bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

pembebalonn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
27
27
88
34
arkadaşlar merhaba

10 gün önce bi takım sıkıntılar yaşamıştım kayınvalidem ve kaynım ile ilgili gelen yorumlar konu dışında birde babanesinin para almasına takılmış..

siz söyledikten sonra arkadaşlarım ve iş arkadaşlarımla da konuştum acaba kullanılıyor muyum ?

gerçekten içime dert oldu..

kayınvalidem 700 lira emekli maaşı ile geçiniyor evi kendi evi kira vermiyor.
kaynım öğrenci ve babasından 330 lira para alıyor. onunla okuyor..

bu kadın benim çocuğuma bakıyor evimi temizliyor yemeğimi yapıyor ve bende bunun karşılığında 500 lira para veriyorum yeme içme bizde oluyor mutfak masrafımda 2 katına çıktı arada bi yine ektra kardeşine falan para veriyorum..

şimdi eşim 3.500 lira bende 2.500 lira alıyorum benim kazancımın 1.000 i kesin bebek bakımı için ve yeme içme mevzularına eşimin annesi ve kardeşine gidiyor.
açıkcası bugüne kadar 500 liranın az oldugunu ve maaşını 700 e çıkarmayı düşündüğüm zamanlar bile olmustu..

fakat çevremde bebeğe bakan hiç bir babanenin para almaması ve gelen yorumlardan kendimi keriz gibi hissetmeye başladım.

ilk bakacağı zamanlar eşim anneme her ay başı 500 lira verelim daha istekli bakar hemde yardım etmiş oluruz demişti biraz garipsemiştim sonra o da bakıcıya 1000 vereceğimize gözümüz arkada kalacağına böyle yapalım hem bende kendimi daha iyi hissederim demişti. sebebi de karşılıksız para verdiğinde kendini bana karsı mahcup hissediyormus.. en azından ailesine yardım etmek için bir gerekçe buldu kendine..

çok uzattım ama merak ettiğim şu gerçekten çevreniz de hiç oğlunun kızının çocuguna bakıp para alan kimse yok mu?
internette arştırdım gerçekten bulamadım böyle bişey..

bazı arkadaşlarım yerinde olsam işten çıkar bebeğime kendim bakarım onlara para yedireceğime diyor.
inanın hiç böyle şeyler gelmemişti bugüne kadar aklıma..

siz ne düşünüyorsunuz ?
siz yerimde olsanız ne yaparsınız ?

babanne ya da anneanne bakacaksa para almasi bana coook abes geliyor. kii hayatta para vermemmm vereceksem de kendim bakarim. kattiyennn

arkadaşlarınız da hakkaten yangına körükle gitmiş yani ne o öle çık işten kendin bak bunlara para yedireceğine .. olabilir parayla bakmaz hiçbir babaanne ama bakıldığında bakmak zorunda da değil yani senn çocuğuna onu geçtim sonçta seninki destek olmak olmalı ben de aynı şeyi düşündm kaynanam bakrsa para vermeyi bu içinde gelen bişeydir insanın bence güzel bişey yaptığın büyütülecek bişey yok bunda. onun sevabı da yeter sana

Verilmeli diye düşünüyorum.

Eşimin annesi mesela torununa bakıyor, kızından almıyor para çünkü durumları yok. Ama ileride benim çocuğuma bakarsa kesinlikle karşılığını veririm. Almazsa da sallıyorum 3 ayda bir bilezik falan yaparım.

İnsan yeri geliyor kendi çocuğuna katlanamıyor(nerden biliyosam) bence büyükler bu konuda aşırı fedakarlar.

Ben kadına verdiğiniz parayı bebeğe bakma parası olarak görmedim. Az maaş alan kayinvalidenize yardım ediyorsunuz alt tarafı ne var bunda?

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.

arkadaşlar merhaba

10 gün önce bi takım sıkıntılar yaşamıştım kayınvalidem ve kaynım ile ilgili gelen yorumlar konu dışında birde babanesinin para almasına takılmış..

siz söyledikten sonra arkadaşlarım ve iş arkadaşlarımla da konuştum acaba kullanılıyor muyum ?

gerçekten içime dert oldu..

kayınvalidem 700 lira emekli maaşı ile geçiniyor evi kendi evi kira vermiyor.
kaynım öğrenci ve babasından 330 lira para alıyor. onunla okuyor..

bu kadın benim çocuğuma bakıyor evimi temizliyor yemeğimi yapıyor ve bende bunun karşılığında 500 lira para veriyorum yeme içme bizde oluyor mutfak masrafımda 2 katına çıktı arada bi yine ektra kardeşine falan para veriyorum..

