Bebekleriniz kusmaya başladığı an doktorunuzla paylaşın. Fışkırır tarzda ise sorun var demektir..
Bebek reflü şikayetleri şu şekilde..
- Fışkırır tarzda kusmalar varsa
- Kilo kaybı yada durma
- Öksürük varsa
- Salya varsa
- Aşırı derecede ağlama huzursuzluk uykusuzluk ama uyku halleri (gaz sancısı yapar ve mide ağrısı yapar.)
- Hırıltı
Eğer kilo alımında bir kötü durum yoksa 6. ayda oturmaya başlayınca geçildiği söyleniyor. Fakat kilo kaybı yada durması varsa reflünün tedavi yollarına gidin..
Benim bebeğimde de 3. ayında ki kilosunda 2. aydaki kilosunda değişiklik olmadığı gibi 200 gr da vermişti. Zayıflamaya başladı yani..
Mamasına gaviscon toz karıştırıp kullandık 2 hafta kadar tam anlamı ile geçmedi..
Bu sefer Mamasını değiştirdik milupanın AR kusturmayan mamasını kullandık çok işe yaradı. Ama gaviscon tozu karıştırmaya devam ettik kilosuna göre nasıl kullanacağınız yazıyor…
Halen geçmeyince 15 gün içinde motilium şurup kullanmaya başladık.. yemekten yarım saat önce aç karnına surubu içiriyorsunuz..
Tedavisi 1-3 ay arasında devam ediyor kusmalarına göre yani. Kusması kesilince ilaçlarıda sakın kesmeyin. Devam edin..
Ayrıca AR mama katı bir mama onun için mama aralarında suyu biraz fazla verebilirsiniz. Çünkü çok kurutuyor dudaklarından da anlayacaksınızdır.. yedirdikten 1 saat sonra su içiriyorum. Tekrar 1 saat sonra yine su içiriyorum.. Mamanın arkasından su içirmeyin. Yoksa Mamayı sıvı hale getirip tekrar kusmasını sağlarsınız..
Ayrıca mamayı tek seferde yedirmeyin. Ben 2 yada 3 parçada 5 – 10 dakikalık aralarla yediriyorum.. aralarda gazını da çıkartmaya çalışıyorum..
Mama araları 3 saat yada 3.5 saat aralarla yedirin. 1 saat 2 saat aralarla değil.. anca sindiriyor çünkü ve mideden sindirmesi kısa sürede olmuyor.. ben mesela 3.5 aylık bebeğime 3 yada 3.5 saat ara ile 180 yediriyorum. 1 günde 5 öğün olarak..
Yedirirken 45 derece eğimle yediriyorum.. yedirdikten sonra 15- 20 dakika kucağımda dik pozisyonda tutuyorum.. ve yatağıda yine 45 derece eğimli şekilde yatırıyorum.. Yatağının baş kısmını eğimli şekilde yastıklar koyarak yaptım..
Bu konuyu önemseyin.. çünkü ileride mide reflüsü kalıcı hale gelmemesi için. Yoksa mide ameliyatı olmak zorunda kalınabilinir..
Bu dediklerimi yaptığınızda ve düzelme yoksa kesinlikle çocuk gastrolojisine gitmenizi öneririm..
Reflü sorunu varken 350 lere düşerken yemesi günlük. Şimdi çok şükür 900 cc ‘ye dayandık. 20 günde bu kadar yol katettik.. biraz dikkatli yedirmek gerekiyor.. moralinizi kesinlikle bozmayın. Ben çok bozmuştum. Sizde özenli davrandığınızda farkı ve iyileşmeyi göreceksiniz..
Geçmiş olsun tüm bebişlere ve annelerineee 