• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği geç dönen, emekleyen annelerin desteğine ihtiyacım var

Merhaba, yaklaşık 3 hafta önce sağlık ocağında 12 kilo, devlet Hastanesi'nde 10 kilo geldi. Yarın sağlık ocağında boy kilo ölçümü rakibimiz var. Yeniden ölçülecek.
Tahmin ettim 🥹 benim tontişte öyleydi 10 kg civarındaydi geç hareketlendi o yüzden yüz üstü koydudukça sırtına masaj yapmak iyi oluyor benimkinin dik oturmasına en çok bu yardımcı oldu birde IKEA antilop mama sandalyesi en çok onun sayesinde desteksiz oturmaya alıştı eski resimlere baktimda bizde on aylık olana kadar arkasına hep yastık koymusuz devrilmesin kafasını çarpmasın diye emeklemeye de yaşından sonra başladı benimki 11 aylıkken sürüngen gibi ilerliyordu ama resmen yaşından sonra emekledi şuan 12 kiloydu en son 15 aylık oldu canavar gibi her yere tırmanıyor çok temkinli bir çocuk sadece işine gelince yürüyor tombik bebekler böyle bence endişe etmenizi gerektiren hiç bir durum yok korkmayın benimkide patates gibi yatırıyordu uzun bir süre şuan aşırı aktif bir bebek zaten yaşından sonra kilo alımı baya azalıyor o zaman daha hareketli oluyorlar

Karın üstü daha fazla çalıştırın. Kasları gelişsin. Ben başka bir sebepten düz kafa sendromu olmaması için karın üstü yapmaya çok çalıştım . Nefret ederdi. Bebek arabasında yatar pozisyonda parka bahçeye götürdüm ama karın üstü yatırdım. Çevreyi Gördü ilgisini çekti . Çünkü yatmayı da sevmezdi. Sekiz aylık emekledi tam sekiz ay daha emekledi 16. Ayda yürümeye başlamıştı
Bebek arabasinda yatar pozisyonda gezdirmek mantikliymiş. Benim oğlan dışarıyı gezmeyi çok seviyor belki o şekilde yüz üstü yatma süresi uzayabilir. Öneriniz için teşekkür ederim 🌸

Tahmin ettim 🥹 benim tontişte öyleydi 10 kg civarındaydi geç hareketlendi o yüzden yüz üstü koydudukça sırtına masaj yapmak iyi oluyor benimkinin dik oturmasına en çok bu yardımcı oldu birde IKEA antilop mama sandalyesi en çok onun sayesinde desteksiz oturmaya alıştı eski resimlere baktimda bizde on aylık olana kadar arkasına hep yastık koymusuz devrilmesin kafasını çarpmasın diye emeklemeye de yaşından sonra başladı benimki 11 aylıkken sürüngen gibi ilerliyordu ama resmen yaşından sonra emekledi şuan 12 kiloydu en son 15 aylık oldu canavar gibi her yere tırmanıyor çok temkinli bir çocuk sadece işine gelince yürüyor tombik bebekler böyle bence endişe etmenizi gerektiren hiç bir durum yok korkmayın benimkide patates gibi yatırıyordu uzun bir süre şuan aşırı aktif bir bebek zaten yaşından sonra kilo alımı baya azalıyor o zaman daha hareketli oluyorlar
Merhaba 🌸 Öncelikle bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah. Anlattıklarınız bana öyle iyi geldi ki.. Benim bebeğim de çok hareketli. Ama her şeyi işine geldikçe yapıyor. Dönme olayını desteklemeye çalıştığımı fark edince kendini hemen geri atmak istiyor. Çocuk doktorumuz bebegimi gördüğünde kaç aylik diye sorarlarsa 1 yaşında deyin demişti gülmüştü bize de. Her şeyin sebebi bu tombiklik demek ki. Desteğiniz için çok çok teşekkür ederim. Umarım bizim de biraz geç olsa da zamanla bu gelişimlerimiz sağlıkla olur 🙏

Merhaba🌸 Bebeğim 8 buçuk aylık. Desteksiz oturma süresi 5-8 dk arası. Bebeğim sırt üstü yatarken kendini sağa ya da sola döndürüyor. Bunu sağa sola oyuncak koyarak geliştirdik. Ama bebeğim sırt üstü yatma pozisyonundan yüz üstüne kendini hiç döndürmedi. Emekleme cabalamasi hiç yok. Emekleme pozisyonuna aldigimizda kendini direk yere bırakıyor. Gün içinde yüz üstü 5 dk 3-4 set seklinde vakit geçiriyor oyuncak su matı ile. Kalça çıkığı ultrasonumuz temiz çıktı. Nörogelisim doktoru hafif gelişim geriliği olduğunu evde emekleme ve dönme egzersizleri gösterip yapmamızı istedi. Her bebek bir değil kıyaslama hiç dogru değil bunu biliyorum fakat etrafta kıpır kıpır dönen emekleyen bebekleri gördükçe çok üzülüyorum. Acaba bir sıkıntı mı var diye sürekli düşünüp duruyorum. Bu konuyu kafama çok taktım. Böyle bir durumu yaşayan anneler var mı aramızda varsa tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Bir havluyu rulo yapıp göbek hizasına koyun yüz üstü yatırın poposunu yukarı doğru destekleyerek emeklemeye teşvik edin benim ki de 5 ayda sağa döndü 7 aylıkken sağa anca dönebildi sekiz buçuk ayda yüzüstünden sırt üstüne dönüş yapmayı öğrendi bir oyun matına koyun devamlı vaktini orda geçirsin yuvarlansın

Bebek arabasinda yatar pozisyonda gezdirmek mantikliymiş. Benim oğlan dışarıyı gezmeyi çok seviyor belki o şekilde yüz üstü yatma süresi uzayabilir. Öneriniz için teşekkür ederim 🌸
Düşmesin dönmesin ama dönüyorsa tehlikeli olabilir

Merhaba 🌸 Öncelikle bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah. Anlattıklarınız bana öyle iyi geldi ki.. Benim bebeğim de çok hareketli. Ama her şeyi işine geldikçe yapıyor. Dönme olayını desteklemeye çalıştığımı fark edince kendini hemen geri atmak istiyor. Çocuk doktorumuz bebegimi gördüğünde kaç aylik diye sorarlarsa 1 yaşında deyin demişti gülmüştü bize de. Her şeyin sebebi bu tombiklik demek ki. Desteğiniz için çok çok teşekkür ederim. Umarım bizim de biraz geç olsa da zamanla bu gelişimlerimiz sağlıkla olur 🙏
Tombiklikten 😂 bende de var aynısı şüpheniz olmasın bir süre boynu yoktu benimkinin yanaktan başını kaldıramıyodu tam zaten emeklemekte gelişim basamağı sayılmıyor biraz daha büyüsün hepsi düzelecek görürsünüz

Back
X