Bebeği severken

Benim kocam da kizimizi arada minik farem diye seviyo. Benim hoşuma gidiyo ))) Eger siz rahatsiz oluyosaniz tatli bir dille soyleyin ...

'Minik farem' dese belki sevimli gelecekti ama direkt fare. Fare uyuyor mu? Fare uyandı mi? Fare fare fare.

Ayy ne sinir oldum ya
Sizde ona bebeğim gayet iyi lağım faresi sen nasılsın deyin... tövbe ya başka bir şey bulamıyor mu yani ki kendine sevmiyormuş fareyi ee soylemedi amaç ne ??

Valla ben köpüs bile derim kizima bu kadar takacak ne var rahat olun minik fare gbi dusunuyordur luten karismayin

Beni de küçükken fare diye severlermiş :) Abim hala söyler :)
Bence takılmayın.
Ha tabi hoşunuza gitmiyorsa da bir şey diyemem. Ama sonuçta halası onun neden kötülüğünü istesin ki?

Biz yeğenimi köpek diye seviyoruz :)

Bence bırakın desin ya fare diye seven çok duydum ben. Ha itici geliyor illa uyarıcam diyorsanız da "o hayvana takıntım var, duyunca tuhafıma gidiyor" şeklinde söyleyin. Bazı arkadaşların dediği gibi "onun bir ismi var" diye uyarmayın sakın. İsmi olduğunu zaten biliyor. Çok ukalaca ve itici olur.

Merhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
Findik farem falan dese. Ne o oyle fare..

Bence böyle bir çıkış yaparsanız gereksiz yere mesafe koymuş olursunuz, Anadolu’da çok yaygındır bebekleri çirkin diye sevmek ya da çirkin şeylere benzeterek sevmek, böylelikle nazar değmeyeceği düşünülür.

Ben de yeğenlerimi fare, kurbağa, tosbik diye sevdim küçükken, tabi benim kız kardeşimin çocuklarıydı. Eğer erkek kardeşimin çocuklarını böyle sevmek istesem ve eşi sizin gibi düşünse çok çok kırılırdım. Sanki ben gözümden sakındığım, dünyalar güzeli bulduğum yeğenlerime özellikle çirkin hitap etmek istiyormuşum gibi olurdu... Hala olmadım ama lütfen çocuklarla çocukların büyükleri arasına mesafe koymayın bu şekilde, bırakın isteyen istediği şeyi söylesin, hakaret amaçlı değil ki sevgi amaçlı koyulmuş bir lakap. Bir de nazar değmemesi için böyle sevimsiz hayvanlar özellikle söylenir.

+1
Yok yere soğukluk başka bir şey değil..

Merhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
Minik oldugu icin oyle bir benzetme yapasi gelmis sanirim.Siz de laf arasinda fare ne kiz?baska sey bulamadin mi?filan diye espri yapin belki o lakaptan hoslanmadiginizi anlar

Terslemek değilde şakayla karışık bir şekilde söylemeyi düşünüyorum. İnanın aslında terslemek istediğim o kadar şey oluyor ki eş ailesi konusunda ama kırılmasınlar diye içime atıyorum maalesef.

Ben de oğlumu bit diye seviyorum bazen :) malum bir ara bit kadardı vs. Ama başkası böyle sevse kızardım sanırım. Kendim öyle sevince problem yok da başkasının düzgün sevmesini isterim, sonuçta ne amaçla söylediklerini bilemem. Bence rahatsızlığını dile getirmelisin.

fare? mickey mouse anlaminda demistir. misal my mouse bu tarafda cok sevilen bi hitabdir

Eşşeeeeggggkkkk diye de seviyoruz yeri geliyor ama fare hiç hoş defil zaten oldum olası jerry bile sevimsiz gelmiştir bana
Deyin fare deme sincap de kuş de davşaaaggn de fare deme :)

fesatlıgından ne dicegini sasırdım derim olmadı buyuk fare naber derim kızarsa neden yegenin kücük fare send ebuyuk farre derim anladın kimse benim yavruma fare diyemez yani adamın agzını yırtarım valla

Bazı şeyleri ne kadar abartıyor bu gelinler yaa. Fare diye sevse nolcak yanı. Bebek fareye mi dönüşecek. Relax biraz.

Herkesin bir Seviş tarzı var,
Oğlunu eşşek kafalı diye seven anneler bile var fare daha masum geldi bana:KK70:

Benim kv gibi sevmediğine dua et

Dövmeler yapacan piercingleri taktırıp anne babanla kavga edip bana mı gelecen sen diye oğlumu seviyordu :KK62:

Çok şükür görüşmüyorum da bitti şeytanın seviş tarzı :süslü:

Back
X