Bebek Beslenmesi Bebeği ek gıda istemeyen anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

azyeb

rabbimin mucizesi beyzam
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
471
19
318
47
İstanbul
merhaba
8.5 aylık kızım ek gıda istemiyor.ne denediysem olmadı.çorbalar,püreler,sebze yemekleri.sadece tarhana çorbasını yiyor oda 1 kaseyi bitirdiği sayılıdır şimdiye kadar.tarhana çorbasını çeşitlendiriyorum ama tarhananın tadı daha baskın diğer kattığım şeylerin tadını almıyor.tuzsuz olunca hiiiç istemiyor azıcık tuz atınca biraz yiyor.ya aynı ayda olanlar maşallah ne güzel bitiriyor yemeklerini bizimki niye böyle anlamadım..bebişi yemeğe karşı isteksiz olup daha sonra düzelen varmı arkadaşlar aranızda..

seninle ara ara karsılasıyoruz yazısmalarda...ben de aralık annesıyım...benım de iştahsız ve cok hareketlı bır oglum var. agzını parmagımla acıyorum.corbayı akıtıyorum.sonra da yutması ıcın beklıyorummmm agzında tutuyor cunku..2.kasıgı tammm verecekken de,donuyor ve emekleyıp kacıp gıdıyor ben cozumu soyle buldum;bıberona alıstırdım,tabii sadece su ıcıyor,mamayı bıberonda reddedıyor.neyse uykuya dalınca,bıberona mama koyuyorum,curk curk ıcıyor...corba koyuyorum,bı tane bıberonun delıgını buyulttum bunun ıcın.yıne uykuda corba verıyorum.et suyu,pekmez,yumurta yedıremedıklerımı karıstırıp tepıyorum.iştahsız cocukla ugrasmak coook zor.mamayı da sma olarak degıstrdım.cok faydasını gordum.

ahh ah ben de aralık annesiyim aynı şeyleri yaşıyorum ara ara.bebeğim bazı oluyor hiç yemiyor bazı çok yiyor. acayip hareketli bir bebek. 2aylıkken dönmeye başladı . şuan tutamıyorum. acayip kilo verdim peşinden koşacam diye. kızım bir kaseyi hiç bitirmedi ama ben biz ne yiyorsa o çorbadan veriyorum , böyle olunca yiyor.tatsız tuzsuz yapınca yemiyor. napayım yesin de tek aztuzlu az yağlı yapıyorum bize de. ne yesem veriyorum. geçen işkembe yedirdim. hem de nasıl yedi. ben sevmem, babamız sever, valla kızım da nasıl yedi hayret ettim. çok yararlı değil evet ama ne yesem tattırıyorum. yoksa hiç bir şey yemiyor.çok zayıf. bir tek emmesi çok iyi.

canım benim oğlum 5 buçuk aylık. ek gıdaya yeni başladık.yemediği şeyleri anne sütüyle karıştırıp veriyorum. peynir yumurta sarısı ve cevizi karıştırıyorum sabahları.normalde yemiyodu ama sütü çok koyuyodum.öyle yiyodu.
şimdi sadece kıvam versin diye azcık süt koyuyorum, zamanla alışıyo tadına. başta şeftaliyide yemiyodu 3 günde bi denedim 3. denememde aldı. diğer meyveleride ona karıştırdım öyle başladım.sonra şeftaliyi çıkarıp diğer meyvelere alıştırdım. sebze püresinede anne sütü koyuyorum ağırlıklı olarak. şu an ona alıştırıyorum. alışınca süt koymadan sebze çorbası olarak vermeyi düşünüyorum. hiçbişeyi ilk denemede almıyo çünkü..sana kolay gelsin. bu ek gıda işi çok stresli bi işmiş. heleki bebiş isteksizse.cokacimcoook

benim oğlum 7. ayını bitirdi..ben de sebze çorbası yediremiyorum...ne denediysem olmuyor..ilk kaşıkta ağzını açıyor...sonra sebze çorbası olduğunu anlıyor ikinci kere ağzını mümkün değil açmıyor..ben de mama veriyorum..sebze çorbası öğününde de...patatesi haşlayıp yoğurda karıştırdığımda yemişti..bugün yapacaktım yoğurdum tutmamış...mama verirken de vicdan azabı çekiyorum sağlıklı beslemiyorum diye ama napıyım aç..kahvaltı yapıyoruz çok şükür.yoğurt ta az çok yiyor..ama sebze yemiyor...

