BDP: İki ilde özerklik uygulaması başladı

Mune abla sen uğraş....ilginç bir vaka gerçekten

Neden ilginc.
hakaret etmedim, sizin onume sunduklarinizi anlamaya calistigim icinmi??
Alay etsem, Erdogana tapinsam siz dalga gecseniz konu taaa nerelere gitse.
O zaman hicte ilginc bir vaka haline gelmicektim

Ben size bidi bidi mic mic gibi kelimelerle karsilik vermiyorum degilmi??
Elimden geldigi kadarda neyi nasil farkli goruyorum aciklamaya calisiyorum. Hosunuza gitmiyosa muattap olmadiginiz gibi dalga amacli mic mici kullanmazsiniz

Söz konusu olan bu ülke hoşuma gitmesine gerek yok adamlar özerklik ilan etmiş bunun yasal alt yapısı hazırlanmış........dalga geçer gibi yapamazlar diyorsun..........ama yapmışlar............bazı insanlar için algılamak neden bu kadar zor............

Bende bunun sebebi ismet inonu zamaninda gelisen olaylar oldugunu, Ataturkun yaptigi anlasmaya uymak zorunda olundugumuzu soyledim. Dalga gecmek degil ki bu.

Çok çok haklısın. inan bu davranışı bende anlayamıyorum.

Son düzenleme:

Naptın saraylım taşa tutulacan haberin olsun

Ülke iyiye gidiyor. Ne güzel herkes kafasına göre özerk devlet kursun ne olacak canım.
Eskisi gibi bi yan karesioğulları bi yan candaroğulları falan...
Tarih tekerrür ediyor ama biz hala uyanıp ders almıyoruz.
Varsa yoksa özgürlük. Ülke bir olmadıktan sonra neyin özgürlüğünden bahsediyoruz ?

Özgürlük daha önemli,ülke satılıyor olması hiç te mühim değil nasılsa..

Çok çok haklısın. inan bu davranışı bende anlayamıyorum.

iyi de artık ne yapalım. burda yazınca . yok çözüm sürecini parcalamk istiyorum deyince düzelecek mi. hayır bi çözümünüz varsa bilelim. kökünü kazıyalım diyor bazıları kazıyın bakalım nasıl kazıcaksanız.doğuda yaşamadığınız için bilmezsiniz. .

Analar ağlamasın, şehitler olmasın diye diye topraklarımızı veriyorlar yaa doğu kısmı toptan yok biz nelerle aldık bu ülkeyi her karışını yok Atatürk zamanında çizilmişte yok o uygulanıyormuşta sınırlarımız Lozan antlaşması ile kesin olarak belirlenmiştir. Türkiye'de bulunan azınlıklar Türk vatandaşı kabul edilmiştir. Bunun nedeni dış güçlerin iç işlerimize karışmasını önlemektir.

Petrol kürtlere kalır mı sanıyorsunuz petrolden pay istiyorlarmış. Oturdukları yerden hak istiyorlar. Bu insanlar Türk devletinin elektriğinden kaçak yararlanacak faturasını biz ödücez, suyundan yararlanacak, toprağında oturacak sonra bir de yetmeyecek özerklik isteyecek yetmeyecek petrolden pay isteyecek ne hakları varmış. Bunlara böyle konuşma hakkını başbakan vermedi mi kapıyı açtı attık geçen geçene yazık yüzlerce şehidimize bir hiç uğruna mı şehit oldular. Vatan sağolsun derken analar laf oldun diye demiyordu.

Üç beş kelle ne de olsa canım dimi. Şehit verilmesin ülkemiz bölünsün yarın bir gün çıksın çerkezi de lazı da istesin. Ben rahmetli Mehmet Ali Birand'ın ölmeden önceki köşe yazısını hiç unutmuyorum daha bu olaylar yokken hepsini söylemişti yavaş yavaş haklar verileceğini, kürdistanın kurulacağını en son pakette ki bu başbakanın ilkini yayınladığı demokratikleşme paketi oluyor onun sonuncusunda Apo pisliğinin çıkarılacağı hatta meclise gireceği de konuşuluyordu bakın bdp tüm doğuyu aldı hayaldi gerçek oldu.

