Bebegi kreşe göndermek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kizimi 18 aylikken verdim krese. Herkea bidi bidi yapti neden krese verdin bakici tutsaydın diye. Iyi ki vermisim diyorum. Dunyasi degisti cocugun. 2 yakin arkadasi var. Konusabildigi 3 5 kelimeyle onlari anlatiyor butun aksam. Sabah gidince once gidip onlara sariliyor. 10 tane cocugum olsun yine krese veririm bakiciya degil.

Ama is paraysa is degisir. Ben mebe bagli butik krese verdim siniflari 8 kisi. 2 ogretmen arti bakici ablalari var alt degisimi vs icin. Parasida ona gore. Dandik bir kres secilirse cocuklar heder olur. Bizim kresimiz 12 aydan itibaren aliryor. 6 aylik kres turkiyede var mi bilmiyorum.
Bilmiyoruz sadece bilgi için açtım ablamla evim yakın doğum iznin bitince ben bakarım dedim. Ama hiç çocuk bakmadım bilmiyorum. Bakıcıya güvenmek zor parada değil

Yani aslında kendisi baksa çok daha iyi olur tabii ki fakat bakıcı mı kreş derseniz ben güvenilir olduğu takdirde kreş derim. Tabii ki iyi bakıcılar var ama bana bakıcı fikri hep çok soğuk geliyor.

Yani aslında kendisi baksa çok daha iyi olur tabii ki fakat bakıcı mı kreş derseniz ben güvenilir olduğu takdirde kreş derim. Tabii ki iyi bakıcılar var ama bana bakıcı fikri hep çok soğuk geliyor.
Ablamda öyle düşünüyor. En kötü 1 yasına kadar ben bakarım bakıcıya verecegine.

Ben kizimi 18 aylikken verdim krese. Herkea bidi bidi yapti neden krese verdin bakici tutsaydın diye. Iyi ki vermisim diyorum. Dunyasi degisti cocugun. 2 yakin arkadasi var. Konusabildigi 3 5 kelimeyle onlari anlatiyor butun aksam. Sabah gidince once gidip onlara sariliyor. 10 tane cocugum olsun yine krese veririm bakiciya degil.

Ama is paraysa is degisir. Ben mebe bagli butik krese verdim siniflari 8 kisi. 2 ogretmen arti bakici ablalari var alt degisimi vs icin. Parasida ona gore. Dandik bir kres secilirse cocuklar heder olur. Bizim kresimiz 12 aydan itibaren aliryor. 6 aylik kres turkiyede var mi bilmiyorum.

18 aylık çocukla 6 aylık çocuk bir değil. Bağlanma döneminin sonuna gelmiş sizin bebeğiniz, konudaki bebek henüz başında. Arada koskoca 1 yıl var ve psikososyal gelişim açısından bu yaşlarda bir yıl çok çok büyük bir zaman aralığı. Konudaki bebek 18 aylık olsaydı denenebilir derdim ben de. Ki onda bile yarım günden fazlasını doğru bulmuyorum ben mecburiyet yoksa 2,5 yaşa kadar.

Bilmiyoruz sadece bilgi için açtım ablamla evim yakın doğum iznin bitince ben bakarım dedim. Ama hiç çocuk bakmadım bilmiyorum. Bakıcıya güvenmek zor parada değil
16 yaşimda paraya ihtiyacim var diye
8 aylik bebeğe bakmıştım 3 ay boyunca
Bence sizde bakabilirsiniz bunu değerlendirin derim

Bende aynı konuyu acmıltım ö bebeğim 10.5 aylıktı o zaman kreşte buldum üstelik 0-2yaş alıyorlardı en küçük bebekleri 5 aylıktı. Beni düşündüren konu 0-2yaş cok büyük Bi Aralık yani 5 aylık bebekle su an 13 aylık olan oğlumu aynı ortamda düşünemiyorum. Ne kadar verimli olur ki. Yani birebir ilgilenmez kimse. Benim cpcugumun uyku saati uyandığı saati yemek saati belli dit. Günde 2 kere yaklaşık 20 dk hangi öğretmen sabırla uyutabilir ki bebeğimi ki ilgilenmesi gereken en az 6-7 bebek daha varken. Bana inandırıcı gelmemişti. Düzenimizin bozulacağından korktum ilgisiz kalacağından korktum. Ve görüştüm bir cok cocuk gelişimi arkadasın 2 yaş altı kreş önermedi. Bakıcı hangi sehürdesiniz bilmiyorum ama ben 1400 veriyorum yarım gün. Hiç tanımadığım tecrübesi olmayan biriydi İnternetten buldum ama cok şükür Allah gönlüme göre verdi cok iyi ablamız. Kendi coxugu gibi bakıyor. 6 aylık bebek daha süt kuzusu kaldi ki kreşler 1500den başlıyor hele küçük benekse daha fazla. Bunları da göz önünde bulundurun

Arkadaşlar kız burda konu açmış fikir soruyor ,sizin gibi düşünmek zorunda mı,hemen taşlamaya başlamışsınız .Bütçesi el vermiyorsa nasıl bakıcı tutacak yada belki sonradan işleri bozuldu çalışmak zorunda ve çıkar yol arıyor .Ayrıca bakıcı tutulduğu takdirde sigortası ile birlikte maliyeti 2750tl oluyor ,bunu hesaplamaya da çalışıyor olabilir .
Bu arada 6 aylık alan kreş bulunduğunuz yere göre olabilir ancak çok iyi araştırmanız lazım çünkü bakımı gerçekten zor olabilir .Benim bebeğim 20 aylık başlattım ,didik didik kontrol ediyorum hergun .

