Çocuk Hastalıkları Bebeği kalça çıkığı ameliyatı olan var mı aramız da?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

_asmunikal_

omnia fui nihil expedit....
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
2.316
6.764
158
Selam kızlar..
Dayımın kızı 11 aylık ve sol kalçasında kalça çıkığı olduğunu, acilen ameliyat olmasını gerektiği söylenmiş.
Cuma günü araştırma hastanesinde bir profesöre vee özel hastanelerden birine gösterecekler.

Bezle, bandajla düzelmesi için artık çok geçmiş, ameliyat sürecine girmiş.

Bebeği kalça çıkığı ameliyatı olan var mı aramız da? Süreç nasıl ilerliyor..

HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetir bir kaç yorumda seninde kızının başınına geldiğini okudum. Yanılıyor muyum :KK61:

Selam kızlar..
Dayımın kızı 11 aylık ve sol kalçasında kalça çıkığı olduğunu, acilen ameliyat olmasını gerektiği söylenmiş.
Cuma günü araştırma hastanesinde bir profesöre vee özel hastanelerden birine gösterecekler.

HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetir bir kaç yorumda seninde kızının başınına geldiğini okudum. Yanılıyor muyum :KK61:

Doğru kızımda dkç ameliyatı olmuştu,ilk 9 aylıktı ameliyat olduğunda 6 ay alçıda kaldı ..
Kasıktan girdiler önce,dizinede ağırlık verilmişti,alçı fayda etmeynce sonra kasıktan ve bacağın yan tarafına çivi ve platin takıldı..
2 ay alçıda kaldı bu şekilde,sonradan düzeldi ayağı.
Bezle ve bandajla düzelmesi zor olur bebek büyümüş çünkü,ilk ayda olsaydı kalın bezle filan düzelirdi.
Çok geçmiş olsun bebeğede,biraz sıkıntılı bir durum alçı olduğu için huysuzluk yapacaktır koşay değil..

Doğru kızımda dkç ameliyatı olmuştu,ilk 9 aylıktı ameliyat olduğunda 6 ay alçıda kaldı ..
Kasıktan girdiler önce,dizinede ağırlık verilmişti,alçı fayda etmeynce sonra kasıktan ve bacağın yan tarafına çivi ve platin takıldı..
2 ay alçıda kaldı bu şekilde,sonradan düzeldi ayağı.
Bezle ve bandajla düzelmesi zor olur bebek büyümüş çünkü,ilk ayda olsaydı kalın bezle filan düzelirdi.
Çok geçmiş olsun bebeğede,biraz sıkıntılı bir durum alçı olduğu için huysuzluk yapacaktır koşay değil..
Hanımabla çok sağol.
Korkulacak bir durum yok diyebilirmiyiz.
Allah korusun sakat kalma gibi durumları söz konusu olabilir mi?

Hanımabla çok sağol.
Korkulacak bir durum yok diyebilirmiyiz.
Allah korusun sakat kalma gibi durumları söz konusu olabilir mi?

Rica ederim ne demek,düzelir merak etmeyin ama çok iyi bu konuda uzman olan bir doktor bulun yeterki..
Şimdi alçı olduğu için onun sıkıntısı oluyor kaşıntı filan bebekte huysuzlanıyor çünkü..
Birde bunun bacaktaki bildiğim kadarıyla açıları filan var,bizim tamamen femur yuvadan çıkmıştı..

Rica ederim ne demek,düzelir merak etmeyin ama çok iyi bu konuda uzman olan bir doktor bulun yeterki..
Şimdi alçı olduğu için onun sıkıntısı oluyor kaşıntı filan bebekte huysuzlanıyor çünkü..
Birde bunun bacaktaki bildiğim kadarıyla açıları filan var,bizim tamamen femur yuvadan çıkmıştı..
Çok sağol abla. Onların ki nereden çıkık bilmiyorum. Yengem çok üzgün. Birinci kızınında kolu küçük kaldı gelişmedi. Şuan kullanamıyor. Bide bu olunca çok yıprandı. Sormak istediği birşey olursa ararız inşallah

Çok sağol abla. Onların ki nereden çıkık bilmiyorum. Yengem çok üzgün. Birinci kızınında kolu küçük kaldı gelişmedi. Şuan kullanamıyor. Bide bu olunca çok yıprandı. Sormak istediği birşey olursa ararız inşallah

Genelde bu durum ya ailede ırsidir yada kan uyuşmazlığı varsa olurmuş bize böyle denmişti o zaman.
Doğum zor olduysa oda etkiler,bizde kan uyuşmalığı yok,akrabada değiliz üstelik..
Ama doğumum zor olmuştu.
Çekilen röntgenlerden anlaşılır bunlar..