İstiklal marşından reklam yapanlar içinde geçen kelimeleri uygulayabilseydi keşke çarpışsaydık savaşsaydık kadın erkek ölseydik ama böldürmeseydik hep bunu savundum Atatürk'te o zaman aman şehit verilmesin analar ağlamasın diye verseydi ülkemizi Yunanlılara, İngilizlere, Fransızlara şimdi ne Türk olurdu ve de vatan. Ama doğru ülkemizde tek sorun başörtüsü, yol, köprü vs.. bunlar var ya vatan bölünse de olur. O kadar kutuplaştırdılar, nefret saldılar ayırdılar ki artık bir kesim başbakana öyle hayranlık duyuyor ki sırf karşı kesime inat olsun diye başbakan kazansın diye vatanın bölünmesine seyirci kalan insanlar ileride çocuklarına nasıl açıklayacaklar acaba onca zorlukla alınan ülkemizin seneler sonra nasıl bölündüğünü

Son düzenleme:
Cevap yok değil mi
Aradığınız yöne doğru tüm üyeler polemiktedir, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz
Ben bu konudan bahsetmeye calistikca el cevap ne yani sehit mi gelsin oluyor.

Bu çözüm değil cozulme sureci derken de sehit kanıyla beslenenler diye asagilaniyoduk. Bırakın catlayin patlayini memleketin hali vahim diyince de cehaletle suçlanıyorduk. Kimle nasıl konuşalım Mune?

Boşuna mı Osmanlı deyip duruyorlar köprülere isimlerini veriyorlar, tuğralar yapıyorlar üniversitelere canımm o zamana geri dönmek isteniyor zaten. Nasıl Vahdeddin ülkeyi satacaktı Atatürk olmasaydı karış karış paylaştıracaktı kaçmak zorunda kaldı ondan devraldılar işte devam ediyorlar meydanı boş buldular ya. Zaten tüm kurumlarımızı satmadılar mı elimizde bir vatan kaldı onu da satıyorlar kürtlere geçince Amerika bunlarla kedinin fareyle oynadığı gibi oynayacak haberleri yok hani diyorlar ya Doğu çok mu memnun onlar orada neler yaşıyormuş yani tabii ki toprak verilecek zor durumdalarmış vah vah bu zamana kadar yaşayamıyorlardı çünkü ekmeğini yediği yere ihanet etmek ne zaman mağdurluk oldu. Sonunda dış güçler başarıyor pkk yı bir güzel kullanıp ülkeyi böldürmeyi bundan sonrası kolay. Onlar sadece maşa ama anlayana. Bu ülke ne zorluklarla alındı üstte başta yok, ayakkabı yok, yiyecek ekmek yok o halde bile alındı şimdi elimizde her imkan var deniyor ki ne yapsaydık başka çözümünüz var mı. Kurtuluş savaşında biz tüm ülkeyi aldık şimdi bir Doğuyu elimizde tutamıyoruz yazıklar olsun hepimize.

ya bunları biliyoruz zaten. bugün doğuyu isteyen yarın türkiyenin tamamını ister. ama ne yapılmalı o bilinmiyior . çünkü çoğalıyorlar heryerde onlar var. bizler aman rahatımız bozulmasın bir çocuk bize yeter dersek adamlar türkiyeyi de almaları çok sürmez. başbakan bunun için 3 çocuk diyor. onlara demiyor ki 3 çocuk zaten çok çocuk yapıyorlar. yine bu konuya girdin diceksin ama sonuç bu . tükeniyoruz bak çevrene her tanıdığının tek çocuğu vardır eminim. lazlar da ister çerkezler de ister isterlerde isterler. çok karmaşık bi ülkede yaşıyoruz tamamını mutlu etmek mümkün değil. gerçekten çözümün varsa söyle bilelim. üstede yazdım gündüz senin benim gibi insanlar gece olunca kayboluyorlar nereye gidiyor bunlar . yanı kökünü kazıyamazsın.

