• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe aile büyüğünün ismini vermek

Neden bu konuda babaları dışlıyoruz kimin güzel bir fikri varsa ortaya konur fikir birliği ile ortak isim konur
Ayrıca bu anne babada olmayabilir
Yoo dışlamıyoruz makul aklı başında bi baba zaten 9 ay karnında çocuğunu taşıyan eşine bırakır son kararı.Anamın adı olacak demez.

Çocuğa ismi anne baba koyar ayrıca.Fikir alınır sağdan soldan evet ama son karar babanındır o da tamam hayatım senin istediğin isim olsun demek şartıyla:halay:

Yoo dışlamıyoruz makul aklı başında bi baba zaten 9 ay karnında çocuğunu taşıyan eşine bırakır son kararı.Anamın adı olacak demez.

Çocuğa ismi anne baba koyar ayrıca.Fikir alınır sağdan soldan evet ama son karar babanındır o da tamam hayatım senin istediğin isim olsun demek şartıyla:halay:
Ay siz feministsiniz modaya uyayım :)

O zaman şöyle yapalım diyin
İki isim koyucaz ..Senin annenin ve benim annemin
Sen kendi annenin ismiyle çağırırsın,ben de kendi annemin.
Ama kararlı ve ciddi olun .
Bakacak iyice iş çığırından çıkıyor mecbur size uyacak

Burda asıl sorun bebeğe isim koymaktan çok eşinizin inadı ve size söz hakkı vermemesi.. Bebege zeynep ismini verseniz bile eşinizin huyu değişmeyecek malesef.

Herkese merhaba.Hepinizin fikirlerine ihtiyacım var.21 haftalık hamileyim kısmetse kızım olacak.Eşim bana söz hakkı bırakmadan, sormadan kızıma annesinin ismini koyacağını söylüyor.İlk evliliğinden de bir oğlu var.Ona babasının ismini koymamış.Şimdi erkek olsa babasının ismini koyacağını söylüyordu.Kız olunca annesinin ismini koyacağını söylüyor.Bu arada başka çocuk da istemiyor.Siz olsanız ne yapardınız? Tepkiniz ne olurdu?
Asla koymam.

Ben de asla koymam. Kavga çıkartırım.
Bir kızım var eşim huyumu bildiği için teklif bile edemedi. Şimdi oğlum olacak 4-5 gün sonra gene bir şey demedi. Diyemez. Çünkü ona bu yüzü asla vermedim.
Senin koca ilk Eşine diş gecirememis. Hatta belki teklif bile edememiştir babasının ismini koymaya. Ama belli ki sen sessiz sakın birisin sana baskı yapabiliyor.
Bunları eşinize söylediniz mi.? Ilk çocuğuna babanın ismini koysaydin diye..
Ayrıca lütfen yapmayın bunu. Isimler enerji taşırlar. Yani mesela kız oldu ve kv.nizin ismini koydunuz, kv.nizin enerjisi kızınıza geçer. Iyi bir şey değil yani.
Hem de bana gore geri kafalilarin işi.

Herkese merhaba.Hepinizin fikirlerine ihtiyacım var.21 haftalık hamileyim kısmetse kızım olacak.Eşim bana söz hakkı bırakmadan, sormadan kızıma annesinin ismini koyacağını söylüyor.İlk evliliğinden de bir oğlu var.Ona babasının ismini koymamış.Şimdi erkek olsa babasının ismini koyacağını söylüyordu.Kız olunca annesinin ismini koyacağını söylüyor.Bu arada başka çocuk da istemiyor.Siz olsanız ne yapardınız? Tepkiniz ne olurdu?
Koydurma ilkine koyaymis cok merakliysa ama ilk esine sozu gecmemistir sana geciyor nazi herhalde.

bence koyabilirsin. böylece onunla sırf bu yüzden daha doğar doğmaz gurur duyarlar. kızın bir sıfır önde başlar. zeynep ki kız isimlerinin şahıdır ayrıca.

Ben kendi ananemin adini koydum yaninda baska isimde koyduk ikisini birlikte kullaniyoruz

Mesajları tek tek okudum nasıl da gaz vermişsiniz kk ya canım eğer huzursuzluk istemiyorsan oluruna gitmeye çalış eşin odunun önde gideni gibi sana sormadan o kimliği çıkartır sende biraz sessiz olduğun için lohusayken stres yapacaksın baktın ikna olmuyor ya işi yokuşa süreceksin ayrılığa kadar gidecek ya da 2.isim olacak sen buranın gazına gelme hiç kv seviyorsan olabilir çok daha eski isimleri koyanlar var zeynep çok güzel isim gerçekten beni tanımıyorsun burdan asla koyamaz felan da derim ama belki de zamanın da koydum burdakilere fazla takılma evli olanı ayırırlar bdv de:D

Allah analı babalı büyütmeyi nasip eylesin uzun ömürlü olur inşallah.

Ben hamile değilim daha ortada birşey yok ama benim eşimde ilk zamanlar "kızım olursa annemin ismini koyacağım dediğinde ben koydurmazsam dedim oda annemin ismi yok karışma sen ben onu koyucam dedi".

"Gider annene söylerim bende onun ismini koymak istemediğimi koymicağımı söylerim yok öyle dünya daha ortada olmayan çocuk için isim tartışması yapamam allah izin verirde bir kızımız olursa annenin ismini koyarım elbet koyulmicak bir isim değil o zaman geldiğinde istersem bende önüne bir isim eklerim iki isimli olur ,dedim"..

Eşinle kavga etme daha çok hırslanır annesinin ismi "döndü , durdaniye" felan değilse kur'anda da geçiyorsa eğer koyabilirsin önüne veya yanına da istediğin bir ismi de sen eklemek istediğini söyle

Back
X