Maalesef günümüzde mutlu evlilik çok nadir bulunan bir şey sebebi de yanlış anlama lütfen kadın veya erkeklerin daha birbirini doğru düzgün tanımadan, baskı altında kalarak, kötü huylarını bildiği halde aşık olduğunu sanarak evlenmek isteyenlerin aceleye getirmeleri. Bu konu hakkında daha geçenlerde köye gitmişim kırk yılında başında hadi risk alıp gideyim dedim başıma gelecekleri az çok biliyorum da neyse dedim demez olaydım cahilin biriyle tahmin ettiğim gibi kavga ettim asdfghj ee evlilik ne zaman? e sen hiç evlenmeyecek misin? ne zaman satıyoruz seni? ailenle yaşarsın kocanla boşve.r herhalde çocuk için yine evleneceksin.. demesin mi valla açtım ağzımı yumdum gözümü adamı mum ettim yalnız ortamı görün herkes çok gerginHani size iyi gelmeyen insanlardan uzak durun diye bir söz var ya bu sözdeki gibi uzak durmak istiyorum evlendiğim kisiden. Ama olmuyor çocuktu, toplum basķısı gelecek endisesi bana köstek oluyor.
Cok öfkeliyim bu düzene.evli kalmak gerekliymis gibi hissettirilmemeli kadinlar için ve eger bir insan evliliğin sorumluluğunu alamayacaksa asla evlendirilmemeli.
Sirf toplum baskısi ıcin evlenip yıllardir hayatinin en büyük kazıgıymısim gibi davranan esımden dolayı bu sitemlerim.çünkü bu kişiler evliliği beceremedikleri gibi boşanıp gitmeyi de bilmiyorlar.sürekli mızmıźlanan ama beni bırakmaya da yanaşmayan eşim ve onlarcasina lutfen düsün yakamizdan artık.
10 yılEski mesajlarınıza baktım. 2012’de henüz çocuğunuz yokken de eşinizle anlaşamadığınızı, mutsuzluğunuzu yazmışsınız. Aradan 10 sene geçmiş. 1 arpa boy yol alamamışsınız?
Beklediğiniz şey nedir? Hokus pokus mu
Boşanın, mutsuz olmayın..Hani size iyi gelmeyen insanlardan uzak durun diye bir söz var ya bu sözdeki gibi uzak durmak istiyorum evlendiğim kisiden. Ama olmuyor çocuktu, toplum basķısı gelecek endisesi bana köstek oluyor.
Cok öfkeliyim bu düzene.evli kalmak gerekliymis gibi hissettirilmemeli kadinlar için ve eger bir insan evliliğin sorumluluğunu alamayacaksa asla evlendirilmemeli.
Sirf toplum baskısi ıcin evlenip yıllardir hayatinin en büyük kazıgıymısim gibi davranan esımden dolayı bu sitemlerim.çünkü bu kişiler evliliği beceremedikleri gibi boşanıp gitmeyi de bilmiyorlar.sürekli mızmıźlanan ama beni bırakmaya da yanaşmayan eşim ve onlarcasina lutfen düsün yakamizdan artık.
Çok haklı bir konu. Herkes evlilik insanı değil, herkes o ağır sorumlulukları alacak diye birşey yok. Eşiniz için de dram olmuş, yaşayacağını yaşayamadan doyamadan eş ve aile sorumluluğu almaya zorlanmış muhtemelen aile tarafından. Ama artık yaş da kemale ermiş, hiçbir şeyi beceremeyen adam hayatta tek başına yaşamayı da beceremeyecek. İstiyor ki yükleri siz alın, köşe minderi olmaya da razı artık. Hadi ordan deyin kendisine. Ya evli kalıp fifti fifti sorumluluk alacak, ya da boşanacak, üçüncü seçenek yok.Hani size iyi gelmeyen insanlardan uzak durun diye bir söz var ya bu sözdeki gibi uzak durmak istiyorum evlendiğim kisiden. Ama olmuyor çocuktu, toplum basķısı gelecek endisesi bana köstek oluyor.
Ya bırakın efendim zihniyet mihniyet kalmadı artık. İnsanların umrunda değilsiniz, bir ekmek kavgasıdır gidiyor, olsa olsa 3 günlük dedikodu malzemesi olursunuz. Siz dört duvar arasında ağlarken o zihniyet kahvesini yudumlayacak evinde, feryadınız duyulmayacak.ayrılamamaktan dem vuruyorum zaten.evet bir imzaya bakiyor resmiyette.ayrilmak da evlenmek kadar dogal.Ama bunu kabul etmeyen zihniyetın bayana uyguladıgı baskıyı anlamiyorum. Ya da cocuk icin sürdür duşüncesini.
Şunu arkadaşım yaptı, eşi ile resmen boşanmasına rağmen soyadını değiştirmedi, y.vşk çok burda bi değiştiğini görürlerse aç küpek gibi akın ederler dedi.Bu kadınin yasadigi ailede aşırı modern ama kadın bana dediki sırf soyadim değişecek herkes bunu soracak diye bosanamiyorum dedi.
Ne kadar kötü kadının üzerindeki bu baskı.Şunu arkadaşım yaptı, eşi ile resmen boşanmasına rağmen soyadını değiştirmedi, y.vşk çok burda bi değiştiğini görürlerse aç küpek gibi akın ederler dedi.
Artık toplum çok degisyi gerçek manadaBen karadenizliyim özellikle bazı kısımlarda toplum baskısı yoğun hissedilir bazı yaş üstünde.
Sevdiğim bi erkek arkadaşım var. Şehir değiştirince çok sık görüşemez olduk. 1.5 sene önce beni aradı hal hatır sorduk sana bir şey söyleyeceğim benden duy istiyorum ben dün boşandım dedi. Hayırlısı olsun hakkında özel değilse sebep söyler misin dedim anlaşamadık mutsuzduk çocuğa da yansıtmaya başlamıştık önce biraz ayrı yaşadık o zaman emin oldum tek celsede bitti dedi. İyisini yapmışsın o zaman dedim.
Eski eşi de kendisi de 1 yıl sonra evlendi. Çocuk için de mahkeme kararı dışında da istediği her zaman vakit geçirmesine izin vermiş annesi. İçim açıldı ikisini de tekrar mutlu görünce.
Siz de böyle olabilirsiniz. Milletin ne dediğini takmazsanız.
İkisini de tanırım çevreleri ciddi baskıcıdır hele kadının memleketi en katı ilçenin bir köyü kim bilir neler duymuştur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?