• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe aile büyüğünün ismini vermek

Ben karnımda taşıyıcam,mide bulantısı ,bel ağrısı, sırt ağrısı çekicem ama adam bana söz hakkı bile vermeden anasının adını koyucak! Oyarlar onu! Ben çocuğumun adını rüyamda görmüştüm taaaa ilk evlendiğimizde. Eşimin babası vefat etmişti biz evlenmeden. İsterse kulağına bizim belirlediğimiz ismin dışında babasınında ismini okuyabileceğini ama kimliğe yazdıramayacağını söyledim. Kabul etti. Kocan aşırı bencilmiş. Çok sinir bozucu. İlk karısına lafını geçirip koyduramamış sana yaptırıyo şuan.

Herkese merhaba.Hepinizin fikirlerine ihtiyacım var.21 haftalık hamileyim kısmetse kızım olacak.Eşim bana söz hakkı bırakmadan, sormadan kızıma annesinin ismini koyacağını söylüyor.İlk evliliğinden de bir oğlu var.Ona babasının ismini koymamış.Şimdi erkek olsa babasının ismini koyacağını söylüyordu.Kız olunca annesinin ismini koyacağını söylüyor.Bu arada başka çocuk da istemiyor.Siz olsanız ne yapardınız? Tepkiniz ne olurdu?
Size söz halki tanimamak ne demek . Her konuda boyle mi? Ben olsam asla be asla izin vermezdim

Ben olsam ben de hayatta koymazdım. Dokuz ay karnında taşıyıp ileride her türlü eziyetini çekecek olan kocan sanki. Ortak işimde anlaşamıyorsanız bence ya iki isim koyun ya da kendi istediğin ismi koy canım

Herkese merhaba.Hepinizin fikirlerine ihtiyacım var.21 haftalık hamileyim kısmetse kızım olacak.Eşim bana söz hakkı bırakmadan, sormadan kızıma annesinin ismini koyacağını söylüyor.İlk evliliğinden de bir oğlu var.Ona babasının ismini koymamış.Şimdi erkek olsa babasının ismini koyacağını söylüyordu.Kız olunca annesinin ismini koyacağını söylüyor.Bu arada başka çocuk da istemiyor.Siz olsanız ne yapardınız? Tepkiniz ne olurdu?
Koymam. İlk eşine sözünü geçirememiş beyefendi seni uysal gördü herhalde.
Ben aile büyüğünün ismini koymaya karşıyım derdim direk.
Kendi eşim koyalım demedi ama içinden istiyordu bir ara. (Çocuk daha yok ortada). Senin annen en çok ablanın çocuğunu seviyor, sürekli ona ayrımcılık yapıyor diğerlerinin yanında ona aileden birinin ismi verildi diye. Ben çocuğumun ismi yüzünden sevilmesini veya sevilmemesini istemiyorum. Sonra başka çocuğumuz olsa ona normal isim koysak yüzüne bakan olmayacak dedim. O da hak verdi. Haklısın diğer ablamın büyük kızını da hep "annemin adı" diye severdi dedi. Sonra annesiyle konuşurken telefonda duydum vermeyeceğini söylüyordu kimsenin adını çocuğumuz olursa.
Bu aile büyüğü ismi işine çok karşıyım. Kayınvalidem kötü bir insan değildir ama o bile yapıyor. Hep yapıyor büyükler bu ayrımcılığı. Kendi ailemde de bunu gördüm. Kardeşime mesela bilezik vs alınmıştı anneannemin adı diye. Bizim ne eksiğimiz vardı?

Siz çıkarttırın o zaman çocuğunuzun kimliğini babasımı çıkarttırmak zorunda sanki. Vermeyin adama doğum belgesini hiçbirşey yapamaz o zaman. Bir çocuğun üzerinde her konuda anne hakkı babadan fazladır anne her konuda babadan önce gelir. O çocuğu ikiniz beraber yaptınız. Ama siz taşıyıp doğurdunuz babası değil. Çocuğunuz üzerinde var olan haklarınızı kimseye çiğnetmeyin.

Koymam, kesinlikle!
İki isim bile koymam, tek isim koyarım.
Gittiği yere kadar gider, sonuna kadar direnirim yani. Kusura bakmasın beyzade.

Ya bi kanun çıkartsınlar.. nüfus cüzdanı almaya anne baba birlikte gitsin ve ismi onaylıyorum diye imza atsın. Yok bana sormadan gitti koydular kalksın..

Vallahi bir gün bu konu da söz hakkım olursa aile büyüklerinin isimlerinin cocuklara verilmesini kanunlarla yasaklayacagim
Ben iki isimliyim ve bu hiç guzel bir sey değil ilki tabiki babaannemin ismi
O ismin de uğursuzluğuna canı gönülden inanıyorum o isme sahip olanlar yaşadıkları boyunca gün yüzü görmedi benim de neye el atsam kurur
İsmin hayatı etkilediğine inanırım

Neden çünkü onu annesi 9 ay karnında taşıdı ama sen bu bebeği 2ayda falan doğuracaksın dimi. Hayret bişey ya! Annesi kendisini doğurmuş ve kendi oğluna istediği ismi vermiş. Sen neden kendi çocuğuna istediğin ismi veremeyecekmişsin ki. Hem bir tek anne onda mı var sende topraktan mı bittin?

Zeynep isminin güzel olup olmaması değil konu. Dünyanın en güzel ismi de olsa böyle zorlama olunca içten gelmez ki o ismi koymak.Bir de Zeynep furyasıdir gidiyor. Her 5 çocuktan ikisi Zeynep. Bu konudan da vurabilirsiniz. İlerde zorluk çekmesin yoğun kullanılan bir isim olmasın falan deyin belki vazgeçerler. En üzüldüğüm konular isim konuları.Anneye bile sormuyorlar ismini ne koyarsın diye. Abimin de ismini yedi sülale toplanmış anneme en son onaylamak düşmüş güzel bir isim ama hala içinde kalmis hevesi.

Çok istiyorsan kendin doğur istediğin ismi koyarsın o zaman derdim.

Çocuğu doğuran annenin tasarrufudur isim koymak.Afkurmasın
Amanin,karadenizli petrapuella petrapuella , son kelimeye de bak,:rolleyes::rolleyes: :-) Anne ismi neden koyulsun evet ya,herkes tatmak ister bu zevki,güzel de anı oluyor ayrıca...

Ben koymam şahsen. O zaman benimde annem var bende onu koymak isterim en iyisi mi farklı ama ikinizin istediği ortak bir isim olmalı.

en nefret ettiğim şey bu anne baba ismi koymak ya iki isimde çok zor ayrıca eşinizi ikna edin koymayın

Back
X