evet canım karşılaşıyoruz.maşallah senin oğluna benim kız çok tembel daha emeklemiyor hiç.benimki zaten mama içtiği için biberona alışkın ama ben kaşıkla yesin istiyorum ama oda olmuyor.çorba,püre,yoğurt yada muhallebi bazen çok az yiyor bazen hiç yemiyor.bu aylarda 1 kase bitirmesi gerek normalde..bende sma aldım ama sadece 1 kutu kullandım.mama değişikliğinden(birkaç kutu bebelac alıp denemiştim çok iştahsız olunca)bebeğim kabızdı daha kötü oldu tekrar aptamile geçtim.

bende tattırıyorum zaman zaman bizim yediklerimizden ama zararı olur diyede korkmuyo değilim.gerçi bir komşumuz 3 çocuğunuda çorba suyuyla büyütmüş.sadece 40 gün sütüm olurdu e o zamanlar böyle mamada yoktu azar azar çorba suyu veriyordum dedi.maşallah çocukları oldukça sağlıklı.yemeklerine çok az tuz katıyorum yoksa hiç yemiyor.

erken başlamışsın canım sütün var sanırım herşeye katıyorsun maşallah..evet gerçekten çok zor.hergün yeni birşeyler hazırlıyorum yesin diye..inşallah kaseyi tam bitirdiği zamanlarıda görürüm..

evet canım seninde mesajlarını okuyorum.hamileliğinde bitmek bilmeyen mide bulantın vardı benim gibi..şimdide bebişler iştahsız.bende bir ara çok kafaya takıyordum mama olayını ama artık o kadar değil.çünkü başka bir alternatifi yok.süt vermek istedim ama çokta cesaret edemedim.ne yapalım sütümüz olsaydı bizde onu verirdik ama yok..

ahh ahh aynı dertten muzdaribiz benimde oğlum çok iştahsız ne verdiysem olmadı bazı gün öyle oluyor ki mutfak yemediği şeylerin kaseleriyle dolup taşıyor.. çok iştahsız çok..

Benim oğlum da iştahsız. 7 aylıkoldu. Ağzını elimle açıp emziğini veriyorum öyle yutuyor. Bu yöntem de olmasa açlıktan ölecek....

merhaba ben yeni üye oldum bende bebeğime 1 ay sonra ek gıdaya başlatmak istiyorum ama önce dr gitmem gerektiğini düşünüyorum umarım benim bebeğimde de gıda sorunu olmaz.
allah herkezin yardımıcısı olsun

kendisi icin yaptıgım corbaları hep reddetti delirecektim artık corba tarifi aramaktan ve denemekten bu arada annem ve cevremdeki yasi ileri anneler " aman siz ne yiyosanız onlardan yedir biz hep oyle buyuttuk" dediler peki dedim bi gun ben ne pisiriyosam ondan yesin, kendimize yaptıgım mercimek tarhana yogurt sehriye corbalarını gayet guzel yedi ben zaten tuz ve biber salça pek kullanmam tadında oyle koyuyorum severek yiyor annem de ee cocuk tatsız tuzsuz seyleri yer mi yemez tabi diye bi guzel üste çıkıyor! 9 aylık simdi yogurtla pilavı karıştırdık bu aksam onu yedi, peynirli sütlü patates puresi, zeytinyağlı yemeklerin suları minik ekmeklerle yiyor keyfi yerinde olunca sizde kendi çorbalarınızdan tattırın belki sever, eline ekmek veremezdim boğazına kaçar diye k. valide eline tutustururdu ödüm kopardı ama bizimki onu ısıra ısıra yiyip bitiriyordu böyle böyle artık yemek konusunda özgürlesmeye baslıyor.

yeni başladık bizde..hiçbirşey yediremiyorum..ne yoğurt ne çorba..zamanla alışacakmı yoksa böyle mi gider..3 kişi başında maymunluk yapıyoruz..ortalık savaş alanına dönüyor..mümkün değil açmıyor ağzını..hele şu yoğurt işini halledemedik..asla yemiyor..içine bişey katıp versem..siz nasıl yaptınız??

