- 9 Eylül 2014
- 329
- 133
- 33
- 40
- Konu Sahibi botanikci_85
-
Sana kötü söyleyecek değilim. acın büyük. Alalh tez vakitte sana da bir evlat versin. versin ama uykusuzluğun ve yorgunluğun az da olsa tavan yaparsa beni hatırla lütfenBi bebegim olsun diye surekli dua ediyorum sizin kolay olmus ki kiymetini bilmeyip patir patir yere dusuruyorsunuz cocugu. Rabbim sen buyuksun.
İnşallah çok daha dikkatli olacağım.Ben daha öncede yazdım yine yazıcam bence düşmesinden daha büyük ihmalkarlıgı kafası mor mor deyip bir doktora götürmemek..! ikincisi de yanı dolu da olsa eğer sürekli uyuya kalıyorsan ve cocugu kucagına aldıgını bile hatırlamadıgın zamanların oluyorsa memeyle çocugu bogabilirsin de.. Olmamış olaylar degil, fazlasıyla sık.. Bugunden tezi yok,, bir çare bul.. gündüzleri uyu dinlen, cok halsizsen doktora git,, yada babasıda senle kalksın 10 dakika,sonra beraber yatın
haklısın. her cümlende haklısın. yatağı duvara dayadım. beşiği yatağa ama asıl sorunn benm uyanamamam. çünkü çocuk yatagın ucuna kdar da gidiyor. gece iki defa yakaladım. ama sabah kurtaramadım işte. diyeceksin ki gece yakaaldın neden kalkıp beşiğine koymadın. sarhoş gibiydim. lanet olası gözlerim bi kendine gelmedi. hayal meyal aaa düşmedi iyi al sarıl uyu dedim. ne aptallık etmişim1 değil 2 değil. .
kendine ne desen az...
ilk düştüğünde kafama bir balyoz inerdi ve odanın her cm karesini pamuklarla kaplardim...
evlat bu ya karpuz değil ki yenisini alasın...düpedüz sorumsuzluk ihmalkarlik vurdumduymazlik vs vs
süpersin bunu neden düşünemedim ki. akıl akıldan üstündür. sağolunO zaman sağ tarafa alcan zaman, yasttığını ayak ucuna al, bebeğin yine aranızda kalsın
offff anne olmak ne kadar zor. ne kadar zor. her nefesini onun için alırken hata yapmak ne kadar kötü. 12 aylık olacak tek bi hazır gıca yedirmedim. onun beyin gelişimi için televizyon bile almıyoruz. eşimle sürekli bu konuda çatışıyoruz. ama gel gör ki düşürerek beynine daha çok zarar verdim belki de. zamanı geri almak için neler vermezdim.Benim anneannemin bir çocuğu böyle ölmüş.
Emzirirken uyuyakalmış. Bebek de ya memenin altında kalmıştı ya da süt boğazında kalmıştı.
Gerçekten dikkat etmeniz gerekiyor. Yanınızda da yatırmayın. Yerde yatak yapacaksanız siz yatmayın yanına ve çok dibinde olmayın.
Gece tuvalete kalkarken bebeği falan ezersiniz. Aman.
eşime doktora gidelim diyorum. ama ne gerek var ağlamıyor. huysuzluğu da yok. gidersek tomografi film falan isterler.istemiyorum dedi. en ufak bi şeyde doktora gitmek için ısrar ettiğim için adam artık bıktı benden. kendi emin olamdan götürmüyor. bana şimdi al sen git diyeceksiniz. ona da cevap yazmak zorunda kalacağım ..adana çok sıcak . malesef şöförlüğümde yok. kucağımda bebeği yanlız götüremem. babası da koymaz zatenNeden doktora götürmediniz?
Bir değil iki değil tam dört defa düşmüş ve kafası mosmor, nasıl rahat edebiliyorsunuz doktora gitmeden ben onu anlayamadım.
Odasını ayırmak için hiç erken değil bu arada. Ben hastaneden eve geldiğimizde kendi yatağında ve sadece beşiğinin yanındaki emzirme koltuğunda oturarak (ne kucakta ne sallayarak ne emzirerek hiç uyutmadım) uyutmaya alıştırdım ve gece uykusu çok düzenli oldu kızımın. Sizin bebeğiniz de bir - iki gün zorlanır, sonra alışır ama ikiniz de gece uykusu almış olarak kalkarsınız yataktan.
inşallah dedim ya tez vakitte bir bebeğin olur ve hiç bir hata yapmazsınn aminEvet 1 2 kere kaza tabi olabilir ama 4 kereye kaza degil ihmalkarlik denir bunun ayrimini yapmak gerek. Bi kac basit onlemle daha ilk dusmede onune gecilebilirdi bu durumun. Ve zor sahip olunan seylerin kiymeti daha da bilinir. Demek istedigim bu iken kotu niyetli oldugumu nereden cikardin baskalarinin cocuklarina kötü biseyler olsun diye mi dua ediyorum sandin :) ben kendim icin saglikli bi bebek icin dua ediyorum.
herkes yer yatağı diyor ya acaba onu mu denesem.Dusmesini istemiyorsaniz yer yatağı en mantiklisi. Gece emzirmeleri bitene kadar öyle yapin.
