Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Çok teşekkür ederim canım. Amin Allah bütün kuzucuklara sağlık sıhhatle büyümeyi nasip etsin. Enginar, kereviz ve ısırganı ben de verdim. Onların zararı yok verebilirsin canım. Ama mantarı şimdiden verme bence. Çünkü alınan mantarlar doğal değil kültür mantarı.

Nöroloji muayenesinden geldik. Doktor iyi buldu Berkay'ın gelişimini ve MR falan istemedi çok şükür.
Yazı bol güneşli bir yerde kumların çimlerin içinde geçirsin dedi 3 ay sonra kontrolümüz var.

canım süper bir haber bu demiştik kuzumuzun birşeyi çıkmayacak diye allah hepimize nasip etsin böyle güzel habaerler almayı bakalım haziranda bizimde muaynemiz var umarım gerilemiştir

bebekkuzuda hoşgeldin aramıza miniğinin adı ne kaç aylık ?
az önce kızım için tarif bakarken enginarı,patatesi,havuçu haşlayıp püre edip devam sütü ile çorba yapılması tarifi vardı zeytinyağlı yaparsan soğan katılırsa gaz yapar diye pek olumlu bakmadım birde zaten çok fazla mama verme taraftarı olmadığım için enginarı haşlayıp püre yaparsan havuç veya başka sebzelerle suyu ile karıştırıp çorbasını vermek daha doğru olur mama katmamış oluruz tabi kuzularımız severse bunu ben deneyecem bakalım. tarifi görmeden önce bende kendimize zeytinyağlı olarak enginarları pişirmeye başlamaıştım önce baksaydım enginardan biraz ayırıp verceketim.:)))))bugün tazefasulye ile havuç verecem bakalım yicekmi:))))
bu arada enginar ve kerevizi 4.aydan sonra vermeye başlanır diye yazıyordu bebek sitesinde

canım süper bir haber bu demiştik kuzumuzun birşeyi çıkmayacak diye allah hepimize nasip etsin böyle güzel habaerler almayı bakalım haziranda bizimde muaynemiz var umarım gerilemiştir
Çok teşekkür ederim canım. İnşallah bütün kuzucuklar sağlıkla büyür. Berrak'ın da hareketleri çok iyi canım taklit bile yapmaya başlamış inşallah onun muayenesi de iyi geçecek.

canım enginar ve kerevizi nasıl verebilirm?çorba mı yapayım yoksa zeytinyağlı mı pişirmek doğru?
Canım kerevizi ve enginarı biz geçen kış boyunca sürekli patates, havuç, kıymayla sebze pürelerinde karışım olarak verdik. Artık mevsimi olmadığı için vermiyoruz ama.
Bu mevsimde taze fasülye, taze kabak, kırmızı biber falan gibi mevsim sebzelerinden versen daha iyi olur.

slm kızlar iyi kaynatmışsınız maşallah berkayın güzel geçmesine sevindim muayenelerin bende bi türlü götüremedim 13 aylık aşımız vardı zamanı geçermi diye sıkıntı yapıyorum ve çok kötü iki gün geçirdim canım çok sıkkın ama ecrinle alakalı bi olay deyil

Teşekkürler mecbue. Su çiçeği aşısı canım birkaç günden bişey olmaz meraklanma. Biz de merak ettik seni. Hayırdır inşallah canım ne oldu?

Mehtap bak gördünmü çok güzel geçmiş muayene..
Hadi gözün aydın canım... Artık korkma canım arkadaşım lütfen..
Güneşden D vitaminide alır kemiklere iyi gelir...
Sen bol bol oğlunla bu yaz güneşlen canım...

Mecbue canım nasılsın ??
ınşallah çok önemli değildir canınn sıka olay..,
Nasıl merak ettik seni..
Aşkolsun bir tel verde merak edersek seni arıyalım...

canım enginar ve kerevizi nasıl verebilirm?çorba mı yapayım yoksa zeytinyağlı mı pişirmek doğru?

Canım Mehtap arkadaşımın dediği gibi mevsiminde ver sebzeleri..
Ben daha mantar vermedim .. Ama bu ayki kontrolde dr sorayım...
Bence bütün sebzelerden verebilirsin..Buharlı yada buharsız haşla içine az irmik vs at azda z.yağı koy.. Canım biz geçen ay soğan koymaya başladık ..Doktorumuz artık yemeklerine koyun dedi..Senin oğlunda benimkiyle aydaş...Ben en çok tarhana veriyorum..
Çünkü Ata onun çok güzel yiyor..Hatta bunu dr bile sordum çoğunluk tarhana , hergün versem yer dedim..O da ver içine sebzesini ve et,ini koy dedi..
Bende hem kıyma yada tavuk , kabak ,havuç koyuyorum..

nınımcım doktor 11 aylık oldu ne istersen verebilirsin dedi ama benim rotavirüsten sonra gözüm korktu açıkçası.az az veriyorum yeni verdiğim şeyleri.biz aırlıklı olarak erişte çorbasını yıyoruz yourtla birde milupanın karışık sebzeli toz karşımını aldım onu verıyorum.yarasın meleklerimize,onlar gözlerimizn nurları:)

günaydın annişler,bugünün ilk mesajı benden olsun:)
kızlar kızım 11 aylık bir arkadaşım mamayı bırakıp keçi sütü vermemi önerdi içindeki kalsiyum oranı 134müş ve çok saglıklı kılıo aldırıyormuş,siz denedin mi ne önerirsiniz bana?

bende bıraktım mamayı ama çocuk sütü veriyorum ben keçi sütünü doktorumuza sorduğumda sanıldığı kadar aman aman anne sütüne yakın bi süt deyil süt işte dedi ama bilemiyorum mamadan daha güzel içiyo çocuk sütünü

Evet canım keçi sütü inek sütüne göre daha sağlıklı.Kilo aldırması için değil ama bütün vitamin ve protein değerleri anne sütüne daha yakın, sindirimi de daha kolay ama doğal keçi sütü bulmak çok zor. Piyasada Kay Süt diye bir markanın keçi sütü var ama o da UHT yani uzun ömürlü olması için belli işlemlerden geçmiş ve doğallığını kaybetmiş.
Günlük şişe keçi sütü olsaydı çok iyi olurdu ama yok.

Mehtap sen mama veriyorsun değilmi..
Normal süte ne zaman geçeceksin ???
Bu arada walla berkay'cığın maşallahı var... Uzun olacak ha..
Bu arada eşin umarım kırılmamıştır :)))

Mehtap sen mama veriyorsun değilmi..
Normal süte ne zaman geçeceksin ???
Bu arada walla berkay'cığın maşallahı var... Uzun olacak ha..
Bu arada eşin umarım kırılmamıştır :)))

Evet canım mama veriyorum. Doktor hala mama diyor. Ama elimizde mamaları var bitince artık süte geçeceğim. Teşekkür ederiz teyzesi.
:))) Eşim kırılmaz canım öyle şeylere
Hatta sen öyle söyledikten sonra arabaya bindiğinde "Bebeğimin eşime benzetilmesine neden alınayım ki tam tersine çok mutlu oldum demek ki senin gibi güzel olacak çocuğum" diyor:)) tabi beni de mest ediyor bu sözleri:)))

yani sözlerim senin mest edilmene sebep oldu :roflol: sevindim wallaaa...
canım ne yalan söylim aynı sen..Benzese derim..
Benimki ilk zamanlar azıcık üzülüyordu da :roflol:
Bana benzediklerini söylediklerinde şimdi alıştı ama :jeyyar:

Bende artık 1 yaşından sonra süte geçmek istiyorum..bakalım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…