insanların acilen tedavi edilmeleri gerekiyor .
Katılıyorum, her çocuk sonradan vicdan ve merhamet duygularına sahip olamıyor, ilk deneyimini hayvanlar üzerinde yaşayan çocuklara örnek olarak Bryan ve David Freeman kardeşleri örnek verebiliriz, Freeman kardeşler çevredeki kedilere işkence yapıp kafalarını kesmekle tanınıyor, daha sonra anne babalarını ve küçük kardeşlerini öldürüyorlar, yakalanmasalar belki daha kaç kişiyi öldüreceklerdi.
Bizden bir örnekse hatırlarsınız belki bundan birkaç yıl evvel bir asker zavallı bir kediye işkence yapmıştı, savunmasında nişanlısıyla sorunları olduğu için psikolojisinin bozuk olduğunu, pişman olduğunu söylemişti lakin terhis olur olmaz bir kontrol noktasında polisin dur ihtarına uymayıp kaçmış yakalanınca da polislere saldırıp bir polisin bileğini kırmıştı, 20'li yaşlardaki bu kişi sözüm ona bir hayvansevermiş, kendi evcilleri varmış, böyle biri hayvansever olamaz, eminim köpekleri vardır ve o köpekleri saldırgan yetiştirmiştir, etrafa korku salmak, belki başka canlılara zarar vermek için bakıyordur o canlılara zira her köpek sahibi hayvansever olmuyor, içlerinden bazıları özellikle büyük ırk köpekleri içlerindeki cani duyguları tatmin için sahipleniyor, ya dövüştürüyorlar ya da başkalarına saldırması hatta öldürmesi için yetiştiriyorlar, bu tip insanların çocukluklarında kedi köpek kaplumbağa kirpi gibi hayvanlara işkence etmediğine garanti verebilir miyiz?
Daha birkaç gün önce hamile kediyi pitbulla öldürtme vahşiliğinin olduğu günlerde Antalya'da caretta carettaların yumurta bıraktığı plaja, o plajda caretta carettaların olduğu ve araçla girilmesinin yasak olduğunu belirten tabelalara rağmen arabasıyla girip drift yapanın, yuvaların etrafı çevrili olmasına rağmen üzerlerine gidip 10 yuvaya zarar verenin vicdanı var diyebilir miyiz?
Taş bağlanıp denize atılan kaplumbağalar, başları taşla ezilen kedi köpekler, her türlü işkenceye maruz kalan hayvanlara bunları reva görenlerin daha çocuk yaşta vicdanları olsaydı, erişkin olduklarında o vicdanı kaybetmezlerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?