- 11 Ocak 2018
- 2.765
- 4.875
- 83
- Konu Sahibi Sylvia Plath
Benim kocam da kizimizi arada minik farem diye seviyo. Benim hoşuma gidiyo ))) Eger siz rahatsiz oluyosaniz tatli bir dille soyleyin ...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
'Minik farem' dese belki sevimli gelecekti ama direkt fare. Fare uyuyor mu? Fare uyandı mi? Fare fare fare.
Findik farem falan dese. Ne o oyle fare..Merhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
Bence böyle bir çıkış yaparsanız gereksiz yere mesafe koymuş olursunuz, Anadolu’da çok yaygındır bebekleri çirkin diye sevmek ya da çirkin şeylere benzeterek sevmek, böylelikle nazar değmeyeceği düşünülür.
Ben de yeğenlerimi fare, kurbağa, tosbik diye sevdim küçükken, tabi benim kız kardeşimin çocuklarıydı. Eğer erkek kardeşimin çocuklarını böyle sevmek istesem ve eşi sizin gibi düşünse çok çok kırılırdım. Sanki ben gözümden sakındığım, dünyalar güzeli bulduğum yeğenlerime özellikle çirkin hitap etmek istiyormuşum gibi olurdu... Hala olmadım ama lütfen çocuklarla çocukların büyükleri arasına mesafe koymayın bu şekilde, bırakın isteyen istediği şeyi söylesin, hakaret amaçlı değil ki sevgi amaçlı koyulmuş bir lakap. Bir de nazar değmemesi için böyle sevimsiz hayvanlar özellikle söylenir.
Minik oldugu icin oyle bir benzetme yapasi gelmis sanirim.Siz de laf arasinda fare ne kiz?baska sey bulamadin mi?filan diye espri yapin belki o lakaptan hoslanmadiginizi anlarMerhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
Terslemek değilde şakayla karışık bir şekilde söylemeyi düşünüyorum. İnanın aslında terslemek istediğim o kadar şey oluyor ki eş ailesi konusunda ama kırılmasınlar diye içime atıyorum maalesef.
fesatlıgından ne dicegini sasırdım derim olmadı buyuk fare naber derim kızarsa neden yegenin kücük fare send ebuyuk farre derim anladın kimse benim yavruma fare diyemez yani adamın agzını yırtarım vallaMerhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.