Bebeği severken

Merhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
Burada fare diye biri yok de

Hitap şekline, kelimelere insanda çağrıştırdığı şeylere önem veririm.
Fare size olumsuz geliyor ya da ilerleyen zamanlarda çocuğu hoş etkilemeyeceğini düşünüyorsanız uyarın ki ben ikaz ederdim.
Benim oğlana babası "Hıyar" der, sevgi cümleleriyle birlikte kullanırdı. İkaz ettim "Sana birisi sürekli hıyar dese kendini hıyar gibi hissetmeye başlarsın, düzgün hitap et çocuğa diye.
Kpim "Namussuz" kelimesini sevgi hitabı olarak kullanan biriydi (ki arada tvde gördüğü şeylere hala kullanır), oğluma bir iki sefer söyledi ve güzellikle uyardım, rahatsız olduğumu, güzeli çağrıştıracak hoş kelimeler seçmesini söyledim. Baktım sallamadı, affedersiniz "Baba sen de ne namussuzsun haa" diye laf arasında takdir ettiğim yönlerine bu kelimeyi giydirdim. Buz gibi oldular. Bizimkiler de vardı yanımızda :)) "Ne oldu? Siz sevmek için kullanıyorsunuz ya, ben de sizi sevdiğimden dedim, rahatsız mı oldunuz?" dedim.Anladılar, bir daha öyle hitap etmediler ve konu kapandı

Ben de bunu anlamıyorum aslında, neden çok daha güzel kelimeler, daha olumlu kavramlarla özdeşleşmiş hayvanlar yerine insan bir kemirgeni, ilkten yuvasının lağım olduğu akla geleni sevgi hitabı olarak seçer ki? İnsanı etkiler yani.

Merhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
ben de görümceye lakap takardım ve öyle yazardım.

mesela; gelengi derdim.

o da bir fare çeşidi :)

ayrıca hoşlanmadığını söyle, neden susuyorsun?

ve fare dediği sürece muhatap olma, cevap verme.

Abimin eşi kızımı “annecim” diye seviyor
Kayınvalidem “eşek kafa” diye seviyor

Yemin ediyorum bazen etrafıma uçan tekmeler atasım geliyor. Çaresini bulursanız bana da yazın.
söylemeyin diyeceksin.

Bende tavşanım kedim falan diye severim ama bi yakınımız köpeğim diye sevmişti çok pis uyuz olmuştum hala aklıma.geldikce sinirleniyorum

Ben cok takilmam boyle seylere karsidakini taniyorsunuz neticede neyi ne anlamda diyecegini cozmussunuzdur bende yegenime fare derim minik farem diye severim ama bana sevimli geliyor diye:)

4 yaşında bir kardeşim var... Üstelik cins fare bizimki tarla farem diye severim :KK70: minik bakteri, kuyabiye canavayı, penguen, minik yaratık bunlardan sadece bazıları...
Gülüyor benim yavrum ya :KK70: yanağının bir tarafında parvobacter var orası genelde kırmızı, gördükçe bakteriiiiiiiii diyorum bakteri sesi çıkartıyor kendince bizim iletişim yolumuz bu :KK70:

O sizin kardeşimiz, istediğiniz gibi seversiniz, anneniz alınmaz ki size. : ) Ben gorumceme alınıyorum sanırım.

Bizde Yeğenim küçükken minik fare derdik biraz Büyüyünce Tombik döner demeye başladık .
Küçük olduğu içindi ve de sevdiğimiz içindi . Ama rahatsız oluyorsanız söyleyin

O sizin kardeşimiz, istediğiniz gibi seversiniz, anneniz alınmaz ki size. : ) Ben gorumceme alınıyorum sanırım.
4 yaşındaki kızım, büyüyünce köpek olacağım diyor, içten içe sinirleniyorum :)
aslan olacağım dediğinde aferin aslan kızıma diyorum.

amma çelişkiliymişim yahu :))

Bu lakap yeni çıktı. Ben de şaşırdım. Diğerlerine bir şey demiyorum, kompleksli misin diyorlar diye. Fare konusunda gorumcemi tatlı dille uyaracagim ama onuda aleyhime çevirip, kompleksli diyecekler. Desinler, zaten anlayışlı olsam da olmasam da yaranamadım bu insanlara.

