Bebegi kreşe göndermek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sözde kaynanası bakıcaktı yan çizdi. Şuan bakmam diyor. Ablam bilinçli bir anne. Kocasının maasıyla geçinmesi zor. Ablam mecbur çalışıcak. Çok agır konuşuyorsunuz fikir almak için açtım. Ablam bu çocugu ne kadar çok istedi tedaviyle oldu. Ablam olgunda biri Allah kimseyi çaresiz etmesin. Uslubunuz çok yanlış. Keyfinden bu durumda değil. Oda ister evinde oturup çocugunu büyütmek ama mecbur durumda. Kimin ne yasadıgı bilmeden bence böyle tepkiler vermeyin

Bakin benim yaptigim yorumlari kesinlikle anlamiyorsunuz , keske bastan yazsaydiniz kayinvalidenin bakacagim deyip yan cizdigini , ben zaten ablaniz isten ayrilsin demedim , bir onceki yorumumda da ustune basarak calisan anne oldugumu ve ablanizin isten ayrilmasina gerek olmadigini yazdim
Benim takildigim nokta , neden hamilelikte bunu dusunmedigi , bebek dogduktan sonra bakici yerine kres dusundugu uzerineydi , siz zaten bastan deseniz kv bakacakti vazgecti diye bende bu kadar bu mevzuyu irdelemezdim
6 aylik bebek bakiciya birakilir ama turkiyede krese birakilmaz
Ablaniz eve kamera alsin , ikinci el 50 liraya bile bulur , iyi bir bakici bulup bebegini emanet etsin , bunun baska yolu yok , isten de ayrilmasin

Pedogojik açıdan uygun değil normay şartlarda uygun kreş yaşı 3.5/4 tür. Zor şartlarda 2 yaşında da verilebilir ama 6 ay uygun olmaz çocugu ilerde bir çok konuda olumsuz etkiler bu durum 6 ay henüz birebir bakımın şart olduğu bir dönemdir. 6 ayra Bence anne kendi bakmalı ama şartlar illaki çalışmasını gerektiriyorsa bakıcı şart

18 aylık çocukla 6 aylık çocuk bir değil. Bağlanma döneminin sonuna gelmiş sizin bebeğiniz, konudaki bebek henüz başında. Arada koskoca 1 yıl var ve psikososyal gelişim açısından bu yaşlarda bir yıl çok çok büyük bir zaman aralığı. Konudaki bebek 18 aylık olsaydı denenebilir derdim ben de. Ki onda bile yarım günden fazlasını doğru bulmuyorum ben mecburiyet yoksa 2,5 yaşa kadar.
Uzmanliginiz nedir? Hangi bilgi birikimi veya yasanmislikla dogru bulmuyorsunuz?

6 aylikken annem fabrika da calismak zorunda oldugundan benide oranin kresine vermisti o zamanin sartlariyla gul gibi bakmslar 6 yasima kadar hemde ucretsizdi simdi o fabrikalar malesef ozellestirildi.Hayatin ne getirecegi belli olmaz guvenilir bi yardimci ablaylada surdurulebilir iciniz hangisine rahat edecekse onu yapin.Allah iyilerle karsilastirsin.

6 aylık bebeği alan yer vardır illa ki ama nasıl bakılır? Orda tek bebek ablanın bebeği olmaz illa ki yanında üç dört tane daha olacak. Başlarında bir kişi olsa zaten ilgilenemez. 2 kişi olsa birinin altını değiştirip maması verilirken öbürleri ağlarsa kim bakıyor bilemedim zor

Bende Cocuk konusunca krese verilmesi taraftariyim aslinda.. baglanma filan onlar acisindan degil,..birsey olsa cocuk anlatamaz kendini ifade edemez hem orda hem evde.. onu dusunurum..calismak zorundaysa o ayri

Bir de bebeği alacak kreşin de asgari ücretten az isteyeceğini zannetmiyorum sordunuz mu? Orta halli bir 3 yaş kreş bile 1700 civarı . Bebek olunca her bebeğe ya da her iki bebeğe bir görevli düşmeli bence, bu da fiyatı epey katlar diye düşünüyorum

Uzmanliginiz nedir? Hangi bilgi birikimi veya yasanmislikla dogru bulmuyorsunuz?
İnanın bu yorumu yapabilmek için uzman olmaya gerek yok..
Zaten bir kaç tane uzman görüşü dinleseniz, yada birkaç pedagojik kitap okusanız bu kanıya varırsınız.

Bazen bu konular canımı sıkıyor kızıma annem baktı bakmasaydı yaşamımı baya bir küçük hale getirir çalışmazdım ki belli bir süre sonra da öyle yaptım kızımın düzeni bozuldu işten çıktım şimdi hamileyim ve kızlarım için birkaç aylığına part time çalışıyorum annem bakıyor bakmasaydı bir şekilde ayarlar çalışmazdım. 6 aylık bir bebek için kreş aramak çok akıl kari değil

Ben öğretmenim.
çocuk gelişimi konusunda uzmanlığım var.hanim efendi haklı

0-2 yaş arası bağlanma dönemidir.
sekteye uğrar ise yetişkinlikte sorunlu bir birey olacaktır.
bebekler 18. aydan sonra güvenli ayrılma yaşar bağlanmadan sonra.

yani hatalı bir yorum yapılmamış.

güvenli bağlanma hayatıdır kişilik ve psikolojik iyi olma hali için.

