Bebek Beslenmesi Bebeğim 4 aylık Ek gıda tavsiyeleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Elos2014

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2014
13
0
1
İstanbul
Arkadaslar öncelikle merhaba bebeğim 4 aylık bayramdan sonra işime döneceği ve mecburen ek gıdaya başlıycam aslında bebeğim şuan sadece anne sütü alıyor ve yetiyor ama işe başlayınca aç kalmasından korkuyorum ve mecburen ek gıdaya başlıycam fakat ek gıdaya 4 aylık bebek için ilk once neyle baalamak gerekir yogurt midesini kötü yapar 4 aylık diyolar ama ne kadar dogru hangi ek gıdayı kac kaşık vermem gerekir ne kadar zamanda ne kadr artırmalıym örnek menü va yardımcı olabılrdeniz srvinirm

Arkadaslar öncelikle merhaba bebeğim 4 aylık bayramdan sonra işime döneceği ve mecburen ek gıdaya başlıycam aslında bebeğim şuan sadece anne sütü alıyor ve yetiyor ama işe başlayınca aç kalmasından korkuyorum ve mecburen ek gıdaya başlıycam fakat ek gıdaya 4 aylık bebek için ilk once neyle baalamak gerekir yogurt midesini kötü yapar 4 aylık diyolar ama ne kadar dogru hangi ek gıdayı kac kaşık vermem gerekir ne kadar zamanda ne kadr artırmalıym örnek menü va yardımcı olabılrdeniz srvinirm

Sebze çorbası ile başla cnm. 1. Gün 3 çay kaşığı. 2. Gün 3 çorba kaşığı. Öyle arttır hergün az az. 4. Gün yoğurt vermeye başla yine az az başla hergün çoğalt. Böyle önce bunların tadına alışsın sonra meyve suyunu yine az az verip çoğaltırsın. Çünkü meyveyi daha çok sevip sebze yemiyo sonra bebişler. Ben öyle başladım

Sebze çorbası ile başla cnm. 1. Gün 3 çay kaşığı. 2. Gün 3 çorba kaşığı. Öyle arttır hergün az az. 4. Gün yoğurt vermeye başla yine az az başla hergün çoğalt. Böyle önce bunların tadına alışsın sonra meyve suyunu yine az az verip çoğaltırsın. Çünkü meyveyi daha çok sevip sebze yemiyo sonra bebişler. Ben öyle başladım

Cevabın için tesekkürederim canm evet haklısın sebze ile başlayayım peki 1. Gün sebze vericem ya baska bir ek verbilrmiyim yoksa sadece 1 cesit ek gıda mı birde sebze nelerle yapayım ve yapıp birkacgün dolapta durabiliyomu

Cevabın için tesekkürederim canm evet haklısın sebze ile başlayayım peki 1. Gün sebze vericem ya baska bir ek verbilrmiyim yoksa sadece 1 cesit ek gıda mı birde sebze nelerle yapayım ve yapıp birkacgün dolapta durabiliyomu

Hayır günlük yapılması gerekiyor. Patates ve havuç lâ başla sadece. alışınca her hafta yeni bi sebze eklersin. Şimdi lik yeni başlıyorsun diye ilk üç gün sebze çorbası ver sadece, dördüncü gün sebze çorbası ile aynı gün yoğurt tattırmaya başla. alıştıra alıştıra daha iyi olur. Yoğurtla çorbaya alışınca meyve de vermeye başlarsın. Tahıllı kaşık maması da verebilirsin 4. Ay için olanlardan. Ya da pirinç unu.

Hayır günlük yapılması gerekiyor. Patates ve havuç lâ başla sadece. alışınca her hafta yeni bi sebze eklersin. Şimdi lik yeni başlıyorsun diye ilk üç gün sebze çorbası ver sadece, dördüncü gün sebze çorbası ile aynı gün yoğurt tattırmaya başla. alıştıra alıştıra daha iyi olur. Yoğurtla çorbaya alışınca meyve de vermeye başlarsın. Tahıllı kaşık maması da verebilirsin 4. Ay için olanlardan. Ya da pirinç unu.

Tesekkürederm cvp için bunları ogrenmem iyi oldu

benim bebeğim 1 hafta sonra 4 aylık olacak. dün işe başladım. sütümü sağıp bırakıyorum şimdilik ek gıdalara öğleden sonra süt iznimde başlayacağım yavaş yavaş. alışıp öğün şeklinde alması 6. ayı bulur diye düşünüyorum. eğer imkanın ve yeterince sütün varsa sağıp bırakabilirsin.
geçen hafta cam rendede elma püresi yapıp sadece sulu kısmından 2-3 kaşık verdim. ilk başlarda çıkartıyor kaşığa alışık olmadığı için ama sonradan tadını sevdikçe yalanmaya başlıyor. bugünden itibaren havuç patates falan haşlayıp sadece suyunu vereceğim. (tat alıştırma çalışmaları bunlar :) ) 4.aydan sonra da pürelerini vereceğim.

Bende 4 aylıkken yemek sularından ağzına tatlı kaşığıyla veriyodum.. Marketlerde meyve püreleri oluyor 4.aydan itbaren dye onlardan hiç kullanmadm hep kendm yaptm ama onlardan da vereblrsn

Bana doktor muhallebiyle başlamamı tavsiye etti, muhallebi veren var mı? Nasıl yaptınız?

benim bebeğim 3,5 aylık. üç ayını doldurunca doktor tavsiyesi üzerine ek gıdaya başladık. meyve suyundan ziyade püresini vermemi söyledi. elma armut muz havuç gibi püreler verdim her gün bir sefer olmak üzere ve tabi miktarı arttırarak. ilk bir iki sefer çoğunu dışarı itiriyor diliyle ama alışıyor. kavanozdaki hazır püreleri daha kolay yutuyor benim evde yaptığımdan çünkü onlar daha pürüzsüz ve akışkan. yoğurdu bir sonraki aya erteledik çünkü gaz yapıyormuş sanırım. sebze püreleri vereceğim şimdi bu ayı tamamlayana kadar. tattıracağım en azından. bu arada 3-4 gündür gece 12 de beslerken hazır sütlü pirinçli muhallebi de veriyorum bir öğün. ek gıda serüveni heyecanlı bir süreç :KK54:

Back
X