BBEBEKLE BOŞANMAK

buketbukettt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2025
7
0
1
32
15 Aylık Kızım Var, Maddi Durumumuz İyi Olmadığı İçin Kızıma Kayınvalidem Bakıyor. Aynı Evde Yaşıyoruz Kayınvalidem Ve Kayınbabamla Birlikte. Bebeğim 6 Aylıkken İşe Başlamak Zorunda Kaldım. Bakacak Kimse Olmadığı İçin Onlar Yardımcı Oldular. Maddi Durumları İyi Olduğu Halde Bize Maddi Destek Yerine Gelip Çocuğa Bakalım Dediler. İşe Başladıktan Sonra Kızıma Kendi Çocuğu Gibi Davranmaya Başladı. Beni Sürekli Kıskandırıyordu Bana Sarılıyor Beni Kokluyor Beni Daha Çok Seviyor Diye Söylerdi Ve Buna Benzer Birsürü Şey. Sanki Ben Çocuğuma Yeterli Annelik Yapamıyormuşum Gibi Davrandı Herzaman. Çocuk Zaten Seni Hiç Aramıyor Gün İçinde Falan Derdi. Kucağımdayken Dur Bakim Bana Gelecekmi Diye Sürekli Denerdi. Bunun Gibi 10 Ayda O Kadar Çok Şey Olduki Ben Bunalıma Girdim Sütüm Kesildi Bebeğim 6 Aylıkken. Kocama Ben İşten Çıkacağım Maaşın Ne Gelirse Onla İdare Ederiz Dayanamıyorum Dediğim Halde Benimle Kavga Edip İzin Vermedi. Saat 7 De İşten Eve Gidip Yemek Temizlik Yapardım Asla Çocuğa Bakma Harici Maddi Manevi Bir Desteği Olmadı. Kocamın Alkol Sorunları Oldu, Ben Alkol Almayın Alkol Sorunları Var Dediğim Halde Eve Ekmek Almazlardı Ama Gidip İçki Alırlardı Eşim İçsin Diye Ben Uyardığım Halde. En Sonunda Eşimle Büyük Bir Kavgaya Tutuştuk Ve Boşanmak İstediğimi Söyledim Şimdi Bana Diyorki Çocuğun Düzenini Bozma Sen Ne İstiyorsan Yap Çocuk Bizde Kalacak. Ben Ailemin Yanına Dönerim Kızımla Beraber Diyorum Onada Engel Olacağını Söylüyor.

Son düzenleme:
Kayın ailesi size maddi destek vermek zorunda değil.sizin ihtiyaçlarınızi gidermeden söz hakkı görüyorlar kumanda ediyorlar birde destek olsalar Allah muhafaza ki sizi bence kapıdaki paspas olarak goryorlar.deger vermiyorlar ben böyle algıladım.
Bodandiginizda mahkeme çocuğu size verir ki baba alkolik.cocugu alın ailenizin yanına gidin boşanma davası açın.elin herifi ile aynı evde yaşayıp psikolojijiniz bozulacağına ailniz yanında yaşayın.her durumda çalışacaksınız belli ki

Aileniz arkanızda mi? Tek başına çocuğun sorumluluğunu alabilecek misiniz? Boşandıktan sonra eşiniz maddi ve manevi sorumlulukları yerine getirecek mi? Çocuk sizde kalır. Çocuk olunca bunlarin hepsini kendi kisisel menfaatlerinizden önce düşünmeniz gerekir.

