Kızlar dün Berkay'a plates yaptırdık. Topun üstünde hoplamayı çok sevdi. Bir de topu mavi çok ilgisini çekiyor.
Günden güne oturma süresi artıyor ve bu da beni çok mutlu ediyor. Bir de emeklemeye başlarsa çok mutlu olacağım. Berkay şimdi 8.5 kg civarında ama bu egzersizler kilosunu fazla etkilemez inşallah.
Dün kutu oyunu oynadık karton kutunun içine bişeyler saklayıp tek tek çıkarıyoruz.
Canım cumartesi gittiğimiz yerde Gönül Hn'ın çalışma odasıydı orası. Keşke bizim de öyle oyun halımız olsa. Biz evde çalışırken yere bir battaniye serip üzerine renkli çarşaf örterek çalışıyoruz.canım maşallah Berkay'a...
negüzel kafasını tutuyor...
güzel gelişmeler yaşıyorsunuz...
devamıda gelecek...
bu arada altınızdaki oyun halısımı ??
çıkarmalı geliba..
nerden aldın canım ???
maşallah alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
kutu oyununu nasıl ve neyle oynuyorsunuz ?????
Cumartesi günkü çalışmalardan ufak bir bölüm.
http://www.dailymotion.com/video/xd0i50_video0002_lifestyle
maşallah berkaya cnm benimkide 28 haftalık doğdu hemde çok küçük 940 gr neredeyse 4 aylık olacak 4 kg ancak olabildik bunada şükür ondan bende çok endişeleniyorum ilersi için cnm bu hareketleri kim söylüyor fizik tedavi falan görüyormusunuz bilgi verirsen sevinirim yani hangi bölüme ne zaman gitmemiz gerekiyor acaba
ay mehtap berkay gayet iyi görünüyo yani çok hareketli başını falan gayet iyi tutuyo çok tatlı görünüyo berkay:)cidden halı çok güzelmiş bizlerdede olsa çok güzel oynarlardı
Berkay bu hızla giderse annesi herşeyi yapacak kuzum...
darısı kardeşi Ata'ya...
bende demin ağustos anneleri topiğini okudum Mehtap
ordaki bebeklerde henüz ayağa kalkmıyorlarmış..
emekleme yapıyorlar ve kalkmak için çabalıyorlarmış ama olmuyormuş..
sen ara aya bakmak lazım dedin ya (fizyoterapist demiş)
Ata onlarla aynı gibi..
emeklemek hariç ama istemiyor kuzum napim..
dönüyor yada kalkmak istiyor minik kuşum...
ah mehtap daha ecrindede yok emekleme belirtileri vallahi canım sıkılıyo ama yapacak bişeyde yok durmuyoda daha parmak ucuyla adım atıyo ne bileyim ama çenesi çok düşük iki gündür komşunun oğlunu görmüş ege gel demiş babannesi gece yatıyo ege gel sabah uyanıyo ege gel gel gülmekten öldüm babasıda diyo kızım beni egenin babasıyla papas edicen deme ege diye bak kızıyorum oda babasına bakıyo bağırıyo ege geell:)
Canım peki ellerine dayanarak gövdesini kaldırıp kedi gibi durabiliyor mu. Berkay da adımlarını parmak ucunda atıyor. Hani erken doğan bebeklerde parmak ucunda yürüme görülür diyorlar ya. Onu da gösterdim fizyoterapiste bu ilk ayağa kalkma dönemlerinde normal dedi ondan endişelenme.
Mesela Berkay hiç hece yapmıyor hani bazı bebekler ba-ba-ba de-de-de ma-ma-ma diye hep hece tekrarı yaparlar ya onu yapmıyor. Ama tek nefeste iki heceyi çıkarıyor. Anne, ede, inge gibi şeyler söylüyor tabi anlamını bilerek değil bilinçsiz olarak.
Ya işte öyle kıskanç babaya böyle kız:))))
onu yapıyo mehtapcım kalkıyo kollarının üzerine bunu uzun zamandır yapıyo ecrin geri gidiyo göbeyi etrafında dönüyo ama ileri emeklemiyo işte bende dedim parmak ucu yürüyo diye görümcemin oğlu var bir buçuk yaşında olcak normal doğdu tabi oda ilk zamanlar öyle yürümüş parmak ucuyla yürümeside geç olmuş zaten bir yaşından epeyi sonra yürüdü ecrin uzun zamandır heceliyo bende diyorum çenesi çok düşük diyemi acaba diyer şeyler gecikiyo görümcemin oğlundan o kadar ses çıkmıyo inan ecrin anne baba dede şimdide ege diyo evet kıskanç babaya ecrin gibi cadı cilveli zilli bi kız hadi bakalım napacaklar:)
Canım fizyoterapist onu da söyledi emeklerken önce geri gider sonra ileri dedi. Çok yakında ileri gidecektir merak etme. Bence de Ecrin dil gelişimine öncelik vermiş. İnşallah herşeyi yapacaklar mecbue bu kadar zor yollardan gelip burda kalacak değiller ya sağlıklı olsunlar herşeyden önemlisi bu.
ay ne zaman ileri gidecek peki uzun zaman oldu geri geri gideli ama bi türlü ileri yapmıyo:)evet çok geveze kendi kendine söylenir durur akşama kadar bazen çocuk kanalı açıyorum orda acayip sesler çıkarıyolar ecrinde başlıyo aynı onlar gibi çığlık atıp ses çıkarmaya:)ay bebeklerinizi birebir görmeyi çok isterdim sizde ecrini görün çok isterdim
Mehtap abartmışlar yani 123 ne demek yaw...........
Erola bahsediyorum böyle şeyleri yalan saöylüyorlardır diyor...
bencede abartan çok var..........
Mecbue ohhh babasına öyle kızı turşu yapmaya çalışırsa böyle olur işte :))))))))))
canım takma sende bırak emeklemesin napalım bizler bu emeklemeyi göremiyeceğiz herhalde..
bizimkiler direk yürüyecekler.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?