Doğuma Hazırlık Bebeğe üç isim konulur mu?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Eşimin beni sindirdirdiği falan yok. Sadece abisin ölmüş olması ve tek erkek olduğu için babasının ismini koymak isteyince bir şey diyemiyorum. Sonuçta adam tek oğlu diye içinde oturdugumuz evi almiş, ablalarına her şeyim oglumun olcak size hakkınızı para olarak vercem demiş. Oglunun geleceğine yatirim yapmiş. Bunlari yapmış olmasa eşimi dinlemem sadece abisinin ismini koyardim. Fakat minnet borcumuz var ve ismini koyarsak mutlu olcağını biliyoruz. İnsanlari tanımadan sindiriliyosunuz gibi yorumlar yapmazsaniz sevinirim. Cunku ne eşim beni sindircek biri ne de ben sincek biriyim

Neticede sizinde cocugunuz vefat etmis abisinin koymasi anlasilirda ikinci ismide sizin isteginize birakmali 3 isim cok fazla ilerde resmi islerde de zor ya soyadi bile uzun olsun biraz yazamiyorlar yanlis oluyor uc isim arti soyadi cok fazla

O zaman abi ve kp adı konulacak sizde 2. Çocukta hakkınızı kullanacaksınız. Baya vefa borcunuz varmış sevindirin kp tabi.
3 isim çocuğun hayatını zorlaştırmaktan başka bişeye yaramaz soyadıda var daha.

Ben erken ölmüş kişilerin isimlerinin konulmasını sevmiyorum. Allah bilir tabi kimin ne ömrü var ama kötü enerji yaratıyor bende.
Benim için saygı yada anısınu koruma göstergesi değil ölmüş yada yaşayan aile büyüklerinin isimlerini koymak ama eşiniz ve niceleri bunu tercih ediyor. Mustafa ege güzel olurmuş

Konulur da çocuğa zor olur günah ya

Babasının adı mustafa abisinin yaşar. Bende ege istiyordum. Yani ege mustafa yaşar. Fakat çok saçmaysa mecbur mustafa yaşar olcak.
Ayrıca niye mecbur olacak. Çocuğu siz doğuruyorsunuz ama eşiniz maşallah 2 ismi birden koyuyor. Adamın adını Yaşar koymuşlar yaşamamış Allah rahmet eylesin. Çok kızıyorum bencil erkeklere ya. Benim de kp ölmüş göbek adı yaptık göbeği kesilirken o kadar. Başka bi yerde ne yazdı ne de söylendi. Çoçuğumun kendi adını ben koydum sayılır. Eşimle ikimizin çok beğendiği bi isim oldu. Hayırlı uğurlu olsun evladınız. Ama siz de bastırın azıcık Bebek sizin de bebeğiniz.

yani bu baskıyı sadece erkek tarafı yapar, daha ben kız tarafından böyle bir baskı duymadım. ben belki koymak istemeyeceğim.
Kaldı ki bir anne olarak benimde hayallerim var, isim koyma konusunda.
3 isimde bana göre fazla. seçim sizin.

Eşinizin babasının tavırları bile zaten başlı başına sıkıntılı bana sorarsanız diğer evlatların canı can değil mi erkeğin ne ayrıcalığı var, benim eşime bu yapılsa daha fazla miras düşecek oh ne güzel diye minnet duymak yerine herkes hakkını alsın haksızlık olmasın derdim hoş şimdi babayı anlatınca verilen iki isme de şaşırmadım , bu anlattıklarınızın hiç biri benim iki adı da eşimin vermesi için sebep değil onun dışında zaten bu kafa yapıları bana başlı başına ters resmen evlatlar arası ayrımcılık yapılmış ne acı 2 kız annesi olarak üzüldüm o kızlar adına.

Bir de evlendiği zaman hem babasının soyadını,hem eşinin soyadını kullanmak isterse ne olacak ?

Çocuklarının arasında ayrımcılık yaptiğini nerden çıkardın? Farkındaysan haklarını para olarak vericek yazmıştım. Ama eşime daha çok pay düşcek ve zaten dinimizce de erkeğe 2 pay kıza 1 pay düşer. Yani kpnin yaptığı normali ve minnet duymamda kızlara az hak verildiği için değil. Ne babalar var ogullarini evlendirip birakiyolar. Onlarda kirada zar zor geçiniyo. Ama eşimin babasi onca sene çalışıp bir şeyler almış ogluna rahat etsin diye. Umarim anlamişsınızdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…