Bebeği 2 yaşında öğle uykusunu bırakan var mı

Erken değil mi daha ne yapsam uyumuyor öğlenleri
Erken bn uyutuyorum en 4 saat ara gecmiş olması lzm sbh kaltıkdan snra sevdigi ne vrsa ac yada ver nasıl uyutursan öncekinde dewam ettir 4 yaşına kdr en az gelişimleri 18 yaşına kdr dewam ediyor ya 5 6 yaşında ztn ana okulu oldugu için ordan geldiginde de kendiliginden uyumak isteyecek 1 kere düzeni bozarsan bu sadece uykuyla da kalmaz yeme dengesiyle beraber her seyi bozulur

Benimkide öyle 10 aylıkken tek Uykuya düştü 2 yaşına gitmeden de bıraktı. Her çocuk farkli kimi erken kimi gec bırakıyor
Sninkide cok erken 2 kere uyutuyordum 2 yaşında kızım hatta sbhları ne kdr erkn kalkarsa 2 kere uyuttugum ble oluyor smdi krdeşi gldigi için 1 kere uyuyoruz çünki ben yanına yatmadan uyumuyor o ble bni zorluyor desteksiz uyku şekli ble arıyorum

Benim kizim 3 buçuk yaşında simdi zamanında uyutmak icin baya çabaladım olmadı simdi kardesi var 15 aylık sabah 6 buçukta uyanıyor tek Uyku yapıyor oda 1 yaşından önce tek Uykuya geçti demekki yapısı öyle çocukların uyusalar keske bende rahat ederdim

2 Cocukla zor oluyor evt bnde 2 ci bebegim oldu birini uyuturken öbürki uyanıyor mecbur önce bebegimi uyutmaya yada sakinleştirip tekrar yatırıyorum snra ablasını tekrar uyutmaya geciyorum 2 3 derkn bazen cbk uyuyor bazende uyumak istemiyor die bırakıyorum taki bebegimi net uyutuncaya kdr dedigim gbi uyku düzenleri bozulunca büyüme hormanları da geriliyor kilo boy da o yüzden bn mümkün oldukça aksatmamaya çlşyorum 4 yaşına kdr dewam ettirecegim bn yanına yatıp nini acıyorum öle uyuyor o da bni zorluyor mesela desteksiz uyku arıyorum bnde snde cocugunu nsl yatırıyorsan her zmn onu yapmayı dene 1 kac gün bktın olmuyor zorlama artık ama denemeyi de bırakma derim tk seferde olmuyor die bırakırsan snra sn ugraşırsın 2 siyle bir nebzede olsa hem cocugunun hemde snin vücut ve beynin dinlenmiş olur 2 cocukla

17 ayliktı sütten kestim beraberinde uyku da gitti gün içi nadiren çok nadiren uyur. Akşam kaçta yatsa sabah o saatte uyanır başka da uykusu yok şuan 30 aylık

Aslında büyük kızımla verimli zaman geçirdiğimiz tek vakit kardesi uyuduğu zaman o uyudu mu hemen benimle oynamak istiyor onun icin öğlen uykusu zor artık ama zamanında baya üstünde durmustum cok cok zor şartlarda uyuyordu yoksa bende isterdim uyusun diye

Benim bebeğim de 2 yaşında ve halen öğle uykusunu devam ettiriyorum, sabah 9 gibi kalkıyor öğlen 13.30 gibi uyuyor uzun süredir düzenimiz bu şekilde ve bence öğlen uykularına henüz ihtiyaçları var

Isvicrede yasiyorum 4 yasina kadar ogle uykusu yapan bir cocuk gormedim.

Her bebegin ihtiyaci farkli benim kizim 26 aylik falan birakti hicte zorlanmadi sabahlari 9 da kalkiyordu aksamlari 9-9.5 ta uyuyordu
Gelisimi her zaman ondeydi hala daha oyle olmaya devam ediyor cok sukur.

8 gibi kalkıyor
12 gibi uyku ister o zaman genelde. 3 yaş dolduktan sonra bırakıyorlar genelde. Daha erken bırakan bebekler vardır illaki çocuk uyumayıp gününü enerjik geçiriyorsa uyumasın,ama uyumayıp huysuz ve hareketsiz geçiyorsa uykuya ihtiyacı olduğundandır. Benim bildiğim 2 buçuk yaştan sonra öğle uykuları artık uyutsam zor uyuyor uyutmasam sorun cıkarıyor kıvamında olur ama yarım saat bile kestirse modu düzgün olur parka,gezmeye vs enerjisi olur. Uyutmamayı deneyin o zaman bi kaç gün iyiyseniz zorlamayın.

Biz ogle uykusunu biraktik. Oglen uyutmak icin cok zaman harciyodum. Uyudugu zaman birde aksam uykuya gecisi zorlasmisti.
Oglen uykuyu birakinca, aksam yatirinca hemen uyuyor. Sabahda ortalama 8 gibi uyaniyor.
Bence uykuya duskunluk irsi ya, benim cadi uyku saatinde arabada bile zor uyuyor.

2 yaş civarında oluyormuş böyle uyumak istememe dönemi. Ama devam edip uyutmaya çalışırsanız tekrar uyumaya başlıyorlarmış. Ben öyle okumuştum bir yerde.

2 Cocukla zor oluyor evt bnde 2 ci bebegim oldu birini uyuturken öbürki uyanıyor mecbur önce bebegimi uyutmaya yada sakinleştirip tekrar yatırıyorum snra ablasını tekrar uyutmaya geciyorum 2 3 derkn bazen cbk uyuyor bazende uyumak istemiyor die bırakıyorum taki bebegimi net uyutuncaya kdr dedigim gbi uyku düzenleri bozulunca büyüme hormanları da geriliyor kilo boy da o yüzden bn mümkün oldukça aksatmamaya çlşyorum 4 yaşına kdr dewam ettirecegim bn yanına yatıp nini acıyorum öle uyuyor o da bni zorluyor mesela desteksiz uyku arıyorum bnde snde cocugunu nsl yatırıyorsan her zmn onu yapmayı dene 1 kac gün bktın olmuyor zorlama artık ama denemeyi de bırakma derim tk seferde olmuyor die bırakırsan snra sn ugraşırsın 2 siyle bir nebzede olsa hem cocugunun hemde snin vücut ve beynin dinlenmiş olur 2 cocukla
İkiside uyanıkken oynuyorum mümkün oldukca yksa tm öbürkini uyutmuşken snin hesap oyynamak istiyecek benle hemde kardeşine alışma süreci gbi yapıyorum önceki uyutma şekline göre gne dene uyku ninileri vr onları ac yada izlerkende uyuyabilir her cocuk farklı evt bn dedigim gbi yanına yatıp nini acıyordum sakinleşip uyuyordu halen dha öleyiz

Isvicrede yasiyorum 4 yasina kadar ogle uykusu yapan bir cocuk gormedim.
Bir yaşından snra bırakıyorlar cünki cogunluk zorlayarak uyumazlar ztn ipin ucunu ne kdr erkn bırakılırsa o kdr cok gelişimleri geriliyor die düşünüyorum doktorlara da danışıyorum ztn

Benim kızımda 3 buçuk yaşında sabah 7 de kalkıyor öğlen 1 de uyuyor 3 de kalkıyor bide akşam 9 veya 9 buçukta uyuyor ama bı dengesi bozuldu mu düzeltmek zor oluyor.Bi ara 2 yaşında terketti öğlen uykusunu çünki akşam 12 den aşağı uyumuyo du öğlen uyuduğu zaman ama sonra bir daha alıştırdım şimdi iyi gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…