Bebeği severken

Çok takılmazdım yerinizde olsam, biraz büyüyüp konuşmaya başlasın kendine ne nickname'ler bulacak çocuğunuz. Yeğenim birara peppa pig'den aldığı ilhamla kendisini 'küçük domuzcuk' diye sevmemizi istiyordu :KK70:Bize komik geliyor tabi ama annem çok bozulmuştu biricik torununun kendine ısrarla domuzcuk dedirtmesine. Sonra bir dönem Fluttershy, bir dönem Elsa oldu. Son görüşmemizde de teyze-yeğen dinamiğinin ilişkimiz için yeterli olmadığına karar verdi. Normalde hep ismimle hitap eder artık abla diyecekmiş bende ona canım kızkardeşim filan diyecekmişim. Değişiyor yani, bir konuşmaya başlasın o seçer kendine göre bir şeyler.

Hanımlar hepinize cevaplariniz için çok teşekkür ederim. Bugün şöyle birşey oldu, diğer eltim gorumceme bebeğini opturmemis, o da 'abimin bebeğini benden sakiniyor' falan dedi sinirlenerek. Aramızda konuşuyoruz bu arada. Ben de o ikisinin de bebeği dedim, sustu.

sonra 'napiyo fare' dedi. ben de sakaya vurarak 'baska bir şekilde seslen halası yaaa' dedim gülerek, abisinin çocuğuna istediği gibi seslenirmis. Tabii o da şakaya vurarak diyor bunu. Aynı geçen sefer, eve gelmeden haber verin, hazırlık yapayım dediğimde de abimin evine gelirken izin mi alacağız demisti. İşin kötüsü, birkaç haftalığına geliyorlar bu hafta sonu, yarım saatlik mesafeden bu kadar kalmaya gelinir mi ya? Sanki Japonya'dan geliyorlar. Dert bir değil ki. Neden eş aileleri, kendi evlerinde oturmazlar ya?

Ne var bunda yaa.Görümcen değil kız kardeşin fare diye sevseydi bebeğini bu kadar sinir olmazdın bence.

Hanımlar hepinize cevaplariniz için çok teşekkür ederim. Bugün şöyle birşey oldu, diğer eltim gorumceme bebeğini opturmemis, o da 'abimin bebeğini benden sakiniyor' falan dedi sinirlenerek. Aramızda konuşuyoruz bu arada. Ben de o ikisinin de bebeği dedim, sustu.

sonra 'napiyo fare' dedi. ben de sakaya vurarak 'baska bir şekilde seslen halası yaaa' dedim gülerek, abisinin çocuğuna istediği gibi seslenirmis. Tabii o da şakaya vurarak diyor bunu. Aynı geçen sefer, eve gelmeden haber verin, hazırlık yapayım dediğimde de abimin evine gelirken izin mi alacağız demisti. İşin kötüsü, birkaç haftalığına geliyorlar bu hafta sonu, yarım saatlik mesafeden bu kadar kalmaya gelinir mi ya? Sanki Japonya'dan geliyorlar. Dert bir değil ki. Neden eş aileleri, kendi evlerinde oturmazlar ya?
Ama canım kusura bakma da, sen susarsan daha çok şey söylerler.
Abisinin bekar evi değil orası, o evin bir hanımı var, abisinin olduğu kadar senin de evin.
Düşünemiyorsa bir zahmet sen izah et ona. Yoksa daha abimin evi, abimin bebeği diye diye daha çok tepene çıkarlar.

Ama canım kusura bakma da, sen susarsan daha çok şey söylerler.
Abisinin bekar evi değil orası, o evin bir hanımı var, abisinin olduğu kadar senin de evin.
Düşünemiyorsa bir zahmet sen izah et ona. Yoksa daha abimin evi, abimin bebeği diye diye daha çok tepene çıkarlar.

Aslında bunu dusunebilecek bir zekada kendisi ama hem gorumcelerimin, hem de kayinvalidemin iğnelemekten, laf sokmaktan çok keyif alma gibi bir huyları var. Bunu esimde biliyor. Annemin böyle huyları vardır diyor. Diğer eltime bunu yapamazlar mesela. Ben iyi olayım, eşimin hatri var dedikçe, bu insan nasılsa susuyor diyip, işlerine gelmiş olabilir.

Görümcem fare demeye devam ederse, elbette ikinci uyarım böyle yumuşak olmayacak. Abimin çocuğu lafı bir daha geçerse, yine düzeltme yapicam. Aslında gönül bazen neler neler söylemek istiyor da, susmak zorunda kalıyor insan.