Yoğurt konusu beni de çok zorluyor..Kızım 7 aylık oldu bir aydır yoğurdu sevdiremedim..Hazırını da denedim kendim de mayaladım..İçine meyve de ezdim bebe bizküvisi de kattım hatta az biraz pudra şekeri bile koydum gene de yemedi..

Ta ki kek deneyene kadar..Benim kızım bebe bisküvisi vs. yemiyor.. Bu nedenle biraz kek yemesinin zararlı olmayacağını düşündüm..
Havucu elması bol bir kek yaptım...
Bu kekin tadını pek sevdi, yoğurduna da dün bu kekten ufaladım..
İlk kez 4-5 çay kaşığı kadar yedi :))
Normalde de bisküvi, şeker tüketimi yoksa sen de böyle bir dene istersen.

Ben oğluma hiç birşey yediremiyorum,hergün bi hevesle yoğurt yapıyorum vermeye çalışınca ağlıyor,sebze çorbalarında ağzını kilitliyor,meyve prelerinde öğürüyor.Nasıl alıştırcam bilmiyorum mafoldumben

hala aynıyız yemiyor kızım.yaptığım çorba yada püreden birkaç kaşık alıp bırakıyor.fenalık geldi artık dayanamıyorum.hergün yeni birşeyler deniyorum.bütün vitaminleri alsın istiyorum.akşama kadar neler neler hazırlıyorum.niye olmuyor ya niye anlamıyorum.hiç zorlamadımda şu ana kadar.hep gülerek eğlenceli hala getirererek yedirmeye çalışıyorum.bazen kahvaltısını yiyor bazen yoğurt.1 kerede reklam açarak yedirdim dayanamadım artık.off sıkıldım yaaa...akannehir

Sıkılmamak elde değil. Ben de aynı savaşları veriyorum. Her öğün tam bir işkence. Ne zaman ağzını istekli açıp yemek yemeye başlayacak bu çocuk??? bu arada benim minik 7,5 aylık.

Benim kızım 1 yaşında hala emiyor hiçbir şey yemiyor ne çorba ne püre meyva seviyor memeye deli ama başka şey yemiyor

Benim kızım 1 yaşında hala emiyor hiçbir şey yemiyor ne çorba ne püre meyva seviyor memeye deli ama başka şey yemiyor

merhaba benim oğlum 10 aylık ve oda sizin kızınız gibi sadece emiyor biberon almıyor su içiyor birde erik hosafı :)
vitaminsiz kalacak diye cok korkuyorum. 6,5 aylıktan sonra ağzını kapattıve kilo alması durdu. daha öncesi tatma merakı ve ısırma dürtüsü vardı. şimdi ısırma dürtüsü neredeyse yok, hiçbirşeye ağzını açmıyor. oyun oynayarak önüne mevya dilimleyip koyuyorum onuda ağzına 1-2 defa götürüp bırakıyor. 3 dişimiz var 4. yoldaaslında kaşınması lazım herşeyi kemirmesi lazım değil mi?
kızınız 6 yaşında değil mi?
su anda kızınızın yemesi yerinde mi?
sağlık konusunda bir sorunu var mı?( dr bana vitaminsiz kalacak pürelerden başla zorla yedir dedi o yüzden soruyorum)
nasıl başardınız yemek yedirmeyi?
ben ağlatarak yedirip yemekten soğutmak istemiyorum

kizim da ayni 6 ayliktan sonra kilo almadi.artik hergun tartmaktan bunaldim.hicbisy yemiyor sadece emiyor kilo alsin diye mamaya da basladim onu da istemiyor.bazen sinirleniyorum zorla veriyorum

sizinki kac kilo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…