Ha bu konudan 3 çocuk olayına geldiniz yani, onlar çoğalıyorlar diye ülkeyi ele geçiriyorlar yani buna bağladınız savaşacak insan lazım o yüzden çok çocuk lazım şimdi insanlar 3 çocuk yapsa hadi 17 yaşında savaşabilse 17 senede bu ülkenin tamamı bile gider. Erdoğan bu yüzden çocuk istiyornuş yazacak başka şey mi bulamadınız. Erdoğan'ın niyeti orayı vermemek olsa çocuğu gerek yok vermez anladınız mı yeterince askerimiz var. Genç nüfus ve buna bağlı olarak istihdam azalıyor diye istiyor çocuğu ama işte başbakan 3 çocuk istiyor diye yapanlar o çocuklara nasıl bakılacağını hesaplamıyor ne yani kürtlere karşı çoğalalım diye bakamayacağımız yetiştiremeyeceğimiz, layıkıyla eğitimeyeceğimiz çocuklar mı yapalım sırf asker olsun diye şaşılacak şey. Unutmayın bilek kuvvetinden çok zeka kuvveti de lazım bir ülkeyi kurtarmaya eğer o zeka kuvveti, o kararlılık, o yapılan planlar olmasaydı sadece güç yetmezdi almaya. Kurtuluş savaşı zamanında hastalıklar vardı çoğu hastalığın çaresi yoktu ölümler çoktu nüfus daha azdı ama kazandık değil mi sayı olarak üstünlük üstünlük demek değildir yani. Koskoca Yunan ordusuyla savaşacaksın ki onların o zamanki nüfusu bizden çok fazlaydı; yeneceksin ama kürtler çokmuş sayıca da 3 çocuk yapmalıymışız. Ordunun operasyonları engellemeselerdi, askerlerimizi el çektirmeselerdi, içeri tıkmasalardı,kararlı olsalardı bakın neler oluyordu adam gibi savaşıldı mı girildi mi ne yapıldı. Kaldı ki madem Erdoğan çözümü bunda görüyordu neden ilk iktidara geldiğinde yapmadı da o iktidara geldiğinden beri daha çok şehit verdik birden çözüm süreci oldu. Çünkü baştan belliydi Erdoğan gelecek kürtlere özerlik verilecek bunun içinde şehitler verdik ki başbakan da bu sürede kendine bir kitle edinecek, güven kazanacak sonra analar ağlamasın şehitler olmasın diyerek verecek Doğuyu. Açın bakın istatistiklere Erdoğan iktidara geçmeden önce kaç şehit veriyormuşuz o gelince nasıl artmış şehitler? bunların hepsi kılıf bizim çocuklarımız da piyon oldu maalesef. 3 çocuk yapın askere gönderin diyorsa önce kendi çocuklarından başlasın.

çözüm sürecini parçalamayın . ülkeyi parçalayın. o zaman.
ama şu var. bir dahada bunu isteyenler bu ülkeye pasaportsuz giremesinler. hatta vizesiz. o vizenin kurallarıda çok çok sıkı olsun.
nede olsa artık turist olacalar ülkemiz için.. öyle canı istedimi istanbula, antalyaya gelemeyecekler.

Son düzenleme:

seninle uğraşılmaz gerçekten . valla siz tek çocuk yapın tükenin. çocuğunuz da kardeş olayını bilmediği için oda hiç evlenmezler sıfır çocuk. bizler bu konuda çok çocuk için büyük projeler başlattık ve uyguluyoruz. 3 çocuğu olanlar 4 yapıyor şimdi şükürler olsun. bana lafla gelme herkes ne olduğunu çok iyi biliyor artık . başbakan uğraştı ama silahla çözülemedi . artık şehit gelmiyor. bunada geliyor ama duyurmuyorlar diceksin öyle olsayydı ilk biz bilirdik. hala vanda hakkaride arkadaşlarımız var. diyarbakırda, mardin de yigenlerim var asker ve polis. ha çok güzel demiyorlar ama şehit gelmiyor en azından. sana çözüm yaz diyorum sen bana yazı yazıyorsun. çözüm yok bunu anlayın artık

Tabii size göre hava hoşsa bilemem. Neslimiz filan tükenmeyecek korkmayın yani nüfusumuz gayet yoğun kaldı ki herkeste tek çocuk yapmıyor 2-3 yapanlar da var. Ama ortada bir de hesap var sizin tuzunuz kuru olabilir herkesin öyle değil maalesef. Bir asgari ücrete bakın ne kadar olduğuna bir de açlık sınırına bakın bana öyle konuşun. Haa çocuk yaparlar çocuk yapmakta bir şey yok doğurmakta öyle. Amaa sen o çocukların hepsine aynı şartları sunamayacaksan, aynı şekilde yetiştirip, okutup bu ülkeye kazandıramayacaksan çokluğun hiçbir anlamı yok. Çoğalıcaz ama içi boş, okumayan, sorgulamayan aynı babası gibi işçi, üç kuruş maaşa talim eden insanlar mı yetişsin çoğalsın.

O kadar şey yazdım bana hala 3 çocuk üzerinden yorum yapıyorsunuz. Yazdıklarıma cevap verin 3 çocuğa bağladınız yaa, kürtler çokmuşta biz azmışız da. O yüzden ele geçiriyorlarmışta şaka gibi. Yahu diyorum ki hadi çocuk yaptık şimdi yapsak bile en az 17 sene sonra o çocuklar birey olurlar o zamanda iş işten zaten geçmiş olacak. Ben çocuğuma iyi bir gelecek bırakmak istiyorum bana bizim ülkemiz sınırlarımız daha genişmiş Atatürk ve askerlerimiz onca devletle yokluk içinde savaşmış, nüfusu da azmış ama yenmiş peki biz seneler sonra o şartlarda nasıl topraklrımızı verdik, küçüldük deyince ne cevap vericem yaptığım 3 çocuğa bunu da söyler misiniz.

