kinada dugunde ne ceyizi duzulecek? alinan coktan alinip eve yerlestirilmistir.gelinin annesi tüm hepsini alıp kızına çeyiz düzermiş bilmiyorum yani kısacası nasıl oluyor gelinin damatın değil mi tüm onlar
Bilmiyorum bende anlamadımkinada dugunde ne ceyizi duzulecek? alinan coktan alinip eve yerlestirilmistir.
o "anneler nişanda alir" diye ayak yapiyor bence kendi annesinin düğünde paralari tirtiklamasinin
ayak yapiyor isteBilmiyorum bende anlamadım
Seni kandırmışYakın zamanda kınam ve düğünüm olacak nişanlım dedi ki kınaya ve düğüne gelen paraları vs gün sonunda harcama yapılıyormuş yani yarım kalan pastacınin parası organizasyonun parası bunlara gidermiş ve genellikle insanlarda böyle yaparmış öyle dedi yâda bazı yerlerde gelinin annesi tüm hepsini alıp kızına çeyiz düzermiş bilmiyorum yani kısacası nasıl oluyor gelinin damatın değil mi tüm onlar
Konu sahibinin annesi varken sanmıyorum. Kadın başlık parası dedi havasını aldı, evi üstüne yapacaklar dedi yine havasını aldı. O para ona yar olmazsa kimseye olmaz.Annesi konacak herhalde yol yapıyo
Çok yerinde bir yorum başka söze gerek yok benceGeleneği, göreneği, adeti, yöreyi bir tarafa bırakıyorum. Evlilik masraflarını aile karşıladıysa altınlar dışında takılan paraları ailenin alıp borç kapatması hakkaniyetli bence. Kalkıp bütün masrafı ailelerin üzerine yıkıp, takılan her şey benim denilmez. Ama yok masrafları evlenen çift kendileri karşıladıysa o zaman takılanları ne yapacaklarına kendileri karar vermeliler.
Heee konu başkaymış desene.Konu sahibinin annesi varken sanmıyorum. Kadın başlık parası dedi havasını aldı, evi üstüne yapacaklar dedi yine havasını aldı. O para ona yar olmazsa kimseye olmaz.
Şaka bir yana Neptunex, anneniz o halde her şeyi onlar yapacak bizden kuruş çıkmaz demedi mi? Bırakın biraz da o taraf alsın. Ortak olması gerekirken bütün masrafı erkek tarafı yapıyor.
Tam da konu açtımKonu sahibinin annesi varken sanmıyorum. Kadın başlık parası dedi havasını aldı, evi üstüne yapacaklar dedi yine havasını aldı. O para ona yar olmazsa kimseye olmaz.
Şaka bir yana Neptunex, anneniz o halde her şeyi onlar yapacak bizden kuruş çıkmaz demedi mi? Bırakın biraz da o taraf alsın. Ortak olması gerekirken bütün masrafı erkek tarafı yapıyor.
noldu o ev işiKonu sahibinin annesi varken sanmıyorum. Kadın başlık parası dedi havasını aldı, evi üstüne yapacaklar dedi yine havasını aldı. O para ona yar olmazsa kimseye olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?