• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe aile büyüğünün ismini vermek

Kabul etmiyorum ama kendi bildiğini okuyup koyacak.Bu durumda ne yapardınız?
Benim eşim yapamaz o ayrı.Ama eğer ki dediğim dedik değilseniz,anlaşma yolu en mantıklısı,iki isim olabilir ki ben hiç sevmem iki ismi,olursa çocuğum koymam da.
Anne ismi ne alaka bu insanlarda yaa,
Siz de kendi annenizin ismini de koydurun bir de kendi sevdiğiniz başka isim,İspanyol futbolcu gibi dolaşsın çocukcağız ortada.3 isim bir soyisim,tövbe estağfurullah.

çocuğuna yıllarca o isimle seslenmek istemediğini söyle. ikinizin de çocugu sonucta ortak karar vermeniz lazım. en olmadı isim koyarsınız, siz sevdiğiniz isimle seslenirsiniz ama neden bu kadar sinirleniyor siz kabul etmeyince ? annesini sevmediğinizi falan mı düşünüyor nedir?

Bana sorsaydı iki isme sıcak bakardım ama sırf sormadan karar verdiği için hayır derdim çocuk tek onun değil taşıyanda o değil gelip bana böyle dese o zaman benim annemin adı olacak ben ağaç kavuğundan çıkmadim derim

çocuğuna yıllarca o isimle seslenmek istemediğini söyle. ikinizin de çocugu sonucta ortak karar vermeniz lazım. en olmadı isim koyarsınız, siz sevdiğiniz isimle seslenirsiniz ama neden bu kadar sinirleniyor siz kabul etmeyince ? annesini sevmediğinizi falan mı düşünüyor nedir?
Erkek olsaydı da babasının ismini koyacaktı.Annesini sevmediğimi düşünmesini gerektirecek bir durum da yok ortada.

Benim oğlumun ismi eşimin babasının ismi. Babasi vefat ettigi için hiç tartışmadan kabul ettim. Isimde alı, zaten ali ismini çok severim.
Ikıncı çocuğuma isim ararken kv min ismini koymayı ben teklif ettim. Ismi elif ve ben klasik isimleri zaten cook severim. Hani ayse zeynep vs. Olacağına elif olsun eşimde mutlu olsun istedim. Annemin ismi güzel olsaydı kızıma annemin ismini koymak isterdim ama annemin adı hüsniye. Kızım sevmez diye dusundum. Kisacasi isim içinize siniyorsa annesinin ismimi koyabilirsiniz yok ismi beğenmiyorsaniz tabiki kendi sevdiğiniz ismi koymak hakkinizm

Kabul etmiyorum ama kendi bildiğini okuyup koyacak.Bu durumda ne yapardınız?

Afedersiniz biraz açık konusucam ama o kocanın ağzına s...rim, onun ağzından burnundan getiririm, beni ezerek böyle bir şey yaptığına yapacağına öyle pişman ederim ki gider kendisi isim duzelttirme davası acar.

Gerci benim eşim "ben çocuğun adını şu koyucam, senin de söz hakkın yok" diyecek birisi zaten değil ama okuyunca sanki demiş gibi sinirlendim. Maalesef evliliginizde kendinizi çok ezdirmissiniz. Aynı babam geldi gözümün önüne, 4 kardeşiz biz 3umuzun adını anneme söz hakkı vermeden kendisi koymuş ve biz hepimiz isimlerimizden memnunuz ama annem hala kötü hissediyor bu konuda.

Benim oğlumun ismi eşimin babasının ismi. Babasi vefat ettigi için hiç tartışmadan kabul ettim. Isimde alı, zaten ali ismini çok severim.
Ikıncı çocuğuma isim ararken kv min ismini koymayı ben teklif ettim. Ismi elif ve ben klasik isimleri zaten cook severim. Hani ayse zeynep vs. Olacağına elif olsun eşimde mutlu olsun istedim. Annemin ismi güzel olsaydı kızıma annemin ismini koymak isterdim ama annemin adı hüsniye. Kızım sevmez diye dusundum. Kisacasi isim içinize siniyorsa annesinin ismimi koyabilirsiniz yok ismi beğenmiyorsaniz tabiki kendi sevdiğiniz ismi koymak hakkiniz[/QUOTE
Ha eklemeden geçemeyeceğim eşim annemin ismini koyalım deseydi sıcak bakmazdım büyük ihtimalle. Tabiki eşinizin sizin düşüncenize saygı duyması gerekir.1

Bi kagida kvdenizin digerine kendi annenizin ismini yazin katlayin karistirin biriniz cekin hangi isim cikarsa onu koyun. Keske cinsiyeti ogrenmeden anlassaydiniz kiz olursa siz erkek olursa esiniz veya tam aksi diye.

Ikıncı çocuğuma isim ararken kv min ismini koymayı ben teklif ettim. Ismi elif ve ben klasik isimleri zaten cook severim. Hani ayse zeynep vs. Olacağına elif olsun eşimde mutlu olsun istedim. Annemin ismi güzel olsaydı kızıma annemin ismini koymak isterdim ama annemin adı hüsniye. Kızım sevmez diye dusundum. Kisacasi isim içinize siniyorsa annesinin ismimi koyabilirsiniz yok ismi beğenmiyorsaniz tabiki kendi sevdiğiniz ismi koymak hakkinizm
Kayınvalidemin ismi Zeynep. Güzel isim ama ben çocuğa anne baba ismi koymak istemiyorum.Ayrıca benim fikrimi almayışı benim kabullenemediğim.Böyle olunca o ismi sevseniz de soğuyorsunuz ve koyasınız varsa da koymak istemiyorsunuz

Söyledim ama benim fikrimin bir önemi yok.Sinirlenme sebebim bu zaten

Ya Allah Allah ne demek fikrinin onemi yok! Damızlık mı almış seni çocuğuna? Seninle sadece çocuk doğurmak için mı evlenmiş, taşıyıcı anne misin sen ya! Siz evlisiniz, sen onun karısısın o çocuğun da annesi olacaksın. Ne öküz erkekler var Allah'ım ya.

Zeynep güzel isim ama sorun isimden ziyade eşinizin bu baskıcı tavrı. Ben anlayamıyorum bu adamları gerçekten.. Nasıl olup da annelerine bu kadar değer verirken eşlerine karşı bu denli despot olabiliyorlar..

Bu noktada iş size düşüyor. Bu saygısız tavırlara izin vermeyin, kendinize güvenin yoksa her konuda böyle devam edecek eşiniz.

bizde bir inanis var ayni ailede aynibisimden iki tane olmaz olursa biri olur. oyuzden yasarken koyulmaz.

Back
X