• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı KBB Doktorları Arasında Sessiz Anlaşma mı Var? Burnu Bilerek Oy, Kaburgadan Doldur! Sonra Revizyondan Kazan!

istirilmiselma01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2025
1
0
1
30
Burun estetiği geçiren birçok hasta, bazı KBB uzmanlarının bilerek burun içini gereğinden fazla oyarak yapısal çökme, asimetri veya nefes darlığı gibi kalıcı hasarlara yol açtığını iddia ediyor.

Bu iddialara göre, özellikle maddi durumu iyi olan hastalar hedef alınıyor.
İlk ameliyatta burnun iç yapısı zayıflatılıyor, hasta bir süre sonra “revizyon” denilen ikinci bir operasyona mecbur bırakılıyor.
Revizyon ameliyatlarında genellikle kaburga kıkırdağından parça alınarak burun yeniden şekillendiriliyor — bu da hem tıbbi hem maddi açıdan büyük bir yük oluşturuyor.

Bazı hastalar, aynı doktorların veya birbirini tanıyan hekimlerin arasında komisyonla hasta yönlendirme ilişkisi olduğunu öne sürüyor.

“Burnum ilk ameliyatta gereğinden fazla oyulmuştu. Revizyon için başka doktora gittim, kaburgamdan kıkırdak alındı. Sonradan öğrendim ki iki doktor birbirini tanıyormuş.”
— Bir hasta yorumu

Forum kullanıcıları, bu tür vakaların giderek arttığını ve benzer durumları yaşayan hastaların da sesini duyurması gerektiğini söylüyor.
Henüz hangi doktorların bu tarz uygulamaları yaptığına dair resmi bir liste veya soruşturma bulunmuyor; ancak birçok hasta sosyal medya ve forumlarda aynı isimlerin tekrarlandığını dile getiriyor.

Bu tartışma, estetik cerrahinin etik sınırlarını yeniden gündeme taşıdı:
👉 “Hastalar bilinçli mi mağdur ediliyor?”
👉 “KBB ameliyatları tıp etiğinden çıkıp ticari bir düzene mi dönüştü?”

Bu başlık altında, bilerek burun içi aşırı oyulan veya revizyon ameliyatına zorlanan hastalar deneyimlerini paylaşabilir.

Yaşadığınız süreçte hangi doktora gittiniz, nasıl bir sonuçla karşılaştınız?
Gerçekleri birlikte ortaya çıkaralım.
 
Aynisi oldu bende. Milimlik islem istememe ragmen burnumu kucucuk yapti burun sirtim neredeyse hic kalmadi hatta her yerini kesti. Birkac aydir zaten bur durumdan yakiniyorum foruma cok fazla yazi yazdim ama ben burun icinden kikirdak alarak ticaretini yaptiklarini dusunuyorum cunku hasta istemedigi halde belirgin bir sekilde burnun asiri kucultulup oyulmasi sadece kikirdaklari alarak kapatilmasi suphe doguruyor kaldi ki bu ulke yenidogan cetesi basta olmak uzere doktorlarin bircok suca karisma olaylarini gordu. Diyaliz cetesi dahil, birkac ay once cikan sahte stent satmalari dahil. Konunun artik hastalardan cikip devletin iyice estetik sektorunu arastirmasi gerekiyor, altindan bir seyler cikacagina cok eminim ama ne oldugunu kestiremiyorum dediginiz gibi de olabilir.
 
Back