Bebeği iri olmasına rağmen normal doğuranlar

Zeynocan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
1.039
115
123
Merhaba arkadaşlar benim tecrubeli annelere bir sorum olacak.
Ozellikle -ilk- bebeği iri olup da normal doğum başaran anneler var mı?
Varsa kaç kiloydu tosuncuklar ve neler yaşadınız?
Tecrubelerinize ihtiyacım var
CADIARZU
Doktorumuz onumuzdeki hafta sezaryen olmamı teklif etti bense kesinlikle normalden yanayım.
Sancı da bekleyince gelmiyor meret akannehir

Kafam karışık anlayacağınız..
kafamçokkarıştı

mrb canım benim eltim üç sene önce normal doğum yaptı bebeği 4900 doğdu. çok kolay doğum yaptığını söylüyor ama herkesin vücut yapısı farklı. mesela bende hamileyim benim doktorum 4 kilo üstü olursa sezeryan olur diyor. eltim devlet hastanesinde doğum yapmıştı özel doktoru falanda yoktu. senin bebeğin kaç kilo

mrb canım benim eltim üç sene önce normal doğum yaptı bebeği 4900 doğdu. çok kolay doğum yaptığını söylüyor ama herkesin vücut yapısı farklı. mesela bende hamileyim benim doktorum 4 kilo üstü olursa sezeryan olur diyor. eltim devlet hastanesinde doğum yapmıştı özel doktoru falanda yoktu. senin bebeğin kaç kilo

Maaşallah.... Şimdi 4 kiloyu geçtimi hemen sezeryan yapıyorlar.Bence kişinin vücut yapısı uygunsa 4 kilo üzerinide normal yapabilir...

Şimdilik 4e yakın ama daha 1 haftamız var 40'ı doldurmaya, bi de mazallah günü gecerse iyice dobişko olur sanıyorum.. :emir_bebek:
Doktor sezaryen önerdi şimdiden.
Bense sezaryene karşı çok önyargılıyım ve hiç istemiyorum.
Bir an önce doğursam hayırlısıyla -tatlicadiarzu-

5 kilo üzerinde normal doğm yapan birini duydum. Kadıncağızın 2 kaburgası kırılmış.

5 kilo üzerinde normal doğm yapan birini duydum. Kadıncağızın 2 kaburgası kırılmış.

Aman Allahım bu da ayrı bir cehalet olsa gerek.Kadına böyle eziyet edilirmi ya?Her meslekte böyle bilinçsiz insanlar çıkabiliyor.En çok zararıda insana bu bilinçsiz doktorlar veriyor.Cihaz değilki bu insan vücudu pes doğrusu....

Valla etkilemek gibi olmasın ama benim bebeğim 4 falan olsa normal doğuma yanaşmazdım. Hele de kalçaların geniş değilse

Doktor çatı muayenesinde anlamıyormu kilolu çocuğun ordan geçip geçemeyeceğini ?

daha iki ayım var doğuma ama bebiş baştan beri iri gidiyor. doktor 4 kiloyu geçeceğini tahmin ediyor. bende hep normal doğum istemiştim. ama açıkçası 3.5 kiloyu geçerse bile normal doğumdan korkarım. hele geçenlerde okuduğum bir haberden sonra hiç yanaşmam.duymuşsunuzdur bebeğin başı çıkmış vücudu çıkmamış iri olduğu için. sonra sezeryana almışlar bu seferde başını içeri çekememişler. bebek ölmüş anneyi kurtarmak için bebğin başını keserek çıkarmışlar. allah kimsenin başına vermesin ama böyle bir acıyı ömrüm boyunca unutamam herhalde. o yüzden bebek iriyse sezeryan düşünün bence hem kendi sağlığımız hemde bebişleri sağlığı için.

Merhaba arkadaşlar benim tecrubeli annelere bir sorum olacak.
Ozellikle -ilk- bebeği iri olup da normal doğum başaran anneler var mı?
Varsa kaç kiloydu tosuncuklar ve neler yaşadınız?
Tecrubelerinize ihtiyacım var
CADIARZU
Doktorumuz onumuzdeki hafta sezaryen olmamı teklif etti bense kesinlikle normalden yanayım.
Sancı da bekleyince gelmiyor meret akannehir