İnanın çok ama çok hayvansever biriyim. Fareler ve ozellkle bebekleri bana masum canlılar gibi gelir. Öldürüldüklerini görmeye asla dayanamam. Ama onlar benim aksime hayvanlardan hiç hoşlanmazlar. Hele fare lafı geçtiğinde bile mideleri bulanir. Hal boyleyken, neden başka bir şey değilde fare? Sanırım uyaracagim hanımlar. Böcük demis bir arkadaş, böcük deseler umursamazdim inanin. Kendisi küçük değil bu arada.
Fareden nefret edip fare ismi veriyorlarsa bu hem sana esine ve bebegine saygisizliktir. Eger bu mesajini belirtmeseydin sevme sekli oyledir diyecektim hos olmasada ama bu soylediklerinden sonra ben altinda art niyet ararim kusura bakma... Tatli dille ikaz etmeni tavsiye ederim

Hitap şekline, kelimelere insanda çağrıştırdığı şeylere önem veririm.
Fare size olumsuz geliyor ya da ilerleyen zamanlarda çocuğu hoş etkilemeyeceğini düşünüyorsanız uyarın ki ben ikaz ederdim.
Benim oğlana babası "Hıyar" der, sevgi cümleleriyle birlikte kullanırdı. İkaz ettim "Sana birisi sürekli hıyar dese kendini hıyar gibi hissetmeye başlarsın, düzgün hitap et çocuğa diye.
Kpim "Namussuz" kelimesini sevgi hitabı olarak kullanan biriydi (ki arada tvde gördüğü şeylere hala kullanır), oğluma bir iki sefer söyledi ve güzellikle uyardım, rahatsız olduğumu, güzeli çağrıştıracak hoş kelimeler seçmesini söyledim. Baktım sallamadı, affedersiniz "Baba sen de ne namussuzsun haa" diye laf arasında takdir ettiğim yönlerine bu kelimeyi giydirdim. Buz gibi oldular. Bizimkiler de vardı yanımızda :)) "Ne oldu? Siz sevmek için kullanıyorsunuz ya, ben de sizi sevdiğimden dedim, rahatsız mı oldunuz?" dedim.Anladılar, bir daha öyle hitap etmediler ve konu kapandı

Ben de bunu anlamıyorum aslında, neden çok daha güzel kelimeler, daha olumlu kavramlarla özdeşleşmiş hayvanlar yerine insan bir kemirgeni, ilkten yuvasının lağım olduğu akla geleni sevgi hitabı olarak seçer ki? İnsanı etkiler yani.

Ne güzel anlatmışsiniz. Ben de bunu anlamıyorum, sebep ne? Oğlum ufak tefek bir bebekte değil, gayet tombik bir bebek. Buna uygun bir şeyler de diyeceksen ama... İyi yapmissiniz bu arada, bebeğe söylenince sevgiden oluyorda, kp ye söylenince neden ayıp oluyor.

Bu lakap yeni çıktı. Ben de şaşırdım. Diğerlerine bir şey demiyorum, kompleksli misin diyorlar diye. Fare konusunda gorumcemi tatlı dille uyaracagim ama onuda aleyhime çevirip, kompleksli diyecekler. Desinler, zaten anlayışlı olsam da olmasam da yaranamadım bu insanlara.
Fare biraz olmadı sanki ya. Daha güzel bi şey bulaydın. Tavşan mavşan diyeydin bari diyin.
Ben de öyle seviyorum bebekleri. Çirkin, pasaklı, enik... vs ama seviyorsan anne babası demem yani.

Ne güzel anlatmışsiniz. Ben de bunu anlamıyorum, sebep ne? Oğlum ufak tefek bir bebekte değil, gayet tombik bir bebek. Buna uygun bir şeyler de diyeceksen ama... İyi yapmissiniz bu arada, bebeğe söylenince sevgiden oluyorda, kp ye söylenince neden ayıp oluyor.

Aynen öyle, neden bebeğe söylerken sevimli de, yetişkin birine söyleyince hakaret? Hakaret hakarettir işte, namssz hitabını sürekli sevgiyle, aferinlerle, öpücüklerle duyan bir çocuk nasıl bir algı geliştirir? Ve sonra kimlere gerçekte namssz denildiğini, nasıl karşılandığını görünce nasıl çelişir? Ne gerek var bunu çocuğa yaşatmaya, salt canları öyle sevmek istiyor diye?

Herkes haddini bilmeli, siz de rahatsız olduğunuz durumu güzellikle açıklayın. İster büyütüyorsun desinler, ister gereksiz takıyorsun desinler. "Büyütmüyorum, söylüyorum rahatsız olduğumu. Yoksa bu konuyu uzatıp büyütmek niyetinde misiniz? Şu halde zaten küçük bir mevzu, siz de büyütmeyin söyleyip söyleyip, büyümesin" dersiniz. Bu kadar keskin konuşabilir misiniz bilmiyorum da, gerektiğinde konuşun da yani. Böyle bir şeye inatla devam edip, bir de size abartıyorsun diyecek tiplere mesafe gerek çünkü.

Ben de bebekleri severken kuzucuk derim bana sevimli geliyor. Ama fareyi ben de sevmedim. Sanırım hayvanina gore değişiyor tavrimiz. bazen annesinin kucağındaysa anası danası derim insallah kimse rahatsız olmuyordur hiç uyarilmadım

'Minik farem' dese belki sevimli gelecekti ama direkt fare. Fare uyuyor mu? Fare uyandı mi? Fare fare fare.

Back
X