Çocuk Hastalıkları Bebeği oşan annler bşr akıl verin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Canım yerden ısıtma kısacak vana yok evde ( serum fizyolojik kullanıyom canım bende acaba daha fazla mı atıryor geniz akıntısını diye düşündüm: ( reflü yastığı kullanıyorum canım ama senin gibi yapmak daha mantıklıymıs.: )) Rabbim evlatlarımızı korusun İnşAllah: ))

Hmm yerden ısıtma olması kötü olmuş ama eve gelen vana tarzı bir şey yok mu ayarlanacak?? :/ serum fizyolojik kullanmak iyi oluyor diye biliyorum ben, doktor öyle demişti bize. Serum fizyolojik geniz akıntısını arttırmıyor da vücuttan atılımını kolaylaştırıyor. Belki o yüzden arttırıyor gibi gelmiştir. Amin cümlemizin evladını inşallah :)

Nem ölçer olmadan buhar makinesi çalıştırmayın. Ben sürekli çalıştırıyordum, kötü de oluyordu zaman zaman soluk alma durumumuz. Nem ölçer aldım, aslında kalorifer çalışsa da evin neminin normal sınırlar içinde olduğunu gördüm. Ben denize kıyısı olan bir yerde yaşıyorum, nemli bir yer. O yüzden pek makineye ihtiyaç duymuyoruz artık.
Bebek için en doğru ısı ve nemi ayarlamak için bu aletlere ihtiyaç var maalesef. Kışın daha da beter oluyor hava odun, kömür, sanayi vs kokusundan. Yazık bebişlere. Benim bebeğimin de 2 gündür burnu akıyordu, burun aspiratörü ile sık sık temizledim, akşam düzeldi, atlattı gibi... geçmiş olsun tekrar.

Yok sanırım canım: (( bundan sonra seruma devam canım o zman: )

Serum fiZyolojiği sıktıktan sonra aspiratör ile temizlemelisin. 44 günlük bir bebek burun çekmeyi de bilmez, mutlaka temizle.

Size de cok gecmiş olsun canım bizde deniz kenarında bir yerdeyiz nem cok fazla ama ısı olayını çözemiyorum: (

Ben oglumda ayni sikintiyi yasadim.oglum 1 aylikken oksurugu vardi aile hekimine goturdum kucuk bir soguk alginligi dedi bana bol bol bitki cayi ic dedi..oglum 3 gun icinde kotuledi elimde boguluyordu resmen sonra cocuk hastanesinin aciline goturdum yenidoganda nobetci uzman dr yatirilmasi gerekiyor dedi. pek hijyenkk olmadigi icin orada yatirmadim kendi dr umuza geldik ve yatisimiz yapildi.oglumun ictigi sut cigerlerinee girmisti 10 gun yatirdik..simdide kizim ayni seyi yasiyor bronsit olmus kuvezde suan..tedavisini ihmal ermeyin antibiyotiklerini bitirin aile hekimine bakmayin..

Cok saolasın canım bende sasıp kalmıstım size de cok. Gecmiş olsun İnşAllah bebeğin de cıkar biran önce canım alırsın kucağına: )

Cok saolasın canım bende sasıp kalmıstım size de cok. Gecmiş olsun İnşAllah bebeğin de cıkar biran önce canım alırsın kucağına: )
Cok tesekkur ederim..rabbim size de bir daha yasatmasin gercekten cok zor bi durum o yuzden ben artik aile hekimime pek guvenmiyrm ilk gittigimde uyarsaydi belki oglum o kadar eziyet cekmezdi..

