Bebek Beslenmesi Bebeği kundaklama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kundaklamanın hiç bir zararı yok
tam tersine küçük doğan bebeklerde özellikle 40 ı çıkana kadar kundaklamak gerekiyor

öyle bacaklar çarpık oluyor hikaye
o zaman Türk kadınlarının hepsinin bacaklarının çarpık çurpuk olması gerekirdi

hepimizi büyüklerimiz kundaklamış
öyle değil mi?
 
ilk ayi kundaksiz gecirdik ama benim bebegim ellerini kollarini cok oynatirdi ve her saat basi uyanirdi hatta yarim saatte bir.. neneme danistim ve kundakla hic bir sey olmaz dedi, ben aslinda korkuyordum ama esim bebegimizi kundakladi ve cok rahatladim cunku kollari kipirdamiyinca kendisi de rahatca uyuyordu..1 ay kadar kundakladik, yani hafifce kundaklamistik cok siki fiki degil, 1 aydan sonra ucuncu ayda duzene girdi uykusu ve kundaklamayi biraktik
 
Çok eskiden bütün bebekler kundaklanırmış daha sonra kundak zararlı dendi bebeğin gelişimine engel oluyormuş biz kundaklamadık ancak kundak zararlı değilmiş son kundak hakkındaki uzman yorumları bunalar.Ben kundak yapmadım ama zararlı olduğuna inanmıyorum benim yaşımdaki herkes eminim kundaklanmıştır ee kimden kundak yüzünden sorun var.
 
Son kontrollerde ortopedi uzmanına özellikle sordum kundak zararlımı diye yapmayın dedi .Kısa ve net.Ama şimdi kundak diyince bi sımsıkı sarmak var çocuğu birde rahat sarmak var.bence bu ayrımı belirterek konuşsak daha anlaşılır bilgiler paylaşılabilir diye düşünüyorum .
 
kundakladım ve bu bebemıde kundaklıyacagım...
 


bencede çarpık oluyo cnm birde şöyle bişi var yarım kundaklamakta iyi ben olsam yarım kundaklarım sonuçta bebeğin belide önemli kundaklanan hangi çocuğun kalçası çıkık veya çıkık kalçası olanlar hep kundaklanmışmı?
 
arkadaşlar siz bebeğiniz doğduktan sonra kundaklamak istiyormusunuz?

canım ben doğu doğumluyum.bizim orda bebekler kundaklanırdı.bende zamanında kundaklanmışım . 6 kardeşiz hiç birimizde bişey yok.tıp yıllarca yumurtayı kollestrol yapar diye kötüledi.bu sene haberlerde gördüm öyle bişey yokmuş.ben bebeğimi sadece kollarını hafif bir şekilde ince bir tülbenle sardım.bu hem irkilince hemen dalmasına hemde daha uzun uyumasına neden oldu.ben kızımda hiç bir gece uykusuz kalmadım.hasta olduğu geceler hariç.Allah hepimizin evladını korusun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…