Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar nerdeyse son 1 haftadır gaz sancıcı olduğunu tahmin ettiğimiz nedenlerden dolayı bebeğim en fazla 5 dakika emiyor ve sonra ya ağlıyor ya da uyluya dalıyor, sonrasında emzirmek ise neredeyse olanaksız 1,5-2 saat sonra tekrar acıyor ve yine 5dk emiyor bırakıyor... biraz dişimi sıkıp iyice acıkmasını bekledim ki çok emsin yine değişmiyor durum.. Kilo kaybedecek diye korkuyorum, yoksa bu ona yetiyormudur. Varmı böyle bebeği 5 er dakika emipte kilo alımı gayet iyi olan bebekler.
Bu kısa emmelere karşı ne tavsiye edersiniz.
annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
bnmkide 3-4 gündür aynı şeyi yapıyo 40 ı çıkana kadr memeden ayrılmayaan çocuk şimdi diliyle itmeye başladı herhalde yeityoki almıyo diyorum ama kilosuda şimdilik iyi 40 gün sürekli emen bebeğin şimdi 5 dk.da doyduğunu düşünmüorum açıkcası ama acıkırsada ağlar durmaz die biliorum inş. kilo kaybetmezler
bnmkide 3-4 gündür aynı şeyi yapıyo 40 ı çıkana kadr memeden ayrılmayaan çocuk şimdi diliyle itmeye başladı herhalde yeityoki almıyo diyorum ama kilosuda şimdilik iyi 40 gün sürekli emen bebeğin şimdi 5 dk.da doyduğunu düşünmüorum açıkcası ama acıkırsada ağlar durmaz die biliorum inş. kilo kaybetmezler
Aa enteresan bizimkide 40 çıktıktan sonra böyle oldu.. acaba neden?
annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
bilemicem ben milupanın anneler için olan çayını içmeye başladım acaba içindeki bir madde anne sütünümü yağlandırdı bu da olabilir yakında cvbı çıkacak dr. gidince bakalım ne kdr olmuş bizim oğluş :)
belki sıcaklardan da olabilirmiş hava değişimi fln
yalancı emzik verdiniz mi bebeklerinize? bence çok huysuz değillerse sakın vermeyin, ben verdiğime pişmandım, çünkü daha sonra çok daha az emmeye başladı. Benim kızım da 5 dk. emip bırakıyordu, 3. ayda göğsümün birini bıraktı, 6. ayda tamamen bitirdi. Kilo alımı gitgide azaldı, çok iştahsız ve zayıf şimdi. Umarım sizin de öyle olmaz
annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
aaaaaaaaaa gerçektenmi çok kötüü fenaa emzik veriyodum valla ama istemediği zmn vermiyorum işine gelirse alıo zaten bnmki düzeldi maşallah şimdi iyi emio çok şükürrr darısı başına aysuncum
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
benim bebeğim 2,5 aylık ve doğduğundan beri 5 dk emip boşaltır göğsümü.kilo alımıda gayet iyi.sütün tazyikli ve yoğunsa doyuyordur merak etme.hem bebeklerin çoğu ilk 5 dakikada göğüsün yüzde 70-80ini boşaltıyomuş.dr öyle demişti canım..
bebekler büyüdükçe daha kuvvetli emdikleri için daha kısa sürede doyarlar. benim bebeğim 4,5 aylık hep kısa emer kilosuda iyi. zaten emerken yutkunma şeklinden doyacağı kadar emip emmediğini anlayabilirsin. yani hızlı hızlı yutkunuyorsa süt tazyikli ve çoktur ama eğer 3-4 kere emip sonra yutkunuyorsa süt azdır o yüzdende ağlıyor olabilir.
illaki zayıflamam şart!!!
Kayıtlı Üye
ay aynı dert bendede var malesef korkuyordum bende demek süt tazyikli olduğundan öylemiymiş bi rahatladımki allah sizden razı olsun öptümmm
Belli bir aydan sonra kısa kısa emip bırakıyorlar...doktorumuza söylediğimde gülerek ''salaklık dönemleri başlıyor işte endişe etme emdiği kendine yetiyodur '' demişti....bir müddet sonrada 2 dk emip kafalarını kaldırıp dışarıyı seyrediyolar....bizimki mesela odada biri olsa emmez dışardan ses gelse oraya döner emmez,başkasının evinde emmez etrafı seyreder vs.....ilk aylardaki gibi olmuyolar yani...
hımm normalse sevindim ya, hep bir yerlerden 20 dakika emerler bilgisini okudum o yüzden endişelendim benimki coşkuyla emerken hep genzine kaçıyor nefes almakta zorlanıyor sonra dahada emmiyor, o ağzı kitleniyor sanki, bakalım bi kilo alımını öğreneyim o zaman daha iyi durumumuzu değerlendirebilirim sanırım.
emzik olayıyla bağlantılı olabilir bende yeni başladım emziği vermeye, yemek bile yedirmiyor çünkü. ama ya hepimiz emikle büyümüşüz, böyle olmaması lazım mantıken.
annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
3 gün önce dr.a gittik bnmkide 5 .dk. emip bırakıodu tarttığımızda 1 ayda 1.600 kilo aldığını görünce gözlerim pörtledi :) demekki yetiomuş bebeğime mşallahhh
sevgili aysun bebeğin çok huysuz değilse bence emzik verme. benim bebeğim hiç göğsümden ayrılmaz diye emzik vermiştim, daha doğrusu kaynanam verdirtmişti. emzikten önce her ağladığında mememi alırken emzikten sonra daha az almaya başladı, kilo alımı da azaldı sonra da bıraktı memeyi.