Merhaba ablamın bebegi oldu şuan doğum izninde. Çalışan bir bayan tüm gün işte olucak. Kaynanası bakabilecek durumda değil. Ablamın yası 34 ikinci çocuga kadar çalışmak istiyor. Kreş önerirmisiniz bebekken. Bakıcı askeri ücret altı istemiyor. Birde güvenilir bulmak zor. Kreşe gönderebilir mi bebek çok küçük ablamda özel sektörde çalışan bir bayan.
kres asgari ucret ustu istiyor soyke emin biyere birakacaksaniz eger. suncacik cocuk nasil krese gitsin.

İnanın bu yorumu yapabilmek için uzman olmaya gerek yok..
Zaten bir kaç tane uzman görüşü dinleseniz, yada birkaç pedagojik kitap okusanız bu kanıya varırsınız.
Kizimi krese gondermeden 2 pediyatriat 3 tanede pedagogla gorustum. Simdiye kadar cocuk gelisimi ile ilgili okudugum kitap sayisi yabancilarda dahil 150 yi gecmistir. Yinede kalkip olmaz cocugaa zararli. 3 yas oncesi uygun degil deme haddini kendimde gormuyorum.
Siz de gormeyin

Arkadaşlar kız burda konu açmış fikir soruyor ,sizin gibi düşünmek zorunda mı,hemen taşlamaya başlamışsınız .Bütçesi el vermiyorsa nasıl bakıcı tutacak yada belki sonradan işleri bozuldu çalışmak zorunda ve çıkar yol arıyor .Ayrıca bakıcı tutulduğu takdirde sigortası ile birlikte maliyeti 2750tl oluyor ,bunu hesaplamaya da çalışıyor olabilir .
Bu arada 6 aylık alan kreş bulunduğunuz yere göre olabilir ancak çok iyi araştırmanız lazım çünkü bakımı gerçekten zor olabilir .Benim bebeğim 20 aylık başlattım ,didik didik kontrol ediyorum hergun .
iyi de bebekleri kabul eden kreşler zaten bakıcı kadar para istiyor...
çünkü bir nevi bakıcı eve degil çocuk bakıcıya gitmiş oluyor. yine bir kişi bakacak ve sürekli bakacak.

Öğretmenim, çocuk gelişimi eğitimi de alıyorum. Uygun mudur?
Hayir degil. Acikogretimden cocuk gelisimini bende okuyorum. Ama sizin gibi kesin yargilarda yine bulunmuyorum. Cani isteyen herkes okuyor zaten bu bolumu. Uzman bir pedagog degilseniz boyle bir yargiya varamazsiniz. Kaldiki pedagoglar bile boyle bir yargiya varmiyor. Her cocuk.kendine hastir bireysel degerlendirilmelidir diyor.

Merhaba ablamın bebegi oldu şuan doğum izninde. Çalışan bir bayan tüm gün işte olucak. Kaynanası bakabilecek durumda değil. Ablamın yası 34 ikinci çocuga kadar çalışmak istiyor. Kreş önerirmisiniz bebekken. Bakıcı askeri ücret altı istemiyor. Birde güvenilir bulmak zor. Kreşe gönderebilir mi bebek çok küçük ablamda özel sektörde çalışan bir bayan.
Tabi askeri ücret altı istemez çünkü öyle bir ücret yok. Asgari ücret o

Öncelikle pedagog diye bir meslek dalı yok. Psikolog var, çocuk psikoloğu var, çocuk gelişimi uzmanı, çocuk ve ergen psikiyatristi var vs. Toplumumuzda pedagog furyası çıktı, yürüyor. Ama öyle bir meslek tanımı yok...

Konuya gelecek olursak, 6 ay kreş için çok ama çok küçük. Gelişimsel olarak 3 yaş öncesi önerilmiyor, şahsen ben imkanlar yerindeyse 4 yaştan önce önermiyorum (Psikoloğum). Hani 1.5-2 yaşlarında olsa, aktif bir bebek olsa, evde sıkılıyor olsa oyun grubu falan önerilebilir. Ancak 6 aylıkken olmaz. Ne fiziksel bakımı tam olur ne de ruhsal. Anne sıcaklığı, anne kokusu almak varken hiç tanımadığı bir ortama bırakılmak (insan değil, ortam) ileride ciddi sorunlara yol açabilir. Her şeyde öte Kreşte de çalışmış bir insan olarak, ne kadar geç verirseniz o kadar iyi diyorum size. Oğlum 27 aylık, iki hafta önce mecbur kaldım kreşe verdim. Ama keşke iyi bir bakıcı bulabilseydim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X