Bebeğinizi sakın aile hekimine götürmeyin. İyi bir çocuk doktoru bulup onunla muhatap olun. Aile hekimi işi hafife alıyor. Oysa ki bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf oluyor. Hastalıklar bebeklerde bu yüzden hızlı ilerler. Bebişi giydirince kontrol edin. Üşümesin de terlemesin de. Vücudu falan sıcak olsun ama sırtı, kafası terlemiş ve nemlenmiş olmasın

Bizde aile hekimine götürmüştük öksürük için. Geçer deyip öksürük şurubu verdi antibiyotiğe gerek YÖK dedi. Tabii Noldu 1 hafta bekledik geçmedi göğsü hırlamaya başladı kızımın. Kendi doktorumuza götürdük zature başlangıcı dedi 3 gün antibiyotik iğne 15 günde 3 tane şurup verdi düzeldi. Aile hekimi en başta antibiyotik verseydi belki bu kadar ilerlemeyecekti. Benim görüşüm bu tip öksürük durumlarında malesef antibiyotik olmadan atlatılmıyor

Hatayda oturuyoruz evimiz cok sıcak alttan ısıtma ve merkezi sistem 28 29 derece ev mutfak camı hep acık ısı düşürmek için ama bebeği terletiyorum galiba
Benimkiler de terlemek ten perişan oldu hep hastaydı büyük kızım kapat petekleri odaların vanaları var evin girişinde üstünde yoksa bile ordan kapat ben bilmiyordum 8 sene önce güneydoğu da görevliydik merkezi kolaroferdi ev 35 dereceydi aman Allahım perişan olmuştuk

Asla aile hekimi olmaz bebek için canım ,iyi bir çocuk Dr bul ve güven bir kaç Dr denemende gerekebilir

Evin girişinde vana dolabı var üzerlerinde odaların adları yazar iki odayi kapatsan evin ısısı duzelir

Çocuk doktorunu dikkate alın onun önerdiği tedaviyi uygulayın. Burun aspiratori ile de çekip temizleyin.

Valla beni belki topa tutacaklar ama en başında doğru yönlendiren aile hekimiymiş.
Yazık ki 44 günlük bebeğe film çekmişler antibiyotk iğne filan vermişler çok üzüldüm.
Allah düşürmesin türkiyedeki çocuk doktorlarına çok güvenmiyorum. Gerçekten iyi olanlarından Allah razı olsun başımızdan eksik etmesn
Canım çocuk doktoru kadir tuğcunun makalelerini oku.
Yaz google a kadir tuğcu diye.
Onun sorulara cvp verdiği bi site var oraya gir şikayetni yaz
Hele bu yaşadklarını da yaz bakalm sana ne cvp vereck.
Tek yapman gereken bol bol emzir
Her burun deliğine 10ar damla serym fizyolojik sık.
Tıkandıkça açmak için sık.
Genelde kadir bey coldmix önerir yakasına damlatmak için 44 günlük bebeğe de öneriyormuydu bilmiyorm bi bak ona göre devam et.

Benim kizim 4 yasina kadar antibiyotik kullanmadi sonunda kulak enfeksiyonu gecirip kullanmak zorunda kaldi
Brosiolit i oksuruk surubu ve antibiyotiksiz atlatti
Kadir tugcuyu bende takip etmenizi oneririm cerrahpasa t.f.mezunu ben cocuklarimi hep oraya gotururum
Cocuklara oksuruk ve nezle surubu vermiyorlar antibiyotik ise son care olarak veriliyor
Hatay gibi sicak memlekete alttan isitma ve merkezi sistem yapan harika muhendisi tebrik ederim sikayet edip isiyi azaltma imkaniniz yokmu
Onlem olarak hafif nezle oksuren aksiran sadece burnu tikali olan biraz bogazi agriyan insanlarla gorusmeyin
Eve gelmek isteyenleri bir sure geri cevirin dr zature sebebiyle yasakladi diyin
Bebeginizi kimseye elletmeyin opturmeyin
Siz diyemiyorsaniz kocanizi gorevlendirin
Burnunu surekli temizlemek sart
Ceyrek siringa serumu burnuna sıkıp pompayla cekin sonra bebegi sirtustu yatirip gaz cikarir gibi sirtina vurun bunu burnu hafif doldukca tekrarlayin
Gecmis olsun

Cok tesekkur ederim..rabbim size de bir daha yasatmasin gercekten cok zor bi durum o yuzden ben artik aile hekimime pek guvenmiyrm ilk gittigimde uyarsaydi belki oglum o kadar eziyet cekmezdi..
Aynen canım bizi de uyarmadı Ciğerlere inmeden önlenebilir di belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…