Herkeste bana çalışan annelerin kurtarıcısı diyor emzik için... tamam çok ağlamadıkça vermiycem, bu durumda alışmaz zaten, ağlarkende ağzında tutmaz ozaman. Pooof çok zormuş bu işler çoook zoorrr...
Bebeğimin yanakları yumuşadı sanki(yani kilo verdi sanki) bekliyorum yaklaşık 1 hafta sonra gidicez doktora, görücez durumunu, aç bırakıyorum ki biraz daha fazla emsin, elini ağzına götürmeden vermiyorum memeyi, daha uzun emsin diye.
3 gün önce dr.a gittik bnmkide 5 .dk. emip bırakıodu tarttığımızda 1 ayda 1.600 kilo aldığını görünce gözlerim pörtledi :) demekki yetiomuş bebeğime mşallahhh
Maşallah canım, umarım benimkide kuruntudur.
Merhaba arkadaşlar
Bebeğim16 günlük oldu.Bugün doktora gittik 1 haftada sadece 150 gram almış.Doktor yetersiz gördü bir haftada 270 gram alması gerekiyormuş.Mama takviyesi verdi tereddüt ediyorum vermekte.Benim bebeğimde 5-10 dk emip uykuya dalıyor ve çok sık uyanıyor. Fakat sütüm yogun kıvamlı ve tazzikli geliyor.nasıl beslemiyor anlamıyorum...Mamayı verirsem anne sütünü bırakırmı ? aysun444 senin bebeğin kaç aylık?
benimki 1,5 aylık.bir haftada 270 gr alması gerekiyorsa doktorunun beklentisi ayda 1 küsür kilo alması ama ayda 600 gr dan aşağı alırsa mama tavsiye ediyorlar. bence acele etmeyin, sanırım sütünüz var ama bebek çok sık emdiği için az az emiyor, bu nedenle çok doymuyor olabilir, biraz bekletin kısa emmelerinin birinde acıksade iki saat bekletin bakın emme süresi uzuyormu, zaten doktorlarda 2saatte bir beslenmesini tavsiye ediyor minik bebeklerin...
Olmadı yine kısa emerse sütünüzü sağıp bibronla verin karnını doyuracak kadar emiyormu yoksa yine kısa emip bırakıyormu ona bakın. Sonuçta mamaya geçerseniz biberonla vereceksiniz,(gerçi kaşıkla vermeyi tercih edenlerde var)...
Ha şunuda söylemeden geçemeyeceğim benim bebeğim bazı haftalar kilo açısından olduğu yerde kalıyordu sonraki hafta birden artıyordu bu da olabilir.
annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar
Bebeğim16 günlük oldu.Bugün doktora gittik 1 haftada sadece 150 gram almış.Doktor yetersiz gördü bir haftada 270 gram alması gerekiyormuş.Mama takviyesi verdi tereddüt ediyorum vermekte.Benim bebeğimde 5-10 dk emip uykuya dalıyor ve çok sık uyanıyor. Fakat sütüm yogun kıvamlı ve tazzikli geliyor.nasıl beslemiyor anlamıyorum...Mamayı verirsem anne sütünü bırakırmı ? aysun444 senin bebeğin kaç aylık?
cnm bence memeyi asla kesme ve mama vermemamayı alan çoğu bebek memeyi almıyo benm oğlumda 5-10 dk.da bir emerdi 40 güne kadar hep böyle devam etti bir tek uyuduğu zmnlar memeden ayrıydı bence her ağladığında ve arandığında ver bnmkide ilk ay 650 gr.almıştı öbür aydaböyle olursa mama vericem dedi bende her ağladığında meme verdim 1.600 gr. aldı
sütün yoğun olması önemli değilmiş yağlı olması önemliymiş bnmde göğüslerim taş gibi oluyodu fakat yağlı değildi dahasonra humana ve milupanın anneler için olan çaylarını içtim sütümün kalitesi arttı bunları dene derim inş. gelecek ay yeteri kadar kilo alır
hımm normalse sevindim ya, hep bir yerlerden 20 dakika emerler bilgisini okudum o yüzden endişelendim benimki coşkuyla emerken hep genzine kaçıyor nefes almakta zorlanıyor sonra dahada emmiyor, o ağzı kitleniyor sanki, bakalım bi kilo alımını öğreneyim o zaman daha iyi durumumuzu değerlendirebilirim sanırım.
canım benim kızım da 11 aylık doğduğundan beri maksimum 10 dk emdi çoğunlukla 5. Millet 40 dk. emzirirken ben 5, kişiye göre değişirmiş bu sütün bolsa yetiyordur doyup bırakıyordur. Doktorumuz 5 dakikada alacağının çoğunualıyor derdi, demekki memede oyalanmayı sevmiyor derdi.
Ama eğer önceden çok emip te şimdi azalttıysa gaz vs. olduğunu düşünüyorsanız ayakta emzirin bir süre. Ben çok yaptım gaz sancısından ememiyordu yavrucak ayaklarım kopardı. Ne yapalım herşey onlar için.
bence ağladığında da emzik verme, meme ver. ne zaman ağlarsa meme ver, emziği bırak. benimki ilk ay 1 kg. almıştı, ikici ay emzik verdirttiler bana 800 gr. aldı. bakıyordum 3 saat olmamış daha acıkmamıştır huysuzluktandır deyip ağladığında emzik veriyordum. üçüncü ay 600 sonraki aylar max. 400 gr. aldı. ilk başta mememe çok düşkündü, o yüzden kayınvalidem seni yalancı emzik olarak kullanıyor emzik ver rahat edersin dedi. şimdi çok pişmanım, memeden soğuyor. çünkü emme içgüdüsünü onunla tatmin ediyor. üçüncü aydan sonra ağlayarak emmek istememeye başladı, mama takviyesi yaptım. 6 ayda bitirdi sütü.