bebeği kakasını yapamayan var mı:(

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
kızlar bebeğim kakasını yapamıyo su veriyorum z.yağı içiriyorum başka ne yapmalıyım bunları doktor söyledi bana:çok üzgünüm:

canım benim kızımda 2.5 aylık bizimde kaka ve gaz sorunumuz hala devam ediyor bende denemediğim şey kalmadı masaj iyi geliyor birde ayaklarını bisiklet sürer gibi yap ve karnına dogru bastır buda iyi geliyor. ve buna ragmen yapamıyorsa doktor tavsiyesiyle denedim bende, ateş ölçtügün dereceyi yada ilaç ampullerinin ince kısmını zeytin yagı ile yagla ve makatına soktugun anda gaz ve kakası hemen çıkyor zavvallı kızıma yaptım ve okadar rahatladıki kızım kakası çıkar çıkmaz mayıştı ve rahatladı. çooooooooook işe yarıyor bebegin makatınada asla zarar vermiyorr. inanın çocuk doktorunun önerisi :hooray:

Ben nane limon içiyorum. Hem sütümün gazını alıyor, hem süt yapıyor hemde onu içtikten birkaç saat sonra bebeğim kakasını yapıyor. 3 aydır böyle ve bu bir tesadüf olamaz

nane limon olarak degilde,nanenin işe yaradıgını bende duydum ,naneyi kaynat ve bikaç çay kaşıgı ver rahatlayacaktır hem uykuda yapıyor bebişlere:)

canım benimkindede oluyor saf sıkma portakal suyu veriyorum yada ben içiyorum emzirince alıyor.
bebeklerin portakal seftali türü şeylere duyarlılıgı oldugu için hemen kakasını yapıor.

canim benim büyük 18 aylik oldu biz hala ayni sorunu yasiyoruz, önceki yazda Türkiyedeyken dr götürdük sanirim 7 aylik falandi o zaman dr bize aptamilin bir mamasini tavsiye etmisti simdi tam ismi aklimda yok ama marketlerde degil sadece ezanelerde bulunuyordu bide zeytin yagini hafif isitip karnina masaj yapiyordum o da iyi geliyordu arkadasin dedigi gibi makatina zeytin yagi döküp hafifçe incitmeden disini ovaliyodum iyi geliyodu. Senin bebegin kakasini yaptiginda kakasi sert mi yoksa yumusakmi eger sertse bunlari uygulayabilisin ama sertlik yoksa yumusaksa korkma bazi bebekler 2 günde bir kez yaparlar bir sorunda olmaz benim burdaki dr öyle söylemisti

mama falan kar etmedı valla.....

1.5 aylıktan ıtıbaren bızde sorundu..

10. ayında duzene gırdı...

sonuçta kabız degıldır.. ıkınmayı bılmedıgınden kaynaklı demıste dr...

benimki 5-6 günde bir yapıyo. Bende kabız diye endişelendim. AMa yaptığındada yumuşak oluyo.Kabızlık keçi kakası gibi olur. Bütün doktorların söylediği şu : 1 günde 5 defa yapmasıda normal 5 günde 1 defa yapmasıda. Sende bunu dikkate al. Ama katı yapıyorsada Gliserin fitil ver. Bebekler için kabızlık fitilidir.Doktor vermişti bize iyi geliyor.

bebeklerede oluyor bazen benimi kızımdada olurdu dört bes gün yapmadıgı olurdu ve bebek cok güzel gelisiyor eger sulu bir sekilde yapıyorsa korkma

kakası yumuşak evet ama gaz sancısıyla birlikte mahvoluyor çocuk 3 gün falan geçsede ıkına ıkına ölüyo çaresiz yardım ediyorum doktora gittik bugün yapar o dedi bebeklerin kakası ilk katı gelirmiş onu çkarmakta zorlanırmış bende yapamıyo diye üzülüyordum bakalım bugünden itibaren 4gün sayacam sabah yine birlikte yapmıştık kaç gün sürecek kendi kendine yapması evet güxzel kilo alıyor maşallah oğluma herkese yardım etsin allah zor dert valla bir gülüşüne herşey feda:)

benim kizimdada ayni seyleri yasadik bebek oldugu icin ikinmayi bilmiyor ve kakasi olunca surekli agliyordu kabizda degim doktora gittik gliserin fitil verdi kendini sikmaya aglamaya basladigi zaman veriyorum yapiyior hemen

kızlar bende ilk bebegimde cok cektim
resmen kızımın basuru oluşmuştu kan akıyodu makatından
en sonunda bi doktor care oldu bize
sokol adında bi şurub verdi
hiç bi yan etkisi yok vazelinin erimiş hali
güvenle kullanabilirsiniz ben cok faydasını gördüm
tavsiye ediyorum

benim oglum 5 gün yapmadı fitil verdim yaptı şimdi yine 5 gün yapmadı fitilde vermek istemiyorum bagırsakları tembelleşir diye bide kabız degil yani ıkınmıyor cay veriyorum sab ve metsil veriyorum niye yapmıyo acaba

Canım benim bebegime doktor bugun libalaks diye bir lavman yazdı...
1.80 ytl ve cok etkili fitilgibi can yakmıyor ve yan etkisi hiç yok..
benim için mucize gibi oldu...
TAvsiye ederim şiddetle..
içerik maddesi gliserin...

valla benimki yapamıyordu 2 gündür az önce poposuna sıktım libalaks ı 10 dakika bile gecmeden kakasını yaptı.
tek kullanımlık ürün zaten...
laksatif bir ürün zaten sabun hammaddesi olan gliserin iceriyor yan etkisi de yok.
kabızlık için denebilir ıkınmasına gerek kalmıyor zaten..

İlk defa benim oglumda sert kaka yaptı yanı patates püresi koyu biraz... Bakalım sonrakisi nsl olur..

Back
X