Aslında bunu dusunebilecek bir zekada kendisi ama hem gorumcelerimin, hem de kayinvalidemin iğnelemekten, laf sokmaktan çok keyif alma gibi bir huyları var. Bunu esimde biliyor. Annemin böyle huyları vardır diyor. Diğer eltime bunu yapamazlar mesela. Ben iyi olayım, eşimin hatri var dedikçe, bu insan nasılsa susuyor diyip, işlerine gelmiş olabilir.

Görümcem fare demeye devam ederse, elbette ikinci uyarım böyle yumuşak olmayacak. Abimin çocuğu lafı bir daha geçerse, yine düzeltme yapicam. Aslında gönül bazen neler neler söylemek istiyor da, susmak zorunda kalıyor insan.
Canım o kadar abim abim diyorsa birazda o abisinin hatrına sussun sana karşı.
Zekayla alakalı değil bu, hadsizlikle alakalı, dediğin gibi sen sustukça biraz daha ileri boyuta taşırlar.
Bir dönem ben de senin gibi yaptım, baktım saçmalamakta sınır tanımıyorlar, hemen susmayan taraf ben oldum, o zaman hizaya geliyorlar malesef, keşke böyle bir ilişki olmasa herkes saygılı sevgili olsa ama olmuyorsa da yapacak birşey yok..

Canım o kadar abim abim diyorsa birazda o abisinin hatrına sussun sana karşı.
Zekayla alakalı değil bu, hadsizlikle alakalı, dediğin gibi sen sustukça biraz daha ileri boyuta taşırlar.
Bir dönem ben de senin gibi yaptım, baktım saçmalamakta sınır tanımıyorlar, hemen susmayan taraf ben oldum, o zaman hizaya geliyorlar malesef, keşke böyle bir ilişki olmasa herkes saygılı sevgili olsa ama olmuyorsa da yapacak birşey yok..

Kendilerini öyle doğrucu, öyle anlayışlı gösteriyorlar ki, ters bir cevap versem inanın bir de onlar mazlum olur. Eşime bazen sitem ettiğim de, ana babası olmayan biriyle evlenseydin diyor. Sonra pisman oluyor ama neye yarar. Ben onun ailesiyle, küçücük bebegimle haftalarca kalacağım sonuçta.

Gecen geldiklerinde, kayinvalidem çok kirici bir şey dedi, ben de kırılmanın verdiği öfkeyle kendimi savundum. Sonra, sana hiçbir şey diyemiyorum diyip ağladı, ortalığı yıktı, eşimle beni birbirimize kirdirdi, kizlarini da alıp gitti. Evime bı daha gelmeyin diyerek. Sonra ne oldu, biz tıpış tıpış gittik. Gittiğimizde bir afralar bir tafralar. Eşim olmasa, yüzlerini şeytan görsün.

Eşim çoğu zaman, altta kalma ver cevabını diyor ama çok tehlikeli insanlar, yüzleri düşüyor, iyice sevimsizlesiyorlar, gidene kadar sabrediyorum ben de. Şu görümce bir evlense, analı kızlı şeytani koalisyon azalacak ama... : )

Benim görümcem kendi bebeğini o. Çocuğu diye seviyor :(
ilk duydum şok oldum
Çocuk öyle sevilir mi o nasıl kelime dedim
Benim
Bebeğimin yanında böyle kelimeler kullanma bir daha dedim
Sende ciddi bir şekilde uyar hoşlanmıyorsan canım

Benim yeğenlerimi sevme şeklim de kurbağa, böcek, bal, börek, kurabiye, sosis, teyzekuşu .... şeklinde uzanıyor takılmayın bence kalp kırmaya gerek yok :) büyüyünce geçecek o farelik zaten :)

aslında mesele fare demesi değil, size gıcık davranması.. ne demek abimin evi, ben olsam bir kaç haftalığına madem abisinin evine geliyor o süre boyunca anneme giderim.. kalsın abisinin evinde.. gerizekalı mı ne, en uyuz olduğum insan tipi..

Benim görümcem kendi bebeğini o. Çocuğu diye seviyor :KK43:
ilk duydum şok oldum
Çocuk öyle sevilir mi o nasıl kelime dedim
Benim
Bebeğimin yanında böyle kelimeler kullanma bir daha dedim
Sende ciddi bir şekilde uyar hoşlanmıyorsan canım

O nasıl anne öyle ya. İlk defa böyle bir sevme şekli duyuyorum. Öyle bir kadının yetistirecegi bebeğe yazık.

Back
X