• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeği surekli kendisi istemeden emzirmek dogru mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

MamostePc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2019
2
0
1
35
Merhaba arkadaşlar benim bebeğim 1 yaşında ve ben hala kendim onu alıp emzirmiyorum. Yanı onun emmek istemesi nasil birşey hic bilmiyorum. En geç iki saatte bir alıp emzirmiyorum bazen istemiyor bazen de emiyor. Zaten çoğu zaman zorla emzirerek bu günleri geldik. Yanı bıraksam saatlerce emmek istemiyor. Ama tecrübeli annelere bir sorum olacak bu yaptığım doğru mu acaba. Korkarım yemek yemeyi de hiç istemeyecek. Zaten pek bir şey yemediği için emmeyi keyfine bırakırsam çok zayıflar diye korkuyorum. Sizce ne yapmaliyim

1 yasjndan sonra bahsettiginiz gibi iki saatte bir cocugu alip o istemeden emzirmek biraz fazla geldi bana acikcasi. Ilk dogduklari zamanlar evet 2 saatte bir besleniyorlar. Ama ilerleyen aylarda bu sure uzuyor. Daha uzun araliklarla daha kisa emiyorlar cunku islerini hemen halletmeyi ogrenmis oluyorlar.

Ben 5.5 ay suren meme reddiyle emzirdim bebegimi. Asla beslenme istemiyor kucagima aldigim anda cigligi basiyordju memeyi asla tutmuyor beni itiyordu. Sonra ek gida doneminde ek gidayi da reddetmeye basladi ve kendjsi mememe yapisti. (Bu arada alerjileri oldugunu ogrendik ben diyete basladim alwrjiden dolayi emmiyormus)

Suan 21 aylik. Uzun suredir sanirim.7-8 aydan sonra o istedikce verdim memeyi 4-5 saatte bir istiyordu. Hala emiyor, ben hic teklif etmiyorum kendisi meme diyor zaten istediginde ki gunde 2 ye filan dustu. Kendi kendine birakmasini bekliyorum.

Siz teklif etmezseniz bir sure sonra o kendi istedigi saatlerde zaten gelip isteyecektir. 2 saatte bir emziriyorsaniz muhtemwlen ek gidaya da ihtiyac duymuyordur zaten.

Merhaba arkadaşlar benim bebeğim 1 yaşında ve ben hala kendim onu alıp emzirmiyorum. Yanı onun emmek istemesi nasil birşey hic bilmiyorum. En geç iki saatte bir alıp emzirmiyorum bazen istemiyor bazen de emiyor. Zaten çoğu zaman zorla emzirerek bu günleri geldik. Yanı bıraksam saatlerce emmek istemiyor. Ama tecrübeli annelere bir sorum olacak bu yaptığım doğru mu acaba. Korkarım yemek yemeyi de hiç istemeyecek. Zaten pek bir şey yemediği için emmeyi keyfine bırakırsam çok zayıflar diye korkuyorum. Sizce ne yapmaliyim
Şuan yarı yarıya noktasında olmalı yani ek gıdalar ve anne sütü yarı yarıya hatta birbyasindan sonra anne sütü iki yaşına kadar azaltılarak biraktirilmali. Şuan anne sütü temel beslenme kaynağı konumunda olmamalı

Back
X