şimdi eşim 3.500 lira bende 2.500 lira alıyorum benim kazancımın 1.000 i kesin bebek bakımı için ve yeme içme mevzularına eşimin annesi ve kardeşine gidiyor.
açıkcası bugüne kadar 500 liranın az oldugunu ve maaşını 700 e çıkarmayı düşündüğüm zamanlar bile olmustu..

fakat çevremde bebeğe bakan hiç bir babanenin para almaması ve gelen yorumlardan kendimi keriz gibi hissetmeye başladım.

ilk bakacağı zamanlar eşim anneme her ay başı 500 lira verelim daha istekli bakar hemde yardım etmiş oluruz demişti biraz garipsemiştim sonra o da bakıcıya 1000 vereceğimize gözümüz arkada kalacağına böyle yapalım hem bende kendimi daha iyi hissederim demişti. sebebi de karşılıksız para verdiğinde kendini bana karsı mahcup hissediyormus.. en azından ailesine yardım etmek için bir gerekçe buldu kendine..

çok uzattım ama merak ettiğim şu gerçekten çevreniz de hiç oğlunun kızının çocuguna bakıp para alan kimse yok mu?
internette arştırdım gerçekten bulamadım böyle bişey..

bazı arkadaşlarım yerinde olsam işten çıkar bebeğime kendim bakarım onlara para yedireceğime diyor.
inanın hiç böyle şeyler gelmemişti bugüne kadar aklıma..

siz ne düşünüyorsunuz ?
siz yerimde olsanız ne yaparsınız ?
kv nin ihtiyacı varmış.
hem çocuğuna bakıyor,hem temizlik yemek yapıyor.
sen de 500 tl verdiğin için keriz mi hissediyorsun kendini.
valla kusura bakma da bu bakış açısını çok hatalı buldum ben.
insaf yani daha napsın kadın sana.
para yedirmek mi bunun adı.
senin faydan çok daha fazla bu işte,hiç kıymeti yok mu?

Valla canım eşin zaten annesine bebeğe baksada bakmasada yardım ediyormuş.Eee değişen bişey olmadı yani.
Ama benim kızıma (şimdi kreşte kızızm 4 yaşında) ve şimdi oğluma annem bakıyor.Ücret asla almaz.Ben hediye alıyorum telafi için.
Üstelik p.tesi geliyor Cuma evine dönüyor.(ben avrupa yakasındayım annem anadolu yakasında).
Direkt olarak maaşlı eleman gibi olması tabi nahoş olmuş ama kendisi memnunsa ve sizde memnunsanız bakımından çokta sorun değil.

Kim bakarsa baksin insanlarin emeginin karsiligini verilmeli diye dusunuyorum.
Babanne/Anane cogunlukla karsiliginda para beklemez ve istemez ama esinizde yardim edecekmis bunu bahane ederek veriyor.
Bence bir sakincasi yok verilmesinde, cocugum yok ayni durumda olsa bende verirdim, hediyelerde alirdim.
Iki gun sonra senin cocuguna baktim derse sizde parasiyla dersiniz.
Etrafinizda boyle ornek yok diye babanneye para vermemezlik yapmayin derim.

Kadinin kazanci azmis zaten. minnet duygusunun ifadesi olarak gorebilirsiniz. Hem maaslarinizda guzel. Bebeginize bakmasa bile vermeniz garip gelmezdi bana.

Teyzem de torununa bakiyor para almaz ama gelinimiz surekli hediye alip durur. Cocugumu baska kimseye bu kadar guvenerek emanet edemezdim diye.
Hediyelerde ufak seyler degil. Buzdolabindan pardesuye haliya kadar bir cok sey. (Teyzeminde maddi durumu iyi degil)

KV genelde sinir olurum. Görüntüde iyi detayda kötü geçiniriz. Ama yarın çocuğuma baksa aynısını yapardım. Para verilmeli ama bakıcı parası gibi düşünülmemeli. Sonuçta kadın başka bakıcının yapacağını yapıyor. İyi de bakıyorsa gözün arkada değil bi defa. Hem Maaşın da iyiymiş. Bütün maaşını ona versen anlarım. Ama eline yeterince de para kalıyormuş.

Arkadaşlarınız çok kötü insanlar. sizin de pek onlardan kalır yanınız yok ama...
Kayınvalidenizin maddi durumu belli. Ne güzel işte, hem ona destek oluyorsunuz, hem o size yardım ediyor. Ne demek keriz gibi hissediyorum. Bir de üstüne, çocuğunuza baktı diye para isteyin kadından.
Ayrıca mutfak masrafım 2 katına çıktı demenizi çok çirkin buldum, iki lokmayı çok mu görüyorsunuz.

Valla gülüm benim kayinvalidem başkasının bebeğine bakıyor bildiğim kadarı ile 400 tl ye ve cebindende çıkarıyor (çocuğa bazen yicek içecek olsun kıyafet olsun) şikayet de etmiyor biz tepki gösteriyoruz hatta neden cebinden ödüyorsun yapma diye. Bizim bebis de 2 ay sonra geliyor ve imkanı yok bizden para falan almaz. Ha ben öneri de bulunurum eşime o da kabul eder ama kayinvalidem yine kabul etmez böyle bi parayı. Kendi torunu sonuçta

Kayinvalidenizin maddi durumu iyi değilmiş. Ben bakıcı parası gibi değil de yardım gibi görürdüm. Istemese de verirdim.

Ayrıca kayinvalideniz bebeginize bakmak zorunda değil ücreti mukabilince bakarım dese bile hakkıdır.

Bence arkadaşlarınız ac gozlu ve fesat.

Back
X