Ben hiç maddi destek istemedim onlardan ama hep geşdikleri için şikayetlendiler. ben aldığım maaşla kocamın borçlarını ödeyip evin bütün gıda ve bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılıyorum. ve eşim buna rağmen en son sanki ben hiçbirşey yapmıyormuşum gibi davranmaya başladı ve beni suçlamaya başladı. zon kavgamızdan sonra evde resmen sığıntı gibi hissettiriyorlar. gece 2 lere kadar oturup içip gülüşüyorlar hep beraber ama beni görünce hepsinin yüzü düşüyor. resmen kızımı bırakıp evden gitmemi istiyorlar gibi. ailemin yanına dönersem çalışmama gerek kalmaz onlar bana hep destektir ama tabiki üzülmesinler diye ben onlara bişey anlatmıyorum. Geri dönüşü zor olur diye onlara söylemiyorum çoğu şeyi.

ailem arkamda bana maddi manevi destek olurlar, bugün boşanıyorum desem herşeyi sererler önüme ama ben eşim düzelsin ve kızım babasından ayrı kalmasın istiyorum normalde çok iyi biridir ama alkol çok seviyor. alkol alınca taşkınlık falan yapmıyor ama son 2 aydır neredeyse hergece içiyor. daha öncede alkol yüzünden boşanma aşamasına gelmiştik çocuğum yokken sonra düzeldi ve aslında sorun yaşamıyorduk. son zamanlarda yine başladı

ben ona anlaşmalı boşanalım aynı şehirde yaşayalım çocuğu kreşe gönderelim nafaka istemem çocuğun eğitiminde yardımcı olsan yeter dedim. oda kreste çocuğu heba etmene izin vermem sen tek başına yeterli ilgiyi veremezsin çocuk bizle kalacak dedi. bende o zaman ailemin yanına dönerim onlar yeterli ilgiyi sevgiyi verir dedim ama onada engel olacağını söyledi. özetle diyorki ya seve seve bu evde ailemle bu şekilde yaşamayı kabul edersin, çalışırsın, alkolüme karışmazsın yada çocuğu bırakır gidersin diyor.

Sizi anlıyorum. Yani şöyle benim de her akşam alkol tüketen arkadaşlarım var ve tabiri caizse ağızları ile içiyorlar, g.tleri ile içmiyorlar. Bu sebeple eğer içince size veya çocuğunuza bir zararı dokunmuyor, kendi kendine içiyorsa sizi sıkıntıya sokan konu nedir? Dini hassasiyetleriniz varsa bu ayrı. Bunları gerçi önceden konuşmanız gerekiyordu.
Onun haricinde yukarıda bir yorumunuzda masrafları, borçları odediginizi gördüm. Üstüne bir de hiçbir şeye el surmuyor gibi manipüle ediliyorsunuz. Boşanma davasını bekleyen 2 yas bebeği olan bir kadın olarak size vereceğim tek tavsiye yol verin gitsin. Alkol konusundan ziyade bu tavrından dolayı.

Alkol konusundan ziyade bu tavrından aslında kısaca günlük rutinimiz 1 aydır şöyle. ben eve gidiyorum yemek yapıyorum kızıma banyo ettirip onun yemeğini yedirip uyutup kızın başında duruyorum oda ben kızı uyutmaya gidince gece 2 ye kadar içiyor. en çok alkole vereceği para yerine eve bişeyler yapmamasına kızıyorum hemde gecenin ikisinde ağzı içkili odaya gelip sabah kadar uyumasına sinirleniyorum. çünkü tüm gece bebekle ben ilgilenip bide sabah işe gidiyotum.

Kötü alışmış rahatlığa.

Çocuğu alkolik herif ve ailesine mi bırakacakmışsınız? Ev geçindirecek parası yok ama her akşam içmeye parası var mı bu herifin? Bir cacık olmaz bundan ve ailesinden. Siz isterseniz çocuğu zaten alamayacağını biliyorsunuzdur. Çalış çabala kocan içki masasında zıkkımlansın hiçbir halta yaramasınNe kadar erken kurtulursanız kar.