Ben size ne diyorum siz ne diyorsunuz. Çoğunluk önemli olsaydı Atatürk zamanın da nüfusumuz azdı, silahımız yoktu, yiyeceğimiz yoktu, paramız yoktu nasıl kazandık vatan sevgisi değil mi. Şehit gelmiyor en azından ne güzel söylüyorsunuz yaa. Bu vatan şehit kanlarıyla sulandı hanımefendi eğer şehit verilmesin denseydi en başta kurtuluş savaşı olmazdı bu ülke olmazdı Müslümanlık olmazdı bilmem anlatabiliyor muyum. o kadar şehit verildi o zamandan bu zamana kemikleri sızlamaz mı madem vatanı verecektik neden o kadar şehit verdik?

Erdoğan iktidara gelir gelmez bitirseydi bunu neden 12 sene sonra yaptı bunu soruyorum size?ne zaman silahla bitirmeye çalıştı ne zaman operasyon yapıldı aynı ülkede mi yaşıyoruz acaba ordu içeri tıkıldı, asker el çektirildi çözüm süreci başladı hepsi kademe kademe oldu daha en baştan kurulmuştu planı zaten. evet belki şehit veririz her savaşta bu kaçınılmaz ama söz konusu vatan değil mi. Kurtuluş savaşındak gençlerimizin canı yok muydu şimdi kalksalar mezarlarından yine savaşırlar. Gözlerini bile kırpmadan. İyi siz şehitler olmasın diye böldürün ülkenizi kürtlerin piyon olduğunu asıl amacın farklı olduğunu da anlamayın toprak altında yatan şehitlerimizinde kemiklerini sızlatın, geleceğimizi de mahvedin o insanlar gelecek nesillere bölünmez bir vatan bırakmak için şehit oldular hanımefendi. Biz ne bırakıcaz gelecek nesillerde çoğalıp artan nüfusumuza. Nüfus artsa ne olacak ülke küçülecek

Son düzenleme:

tamam hadi kabul edelim çözüm söyle bana. ne yapmak gerekiyor. ne yapalım eskiye dönüp tekrar şehit mi verelim. savaş yapılmıyor ki savaşılsa kolay ama savaşamazsın . bana döktürme yaz çözümünü şöyle yapalım de

Şehit yok diye terör bitmedi. Sen teröristin istediğini verdin o da artık ölmüyor öldürmüyor. Böyle çözüm süreci mi olur. Özerklik sonra bağımsızlık. Oh ne ala! Ermeniler de toprak istiyo onlara da verelim şehit mi gelsin değil mi ? Yetmezse komple bolusturelim kanla alınan vatanı. Böyle çözüm mu olur Allah aşkına hani sen ne kazandın? Madem muzakereye oturdun adam gibi yap.
Yazık binlerce insan asıl simdi boşuna ölmüş oldu. Madem verecektik oraoari komple hiç insanlar ölmeseydi bu zamana kadar.

Son düzenleme:

30pembe Allah göstermesin, Allah ülkemize, halkımıza savaşmayı reva görmesin inşaallah lakin savaşlar artık eskisi gibi değil, zannettiğiniz gibi kolay değil yani

Herbirimizin bırakın 3 tane 10 tane çocuğu olsa fark etmez, sanıyor musunuz ki evlatlar asker olacak, polis olacak savaş olduğunda kalabalığız diye kazanacağız, savaş dediğiniz eskisi gibi süngü süngüye olsa haklısınız ama artık bir uydu iki kimyasal yetiyor
Sadece ciğerli canlıları yok eden doğaya bitki örtüsüne zarar vermeyen silahlar var.
Üstelik birşeyi de gözden kaçırıyorsunuz, Allah korusun bir savaş söz konusu olsa dış mihraklı güçler kimi destekler, silah, asker gücünü kime destek diye gönderir burnumuzun dibinde incirlik var hatırlatırım.

Hep şehitten vuruyorsunuz yüreğimizi, kim dayanabilir şehit analarının gözyaşlarına siz ben birşey yapamayız belki fakat sizce devletimizin nevruzda yaşananlara, ardı arkası kesilmeyen böyle söylemlere sessiz kalması uygun mu?

Özerklik diyenler çözüm sürecini destekliyor, sizce desteklemelerinin sebebi ne? Desteklemeleri demek birşeylerin ters gittiğini düşündürmemeli mi bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…