duymadım, muhtemelen varsa da pek dillendirmiyorlar.
bence çok makul para vermeniz,
para istenmesi ilk duyunca kulağı tırmalasa da biraz huy meselesi,
üzülmeyin boş yere.
ama bebeğe herkes bakamaz, işte bunu kaçırıyoruz biz, babannesi ananesi işte baksın, ama herkes bebek bakacak yapıda olamıyor maalesef.
benim kv baktı oğluma, Allah razı olsun.
Ama ikinci bebekte bakıcı düşünüyorum, çünkü ikili ilişkiler çok yara alıyor, bebek büyüyor ama kırgınlıklar kalıyor.
bence çok riskli.
Bence para ile bakması ay şöyle yoruldum, ay buram ağrıyor demesinden daha iyi. Bir de çok ayıplamamak gerekir bence çocukların bile haçlıkları oluyor. Ev hanımlarının hele bir de eşleri cimriyse hiç paraları olmuyor. Can'ı baklava istese birinden istemek zorunda. Pek çoğu kvnin hayatı boyunca tek bir altın bileziği olmadan geline bilezik takıyor. Etrafındaki herkes bu yaştan sonra ne yapacaksın modunda. Bırakın o da alsın hevesini. Para özgürlük demek. Özgürlük biraz da olsa mutluluk demek. Mutlu Mutlu baksın torununa. Bir de ben de her gün torun bakmak istemem. Çok severim ama kendi hayatımı yaşamak da isterim. Anneler eşleriyle vakit geçirmek istiyorlar, tatile sinemaya gitmek için çocuklarını bırakıyorlar anneanne. Babaanne neden istemesin?
bişey sormak istiyorum.
çalışan annelere bakici parasi çikmişti devlet yardimiyla...
bende düşünüyorum kii
görümcem var bekar.. ona bakici olarak sigorta mi yaptırsam bilemedim.. aylık 1000 lira devlet veriyormuşş.. hem onlara lazim olur rahat olur diye düşünüyorum.. görümcem çalışmıyor evde... ilerde doğacagim çocuğuma bakarlar kayınvalidemle beraber olurmu ki bilmiyorum.
bakıcı dışında bebeğini-çocuğunu ailesinden birine annane-babane-teyze vs ile bırakıp para ödeyen var mı ?
bizim tarafımızda yok ama eşimin ailesinde var.
sizinde tanıdığınız olabilir kendi ailenizden olabilir kime baktırdığını ücret alıp almadığını alıyorsa ne kadar veriliyor söyleyebilir misiniz?
şimdi benim mantığıma göre insan torununa yeğenine parayla bakmaz.. ama ihityacı varsa madem bakıyor deyip 500-600 harçlık gibi para verilebilir ama ben anneme böyle bişi teklif etsem asla kabul etmez.. kayınvalidem daha dünden razı şu 500 alıyormus yarım güne falan dedi bi kaç kez.
bana biraz garip geliyor.bi yandan çok mantıklı buluyorum tüm gün çocukla ilgilenecek hem emek veriyor diye hemde ya insan torununa para ister mi diyede bi zoruma gidiyor. ama önyargımı da kırmak istiyorum isteyebilir sonuçta bakıcı baksa çok daha fazlasını isteyecek.ben maaş gibi değilde tüm faturalarını üsteleniriz market alışverişini yaparız arada bir hediye alırız diye düşünmüştüm ama bizimki para istiyor açık açık söyledi.
eşimde istemesi gayet normal bizim çevremizde herkes böyle bakıyor dedi.. açıkcası bozuldum işin parasında değilim 500 lira o emeğe az bile benim gözümde ee ihtiyacı var da var zaten de sanki söylemesi biraz garip oldu gibi ne dersiniz ?
sizin çevrenizde nasıl durumlar ?
Bildiğim kadarıyla akrabalık bağı olmaması lazım.bişey sormak istiyorum.