Selam kızlar..

çok geçmiş olsun daha önce fark edilmemiş mi yoksa yeni mi olmuş kalça çıkığı? ilk ayda tespit ednce çift bez taktırıyolar

Genelde bu durum ya ailede ırsidir yada kan uyuşmazlığı varsa olurmuş bize böyle denmişti o zaman.
Doğum zor olduysa oda etkiler,bizde kan uyuşmalığı yok,akrabada değiliz üstelik..
Ama doğumum zor olmuştu.
Çekilen röntgenlerden anlaşılır bunlar..
açık uçlu bırakmışlar.
Net bişi dememişler.
Üniversite Hastanesi der herhalde bakalım.

çok geçmiş olsun daha önce fark edilmemiş mi yoksa yeni mi olmuş kalça çıkığı? ilk ayda tespit ednce çift bez taktırıyolar
Yeni fark edilmiş.
Önceden fark etmemişler:(

geçmiş olsun

bebeğim olmadı ama ben olmuşum taaa 36 yıl önce

uzun bir süre alçı ve o zamanki teknikte arası demirli ayakkabı giymişim

yakınlarda da annemin komşusunun kızı oldu

ben doğum aşamasında doktoruma söylemiştim böyle bir geçmişim var bir sıkıntı olur mu doğumda demiştim mesela yooo geçmiş gitmiş senin bir rahatsızlığın var mı demişti

benim çocuğumda da olmadı mesela

lakin bildiğim kadarı ile rutin bebek muayenesine kalça USG ya da röntgenini koydular

bu kadar süre neden belirlenememiş ki

geçmiş olsun

bebeğim olmadı ama ben olmuşum taaa 36 yıl önce

uzun bir süre alçı ve o zamanki teknikte arası demirli ayakkabı giymişim

yakınlarda da annemin komşusunun kızı oldu

ben doğum aşamasında doktoruma söylemiştim böyle bir geçmişim var bir sıkıntı olur mu doğumda demiştim mesela yooo geçmiş gitmiş senin bir rahatsızlığın var mı demişti

benim çocuğumda da olmadı mesela

lakin bildiğim kadarı ile rutin bebek muayenesine kalça USG ya da röntgenini koydular

bu kadar süre neden belirlenememiş ki
Çok geçmiş olsun. Bebeğinizie sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız umarım.
Süreç nasıl ilerliyor acaba.
3ay alçıda olacak diyenler var. Demir ayakkabıdan bahsedenler de vardı.

bir de bu konuyu okuyan başkalarına erken teşhiste faydalı olur belki diye şu bilgileri de yazayım

bebeği yüz üstü yatırdığınızda popo pilelerinin simetrik olması gerekiyor

bir de kız bebeklerde cinsel organ dudaklarının da yine simetrik olması gerekiyor

bu simetrilerde sıkıntı varsa araştırmaya başlamak erken teşhiste önemli

Çok geçmiş olsun. Bebeğinizie sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız umarım.
Süreç nasıl ilerliyor acaba.
3ay alçıda olacak diyenler var. Demir ayakkabıdan bahsedenler de vardı.

açıkçası ben çok bilmiyorum

malum ben bebektim ve teknik çok ilerledi

bu nedenle çok fazla kafa bulandırmadan bir hastane ve doktora güvenip dediğini yapmakta fayda var

çünkü farklı kişiler farklı teknikler söyleyebiliyor

açıkçası ben çok bilmiyorum

malum ben bebektim ve teknik çok ilerledi

bu nedenle çok fazla kafa bulandırmadan bir hastane ve doktora güvenip dediğini yapmakta fayda var

çünkü farklı kişiler farklı teknikler söyleyebiliyor
Aslında benim korkum yok. Yengem çok korkuyor. Başına gelen birinden güzel şeyler duymak istiyor haliyle. Umarım sorunsuz bir şekilde atlatırlar.

açık uçlu bırakmışlar.
Net bişi dememişler.
Üniversite Hastanesi der herhalde bakalım.

