Doğuma Hazırlık Bebeğe aile büyüğü ismini vermek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nlyceco

Kızım geliyorrr
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2015
74
42
8
Herkese merhaba.Hepinizin fikirlerine ihtiyacım var.21 haftalık hamileyim kısmetse kızım olacak.Eşim bana söz hakkı bırakmadan, sormadan kızıma annesinin ismini koyacağını söylüyor.İlk evliliğinden de bir oğlu var.Ona babasının ismini koymamış.Şimdi erkek olsa babasının ismini koyacağını söylüyordu.Kız olunca annesinin ismini koyacağını söylüyor.Bu arada başka çocuk da istemiyor.Siz olsanız ne yapardınız? Tepkiniz ne olurdu?

tabiki karsi cikardim kendi karar veremez buna ortak karar olmali hem bu ne sacma bisey anne baba ismini koymak ya

Genelde ilk cocuklara koyulur isim. İlkinde koymamis. İkinci gebeligim ilkinde oldugu gibi ikimizin begendigi ortak isim seciyoruz. Baska cocuk yapmayacaksan seninde isim secme sansin olmali. Herkesin yapisi farkli esinin huyunu sen biliyorsun . Sen ona gore konus. Kabul etmezse olmadi yine en azindan iki isim koyma konusinda ikna et . İkinci ismi sen secersin. İkinizin de istegi olur. Ben de dogru bulmuyorum aile buyugunden birinin adini vermeyi. Kv yaninda yada baskalarinin yaninda cocuguna onun ismiyle hitap edeceksin bence yanlis birsey. Herkes kendi adiyla yasasin. Bunu bahane edebilirsin.

Yeni dogmus bebelere ozellikle olmus akrabalarin ismini koyanlara ayar oluyorum...

Bence sizinde fikriniz olmali Kabul etmeyin.

Zor,bir,durum sizi,anliyorum Allah yardimciniz olsun

Bende 21 haftalik hamileyim ve kizimiz olacagini ogrendik. Oldum olasi anne baba ismi koyulmasini istemezdim. Dun esim suanda hayatta olmayan kvmin adini koyacaz diye tutturdu. Kesinlikle kabul etmedigimi tartismaya bile acmadigimi soylememe ragmen illa olcak diyo. Geceden beri sinirlerim bozuk bu yuzden. Beni kabul ettirmek icin Ailesinin yaninda konuyu acsa bile ben yine istemedigimi soyleyecegimi soyledim. Nasil ikna ederim onu ya .. Fikri olan?

Rüyamda ben bu ismi gördüm gibi (istediğiniz ismi)tatlı bi yalan söyleyerek belki eşinizin fikrini değiştirebilirsiniz.tabi ikinci isim olsun derse o zaman iki isimli bir isim belki söyleyebilirsiniz.

ayni dertten bende muzdaribim ikna etmeyi bilen varsa banada soylesin :) sinirlerimi bozuyor bu durum

ben karşı çıktım eşim ille de babasının ismini koyalım demişti kesinle kabul etmedim tavrım netti kendi ailesinin yanında da söledim. hatta o zamn bnm babamın adınıda koyalım dedim up uzunn olsun cazip gelmedi beyefendiye :) sonuç olarak ortak bi isimde karar kıldık şükür

denemekten zarar gelmez :) bende kendi ailesinm karsisinda soylemeyi kafaya koydum.gerci onlarn boyle bi istegi yok ama yinede fayda var :)

Bizim bir bebeğimiz yok ama ben ilerde konu açılması diye laf arasında bebek zaten baba tarafının soyadını taşıyor bir büyük ismi koyulucaksa annenin babasının ismi koyulmali ama ben buna karşıyım babamın ismini koymam o ayrı bir birey olucak herkes adıyla yaşasın dedim.Esim de hiçbir şey soylemedi. Boyle bir sey söylenebilir.

Benim de bir ismim babaannemin adı, seviyorum bu ismi ama iki ismim var ve bence çok salakça bir iş yapmış bizimkiler, çocukken o isim bu isim saçma sapan bir ortam vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…