Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

Burada sanki tüm öğretmenler aynı şekilde değerlendirilmiş gibi ama köy okulu böyle diyerek savunmaya geçilmiş. Konu başlığından da anlaşılacağı üzere - bazı - diye genellenen öğretmenler hakkında şikayetleri anlayamayacak öğretmen(!) olmasıda bir hayli ironik. Oysa ki Türkçe derslerinde yıllardan beri süregelen okuduğunu anlama bölümünde hep buna yönelik çalışmalar yapılır ya neyse... Konu ordan oraya geçiyor sürekli bir boyut atlıyor ancak -bazı- sevgili öğretmenler(!) şunun farkına varın ki burda eleştiride bulunan birçok kişi köy okulunda okumadı. Çoğu gayet merkezi yerlerde eğitimini aldı, aileleride okumuş görmüş insanlardı yani. Velhasıl kelam böyle sorunlar var anlatabiliyor muyuz? Ortada yapılan bir hata var ve hala evet yanlış yapmışım böyle düşünmemiştim diyen çıkmadı, herkes burnunun dikine... Benimde burdan çıkardığım sonuç bazı öğretmenler derslerde bir hata yaptığında kabul etmez olayı çevirirdi, hah o olay hala devam ediyor.

Sen yazdikkca ben burada mafoldum.:cry:.ama herseye rağmendimdik aayaktasiniz çok dirayetliymissiniz. .annenizin ellerinden öpmek isterdim. .ve herseye rağmen birbirine kitlenmis paylasmasini mutlu olmasını bilmiş siniz. .hakikaten tebrik ederim sizi herkes yapamaz bunu...Onların bilerek veya bilmeyerek size vermiş olduklari duygular yalan gibi sizi olumsuz şeylere de surukleyebilirdi zamanında. .Bu yazdiklarinizdan yine anladım ki dilin kemiği yok diye hersey soylenmemeliymis. .10 konusulacagina düşünülür 1 konuşulmaliymis. ..bizim onemsemeden ağzımdan cikiveren cümleler insanın hayatında tahmin edemeyeceğim iz kadar yaralara sebep olabilir mis...
Çok teşekkür ederim canım güzel sözlerin için.babasızlık sanki utanılacak bişeymiş gibi algılamama sebep oldular maalesef.küçücük yaşımda bana yalan söylettiler rezil olduğumu düşündürttüler ya en zoruma gidende bu canım.şimdi düşünüyorumda gerçekten çok dayanıklı bi çocukmuşum.içime kapanık olmuştum lise bitinceye kadar.kimseyle görüşmek istemezdim.lise bitince o durumuda atlattım.annem psikologa götürmek için çok uğraştı ama istemedim.ben değil o öğretmenler gitmeliydi bence psikologa!annem müdürle konuştu durumumu şikayetimi anlatmıştı ama müdür ben bütün öğretmenleri kenara çekip bu çocuğa babasızlığı hissettirmeyin nasıl derim dedi ilgilenmedi.zaten babasızlığı hissettiren onlardı.bana ezikmişim gibi davrandılar babasız çocuk fakirdir diye düşündürttüler.gayet neşeli bi çocukken agresif olmuştum.annem olmasa belki öylede kalacaktım.şu dünyada hiç düşünmeden uğruna öleceğim iki insan var canım.ilki annem diğeri eşim.çok acı çok zor günler geçirdim küçücük yaşımda ama Allaha çok şükür annem ve eşimden yana çok şanşlıyım.

:) ilk calistigim okulda ole subay çocuğu yada aşiret ağalarinin cocukkari... Sormadan biliyordk kimin ne olduğunu.. Farkli davranirmiydin derseniz onlara davranmadik ama bu beljide veliden kaynaklandı.. Çünkü ozel muamele iatemiyolardi.. Şimdiki okulunda çoğu velim dilencilik yapiyor. Saka yapniyorum yazkari büyük şehirlere gidip dileniyolar cadirda yasiyolar..

Gercekten kimin nasil yasadigini bilemiyoruz haklisiniz Biz trakya tarafindayiz batida asker olmak daha rahat ya doguya nazaran belki de ondan bu ailelerin egitin tutumu daha belirgin.Cocukluk arkadasimin babasi polis annesi 'bana bisey yapamazsiniz kimse bisey yapamaz babam polis diye buyuttu.Sonuc egoist bir genclik.Ailenin isine geliyor bu meslek.Cocugun yaris ati gibi kosturuldugu bir devirde bu ilgiyi devam ettiriyor.

öğretmenlik hayatının başında bi kaç slayt hazırlamış senelerce onu kullananlar var üniversitede bile var 5 sene önce gridği derste tutturduğu notla şimdikilerde kelime farkı bile yok

lisede kadın matematik öğretmeni idareyle anlaşmış sürekli 9.sınıflara derse girmiş 12.sınıf öğrencileri mat2 sorusu götürüyo kadın basit soruları bile yapamıyodu unutmuş çünkü

öğretmenlerin büyük çoğunluğu böyle malesef okulda nöbetci öğrenci olur getir götür işlerini yaptırırlar kendilerini çok üstün biri olarak görürler

yeterlilik sınavı şart bence her sene yapılamalı

Bence sözler kimeyse alıntı yaparak söyleyin ki herkes üzerine alınmasın.
Ortalığa söylenen her söze atlamayalım.

birde öğrenci tanıma fişini dağıtma işi rehber öğretmenin görevi değil her sınıf öğretmeninin görevidir. internette fazlasıyla mevcut ve soruları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. ben kazanç durumunu 3 yıldır kullanmıyorum ve kullanmayı da düşünmüyorum kimsenin kazancı ilgilendirmez. her meslekte olduğu gibi işini iyi ya da kötü yapan bireyler var. başka meslek grupları bir kişiyi etkileyebilirken öğretmen birden çok kişiyi etkiliyor.

Back
X