Yeni fark edilmiş.
Önceden fark etmemişler:KK43:

Bacaktaki boğumların eşit olması gerekiyormuş birde.
Bebeği sırt üstü yatırıp bacakları düz tutup birleştirsin kısalık varmı bacakta,bizim vardı mesela..
Birde çocuk doktoru anlamadı,bebek 3-4 aylık olunca ortopedi doktorunun görmesi lazım..

bir de bu konuyu okuyan başkalarına erken teşhiste faydalı olur belki diye şu bilgileri de yazayım

bir de kız bebeklerde cinsel organ dudaklarının da yine simetrik olması gerekiyor

Erken teşhis çok önemli,bizimde çocuk doktoru bakmıştı bişey yok demişti,9 aylık olunca fark edildi o bile geç kalınmış dendi..

Geçen ay fark etmişler. Acaba demişler emin olamamışlar.Sonra doktora gitmiş röntgen bozul olunca arada 15 20 gün daha beklemişler. Aralık 4 te 12 Aylık olacak işte.

Bebeği sırt üstü yatırıp bacakları düz tutup birleştirsin kısalık varmı bacakta,bizim vardı mesela..
Birde çocuk doktoru anlamadı,bebek 3-4 aylık olunca ortopedi doktorunun görmesi lazım..

Erken teşhis çok önemli,bizimde çocuk doktoru bakmıştı bişey yok demişti,9 aylık olunca fark edildi o bile geç kalınmış dendi..

Söylerim.
Ortopedi doktoru üniversite gidin demiş.
Hafta sonu ben gayri ihtiyarı dokunca bile bir ayağının küçük olduğunu fark ettim. kısadır muhtemelen.

bizim zamanımızda doğru düzgün doktora gitmek de yok

aşıdan aşıya sağlık ocağına o zaman böyle bir kontrol de rutinde yokmuş

ayağa kalkıp durmaya başlayınca fark etmişler benimkini

üniversite hastanesine götürmüşler bir hoca varmış ABD den yeni gelmiş adam daha uzaktan bakınca koymuş teşhisi

ama bundan yaklaşık 15 yıl önce bir tanıdığının bebeği olduğunda röntgen çekmişlerdi rutin kalça kontrolü diye

benim oğlan 7 yaşında ona da USG yapmışlardı rutin kontrol diye doğum paketine dahildi

esasen senin benim bile bilgi sahibi olduğum bu konuda çocuk doktoru 2 dk fazla ilgilense demek ki hiç ameliyat vs gerekmeyecek

doktorların yoğunluklarına bir çare bulsalar sistemde hayat herkes için daha kolay geçecek

abla senin kız kaç yaşında

yani çocuk doktoru nasıl anlayamamış ki

Söylerim.
Ortopedi doktoru üniversite gidin demiş.
Hafta sonu ben gayri ihtiyarı dokunca bile bir ayağının küçük olduğunu fark ettim. kısadır muhtemelen.

Mutlaka iyi bir doktor görsün,bizde başka bir dr ameliyata gerek yok derken diğeri kesin ameliyat demişti..
Üniversite hastanesi bu konularda daha eğitimlidir herhalde..

bizim zamanımızda doğru düzgün doktora gitmek de yok

aşıdan aşıya sağlık ocağına o zaman böyle bir kontrol de rutinde yokmuş

ayağa kalkıp durmaya başlayınca fark etmişler benimkini

üniversite hastanesine götürmüşler bir hoca varmış ABD den yeni gelmiş adam daha uzaktan bakınca koymuş teşhisi

ama bundan yaklaşık 15 yıl önce bir tanıdığının bebeği olduğunda röntgen çekmişlerdi rutin kalça kontrolü diye

benim oğlan 7 yaşında ona da USG yapmışlardı rutin kontrol diye doğum paketine dahildi

esasen senin benim bile bilgi sahibi olduğum bu konuda çocuk doktoru 2 dk fazla ilgilense demek ki hiç ameliyat vs gerekmeyecek

doktorların yoğunluklarına bir çare bulsalar sistemde hayat herkes için daha kolay geçecek

O zamanlarda bu kadar teknik belkide yoktu,rutin kontrolde bacağı açıp bişi yok demişti birde..
Şimdi daha detaylı tabi hemen müdahale ediyorlar..
Herdoktor aynı değil maalesef..

abla senin kız kaç yaşında

yani çocuk doktoru nasıl anlayamamış ki

Benim bebek 28 yaşında hamile bebek bekliyor şu anda..
Bilmiyorum nasıl anlamadı bunu..

Back
X