Kafam karışık anlayacağınız..
kafamçokkarıştı
mrb canim hayirli hamilelikler bende normal dogumdan yanayim ama kisiden kisiye degisebilir benim annem hep iri dogum yapar ben 4 kiloyu gecmisim ikinci kardesim 4 bucuk ucuncu 6 kilo dogdu hepside normal yirtiksiz dikissiz masallah bende hamileyim suan 37 haftalik az kaldi ins bu konuda anneme cekerim kolay dogum yaparim gerci benim sipa iri degil normal hepimize hayirli dogumlar bide annem hep evde ebeyle dogum yapti

doğum yaptınmı canım nasıl doğum yaptın acaba.biz ailede ortalama bebek kılıosu 4 ama benımkı 3.5 olsun istiyorumkı kolay doğum olsun teysem 5 kg doğurdu ama canı cıktı:))

bende normal dogurcaktım herseferinde bebegim iri çıkıyodu ama malesef benim minnoşum suyunu içip bitirdigi için acilen sezeyana alınmak zorunda kaldım :):):) kısmet olmadı :D

bende hep normal doğumdan yanayımdır ama normal olsun diyede olmaz durumlarda oldurmaya çalışmamalı;
bence her hamileye hamileliğinin son aylarında çatı kontrolü yapılmalı,
ben yaşadım özel doktora gidiyordum ama böyle bir şeyden bahsetmedi üstelik bebeğimin kafasının büyük olduğunu söylemişti yinede çatı muayenesi yapmamıştı sonra doğum zamanında bayramdı ve daha önce doktorumla doğum üzerine konuşmadığımız için alel acele devlet hastanesine gittik orda doktor muayene ettikten sonra;
çatımın dar olduğunu ve normal doğum yapamayacağımı söyledi eğer çok istersen yaptırırım ama bebeğinin hayatıda seninkide tehlikeye girer dedi bende doktoru dinledim sezeryan oldum ve iykide dinlemişim bebeğimin kafası çatıma sıkışmış üstünde iz ve morartı vardı allahtan önemli bişey olmadı.
bebeğin iriliğinden ziyade kafa çapı önemli bence çünkü başın geçtiği yerden vücud rahatlıkla geçer yinede her kadının vücud kimyası farklı

birde o arada bensezeyana hazırlanırken ve o günün ilk sezeyan doğumu benimkiyken oradan başka bir hamile bayan bana <aslında gerek yok ben doktoru duydum uğraşmayalım kesip alalım dedi> dedi ki kendisi dün akşamdan beri bekleyen biriydi.
ben doktora güvendim ve iykide güvenmişim.

bende normal doğumdan yanayım ama iş zora giricekse bebeğimi ve kendimi riske atmak istemem doğrusu
ewet eskiler hep iri bebek doğururlarmış ama eskiden ölü doğumlar ve anne ölümleride çok olurmuş
o yüzden normal normal diye tutturmayalım
kasım anneleri topiğinde şimdiye kadar 6 doğum oldu hepsi ssezeryan ve hepside çok memnun kalmışş ertesi gün ayaktaydılar

tabıkıde tıbbı gereklılık varsa normal dıye kısme tutturmaz yanii.kim bu riski göze alır..ama hersey normalken bebek ve vucut müsaitken neden sezeryan olsunkı..

Benim bebeğimin de kafası iki hafta büyükmüş, doktor böyle giderse sezaryen yapmamız gerek dedi. Ama insan 38. haftada çatıya bakar öyle karar verir. Hemen de kestirip atmazki.

kızlar benim bebişte iri olacakmış . dr 4 ü bulur dedi. bu ay sonunda tekrar dr kontrolum var . normal mi der ,sezeryan mı der bilmiyorum . 37 deyim ben .yaklaştıkça heycan ve korku basıyor

Evet doğurdum hamdolsun :)
Doğum öncesi muayenede 4 kilo üzeri diye hesapladılar. Devlet Hastanesiydi. Doktorlar aralarında uzun uzun istişare ettiler ne yapalım diye.
Normal diyebilirlerdi ama bebek de daha çok yukardaymış. Bir de karnı dolu dediler çok sertti yani.
O yüzden sezaryen dediler.
Sezaryen saatini beklerken suyum geldi, bebek de inivermiş :) (doğuma giderken bol bol hurma yemiştim:))
Sonra bebek geliyor diye normal doğuma aldılar.
Ve hesapları tutmadı 4 kilo üzeri dedikleri bebek 3buçuk kilo çıktı :))
merak edenler için yazdım.
Herkese Allah kolaylıklar versin benim kolay oldu şükür rabbime..

maşallah, ne güzel olmuş. allahım inşallah bizlerede sağlıcakla doğurmayı nasib etsin. bende hurma yiyeyim bol bol bari. :))))))))
allah meleğini sana bağışlasın, hayırlı evlatlar olsun inşallah...

Back
X