Bazı insanlar hiç evlenmemeli

Bu hayat sizin elalem 5 10 dakika konuşacak diye koskoca bir ömür heba etmeye değer mi? Öncelikle bu sorunun cevabini kendinize vermeniz gerekiyor...

İnsanlar her şeye yorum yapar. Millete göre yaşasak ayvayı yedik vallahi insanlar şöyle konuşur, şunu der, böyle bakar diye kendinize ket vurmayin. Ha gidecek yeriniz yoktur, zor durumdasınızdır, başka kaygılarınız vardır onu bilemem tabii

Maalesef günümüzde mutlu evlilik çok nadir bulunan bir şey sebebi de yanlış anlama lütfen kadın veya erkeklerin daha birbirini doğru düzgün tanımadan, baskı altında kalarak, kötü huylarını bildiği halde aşık olduğunu sanarak evlenmek isteyenlerin aceleye getirmeleri. Bu konu hakkında daha geçenlerde köye gitmişim kırk yılında başında hadi risk alıp gideyim dedim başıma gelecekleri az çok biliyorum da neyse dedim demez olaydım cahilin biriyle tahmin ettiğim gibi kavga ettim asdfghj ee evlilik ne zaman? e sen hiç evlenmeyecek misin? ne zaman satıyoruz seni? ailenle yaşarsın kocanla boşve.r herhalde çocuk için yine evleneceksin.. demesin mi valla açtım ağzımı yumdum gözümü adamı mum ettim yalnız ortamı görün herkes çok gergin sen kızını kaça sattın peki? ayrıca hangi biri yanında yaşıyor hepsi kaçtı senin bu çirkin zihniyetin yüzünden ayrıca hangi birine kal diyebildin dizinin dibinde oturtabildin? benim yapacağım çocuktan evden kalamdan sanane sanki sonunda ödül verecekler sana da boş boş konuşuyorsun dedim. Tabi bunları beklemiyordu e evlenceksin herhalde yalnız ölecek değilsin ya günümüz gençleri bu yüzden çok hata yapıyor yanlış düşünceleri var geç evlenmekte neymiş falan filan ya yeminle cinayet sebebi evlenmiyom lan dedim asdfg hadi evlendir sıkıyorsa evlenmiyorum dedim birde müslümanlıktan bahsediyorsun ama hayırlısı olsun hakkında hayırlısı neyse o olsun önemli olan bu diyeceğin yerde mutsuz olsan evlen diyorsun çakma müslüman dedim dayım da bi taraftan gülüyor sen naz yokken konuş bunları benimle diyor cahille cahil muhabbet edecek işte artık dayımı bile nasıl korkuttuysam oda konuşurdu böyle gı kı çıkmıyor ahahah. Yalnız en sonunda özür diledi kusura bakma abarttım dedi evet baya uzattın dedim. İşin özü ben kimseyi hakkımı yedirmem evliliğim eşim ailem hakkında da kimseyi ezdirmem tüm köye karşı savaş açarım tek başıma lakin tabi bunu yapamayanlarda oluyor haklı olarak ailesi sustuyor ya da korkuyorlar bu yüzden seninde dediğin gibi baskı altında evleniyor. Benim kuzenlerim mutsuzluktan ölüyorlar şuan ama ne fayda iş işten geçti. Çok mutsuzsan direk evleri ayır boşan bence eşin bu kadar seni üzdüyse hiç devam ederek geleceğini karartma

10 yıl

Sayın konu sahibi milleti suçlamayın. Mutsuz bir evlilik yapmak, çocuk yapmak, mutsuz yuvada 10 yıl devam etmek sizin tercihiniz,sizin kararınız.

Burda da niye boşanmıyorsunuz baskısı var, bu baskıya boyun eğip bosanacak misiniz? Tabiki hayır. Ama boşanmamak için iki kişinin yazık yuvanı yıkma baskısına boyun eğip kendinizi rahatlatıyorsunuz. Eğer mutsuzsaniz sebebi sizsiniz.

Ben memleketimden uzakta yaşıyorum, Akrabalarımla da çok yakın bağlarım yok. Komşuluk ilişkilerim sıfır. İş arkadaşlarım aile hayatımı çok bilmez, konuşmayız. İş yerinde ya da akrabalarımdan birinin başına bir şey geldiğinde, bir sorun olduğunda aylar sonra duyarım ve öyle ki ben duyduğumda sorun bile bitmiş olur çoğu kez. Kendimi düşündüğümde boşansam akrabalarım duyana kadar ohoooo. İş yerim soyadı değişikliği sebebiyle öğrense bile kalkıp yakın birkaç arkadaşım dışında kimse ne sorar ne peşine düşer. İnsanlar bunu konuşsa umurumda olur mu? Bir de neyini konuşacak? Çevre çoğu kez "bizim onlara nasıl baktığımız"la ilgilidir. Hatta çevre, çoğu insanın kendi düşünceleridir. Boşanan insanları eleştirenler, konuşanlar, kendi boşanmalarında ne yaşayacaklarını çok yakından bilirler. Ama çevre bazen de herhangi bir konuda kendimizi frenlemek için kullandığımız bahanemizdir.

Sorun ne ki anlamadım. Acarsınız davanızı boşarsınız adamı bitti gitti. Ben 33 yasındayım evlilik baskısı 27 -30 arası aşırı evlilik baskısı vardı. Rest çektim herkese, şimdi yine var fakat umrumda değil. Evli kalmak gibi bir gerekliliğiniz yok açıkcası, o sizin kendinize koyduğunuz sınır. Küçük bir şehirde bosanan arkadaslarım oldu.Fıldır fıldır geziniyorlar. Nasıl 'aaa x evlenmiş' diye konusuluyorsa 'aaaa x boşanmıs ' diye de konusucaklar. Eee milletin konuşmaması için yapabileceğimiz birşey yok.