çalışan annelere bakici parasi çikmişti devlet yardimiyla...
bende düşünüyorum kii
görümcem var bekar.. ona bakici olarak sigorta mi yaptırsam bilemedim.. aylık 1000 lira devlet veriyormuşş.. hem onlara lazim olur rahat olur diye düşünüyorum.. görümcem çalışmıyor evde... ilerde doğacagim çocuğuma bakarlar kayınvalidemle beraber olurmu ki bilmiyorum.
Kesinlikle nakit para vermelisiniz. Istemesi biraz garip ama aslında daha iyi. Faturalarını öder alışveriş yapar 600 verirsiniz göze görünmez ama nakit 300 bile verseniz daha Göze görünür. Çünkü insan nakit verileni paradan sayar. Hem para verirseniz söylenme , şikayet Tarzı sorunlarla da karşılaşmamış olursunuz.
keşke öle olmazsa parayı isteyen anneanneler babaanneler varBildiğim kadarıyla akrabalık bağı olmaması lazım.
benim kardeşime yıllar önce anneannem bakıodu.. halamın kızına da babaannem..bakıcı dışında bebeğini-çocuğunu ailesinden birine annane-babane-teyze vs ile bırakıp para ödeyen var mı ?
bizim tarafımızda yok ama eşimin ailesinde var.
sizinde tanıdığınız olabilir kendi ailenizden olabilir kime baktırdığını ücret alıp almadığını alıyorsa ne kadar veriliyor söyleyebilir misiniz?
şimdi benim mantığıma göre insan torununa yeğenine parayla bakmaz.. ama ihityacı varsa madem bakıyor deyip 500-600 harçlık gibi para verilebilir ama ben anneme böyle bişi teklif etsem asla kabul etmez.. kayınvalidem daha dünden razı şu 500 alıyormus yarım güne falan dedi bi kaç kez.
bana biraz garip geliyor.bi yandan çok mantıklı buluyorum tüm gün çocukla ilgilenecek hem emek veriyor diye hemde ya insan torununa para ister mi diyede bi zoruma gidiyor. ama önyargımı da kırmak istiyorum isteyebilir sonuçta bakıcı baksa çok daha fazlasını isteyecek.ben maaş gibi değilde tüm faturalarını üsteleniriz market alışverişini yaparız arada bir hediye alırız diye düşünmüştüm ama bizimki para istiyor açık açık söyledi.
eşimde istemesi gayet normal bizim çevremizde herkes böyle bakıyor dedi.. açıkcası bozuldum işin parasında değilim 500 lira o emeğe az bile benim gözümde ee ihtiyacı var da var zaten de sanki söylemesi biraz garip oldu gibi ne dersiniz ?
sizin çevrenizde nasıl durumlar ?
Kimi çevrede anneanne babaanne de olsalar parayla bakmak normal sizin kayınvalideniz de öyle sanırım. Bence faturalarını ödemek yerine direkt para verin daha makbule geçer. Torunu bile olsa kaç yaşına gelmiş kadına çocuk bakmak zor gelir hem.
benim kardeşime yıllar önce anneannem bakıodu.. halamın kızına da babaannem..
bi gün anneannemin ameliyat olması gerekti. o dönem anne babamın mali durumu kötü olduğu için kreşe verebilecek gücümüz yoktu. halamın durumu da çok iyiydi. babam babaanneme dedi ki anne kardeşimin durumu iyi o kreşe versin kayınvalide iyileşene kadar oğlana sen bak..
babaannemin verdiği cevabı duyduktan sonra bence sen kayınvalidene sevgi ile yaklaşacaksın.
"oğlum kardeşin bana çocuğuna baktığım için para veriyor sen veremiceksin bakamam kusura bakma"
ve babaannemlerin ihtiyacı da yoktu inan..
evladına fayda sağlamak yerine para veren bir mal gibi bakan bir zihniyete sahip benim babaannem..
o sebeple kayınvalidenin öle söylemesi şu an bana batmadı sana da batmasın..
aa evet bu gelmemişti aklıma bir süre sonra faturalar sanki havadan ödeniyormuş gibi gözükebilirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?