6 aylik kres olur olmaz degil. Fiyatlari cok ucuz olanlar da var. Ben Bursadayim yenidogan alan kres bile gordum. Hem de 700 liraydi. Ama bana kalsa vermem asla. Ablaniz da birakmaya razi olmaz belki. Bakici+kamera en guvenilir yol.

Bu arada askeri ucret degil. Asgari. General maasi esprisini yaptirmayin zorla nolur ;)

Ablan süt izni falan kullanacak mı? Mesai saati kaç kaç arası olacak tam olarak? Şimdi bebeklerin belli yaşa kadar güvenli bağlanmaya ihtiyacı var araştırmalara göre. Bu şu demek: çeşit çeşit insanların değil tek kişinin bebeğin temel bakımlarını yapması mümkünse annenin. Anne tabii 7/24 bakamaz o zaman anne dışındaki hep aynı kişi bakacak. Kreşte kim olabilir? Bence kim müsaitse o bakar, tek kişi almaz. Bir de önümüz kış. Kreşin mikrobu 6 aylık bebeğe ağır gelebilir. Sen müsaitsin madem ablan uzuuun saatler çalışmayacaksa sanırım bakabilirsin

16 yaşimda paraya ihtiyacim var diye
8 aylik bebeğe bakmıştım 3 ay boyunca
Bence sizde bakabilirsiniz bunu değerlendirin derim
Bende çalışıyorum ama maddi problemim yok eşim iş konusunda çok anlayışlı. Çıkar bakarım çocuk ziyan olmasın. Eşimin ilk evliliginden olan kızınıda ben büyütüyorum

Ablan süt izni falan kullanacak mı? Mesai saati kaç kaç arası olacak tam olarak? Şimdi bebeklerin belli yaşa kadar güvenli bağlanmaya ihtiyacı var araştırmalara göre. Bu şu demek: çeşit çeşit insanların değil tek kişinin bebeğin temel bakımlarını yapması mümkünse annenin. Anne tabii 7/24 bakamaz o zaman anne dışındaki hep aynı kişi bakacak. Kreşte kim olabilir? Bence kim müsaitse o bakar, tek kişi almaz. Bir de önümüz kış. Kreşin mikrobu 6 aylık bebeğe ağır gelebilir. Sen müsaitsin madem ablan uzuuun saatler çalışmayacaksa sanırım bakabilirsin
Süt izni kullanıcak iş yeri sahibi 5 gün yerine 4 gün gel demiş süt iznini o şekilde kullan demiş. Bende çalışıyorum çıkarım en fazla eşimin ilk evliliginden kızınıda ben büyütüyorum anaokuluna gidiyor. Bende yarım gün çalışıyorum. Çıkarım en kötü ablamın çok hakkı var üstümde inanın ki.

Ne kadar ters konuşuyorsunuz. Sadece fikir için açtım konuyu. Tabikide herkesin zengin kocası yok. Ablam çalışmak zorunda. Üstelik genç özel sektörde körelmek istemiyor
Bana miydi bu yorum??
Hanimefendi hic zengin kocam olmadi , 18 senedir aktif bir sekilde calisiyorum , 2 tane de cocugum var
Ablaniz daha nasil bakacagina karar veremedigi cocugu dogurmayacakti o zaman
Oyuncak bebek mi bu???
Sinirlerim zipladi yeminle , niye dogurdu bebegi ? İnsan yavrusu bu farkinda misiniz? Buyuyunce bir insan olacak , insan kedi kopek sahiplenince bile nasil bakacagini dusunuyor kara kara
Bugune kadar karar veremedi mi bu bebegin nasil bakilacagina?

Gokten zembil ile inmediyse yada leylekler getirmediyse , hamile kaldigi 9 ay boyunca dusunup bulacakti bir yolunu

Ben zaten ablaniz calismasin demiyorum , tum kadinlar calismali bana gore ama yeterince olgun olmadan anne olmamali , bebegine kimin nasil bakacagina hamileyken karar vermemis kadin keske hic dogurmasaymis , yazik gunah o cocuga boyle dusuncesiz bir annesi oldugu icin

ben bakabilirim 6 ay daha demissiniz şu şartlar altinda bulacaginiz bakicidan da kreşden de daha candan bakacagınıza eminim boyle bir imkan varsa siz bakin bence ablanizin illa çalismasi gerekiyorsa
yengem ve dayim memurlardi yengem 6 ayliktan sonra ise donmek zorunda kaldi cocuklarina bu sureden sonra annem ve ben baktim bir ara 3 ay babaannesinin yanina baska sehire gittiler mecbur el mahkumsa yapacak bir sey yok maalesef ablanizda keyfinden cocugunu birakip gitmiyordur eminim sonucta calisma hayatida o cocugun gelecegi icindir