Boşanın, mutsuz olmayın..

O baskıya karşı gelmek de sizin elinizde, kendine yaslanan dik yürür. İnsanları ne takıyorsun?

Şu gerçek maddiyat zorluğu sebebiyle boşanamayanlari cevremde ben daha kararlı görüyorum ve onlar canına tak edince bir celsede bitiriyorlar.
Çalışan kadın toplumda boşandı diyecekler lafını daha çok takiyor.
Bakıyorum asgari ücretle geçinen kadınlar ayrılırken bu kadar zorlanmiyor.
Özellikle kariyerli kadınlar çekiniyor.
Ne baskıcı toplummusuz!
Milletin hayatını böyle alabora ediyoruz.
Hatta 16 yıllık evli arkadaşım vardı kadın çocuğu ile evini ayırdı resmi boşanma yok.
Maaşına haciz geldi esinden dolayi.
Dışarda kadını gören havalı ozguvenli diye imrenir.
Bu kadınin yasadigi ailede aşırı modern ama kadın bana dediki sırf soyadim değişecek herkes bunu soracak diye bosanamiyorum dedi.
Ben sizi bunu takmaz zannediyorum dedim en çok taktiğin bu toplum baskısı dedi
O yüzden ben artık şaşırmıyorum.
Cidden çok değişik toplumuz.

Çok haklı bir konu. Herkes evlilik insanı değil, herkes o ağır sorumlulukları alacak diye birşey yok. Eşiniz için de dram olmuş, yaşayacağını yaşayamadan doyamadan eş ve aile sorumluluğu almaya zorlanmış muhtemelen aile tarafından. Ama artık yaş da kemale ermiş, hiçbir şeyi beceremeyen adam hayatta tek başına yaşamayı da beceremeyecek. İstiyor ki yükleri siz alın, köşe minderi olmaya da razı artık. Hadi ordan deyin kendisine. Ya evli kalıp fifti fifti sorumluluk alacak, ya da boşanacak, üçüncü seçenek yok.

ayrılamamaktan dem vuruyorum zaten.evet bir imzaya bakiyor resmiyette.ayrilmak da evlenmek kadar dogal.Ama bunu kabul etmeyen zihniyetın bayana uyguladıgı baskıyı anlamiyorum. Ya da cocuk icin sürdür duşüncesini.
Ya bırakın efendim zihniyet mihniyet kalmadı artık. İnsanların umrunda değilsiniz, bir ekmek kavgasıdır gidiyor, olsa olsa 3 günlük dedikodu malzemesi olursunuz. Siz dört duvar arasında ağlarken o zihniyet kahvesini yudumlayacak evinde, feryadınız duyulmayacak.

Son düzenleme:
Bu kadınin yasadigi ailede aşırı modern ama kadın bana dediki sırf soyadim değişecek herkes bunu soracak diye bosanamiyorum dedi.
Şunu arkadaşım yaptı, eşi ile resmen boşanmasına rağmen soyadını değiştirmedi, y.vşk çok burda bi değiştiğini görürlerse aç küpek gibi akın ederler dedi.

Şunu arkadaşım yaptı, eşi ile resmen boşanmasına rağmen soyadını değiştirmedi, y.vşk çok burda bi değiştiğini görürlerse aç küpek gibi akın ederler dedi.
Ne kadar kötü kadının üzerindeki bu baskı.
Benim dediğim kadın aşırı rahat yaşamı var.
Hani ailesi karışmaz evden eve degil.
Yazları kızlarla gider tatiline yurtici yurtdisi.
Burada da her mekanda bulunur.
Giyimi felan da aşırı rahat ama onun boşanmaya takilmasina şaşırıyorum.
Hatta ilk bulundugumuz okulun çevresi yobazdi şimdi gittiği yer çok daha modern bir yer.
Ama bunu göze alamıyor.
Evli olmak kendimi guvende hissettiriyor diyor ama evli gibi asla yaşamıyor.

Ben karadenizliyim özellikle bazı kısımlarda toplum baskısı yoğun hissedilir bazı yaş üstünde.

Sevdiğim bi erkek arkadaşım var. Şehir değiştirince çok sık görüşemez olduk. 1.5 sene önce beni aradı hal hatır sorduk sana bir şey söyleyeceğim benden duy istiyorum ben dün boşandım dedi. Hayırlısı olsun hakkında özel değilse sebep söyler misin dedim anlaşamadık mutsuzduk çocuğa da yansıtmaya başlamıştık önce biraz ayrı yaşadık o zaman emin oldum tek celsede bitti dedi. İyisini yapmışsın o zaman dedim.

Eski eşi de kendisi de 1 yıl sonra evlendi. Çocuk için de mahkeme kararı dışında da istediği her zaman vakit geçirmesine izin vermiş annesi. İçim açıldı ikisini de tekrar mutlu görünce.

Siz de böyle olabilirsiniz. Milletin ne dediğini takmazsanız.

İkisini de tanırım çevreleri ciddi baskıcıdır hele kadının memleketi en katı ilçenin bir köyü kim bilir neler duymuştur.

Artık toplum çok degisyi gerçek manada
Benim annemin köyünde bir aile var aşırı katı kurallara sahipler.
Herşeyi takinti yapan oranın ileri geleni.
İlk defa o aileden bir kadın boşanmış
Önceden olsa çok sıkıntı cikarirlardi ama artık değiştiler dedi
Kız ailesi ile kalıyor.
Artık olması gerektiği gibi herşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…