Onun ne dediği önemli değil, sizin ne yapacağınız önemli.
Ailenizin durumu var, çalışıyorsunuz maddi açıdan bir sorun yoksa her şeyin üstesinden gelirsiniz.
Alkolik adama bu yaştaki çocuğu neden versinler?

beni en çok üzen aslında mükemmel bir baba, kızını çok seviyor çok bağlı . asla onları ayırmak istemiyorum. bana deseki beraber annemlere ayrı ev tutalım buradan aynı evde yaşamayalım en azından diye ben yine kabul edeceğim. ama sanırım kayınvalidem dolduruyor. ben çocuğa zaten bakıyorum bırak boşansın çocuğu vermeyiz gibi bir düşünceleri var. eşimin gözünü boyamak içinde sürekli eve alkol alıyor işte bak karın alkolüne karışıyor ama ben karışmam gibisinden. eşiminde canına minnet tabi annesi kızına bakacak kendisi kızıyla aynı evde olacak istediği gibi alkolünü içecek. alkol içtiği için dırdırlanan bir karısıda olmayacak. niyetlerinin bu olduğuna eminim. çünkü asla bana bi çözüm yoluyla gelmiyor. alkolüme dikkat edicem vs demiyor.

Boşanmanın en sağlıklısı olacağına eminim ama kızım için en mutlu hayat nasıl olur endişesindeyim. babasız büyümesi en büyük korkumdu. Çocuğun velayetini babaya vermeyeceklerine eminim ama ben istedimki aynı şehirde olsun herzaman kızını görsün. kızım babasını hep yanında bilsin. şimdi başka şehirde ailemin yanına dönersem babasını görmeyecek endişesindeyim. bir yanımda kreşe başlayana kadar 2 yıl daha dayan diyor sonrasında ayrı eve çıkınca tekrar kendisini toparlar diye düşünüyorum ama o kadar mutsuzumki eve giderken. resmen kızım olmasa o evde cehenneme girmiş gibi hissediyorum. hiçbirine dayanamıyorum artık

Bekleme güzel kardeşim al yavrunuda çık o insan müsveddelerinin arasından.Aç davanı ailene sığın cocukta sağlıklı ortamda büyüsün hiç değilse.Allah yardımcın olsun.

Mükemmel baba öyle olmaz malesef. Sizi düşünmüyor gece 2 lere kadar alkol almak ne demek. Siz çalışıyorsunuz bebek desen uykusu nasıl bilmiyorum ama gece evde böyle bir olay olsa kıyamet koparırım. Bizimde borçlarımız vardı ama eşim ücretsiz izne ayrıl hallederiz dedi. Bir dediğimi iki etmez alır. Siz bakıcı tutamıyor musunuz ? Onları gönderin bakıcı baksın. Bu adamdan da ailesinden de bi halt olmaz gibi geldi bana. Alkole karşı değilim eşimde içer arada ama böylesi normal değil kimse kusura bakmasın. Karısı çalışacak para yok diye o her gece alkol alacak. Madem ailenizde destek olacak boşanmayı daha net düşünün. Ayrı şehir evet zor kimse çocuğunun babasız kalmasını istemez ama bu gidişe siz o evden hasta çıkarsınız.

Kayınvalideniz hiç iyi niyetli değil. O kendi evladını ( sözde) düşünüp, evliliğinizin altına dinamit döşüyorsa, boşanmak için fazlaca düşünmenize hiç gerek yok.
Siz de bir annenin kıymetli evladısınız, yavrunuz da sizin kıymetliniz. Bu güzel günlerini böyle zehir edip, yıllar sonra çok kötü anılarla hatırlamanız şimdiki durumunuzdan da kötü olacak.
Kızınızla çok güzel günler geçireceğiniz mutlu bir ömür diliyorum.

Tüm bunları yapan herif mükemmel bir baba öyle mi? Kusura bakmayın ama değil. Mükemmel bir baba kızının annesine bunları yaşatmaz mükemmel bir baba alkolik olmaz.. mükemmel baba çocuğuma babaannesi baksın anası da çalışıp bana para getirsin ben de her akşam zıkkımlanayım demez. Bu herife mükemmel bir baba diyerek sadece kendinizi kandırırsınız

Hiç bir bok yapamaz pislik. Annenin evine gidersin orda çalışır hiç olmazsa huzurla çocuğuna bakarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…