Benim kızım da 1 yaşında..
İlk dört ay gaz sancısından uyuyamadık...6 aylık olsun düzelir dediler ama hiçbişe değişmedi..Sonra yaşını bekle yaşında düzene girer dediler 17 Şubatta doğumgünümüzü kutladık ama uyku sorunu hala aynı
(
Gündüz bir kere öğlen uyur 40-45 dakika kadar...
Gece 12-1 den önce uyumaz, uyuduktan sonra 1 en fazla 2 saatte bir emmeye uyanır..Bazı geceler yarım saatte bir kalkar..Anne sütü uykudan daha sık uyanmasını sağlıyor biliyorum ama bunun içinde sütten kesmek istemiyorum...
Üstelik bazen emip geri uyumuyorda oynamak istiyor, yatağın içinde ce yapmaya ya da beni öpmeye başlıyorki kalkıp oynayalım diye:))
Öyle tatlı oyunlar yapıyorki sabah işe gitmek işkenceye dönüşmese kalkıp oynatacağım..Ki bazen dayanamayıp kalktığımda oluyor...
Doktorumuz yapacak hiçbişe yok, uyku biz doktorların da çaresiz kaldığı bir durum diyor
(
Benim anlamadığım bu kadar enerjiyi nereden bulduğu...Bu yaşta günde 13-14 saat uyuması gerekirken bizimki bunun yarısını ya uyuyor ya uyumuyor...Sabah evden çıkıp araba ile teyzeme gidiyor (kızıma teyzem bakıyor) her akşam geri dönüyor..Ev içinde bir saniye bile durmuyor sürekli yürüyor...Hani hiç evden çıkmasa çocuk yorulmuyor diyeceğim ama çıkıyor...
Üstelikde hiç uykusuzluk çekmiyor huysuzluk yapmıyor...Tek tesellim bu uyumuyor ama çok mutlu huysuzlanmıyor...Yeterki uyutmayalım oynayalım hiç şikayet etmiyo...sadece yatak odasndan içeri girince yatmayalım diye kızıyor ve odadan kaçmaya çalışıyor...Üstelik gece 2 ye kadarda beklesek uyutmak gene de en az 1 saatimizi alıyor..
Offf biliyorum çok uzun yazdım ama konuyu görünce tutamadım kendimi...
Doktorumuza göre bunun çözümü yok, birşey de kullanmıyoruz çünkü kızımın gelişimi gayet güzel..Doktorumuz demekki uyuduğu kadarı yetiyor yetmese etkilenir diyor...
Bize de ne yapalım sağlık olsun da uykusuz kalalım demek düşüyor...