Bebek Beslenmesi Bebegim acliktan agliyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

oezishh

Alpişimmm canim oğluşummm
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
159
53
28
31
Selam anneler,
Bugun doktordaydik ve ben doktora danismadan bebegime mama vermeye baslamstm acliktan agladigi icin... Bugun doktorumuz mamayi kes sadece emzir dedi aynen oylede yaptm ama bebegm doymuyor ve surekli agliyor dayanamadim yine mama verdim.. ayni seyi yasayanlar varmi ne yapmaliyim lactamil verdi doktor sut yapsin diyebir bardak ictim ama pek fayda etti diyemicem lutfen yardim edin napmaaliyim

çok az bilgi var
bebek ne kadarlik ?
dogum kilosu kaç ? bugun dr da kaç geldi, KILO almismi ?
ne zmaan agliyor, gaz olabilirmi ?
kakasi nasil ?

Süt bebek emdikçe çoğalır zaten. Bol su için yeşillik tüketin. Birkaç gün devam edin bunlara rağmen çoğalmıyorsa mama takviyesine devam edersiniz. Açlıktan ağladığını bilince insan dayanamaz muhakkak ama bu şekilde sütünüz iyice azalır. Bebekler biberona alışınca emmeyi bırakabiliyor bazen.

Bebegim 2.5aylik 2890 dogdu 5900 suanda kilo su hakkinda bsy solemedi doktor ... Emziriorum memeyi aliyo fakat sutum hemen bitiyo ve devami gelmeyince aglamaya basliyor... Su cok tuketiyorum yesillik olsun emziren anneler icin caylar olsun fayda etmiyor... Mamayida kolay kolay almiyor zorla veriyorum gazi oluyor evet gaz damlasi kullaniorun ama mama vermeyince habire agliyor yakasini ve elini emmeye basluyor

Doktorunuz haklı gibi görünüyor. Kilo alımı bebeğinizin gayet iyi. Günde kaç kez mama veriyorsunuz ve ne kadar suredir kac cc ile destekliyorsunuz?
Emzirme Kampı deneyebilirsiniz bir yakınınız varsa yardım edebilecek. Anne kardes es arkadaş..
Sütünüzü arttırmak için sizin beslenip uyuyacaginiz bir süreç olacak.
Uyku yediğiniz ictiginizden daha önemli. Uykunuz nasıl?

Uykum. Paramparca malesef 1_2 gece gibi uyuyor 7.30 gibi sabah uyaniyor bebegim snrada hep yarim saat bir saat aralklarla 11e kadar falan uyuyor.. 2-3 saatte bir 60 yada 90 cc yiyor genelde ama once emziriorum sutum olmasada.. yakinim cok ama yardimci olabilecek kimse yok herkesn kendi isi basindan askin zaten malesef annem yanimdaydi oda yengeme gitmek zorunda kaldi yeni dogum yapti oda

bu aydaki bebeklerin emme refleksi guçludur, açlikdan emmiyor
o yastaki bebek ne bulursa emer ( emzik verebilirisniz yoksa partmagini vercek)
kilo alimi çok iyi ekisk dogmasina ragmen digerlerini yakalamis gibi duuryor ( cinsuyet belirtmemisisiniz ? )

aç kalan bebek sert kaaka yaapr bilye gibi tane tane ve kilo almaz
çok emen bebek yesil kaka yaapr ve hazimsiizlik sancisi olur , çok içerse sut gibi kusar fazlasini
yeterli emen bebekde hardal renginde civik kaka yaapr,n gunde 5-6 keere yapabilir ishal sayilmaz , bezi çok dolar gun içinde

gaz damlalari tamamen duygusal urunler hiçbiri biseye yaramaz
çocuk 3 ayini doldurunca kendiliginden hafifleyip geçecek hareket ettikçe
sezeryandan sonra anneleri gazi çiksin diye yuruturelr ya buda oyle çocuk donemeey abslkayinca el kol oynayinca gaz olayi bietecek

gazi varsa , hiçkirik tutar SIK SIK
eksi eksi kusar
altdan çok yellenir

yuz ustu yatir debelensin biraz, oturunca iki dk çikarir gazini
kucagindayken bacaklarini buk ayad yatiyorken hareket onemli ..

annelik kolay deil
biraz ay anneelerinin konularina bakarsan yeni doganlarda gece uyyan az
gunduz bakaan olsa bile gece yine sen kalmiyonmu bebekle ?
3 çocuugm var , hiç birinde bir ALLAHIN KUlundan yardim gormedim , anne yok kv yok kimse yok neefs almak için .. ama alsitim artik, bak onlari uuyyuttum kk da fink atiyom :)

biraz sabir basarabilirim de kendine ve kimseden bisey bekleme
bebegin uyudukça sende uyur gun içinde

Mamayi düzenli verir olmuşsunuz. Önce. Miktarı biraz azaltabilirsiniz eğer çok ağlıyor sa. Bu arada da kendiniz için bir şeyler yapın. Bir pazar siz sadece yiyin uyuyan eşiniz bebekle ilgilensin. En azından uykusuzluktan mi süt az onu cozmus olursunuz.
Hepimiz aynı saatlerde uyuyor uyaniyor uz Asagi yukarı ama Kimi daha çok etkileniyor, garipsememek lazım.
Beslenmenize dikkat edin. Gerekirse yazın yediklerinizi. Kuru incir,dereotu ve su önermisti bana doktorum. İşe de yaramıştı. En önemlisi de sakin olun
Belki de bebeginiz emmeyi ve sizi seviyordur. Eh bu da güzel :)

Bugune kadar mama veriyordum zaten surekli yuz ustu yatiyo zaten oyle yatmayi cok seviyo... Kakasi normal hic kati degil anlamiyorum ya

Gecede ben bakiyorum surekli esim cok yogun calisiyor. Bebegimle ilgilenirken zorlanmiorum ama yipraniuorum kendime hic vakit ayiramiyorun cunku kucaga alistirdi herkes kucaga alinca... Gunduz hic rahat vermiyor.

Gecede ben bakiyorum surekli esim cok yogun calisiyor. Bebegimle ilgilenirken zorlanmiorum ama yipraniuorum kendime hic vakit ayiramiyorun cunku kucaga alistirdi herkes kucaga alinca... Gunduz hic rahat vermiyor.

Bebek daha çok küçük. Neye alıştıysa değişir endiselenmeyin. Kucak içinde mama içinde aynı şey geçerli. Yavaş yavas değiştirmeye bakın
Mamayi önce azaltıp onun yerine her fırsatta memeyi dayayin. Eğer emzik kullanıyorsa emzik le idare etsin biraz. Süt çayları denediyseniz markasını değiştirin yada Malt içeceği deneyin. 3 litre su zaten olmazsa olmaziniz.
Bieden mama dan ayirirsaniz gerçekten aç kalabilir. Önce 20 cc azaltın 2 gün öyle idare etsin sonra saatlerin arasını acarsiniz. Ama bu sırada Sütünüzü arttırmaya bakın.

3 cesit cay var bende hepsinide ayni anda iciyorum gun icerisinde... Evet mamayi yavas yavas azaltmaya basladim artik bugun. Huysuzluk yapsada 60 cc den fzla vermiyorum bakalim neolacak... Meme emerken cok gazi geliyor aslinda gaz yapacak birseyde yemiyorum...

Gazını cikartiyormus zaten ondan zarar gelmez, çıkaramasa sıkıntısı olur. Emerken hava yutuyor olabilir. Yine de önlem olarak yemeklerine kimyon serp ise yarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…