Bebeği 2 yaşında öğle uykusunu bırakan var mı

21 aylık kızım haftaiçi sabah 6:45 te kalkıyor( hep birlikte kalkıyoruz) kreşten saat 1 de alıyorum eve geldiğimizde uyutuyorum ne kadar uyuyacağı hiç belli olmuyor bazen 30 dk bazen 1 buçuk saat gibi akşamda 8 de uyuyor. Oğlumda 3 yaş + 2 aylıkken okula başlamıştı o zaman kadar öğle uykusu yapıyordu sonrasında okulla birlikte bıraktı ki elinden gelse asla uyumayacak bir yapısı var (o dönem aşırı aşırı hareketli olduğu için vücudu yorgun düşüyordu ve bir mola oluyordu onun için)şu anda 8 yaşında ve hala 6 buçuktan sonra yatakta tutamazsınız.

Isvicrede yasiyorum 4 yasina kadar ogle uykusu yapan bir cocuk gormedim.
Yorulunca benim oğlum yapmak istiyor 4 yaşını geçti. Okul düzeni, uyku düzeni derken yaptırmıyorum ama sızıp kaldığı günler oluyor.

Bir yaşından snra bırakıyorlar cünki cogunluk zorlayarak uyumazlar ztn ipin ucunu ne kdr erkn bırakılırsa o kdr cok gelişimleri geriliyor die düşünüyorum doktorlara da danışıyorum ztn
Kizim 2 yasinda birakti gelisimi her zaman ondeydi hala daha öyle 2.5 yasinda 2 dili birlikte hikaye anlatacak kadar konusuyordu boyu hep ortalamanin ustunde alakasi yok yani ☺️ burada uzmanlar her zaman soyle soyler cocugunuzu gozlemleyin her cocuk farkli ihtiyaci neyse o size zaten bunu gösterir.

2 Cocukla zor oluyor evt bnde 2 ci bebegim oldu birini uyuturken öbürki uyanıyor mecbur önce bebegimi uyutmaya yada sakinleştirip tekrar yatırıyorum snra ablasını tekrar uyutmaya geciyorum 2 3 derkn bazen cbk uyuyor bazende uyumak istemiyor die bırakıyorum taki bebegimi net uyutuncaya kdr dedigim gbi uyku düzenleri bozulunca büyüme hormanları da geriliyor kilo boy da o yüzden bn mümkün oldukça aksatmamaya çlşyorum 4 yaşına kdr dewam ettirecegim bn yanına yatıp nini acıyorum öle uyuyor o da bni zorluyor mesela desteksiz uyku arıyorum bnde snde cocugunu nsl yatırıyorsan her zmn onu yapmayı dene 1 kac gün bktın olmuyor zorlama artık ama denemeyi de bırakma derim tk seferde olmuyor die bırakırsan snra sn ugraşırsın 2 siyle bir nebzede olsa hem cocugunun hemde snin vücut ve beynin dinlenmiş olur 2 cocukla

İkiside uyanıkken oynuyorum mümkün oldukca yksa tm öbürkini uyutmuşken snin hesap oyynamak istiyecek benle hemde kardeşine alışma süreci gbi yapıyorum önceki uyutma şekline göre gne dene uyku ninileri vr onları ac yada izlerkende uyuyabilir her cocuk farklı evt bn dedigim gbi yanına yatıp nini acıyordum sakinleşip uyuyordu halen dha öleyiz
Beninki kardeşiyle oynamak istemiyor küçük olduğu icin oyununu bozuyor kızıyor kardeşine 😃

Erken değil mi daha ne yapsam uyumuyor öğlenleri
Benimki iki yasina gelmeden birakmisti. Geceleri guzel uyur. O nedenle kavga edip, uyutmaya cabalamadim. Ne kadar yorgun olursa olsun uyuyakalmaz mesela, oyle uyku sevmeyen cocuklar

Back
X