Kreş almaz sanmiyorum. Hadi diyelim aldi. Cok kcuuk bebek nasil guvenecek bakicı en mantiklisi

Anne kokusu şefkati ilgisi güven duygusu sevgisi.. onlar ne olacak? alt acma biberon tutma değil ki tek mesele.. hiçbir kreş bir bebeğin asıl ihtiyacı olan bu saydıklarımi veremez. eve yüzlerce kamerayi da koysaniz en pahalı bakiciyi en kral kreşi de bulsaniz 6 aylık bebeğin öncelikli ve en temel ihtiyaci annedir. 10 çeşit degil de 3 cesit kiyafeti olur, pahali degil ucuz bez kullanirsin ya da ne bileyim lüks bir beşikte değil de anneyle yer yatağında uyur misal.. ama anne yaninda olur. Uç örnekler veriyorum ciddiyeti anlasilsin diye, maddiyattan kissinlar gerekirse ama 6 aylik bebegi krese birakip ise dönmek benim gözümde büyük kumar. Psikolojik yönü cok önemli. Hele hele 0-3 yaş arasi cok kritik dönem. Aç acikta mi ablaniz? Kritik eşik buysa dusunulebilir. Baska türlüsü icin düşüncemi belirttim.

18 aylık çocukla 6 aylık çocuk bir değil. Bağlanma döneminin sonuna gelmiş sizin bebeğiniz, konudaki bebek henüz başında. Arada koskoca 1 yıl var ve psikososyal gelişim açısından bu yaşlarda bir yıl çok çok büyük bir zaman aralığı. Konudaki bebek 18 aylık olsaydı denenebilir derdim ben de. Ki onda bile yarım günden fazlasını doğru bulmuyorum ben mecburiyet yoksa 2,5 yaşa kadar.
Kesinlikle katılıyorum. 6 aylık bebekle 7 aylik bebek bile cok cok farkli. 18i 24 aylığı kiyaslamak cok yanlis.

Bana miydi bu yorum??
Hanimefendi hic zengin kocam olmadi , 18 senedir aktif bir sekilde calisiyorum , 2 tane de cocugum var
Oyuncak bebek mi bu???
Sinirlerim zipladi yeminle , niye dogurdu bebegi ? İnsan yavrusu bu farkinda misiniz? Buyuyunce bir insan olacak , insan kedi kopek sahiplenince bile nasil bakacagini dusunuyor kara kara

Gokten zembil ile inmediyse yada leylekler getirmediyse , hamile kaldigi 9 ay boyunca dusunup bulacakti bir yolunu

Ben zaten ablaniz calismasin demiyorum , tum kadinlar calismali bana gore ama yeterince olgun olmadan anne olmamali , bebegine kimin nasil bakacagina hamileyken karar vermemis kadin keske hic dogurmasaymis , yazik gunah o cocuga boyle dusuncesiz bir annesi oldugu icin
Sözde kaynanası bakıcaktı yan çizdi. Şuan bakmam diyor. Ablam bilinçli bir anne. Kocasının maasıyla geçinmesi zor. Ablam mecbur çalışıcak. Çok agır konuşuyorsunuz fikir almak için açtım. Ablam bu çocugu ne kadar çok istedi tedaviyle oldu. Ablam olgunda biri Allah kimseyi çaresiz etmesin. Uslubunuz çok yanlış. Keyfinden bu durumda değil. Oda ister evinde oturup çocugunu büyütmek ama mecbur durumda. Kimin ne yasadıgı bilmeden bence böyle tepkiler vermeyin

Bana miydi bu yorum??
Oyuncak bebek mi bu???

Kadın akıl istemiş Bi dövmediğiniz kaldı hanımefendi. Bu nasıl bir uslüptur sizene elalemin analığından. Hamileyken şartlar farklıdır şimdi farklıdır ne kadar büyük konuşuyorsunuz ayıptır.

6aylik bebegi alacak kresler de asgari ucret isterler emin olun. Sonucta sartlar ona gore oluyor.

Merhaba ablamın bebegi oldu şuan doğum izninde. Çalışan bir bayan tüm gün işte olucak. Kaynanası bakabilecek durumda değil. Ablamın yası 34 ikinci çocuga kadar çalışmak istiyor. Kreş önerirmisiniz bebekken. Bakıcı askeri ücret altı istemiyor. Birde güvenilir bulmak zor. Kreşe gönderebilir mi bebek çok küçük ablamda özel sektörde çalışan bir bayan.
Mecbur degilse gitmesin idare etsin is hep bulunur 6 ay cok küçük kres icin onun anne sevgisine ihtiyaci var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X