Sana kötü söyleyecek değilim. acın büyük. Alalh tez vakitte sana da bir evlat versin. versin ama uykusuzluğun ve yorgunluğun az da olsa tavan yaparsa beni hatırla lütfen
eşime doktora gidelim diyorum. ama ne gerek var ağlamıyor. huysuzluğu da yok. gidersek tomografi film falan isterler.istemiyorum dedi. en ufak bi şeyde doktora gitmek için ısrar ettiğim için adam artık bıktı benden. kendi emin olamdan götürmüyor. bana şimdi al sen git diyeceksiniz. ona da cevap yazmak zorunda kalacağım ..adana çok sıcak . malesef şöförlüğümde yok. kucağımda bebeği yanlız götüremem. babası da koymaz zaten
bacım taksi diye bir şey duydun mu hayatında? hani telefon ediyorsun geliyor kapının önünden alıyor, gideceğin yerin kapısına kadar bırakıyor, sonra sen de çıkarıp şoföre para veriyorsun? bi ışık yandı mı?eşime doktora gidelim diyorum. ama ne gerek var ağlamıyor. huysuzluğu da yok. gidersek tomografi film falan isterler.istemiyorum dedi. en ufak bi şeyde doktora gitmek için ısrar ettiğim için adam artık bıktı benden. kendi emin olamdan götürmüyor. bana şimdi al sen git diyeceksiniz. ona da cevap yazmak zorunda kalacağım ..adana çok sıcak . malesef şöförlüğümde yok. kucağımda bebeği yanlız götüremem. babası da koymaz zaten
eşime doktora gidelim diyorum. ama ne gerek var ağlamıyor. huysuzluğu da yok. gidersek tomografi film falan isterler.istemiyorum dedi. en ufak bi şeyde doktora gitmek için ısrar ettiğim için adam artık bıktı benden. kendi emin olamdan götürmüyor. bana şimdi al sen git diyeceksiniz. ona da cevap yazmak zorunda kalacağım ..adana çok sıcak . malesef şöförlüğümde yok. kucağımda bebeği yanlız götüremem. babası da koymaz zaten
Offf canım benim :/ ikinize de üzüldüm ve seni çok iyi anlıyorum. Çünkü bende artık geceleri hemen uyanamıyorum. Ama bizim artımız emmiyor kızım. Beşiğinde mamasını içiriyorum sonra ben yatağımda o yatağında. Birde artık çok şükür gece uyanmıyor o uyanmayınca bende uyanıp mama Yapmıyorum artık gece beslenmesini kesmek Lazım. Gece emxirmek yerine su içirsen beşiğinde. Belki emmek istemez. Böyle böyle alıştıranlar da var.Önceleri çok dinçtim bebeğimin nefes almasına bile uyanıyordum ama artık yorgunluktan mıdır nedir uyanamıyorum. artık çok hareketli ve gece emzirirken yanıma alıyorum. uyuyakalıyorum. toplamda dört kere ben uyudum diye bebeğim yere düştü.
yatağı duvara sıkıştırdım bazı geceler uyumayayım diye bir demlik çay içtim ama yine de olmadı. bu sabah 7 gibi bi çığlıkla uyandım bebeğim dönmüş yine düşmüş. Ben şuanda kendimi berbat hissediyorum. kafasında koca bir morluk oluştu.
Uykulu uykulu bazen yanıma aldığımı hatırlamıyorum bile. Eşime odasını ayıralım dedim. normalde duyamıyoruz başka odadan nasıl duyacağız dedi. Emzirme gece dedi. dedi de dedi. Ama anlatamadığım tek şey artık geceleri ayılamıyorum. 11.5 aylık oldu ve ben yorgun düşüyorum. Ne yapsam acaba. yer yatağı mı yapsam? odasını mı ayırsam? Ben başka bir odada mı yatsam. Uyanırsa eşim gelip uyandırsın. Ama onu da istemdi. Seni uyandırmakla mı uğraşacağım dedi. Uykumu açacak ne yapsam. Bu arada bebeğim yatarak emiyor. kucağımda emmiyor. üçüncü ayından beri öyle alıştı. kucağıma alınca atıyor kendini sağa sola. emmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?